X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka polezala w lozeczku, zajela sie sama soba, mi sie udalo odkurzyc 3/4 mieszkania, potem zaczela kwilic i jesc piastke, wiec teraz je druga piers.

Chcebycmama zawsze jak tylko bedziemy wiedzialy sluzymy rada :)

Migotka jak szczepicie i na co??

chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez dzis noc strszna.. pobudki co 1.5 h kilka ssakow i spi... Co odkladam to placz. Wczoraj uczylam sie ja karmic lezaco i spoko bylo ale w nocy..moj cyc jest jak glowa malej, ciezko jej samej zlapac. Zaraz ma byc polozna to sie podpytam. W nocy dwie kupy, nad ranem przez godzine sobie przez sen marudzila, stekala, wiercila sie, myslalam ze chce cyca a ona kupe robila...i tak sie spinala. To sa te kolki? Jak kupy nie moze zrobic i marudzi? Plakac nie plakala.

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc w miarę.Wieczorem po wielkiej histerii zasnął u mnie na brzuszku.Odłożyłam do łóżeczka i tak spadł od 22-1:30.Później mleczko i spadł do 4:30.Od rana znów cyrk ale niezastąpiona babcia ululala i dzięki temu matka nawet włosy zafarbowala.Teraz jeszcze Śpi zobaczymy ile.Boże bez tej mojej mamy to byłabym w czarnej dupie:)

niecierpliwa, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczepimy normalnie, nie skojarzonymi
    szczepimy na: wzw b 2 dawka, dtp, hib

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda niestety u mnie tak sie zaczynal problem brzuszkowy

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Noc w miarę.Wieczorem po wielkiej histerii zasnął u mnie na brzuszku.Odłożyłam do łóżeczka i tak spadł od 22-1:30.Później mleczko i spadł do 4:30.Od rana znów cyrk ale niezastąpiona babcia ululala i dzięki temu matka nawet włosy zafarbowala.Teraz jeszcze Śpi zobaczymy ile.Boże bez tej mojej mamy to byłabym w czarnej dupie:)

Ja dopiero teraz doceniam mieszkanie z mama, duzo nam pomaga przy malej. Praktycznie co wieczor ja usypia

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuś ja was nienadrobie... :o

Zaczne od tego jaki mialam poród ... (chyba tego jeszcze nie pisałam? juz sama nie pamietam bo:P)
    -mega ciezki!

O 4 nad ranem zaczely sie skurcze które mnie wybudziły, o 8 pojechalismy do szpitala, bóle z krzyża, wieczorem bylo tragicznie, przymdlewałam, traciłam świadomość, prawie wymiotowałam. Badanie- 2 opuszki!
    W miedzy czasie odszedł mi czop.
    O 4 badanie- rozwarcie 1cm, poszłam do wanny, siedzialam tam do 6,potem od razu badanie-1cm.
    Myslałam że umre, nie miałam sił rozmawiać, byla przy mnie mama i mąż, jakbym byla tam sama to pewnie bym gdzies rozbiła łeb bo nie umialam się utrzymać.

o 7 rano przyszedł lekarz, który mnie zbadał i stwierdził ze ja nie mam szans na poród naturalny bo mam złą budowe miednicy, ze jakis łuk gotycki..nie wiem o co chodzi, w kazdym bądz razie ze jest coś tam zakrzywione i dziecko nie przejdzie. Decyzja o cc, a ja mega szczęsliwa ! o 7;50 bylo po wszytkim :)

Mimo ze do terminu byl tydzień, Pola urodzila się w zielonych wodach :|
    Cos mi sie konkretnie cykl popierdzielił na to wyglada..
    Pewnie dlatego taka duza - 3950g, ale dostala 10pkt, najwazniejsze :)

Dzisiaj juz praktycznie nie czuje ze miałam cc, doszłam do siebie mega szybko, wczoraj byla położna sprawdzila blizne i powiedziala ze goi sie idealnie.

Pola jest mega grzeczna (obym nieprzechwaliła) nie ma czegoś takiego że płacze i nie wiadomo o co chodzi, jak płacze to tylko temu ze jest głodna, zje i grzecznie sobie lezy :)

W nocy budzi się 2 razy, zje i dalej lulu :)

Jestem w niej zakochana po uszy ! i taka szczęsliwa ze juz jest po wszystkim, ze jest bezpieczna..bo wlasnie tego się bardzo bałam, jednak 27h skurczy napewno nie jest obojętne na dziecko.

I powiem też że ciesze się ze wiem ze kolejny poród to tez bedzie cc. Jutro bedzie tydzień od cięcia a ja prawie tego nie czuje.

086a0f18b99cbb54med.jpg

Zetka, Migotkaa, niecierpliwa, chcebycmama, jesslin87, Laura, mamasia, lys, zabka11, magda sz, ainer85, małaMyszka, Martucha86, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nocka średnia :)

Laura, trzymam kciuki :) Dziewczynki, coś się zatrzymało rozpakowywanie. Oby szybko poszło, powodzenia! Skurczy prawdziwych na pewno nie przegapicie.

Mamy karmiące piersią, co zrobić żeby Mały ssał? Poczucia trochę i koniec. Ja wtedy masuje piersi by to mleko leciało i on wtedy połyka bo słychać. Ale sam to nie chce. Męczące to.

Ile macie karmien w ciągu doby? U nas tak około 7-9 po 15-30 minut. Potem często też po przebraniu dojada. Wczoraj waga pokazała 3520 :) czyli 600g w ciągu 2,5tyg.

Podlaczam się do pytania jak dbać o brzuch po cc. Kiedy można ćwiczyć? Czym smarujecie? Jakie ćwiczenia?

Ellena, tak położna mi mówiła o tych zimnych okładach. U mnie trochę pomaga. Lekarz potwierdził, bo byłam na wizycie sprawdzić czy wszystko ok.
    Zaskoczona byłam jak mi powiedział ze trzeba poczekać pół roku żeby dojść do siebie!

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mała tez w nocy marudzi, steka i z kupami się męczy. Robi ich kilka dziennie, wyglądają ok, ale zawsze się przy tym nasteka i nawierci. Kupiłam jej kropelki bobotic zobaczymy czy coś pomoże

Ewa123
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepie tak jak starszego: 6w1, pneumo i rota. Do tego od czwartego mca meningokoki.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, mój jak nie może kupy zrobić to tez się prezy. Pediatra mówi ze to normalne. Biorę wtedy do cyca i od razu zaworki puszczają i robi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 09:53

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ostatni z moich terminów. Dziwnie się czuję z tym, że to już. Dziś idę popołudniu na gimnastykę, potem jestem umówiona z koleżanką w knajpie. Umawiamy się od kilku dni i mam ciągle dziwne wrażenie, że to całe wybieranie miejsca może być na nic, bo mogę urodzić zanim nastanie godzina spotkania. Ale na razie nic się nie dzieje, więc mam jeszcze szansę wyjść wieczorem i wrócić.

Może w weekend by się mała chciała urodzić? W weekendy chyba jest większy spokój na oddziałach, mniej personelu i w ogóle.

Z drugiej strony cały czas pamiętam, że ja i moje rodzeństwo urodziliśmy się wszyscy poważnie po terminie, w stylu 2 tygodnie. Jeśli to rodzinne, to nie ma co się nastawiać na najbliższy weekend.

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam Wasze odczucia po cc to się załamuje, bo ja wyjątkowo źle zniosłam. Dopiero teraz normalnie w miarę funkcjonuje choć nadal boli. No i brzuch nad blizna nadal jest wybrzuszony mimo że dużo nie przytyłam :/ To mnie najbardziej martwi bo jak ta macica jeszcze nie obkurczona i długo się kurczy to skóra będzie bardziej rozciągnięta i może potem zwisac, choć duże to nie jest :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 09:56

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zainstalowalam te aplikacje na tel i wg tego wychodzi ze maly ssie 13-14 razy w ciagu dnia. Karmienia po 15minut.

Agaata, Zetka lubią tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem nadal w szpitalu, ale wyniki są juz lepsze. Mam nadzieję, że mnie albo wypuszcza, albo urodze. Skurcze się nie pisza, ale szyjka skrócona i rozwarcie na 1 cm. Wczoraj było na opuszek palca. Dziewczyny które wypisaly się na żądanie. Rodzilyscie potem w tych szpitalach? Były potem jakieś konsekwencje? Bo wszystkie badania mam ok a ordynator coś mówił ze zostane dopóki nie urodze i się zastanawiam.

Laura, Neyla, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    Zainstalowalam te aplikacje na tel i wg tego wychodzi ze maly ssie 13-14 razy w ciagu dnia. Karmienia po 15minut.

Cassie, jak się nazywa ta aplikacja?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Cassie, jak się nazywa ta aplikacja?
    Ja mam NURSING ale jest tez jakas Polska aplikacja tyle ze ta mi bardziej odpowiada.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nocka w miare do 3 :) potem płacz co godzinę i cyc i tak do 5 :) o piątej jak zasnęła to do 9 spałyśmy

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 8.30 praktycznie non stop wisimy na cycku, mam juz dosc, a teraz jeszcze zaczela sie prezyc i boli ja brzuch i tylko na cycku jest spokoj.
    Chyba o zrobieniu obiadu to ja moge dzis pomarzyc

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wieczór pojawiły się leciutkie skircze, trochę jakby od żołądka, cały bolaący i twardy brzuch do tego lekkie krzyżowe i Mała mega wwiercała się w szyjke. Przez chwilę wyobrażałam sobie , że jadę już na porodówkę ale zasnęłam i...nic ;) liczę, że do weekendu będziemy w 3 :)

Laura, Neyla, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 1992 1993 1994 1995 1996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ