X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena wrote:
    Kochane powiedzcie prosze kiedy wyszlyscie na pierwszy spacer i jak dlugi on byl?
    Mlody urodzil sie w czwartek a ja juz dzis bym wyszla z nim...

Ellena wyszliśmy na 1 spacer w 6 dobie życia.

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany! Ale kupa..po pachy! dosłownie po pachy! Przebiła body, śpiochy, kocyk i na prześcieradło tam gdzie mąż śpi...Musieliśmy rozcinać body bo przecież jakbyśmy przez głowę zdejmowali to cała głowa byłaby w kupie..Zatkało nas z mężem. Weszłam z małą pod prysznic żeby to zmyć. Taki prezent na swoją 1 tydzień nam zrobiła :D hhehe Mam nadzieje że takie kupy to nic złego..taka żółtawa mega rzadka.

małaMyszka, Laura, jesslin87, Neyla, Paula_071, Hermiona, Martucha86, Weridiana, zabka11, Katarka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę Was nadrabiać wieczorem, mam się zgłosić do szpitala. Tętno małej ok 175, crp lekko podwyższone i niewielka ilość wód. Nie ma malowodzia, ale nie ma ich dużo. Jeszcze do tego kazała mi jechać dziś, żeby jutro od rana mnie badali, bo jak się zgłosze rano to wiadomo :(

Aska87, małaMyszka, Laura, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja mam podobne odczucia -ZZO cudowny wynalazek - też lezałam zrelaksowana i pisałam smsy, wanna super łagodziła ból no i parcie do przeżycia, nie czułam bólu a jedynie jak coś się przesuwa w dół ;-) jakbym znosiła jajko.

małaMyszka, magda sz, Weridiana, zabka11, aaaaga lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Będę Was nadrabiać wieczorem, mam się zgłosić do szpitala. Tętno małej ok 175, crp lekko podwyższone i niewielka ilość wód. Nie ma malowodzia, ale nie ma ich dużo. Jeszcze do tego kazała mi jechać dziś, żeby jutro od rana mnie badali, bo jak się zgłosze rano to wiadomo :(
    Powodzenia żeby bylo jak u mnie zglaszalam się na patologie a wyladowalam na poród owce :) a na ppoporodowym pusciutko wiec zapraszam :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam.

Dziewczyny czy używacie witaminy D i K w aerozolu? Mój te wszystkie twist off wypluwa. Po wizycie u pediatry wszystko w porządku. Z wrażenia nie zapytałam o spanie...

Muszę kupić dzisiaj wit. K i właśnie zastanawiam się nad tą z pompką dozującą...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminko trzymaj się! Ty już za chwilkę urodzisz :). Trzymam kciuki!

małaMyszka, witaminkab lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja mam D w kropelkach i polecam, dobrze sie aplikuje:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka u mnie to samo ze spaniem. Dopiero po wizycie poloznej padl, spal troche i standard znow sie budzil. Polozylam go na brzuszku na sobie, lekko bujalam i na godzine zasnelismy oboje. Potem karmienie i co, 50min i juz ciamka. Zjadl co prawda tylko z jedej piersi, ale przelozylam do bujaczka i dosypia. Polozna mowi ze super, niech tak czesto jak chce a ja sprobuje moze go przetrZymywac troszke zeby chociaz 1,5h wytrzymywal. I teraz uwaga, nasz maly ssak wazy juz 4460g, czyli w tydzien przybral 400g. Ponoc super i piersia nie mozna przekarmic dziecka.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja też nie śpi.. Już 2 dzien od 14 wycie. O co jej chodzi? Kolki to chyba nie są, bo jak nosimy to sie uspokaja. Poza tym przy zmianie pieluszki też ryk, przy przebieraniu również. Mala beksa. Ile można? mi łeb pęka już od tego wrzasku, mąż wrócił z pracy to przejął ją. całe szczęście, bo chyba bym ocipiała. Kocham tą małą terrosystkę najbardziej na świecie, ale potrafi dać w kość :/

niecierpliwa, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Julka dzis z okazji swoich 4 tygodni urzadzila taki ryk na spacerze, ze biegiem do domu wracalismy. Tez od 14 nie spi, nawet spacer na ktorym zawsze dobrze spala uspil ja na 10 minut. To nie brzuch, tylko awantura tylko o co????

Ewa123, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ho! U nas noc taka sobie.Po tym jak wczoraj wieczorem napisałam post na forum mała się obudziła i miała problem z zaśnięciem ponownie. Potem budziła się kilka razy.I znów miala fazę czuwania. Także nie pospałam tej nocy ;) Ogólnie wczoraj była dość marudna-ewidentnie nie jej dzień ;)

Dziś byliśmy u znajomych, którzy mają córeczkę tydzień starszą od Marty. Jak zasnęła przed wyjściem o 9.30 tak spala do po 12.00.Potem wróciliśmy to znów pospała.I teraz śpi mi na ramieniu po masażu i po godzinie czuwania ;)

Znów zaczyna się piekarnik na dworze :| Masakra.

Ciekawe co czeka nas dzisiejszej nocy.Mam nadzieję, że Marta grzecznie pójdzie spać i pośpi do północy ;)

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malamyszka ja używam wit d3+K w aerozolu i jest ok:)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam już skurcze co 5 min., ale pod prysznicem się wyciszyły. Brzuch mam dzisiaj mega napięty i mała boleśnie się wypycha. Aż się poryczałam, bo nie wiem, czy rozpoznam, że to już. Mnie prawie wcale nie bolą te skurcze...tylko taki twardy brzuch się robi i nie mogę się wtedy ruszyć, bo jakbym miała kamień.

Kurczę, boję się, że u mnie wszystko zacznie się cichaczem :(

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Dziewczyny miałam już skurcze co 5 min., ale pod prysznicem się wyciszyły. Brzuch mam dzisiaj mega napięty i mała boleśnie się wypycha. Aż się poryczałam, bo nie wiem, czy rozpoznam, że to już. Mnie prawie wcale nie bolą te skurcze...tylko taki twardy brzuch się robi i nie mogę się wtedy ruszyć, bo jakbym miała kamień.

Kurczę, boję się, że u mnie wszystko zacznie się cichaczem :(

Ja mam podobnie z tym brzuchem, to niby jest jakiś ból ale dla mnie żaden i właśnie też mam obawy, że nie rozpoznam. Dziś rano brzuch miałam strasznie twardy, musiałam odczekać żeby wstać. Później bóle miesiączkowe a teraz cisza.
    Może faktycznie przyjdzie bezobjawowo :)

• Laura Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny u mnie to samo, boję się że nie rozpoznam tych skurczy :/
    Brzuch znowu się odzywa.....

Nigdy bym nie przypuszczała że będę cieszyć się z bóli @ ;)

Aaaaa jeszcze mam 6 stron albo tylko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 19:09

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja mam to samo, brzuch się spina, robi się twardy jak kamień i potem puszcza. Boli tez na okres no i czuje często jak wwierca się główka gdzieś tam na dole. Skurcze tez mnie nie bolą.
    Widocznie jeszcze to nie to.

Każdy mi mówi, że będzie boleć i będę wiedzieć kiedy się zacznie, wiec wrzuciłam na luz i ciesze się ostatnimi dniami, odpoczywam, relaksuje się, dbam o siebie. :-)

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatecznie mam skierowanie na 02.09 do szpitala, na nic nie mamy wpływu.
    Ja tez próbuje przyspieszaczy, ale jak widać co ma być to będzie.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Laura Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam kąpiel i nadal boli i nawet pojawia się ból w okolica krzyża.
    To jakiś zwiastun....

Ja gdyby nic nie ruszyło to na 5-go mam się stawić na wywołanie, ale wcale o tym nie myślę, bo teraz po tych bólach które ruszyły wierzę że rozpakujemy się do niedzieli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 19:27

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś czuję, że u mnie przyjdzie jak grom z jasnego nieba :-D
    jeśli nic się nie zadzieje to jadę na początku przyszłego tygodnia do szpitala i niech robią co chcą choć mam nadzieję, że Malutka sama zechce :)
    jak dojdą do mnie skurcze to będe się cieszyć jak głupia ;)

Laura, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 1989 1990 1991 1992 1993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ