X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia- gratulacje!!!!ale twoj synek punktualny!!!:) czekamy na szersza relacje jak juz dojdziesz do siebie.

Aga- przezazajace jest to, ze nawet lekarz sie nie spodziewal...na szczescie podjeli dobra decyzje z tym cc i wszystko sie szczesliwie skonczylo.

Ja od 20 drzemalam,przewalajac sie .z boku na bok...pol godziny temu zwloklam sie pod prysznic i z powrotem do lozka.
    Moze teraz uda sie zasnac.
    Jutro tradycyjnie rygluje sie w domu, maz z julcia planuja basen. W niedziele za to planuje zakupy z julcia i mezem- musze corce kupic balerinki na wrzesniowe wesele i stroj jednoczesciowy na basen do szkoly.
    Moze taki maraton po CH cos ruszy, sama bym sie nie wybrala w obawie ze nagle mnie zlapie, a tak bede z obstawa w razie czego ;)

Achhhh i witam sie w 40 tyg ciazy.....Klara slyszysz?masz max 7dni i moj brzuch zacznie protestowac!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 03:45

magda sz, Laura, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka emocje opadną to może napiszę :) teraz nie chcę nikogo straszyć bo każdy poród jest inny i najważniejsze to pozytywne nastawienie! Powiem tylko, że mój malutki jakoś bocznie się ustawił w dodatku był okrecony pepowina i przez to rodziłam wieki w okropnych bólach i też zostałam nacieta.. Była przy mnie mama i mąż :) czasami mnie bardzo denerwowali ale gdyby nie oni chyba nie dałabym rady! Widok maleństwa wynagradza wszystko! Także za kolejne rodzące bardzo trzymam kciuki!

niecierpliwa, magda sz, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:

Edit: Oli taki punktualny, że nawet suwaczka nie muszę zmieniać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 04:14

niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Ciocie już jest na świecie Oliwierek urodzony dziś o 23.50, 2950, 51 długi..
    Poród tragiczny.. Ale widok takiego skarba bezcenny! Kocham go nad życie!!!
    Gratulacje :-)

5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w dniu TP... objawów zbliżającego się rozwiązania zero, do tej pory nie wiem nawet co to skurcz... więc powoli nastrajam się psychicznie, że 22.08 idę na patologię :/

Serdeczne gratulacje dla wszystkich nowych Mamuś, dużo zdrówka dla Was i Waszych pociech :) Dzieciaczki są cudowne - rozpływam się patrząc na foty tych małych słodziaków! <3

Trzymam kciuki za następne Mamusie i szybkich, lekkich porodów życzę:)

niecierpliwa, aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Ciocie już jest na świecie Oliwierek urodzony dziś o 23.50, 2950, 51 długi..
    Poród tragiczny.. Ale widok takiego skarba bezcenny! Kocham go nad życie!!!
    Gratulacje :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w belgijski dzien matki :-)

5ylwia ogromne gratulacje :-)

magda sz, kasiuleek, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gratulacje :) ale punktualnie, normalnie szok :)

Ja cala noc przespalam, tyle ze brzuch boli, od dwoch dni nie moge sie wyproznic, wczoraj pytalam sie poloznej czy jakies czopki mam kupic, powiedziala ze w sumie to moge sobie zrobic domowa lewatywe to moze przy okazji i akcja sie rozkreci. Wczoraj jeszcze nie myslalam o tym ale chyba nie mam wyjscia. Pierwszy raz w ciazy mam zatwardzenie :/ zelaza juz nie biore 3 tyg. Duzo owockow i co. Juz wiem co czujecie, nie myslalam ze to takie bolesne. Wiec dzis enemka pojdzie w ruch jak po sniadaniu nic sie nie zadzieje.

Jaki glupi horror wczoraj ogladalismy sinserity? Czy jakos tak, dawno nic tak glupiego nie widzialam...

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5yliwia- gratulacje :-)

Dzisiaj czuje sie super, prawie w ogole nie ciagnie mnie rana. Ale chyba nawal sie zbliza. Tu jest tyle kobiet ktore nie maja pokarmu, chyba im zaproponuje swoje;)

Czy to jest normalne, ze moje dziecko ma 3 dobe a tylko 2 razy zaplakalo? Jestem w szoku jaki jest grzeczny. Tylko nie wiem po kim?:p

mamasia, lys, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Mnie tak strasznie boli krzyz cala noc i teraz, ze ledwo laze.

Do tego wlasnie w toalcie zobaczylam na wkladce takie brozowawe plamienie, przy podcieraniu sie to samo. W przyblizeniu wyglada to jak koncoweka okresu.
    Czyzby to czop czy cos innego ????od wtorku mi czop odchodzil jako taka przezroczyto- zolta galaretka.... A dzis to plamienie...kurcze nie wiem czy jechac na IP czy jeszcze poczekac??????

Po tym plamieniu AgaSad boje sie i nie wiem co robic.
    Skurczy jako takich nie czuje, tylko ten ciagly, tepy bol krzyza....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 08:13

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wasze biustonosze do karmienia? U mnie kompletny niewypal. W zebrach mam juz tyle co przed porodem czyli 75 (10cm mniej niz w ciazy), a piersi mam chyba z 2 rozmiary wieksze. Jak tylko wyjde ze szpitala bede musiala isc do sklepu. Dobrze ze kupilam jakies tanie, bo przynajmniej mi kasy tak nie szkoda.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka od wczoraj podaje Julce delicol i odnioslam wrazenie, ze z brzuszkiem juz zdecydowanie lepiej, ale dzis rano kolejny problem, to co wczoraj u Was, nie moze zrobic kupki. Ostatnia byla wczoraj wieczorem, teraz probuje spac, ale widze jak stara sie cisnac, ale nic nie idzie :(

• Laura Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Wszystkim!

5ylwia Gratulacje! :)
    Dożo zdrówka dla Was :)

15ty dzisiaj, w nocy pobolewał mnie brzuch ale teraz jest ok.
    Tata z synkiem już po rozmowie porannej :)
    Ciekawe czy Dominiś posłucha Taty?? Cały dzień przed nami :D

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    5yliwia- gratulacje :-)

Dzisiaj czuje sie super, prawie w ogole nie ciagnie mnie rana. Ale chyba nawal sie zbliza. Tu jest tyle kobiet ktore nie maja pokarmu, chyba im zaproponuje swoje;)

Czy to jest normalne, ze moje dziecko ma 3 dobe a tylko 2 razy zaplakalo? Jestem w szoku jaki jest grzeczny. Tylko nie wiem po kim?:p

Paula ja mialam to samo, w szpitalu w ciagu dnia Julka nie plakala, na noc oddawalam do poloznych, a jak wrocilismy do domu i przyszla noc to zaczal sie koncert. Przez pierwsze 2 tygodnie, w ciagu dnia praktycznie nie plakala, a od daty terminu porodu tj. od 13.08 w ciagu dnia placze jak tylko oczka otworzy, jakby nam ktos dziecko podmienil, chyba ma to zwiazek z tym brzuszkiem

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.

melduje odejscie kolejnego kawalka czopa :D skorcze bolesne nieregularne ...... ale takowe mam od srody;/

magdasz jak sytuacja u ciebie ?

zabka11 lubi tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka u mnie skurcze od 7:28 co 8 min co do sekundy, ale sa dziwne bo ida z dolu a nie z gory jak zwykle. No narazie daje rade, ciekawe czy to nastepny falszywy alarm. Czopa to juz nie widzialam dlugo, ale lekarka mowila ze jeszcze jest. Czekan na rozwoj akcji. Ide chyba nogi ogole jakby co.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam :-) zdrowka i szybkiego powrotu do domu
    Nocka ok przespalam ciagiem 4 godziny sukces:-) brzuch ze dwa razy stwardnial
    Dzisiaj maz przygotował jakąś niespodziankę ciekawe co wymyślił
    A jutro mam 30tke no synus mama prosila ze do trzydziestki chce zostać mama ale chyba się nie uda no trudno hehe milego dzionka

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal plamie,bol krzyza wzmaga sie co 20 min....te skurcze mega bolesne......cos czuje ze dzisiaj pojedziemy....

Przy julci tez niestety zaczelo sie od boli krzyzowych...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 08:42

0na88, kasiuleek, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga to życzę Ci, żeby Mały zrobił Ci prezent i żebyś przed 30 została Mamusią! :)

Ja mam uro w śr - to będzie 40t4d i wielką nadzieję, że mój Synek czeka właśnie na ten dzień :) Oczywiście bardzo chętnie powitam go wcześniej, ale oby nie kazał na siebie dłużej czekac ;P
    Jeszcze mąż od pn zaczyna urlop... miało byc tak pięknie, mieliśmy spędzic ten czas w trójkę, szkoda, że Synek ma inną wizję :]

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaga i Gianna życzę Wam pięknych prezentów urodzinowych :)

Żabko a Tobie oby rozkręciło się na dobre i jedz koniecznie na IP.
    Trzymam kciuki!

Wendy, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 1913 1914 1915 1916 1917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ