X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zawsze ukoisz moje cierpienie ;)

do usług :D

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Lys, na przeziębienia można brać przy kp te syropki prenalen.

O to dobrze wiedzieć z tym kolorem :) póki co u nas musztarda :)

Już wygrzebałam z szuflady prenalen, który mi został po ciąży :)

Obserwuj kupy dziecka, bo czasem kolor jest ok, a jednak jest biegunka. No i wiadomo wygląd kupy zależy też od sposobu karmienia.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj pierwszy dzień jesteśmy same bo mąż po urlopie poszedł do pracy :-) noc minęła nam nieźle bo pobudki co ok 3-3.5 h a teraz póki co też nieźle, zobaczymy jak będzie dalej :-)

Agaata, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które rodziły naturalnie mam do Was pytanie. Ogladnelam sobie swoją pipke w lusterku i jest tragedia. Zostało mi wielkie dziursko.sorry za doslownosc, ale inaczej się nie da... Załamana jestem i boję się trochę jak będzie wyglądać moje życie seksualne potem (jeszcze z mężem tego po porodzie nie robiliśmy). Zastanawiam się czy w szpitalu coś spieprzyli (szyla mnie jakaś stażystka) czy po naturalnym porodzie zostaje taka dziura wielka? Zalamka..

małaMyszka lubi tę wiadomość

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wyśle mi któraś język niemowlą[email protected]

Ewa123
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    My dzisiaj pierwszy dzień jesteśmy same bo mąż po urlopie poszedł do pracy :-) noc minęła nam nieźle bo pobudki co ok 3-3.5 h a teraz póki co też nieźle, zobaczymy jak będzie dalej :-)

Apaczka, u mnie tak samo, dzisiaj pierwszy dzień jestem sama w domu. Trochę się dołuję tym, że u nas z dziadkami jakaś kicha jest, bo się nie rwą do pomocy i właściwie doszłam do wniosku, że jakby co to nie ma mi kto pomóc przy dziecku poza mężem. Trochę mnie to dołuje.

apaczka, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, wyslalam

Ja po pierwszym porodzie SN wsoolzylismy jakoś po 6-7tyg. Nie pamiętam jak wyglądałam na dole ale teraz ja nie widzę żadnego śladu. Byłam tez napięta. Wszystko wydobrzeje zobaczysz.

Co do cc jeszcze. Kiedyś pisalyście ze boli po prawej stronie? Ja mam bóle właśnie po prawej, jak leże na prawym boku to po pół godz się budzę z bólu doc mocnego właśnie w okolicach blizny po prawej ipromieniujacy w okolicy.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już wróciłyśmy z porannego spacerku:-) musiałam przejść się do szkoły, zapisać starszą na obiady. Zrobiłam małe zakupy, przyszłam do domu i malutka cały czas spała. Bosko. Teraz się nakarmiłyśmy troszkę i teraz się trochę kręci. Jednak na świeżym powietrzu lepiej się śpi. U nas się ochłodziło, popadało i jest super. Tyle, że trzeba małą bardziej ubrać, bo do tej pory body albo rampers i było ok. A teraz czapeczka, sweterek, kocyk... no ale damy radę. Najgorsze, ze po spacerku wniosłam wózek (najpierw gondolę z małą, a potem stelaż) i teraz boli mnie trochę po prawej stronie brzucha. Tak jakby lekko piecze. Mam nadzieję, ze nic się tam nie porobiło, w końcu to nie jest jakiś wielki ciężar:-/
    Karolina powiem Ci, ze ja w pierwszej ciąży miałam okropne stresy, nerwy, często płakałam itp., a mój syn to ostoja spokoju. Był bardzo spokojnym, grzecznym dzieckiem i tak mu do dziś zostało :-)

201508091565.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Apaczka, u mnie tak samo, dzisiaj pierwszy dzień jestem sama w domu. Trochę się dołuję tym, że u nas z dziadkami jakaś kicha jest, bo się nie rwą do pomocy i właściwie doszłam do wniosku, że jakby co to nie ma mi kto pomóc przy dziecku poza mężem. Trochę mnie to dołuje.

Agata, mam to samo z dziadkami. Mój tata i siostra niestety 200km stąd. A teściowie na miejscu ale zero pomocy. Teściowa jak ma dobry humor to czasami starszego weźmie. A tesc brak słów.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Pulpecja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle, to włączył mi się chyba trochę spóźniony syndrom wicia gniazda. Ciągle tylko bym wszędzie sprzątała, przestawiała i drę się na wszystkich że syf mi w domu robią.

201508091565.png
  • Aska87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez poprosze :) [email protected]

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie rana bardziej boli po lewej niż po prawej stronie hmmm ale najbardziej jednak bolą siniaki na brzuchu :/ w ogóle nie mają zamiaru chyba zejść :/ ja nie wiem co oni tam ze mną robili w czasie tej cesarki że takie siniaki wyszły

a Wasze dzieci tez tak czasem charczą jak śpią? czy to może być objaw jakiegoś katarku tylko z nosa mu nic nie leci :/

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska siniaki??? O matko, ja nie mam nic takiego, tylko ta blizna, która w sumie malutka jest.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Aska siniaki??? O matko, ja nie mam nic takiego, tylko ta blizna, która w sumie malutka jest.

ja właśnie mam siniaki nad blizną na brzuchu no i jeszcze od zastrzyków też :/
    sama rana tylko piecze czasem jak więcej pochodze albo za szybko próbuje wstać

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • zabka11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Mam tę książkę... dacie wiarę, że sama jej nie przeczytałam... szwagierka mi ją kiedyś wysłała, że super, jak się spodziewałam pierwszej córy i o niej zapomniałam... dopiero teraz jak przypomniałyście. Wysyłam Ci Ofka.
    MałaMyszka, nie dostałam żadnej wiadomości od Ciebie. Któraś jeszcze chce?

Ja tez poprosze :) : [email protected]

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Paula_071 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    a mnie rana bardziej boli po lewej niż po prawej stronie hmmm ale najbardziej jednak bolą siniaki na brzuchu :/ w ogóle nie mają zamiaru chyba zejść :/ ja nie wiem co oni tam ze mną robili w czasie tej cesarki że takie siniaki wyszły

a Wasze dzieci tez tak czasem charczą jak śpią? czy to może być objaw jakiegoś katarku tylko z nosa mu nic nie leci :/

Masz siniaki po cc? Ale na bliznie czy gdzie? Dziwne.

Polozna mowila ze do 6 tygodnia moze tak charczec. Moj też chrumie jak swinka:-)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rana czasem troche zapiecze, to fakt. Siniaków nie mam, po Clexane też miałam bardzo rzadko. A Ty brałaś Clexane całą ciążę?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:

My też niestety nie mamy na kogo liczyć...moja rodzina jest 500 km stąd, do tego wszyscy pracują. Rodzina męża 200 km od nas i tak samo - pracują. W naszej sytuacji wiedziałam, że tak będzie dlatego mnie to nie dołuje, dobrze, że chociaż na mężów możemy liczyć :) Mama udziela mi wsparcia telefonicznego i skypowego ;) dobre i to.

Agaata, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:

Ja miałam małego siniaka właśnie po prawej stronie, ale już zszedł. Mnie tak po bokach bardzo bolała i jak zapytałąm dlaczego, to powiedzieli, ze przy wyciąganiu dziecka rozszerzają otwór narzędziami i to przez to potem tam boli i czasami są nawet siniaki, bo jest wszystko jakby poobijane. U mnie siniak zszedł po ok dwóch tygodniach.

Aska87, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten chłodniejszy wreszcie dzień. Jak się czujecie? My dziś pięknie spałyśmy, doszłam do wniosku że skoro mała dosłownie cały dzień jest przy cycu to w nocy niech śpi. I dziś spała od 21.30 do 2.30 obudziła się na cyca, którego doiła 1.30 min zasnęła o 4 i przebudziła się na cyca o 8.30.

Pytanie: w domku mam 25 stopni, i nie wiem jak w nocy małą kłaść, jak wy kładziecie maluchy spać? W rożku, kocyk? kołderka?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 2028 2029 2030 2031 2032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ