X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    My też niestety nie mamy na kogo liczyć...moja rodzina jest 500 km stąd, do tego wszyscy pracują. Rodzina męża 200 km od nas i tak samo - pracują. W naszej sytuacji wiedziałam, że tak będzie dlatego mnie to nie dołuje, dobrze, że chociaż na mężów możemy liczyć :) Mama udziela mi wsparcia telefonicznego i skypowego ;) dobre i to.

U mnie mama 140 km ode mnie, przyjechała na trochę, ale jakoś tylko zamieszanie się zrobiło. Teściowie już dość wiekowi i raczej się nie poczuwają. Tzn. od teścia nie wymagam bo on ma już swoje lata i na pewno nie mogłabym zostawić z nim dziecka, natomiast teściowa chyba nie rozumie, że ona też mogłaby coś pomóc. To generalnie jest dość dobra kobieta, no ale zadała mi pytanie "a Twoja mama nie może wziąć urlopu i trochę pomóc"? A sama jest na emeryturze od dawna i mieszka pod Warszawą.

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska, Zabko wyslalam

No właśnie też mnie zastanawiała ta boląca jedna strona.
    W ogóle to po lewej juz mam bardziej płasko a po prawej nie. Chyba tam. Mi się jeszcze nie zagoilo. Czasami czuje pod palcem wewnętrzny szew. Bo tak kleje w jednym miejscu przy dotyku.
    Siniaki miałam jednego pod blizna, ale w ciągu kilku dni zszedł.

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witam się w ten chłodniejszy wreszcie dzień. Jak się czujecie? My dziś pięknie spałyśmy, doszłam do wniosku że skoro mała dosłownie cały dzień jest przy cycu to w nocy niech śpi. I dziś spała od 21.30 do 2.30 obudziła się na cyca, którego doiła 1.30 min zasnęła o 4 i przebudziła się na cyca o 8.30.

Pytanie: w domku mam 25 stopni, i nie wiem jak w nocy małą kłaść, jak wy kładziecie maluchy spać? W rożku, kocyk? kołderka?

Ja daję bardzo cienkie okrycie i bodziak + skarpetki.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Zetka :)

Aśka, moja też charczy jak śpi, rano jej psikam do nosa wodą morską Disne Mar. To charczneie to od suchego powietrza, tak mi polożna mówila.

Aska87, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, a moze powinnas otwarcie tesciowej powiedziec, ze milo by bylo gdyby to ona Ci troche pomogla??

Pierwszy raz odkad Julka jest w domu udalo mi sie drzemnac w ciagu dnia. Pokimalam godzinke, jednak to bylo takie na czuwaniu, bo mala sie bardzo krecila, budzila i musialam ja bujac w kolysce, ale i tak duzo mi to dalo. Wstalam chcialam cos jeszcze wrzucic na ruszt, ale juz nie zdazylam ;)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady moja spi w rozku, ale jak byly takie upaly to miala tylko body i jak twardo zasypiala rozlvznialam rozek, zeby sie nie ugotowala, bo tak lubi rozek wiec ciesze sie, ze juz po upalach

• Agaata Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, tak własnie mysle, ze chyba zaczne tesciowej wymyslac zadania, najpierw poproszę o 100 pierogów i rosół. :-D i zobaczymy...

Acha, dziewczyny z Warszawy - Apaczka, Magda, Ellena, nie wiem kto jeszcze? może jak się trochę ogarniemy i poszczepimy dzieci to jakaś wspólna kawa gdzieś, gdzie możemy z tyloma wózkami wjechać. Co Wy na to?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Niecierpliwa, tak własnie mysle, ze chyba zaczne tesciowej wymyslac zadania, najpierw poproszę o 100 pierogów i rosół. :-D i zobaczymy...

Acha, dziewczyny z Warszawy - Apaczka, Magda, Ellena, nie wiem kto jeszcze? może jak się trochę ogarniemy i poszczepimy dzieci to jakaś wspólna kawa gdzieś, gdzie możemy z tyloma wózkami wjechać. Co Wy na to?

Ja sie nie zgadzam :D Ja tez chce ;) Fajnie by w ogole bylo zrobic zjazd sierpniowek na jakis weekend z mezami gdziec w hotelu, tak tak wiem nie do ogarniecia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 10:37

zabka11, Agaata, Zetka, lys, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, zapraszamy!!! MoZesz przyjechać Inter City! :-)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spimy w cienkim pajacyku.

Zetka- dziekuje!:)

Witam sie :)
    Wlasnie sie karmimy.
    Cos sie u nas chmurzy i mocno wieje.planowalam spacer do biedry ale nie wiem czy sie uda.
    Nocka wzgledna, zasnela o 22, pobudka o 12, 2, 4 i 8.
    Dziewczyny co jecie na sniadanie??? Bo moje sniadanie jest non stop takie samo i juz uszami mi wychodzi....kanapka z gotowanym kurczakiem i salata albo z serkiem wiejskim i dzemem.
    Dzis bede po raz pierwszy pic swiezy sok jablkowo-marchwiowy.mam nadzieje ze malej te surowe jablka nie zaszkodza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 10:41

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka, ja dzi jadlam bułkę z masłem i dzemem malinowym. 1 jabłko jem codziennie i jest oki.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ja pije codziennie szklanke soku jablkowego i jem jablko, bo to podobno pomaga dzieciom kupke robic

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Niecierpliwa, zapraszamy!!! MoZesz przyjechać Inter City! :-)

Bardzo dziekuje za zaproszenie, ale obawiam sie, ze jakby mi Julka dala w trasie popalic to bym ja wysadzila przed Warszawa :P

• Agaata Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak z Waszą wagą po ciąży? U mnie zeszło 7 kg, a 6 zostało i już się nie rusza... I raczej nie ruszy, jak tak na to patrzę :/ Jak czytam, że niektóre z Was zostawiły po 10 kg już w szpitalu, to trochę się załamuję. Nie dam rady wbić się w ciuchy sprzed ciąży. Ważyłam 52 kg a ważę 58.

zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Dziewczyny jak z Waszą wagą po ciąży? U mnie zeszło 7 kg, a 6 zostało i już się nie rusza... I raczej nie ruszy, jak tak na to patrzę :/ Jak czytam, że niektóre z Was zostawiły po 10 kg już w szpitalu, to trochę się załamuję. Nie dam rady wbić się w ciuchy sprzed ciąży. Ważyłam 52 kg a ważę 58.

Ja sie nawet nie wypowiadam, zeszlo 9 zostalo 14 a waga stoi w miejscu.
    Agata ja wazylam 57 a waze 70 w nic nie wchodze. Mi po cc zeszlo 3 kg nie moge tego zrozumiec skoro samo dziecko wazylo wiecej, a gdzie wody, lozysko??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 10:49

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:

Myślę, że to dobry pomysł choć jak dla mnie za jakiś czas. Musimy najpierw jakiś schemat dnia wypracować bo póki co to nigdy nie wiem co przyniesie kolejny dzień ;-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice i tesciowie tez pracuja, tak samo rodzenstwo. Ale czasami wpadaja popoludniu albo w weekendy. Mama narobila mi pierogow, piecze schab, filet z indyka, robi wlasnej produkcji dzemy. Bardzo mi pomaga. Cale szczescie maz dopiero za tydzien bedzie pojawial sie na uczelni wiec nie jest zle :-)

Ja waze tyle ile przed ciaza. Nie jem nic smazonego, tylko domowe lekkie obiadki. W sukienki sie nie wbije, mam takie wieeelkie teraz piersi:/

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Myślę, że to dobry pomysł choć jak dla mnie za jakiś czas. Musimy najpierw jakiś schemat dnia wypracować bo póki co to nigdy nie wiem co przyniesie kolejny dzień ;-)

Tak, zdecydowanie za jakis czas, może jak dzieciaki skończą 3 msc, powinno być już łatwiej.

Niecierpliwa, nie wiem o co chodzi z tą wagą. Liczyłam na to, że kp pomoże zrzucić szybko wagę, a widzę, że niekoniecznie., Zwłaszcza, że od kiedy karmię, to ciągle chodzę głodna. Zobaczymy, czy do czasu, aż się połóg skończy jeszcze coś spadnie, bardzo bym chciała. I za spadek Twojej wagi też trzymam kciukasy.

apaczka, niecierpliwa, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa a to nie wina opuchlizny po cc?
    Ja w ciąży nic nie puchlam, a po cc tydzień wyglądałam jak hobbit.

Ja przed ciążą 49, na koniec 64-65, teraz 54,5kg. Chciałabym ze 4kg jeszcze zrzucić. Do przedwczoraj waga tydzień stala na 55-56 a przedwczoraj ruszyła w dół :)
    Tak samo jak wrocilo krwawienie połogowe.

Ja raczej wszystko jem, poza cytrusami,wzdymającymi, smażonymi.

Zamówiłam termometr na podczerwień. Mam nadzieję że będzie dobry, opinie ma dobre. Zobaczymy. Miałam jakiś do ucha ale nie był zbytnio dokładny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 11:26

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz marze o powrocie na rowerek, ale poki kolyska w sypialni to nie mam gdzie go wstawic. Agata damy rade, nie dzis, nie jutro ale damy ;)

‹‹ 2029 2030 2031 2032 2033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ