SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Po pierwsze przystawiac do piersi dac mu 2-3 min na zassanie jak zassie to po 20 min na każdej piersi w miedzy czasie uzywac lakratora ( tak zrobilam i w 6 min odciagnelam 80 ml a nie jak zawsze w 30-40 min obie piersi a teraz na jednym cycu syn na drugim laktator juz czas zaoszczedzony ) jak się nie zassie butla na zachete i cyc. Nie dawac mu wisiec i spac na cycu lepiej przerwac i dopoic butla. Zobaczymy no i powinno być min 8 karmien na dobe i takim schematem trzeba dziecko przyzwyczaic moze to zająć chwile ogólnie dziecko na 6 tyg na nauczenie się jesc piersc wiec mam się nie zrażać
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:A to becikowe to kazdy dostaje?jak to załatwić?
Dochod na czlonka rodziny nie moze przekraczac bodajze 1940 zl, wypelnia sie miliń papierkow i maz skladal w opsie, a ja juz dostalam decyzje, ze wyplaca 18 wrzesniamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kurde, a co zrobić żeby mój nie jadł tak często?
Jadł o 9, a chciał już o 11:30. Wg mojej wagi to przez tydzień przybrał ok 450g. On się rwie do cyca żeby pociamkac i zasypia, w nocy to samo. Cycki tez się rozregulowaly bo tu trochę tam trochę i obie twarde.
Poprawka, bo źle napisałam 9:30-11
Ile czasu psikalyście ranę octeniseptem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 14:24
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Weridiana wrote:Ainer tak jak dziewczyny radza oczyszczaj nosek no i kontroluj temperature czy nie za wysoka plus pediatra.
Zetka trzymam kciuki, sprawdzaj tez temperature. Powinno byc dobrze, mleko matki powinno pomoc
Jasmine, Pulpecja to rzeczywiscie duzy plus z ta roznica wiekuzastanawiam sie jak to bedzie pozniej z dogadywaniem sie czy nie lepiej gdy roznica jest niewielkia dwa lata lub nawet jeden rok. Chociaz pewnie nie ma reguly bo wchodza tu juz różne relacje.
U nas 11 ide wygonic starsza z lozka bo na 12 wizyta u ortodonty, szkole zaczyna od przyszlego tygodnia:-)
Ciekawe jak Pati , tez martwila sie o szkole
Mize rychlo w czas... ale miedzy mna a bratem jest 2 lata roznicy- nie dogadujemy sie...miedzy mezem a jego siostra jest 8 lat roznicy- nie dogaduja sie... To chyba nie o wiek chodzi a o relacje.
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a macie tak, ze w jednej piersi macie wiecej mleka?? Bo u mnie ewidentnie w lewej piersi jest o wiele wiecej, zawsze sciagam wiecej, szybciej twardnieje, a przystawiam na zmiane.
Ja rany nie psikalam wcale, w szpitalu nie kazaliWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 13:57
Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mały w koncu zasnal nie spał od 9 nie licze drzemek dwudziestominutowych na rekach spi juz 40 min i nagle ryk prezenie się i mega kupa szkoda mi go budzic ale przeciez dziecko w brudnej pieluszce nie bedzie lezalo jak wy postepujecie?
-
Ofka wrote:A my dzis bylismy u neurologa. Wszystko ok. Tylko maly cos sie przekreca na jeden boczek. Ale to raczej standard. No i maz mial kontrole po operacji. Gira mu sie zrasta. Wczoraj tez meksyk mielismy dzis Iwo spi. Stoi sobie na balkonie bo jak wrocilismyvto go nie rozbieralam. A mi wyszly rozstepy na brzuchu. W ciagu dwoch dni! Cala ciaze nie mialam a miesiac po porodzie wyszly. No ale przestalam smarowac. Bylam tez na kontroli wczoraj. Dostalam tabsy anty bo spiralr dopiero po pol roku. No i kazala masowac blizne. Powiedzialam ze sie tego brzydze ( bo tak jedt, jest zdretwiala i fuu), ale mowi ze zrastam sie ladnie. No i mozna sie bzykac.
-
Zetka wrote:Kurde, a co zrobić żeby mój nie jadł tak często?
Jadł o 9, a chciał już o 11:30. Wg mojej wagi to przez tydzień przybrał ok 450g. On się rwie do cyca żeby pociamkac i zasypia, w nocy to samo. Cycki tez się rozregulowaly bo tu trochę tam trochę i obie twarde.
Ile czasu psikalyście ranę octeniseptem?Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Dziewczyny a macie tak, ze w jednej piersi macie wiecej mleka?? Bo u mnie ewidentnie w lewej piersi jest o wiele wiecej, zawsze sciagam wiecej, szybciej twardnieje, a przystawiam na zmiane.
Ja rany nie psikalam wcale, w szpitalu nie kazali
u mnie też w jednym cycu więcejniecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Dziewczyny a macie tak, ze w jednej piersi macie wiecej mleka?? Bo u mnie ewidentnie w lewej piersi jest o wiele wiecej, zawsze sciagam wiecej, szybciej twardnieje, a przystawiam na zmiane.
Ja rany nie psikalam wcale, w szpitalu nie kazali
U mnie w szpitalu też nie było takich zaleceń aby psikać Octeniseptem. Tylko aby myć delikatnym mydłem. Octeniseptem miałam spryskaną raz przez położną po zdjęciu opatrunku.niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
ja też mam w lewej piersi więcej i w ogóle sutek jakiś taki bardziej chwytliwy
za pierwszym razem zawsze złapie a w prawej sutek twardy więcej zabawy ze złapaniem a w piersi mniej mleka
a ja rane psikam jak nie zapomnę wieczorem przed snemw szpitalu tez nie kazali ale położna mówiła żeby sobie psikać
aa i mój maluszek w tydzień przytył 390gWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 14:29
niecierpliwa, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Mi z prawej lepiej leci. W lewej na sutku mam guzki bolesne których nie może mi ani mały wysłać do końca ani laktator.
W ogóle to zepsuł mi się silniczek do medela mini Electric i musiałam wczoraj kupić ręczny medela hormony. Całkiem spoko jak raz na jakiś czas odciągnąć. Ja odciagnelam nadmiar żeby cycki mieksze były.małaMyszka lubi tę wiadomość