X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    Amberla dzieki sliczne <3
    My bylismy sie zwazyc dzis...Alexiu przez 8 dni przybral 440 g tak ze super :D mamy juz 3950 g <3
    A ja juz wrocilam do wagi sprzed ciazy :D ;) :D dzis smigam w przedciazowych jeansach :) jestem w szoku bo jakby nie rozstepy to nie widac ze rodzilam 2 tygodnie temu...moze zrzuce cos jeszcze dodatkowo :) bylo by super :)

Nareszcie nie ma upalow...od razu dziecko inaczej spi...

Pozdrawiamy <3

maaadzik1207, lys, Weridiana, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja mojej gin zrobilam kosz upominkowy z kawa, winkiem i slodyczami i dalam jak bylam po zaswiadczenie do becikowego. Na wizyte ide 26.09, ale do drugiej na nfz bo 150 zl piechota nie chodzi ;)
    a jakie winko kupiłaś?

Agaata lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    ja jem wszystko, czekolade wczoraj, pepsi. Dupe bede miala na bank wieksza ale malemu nic nie bedzie. Polozna potwierdzla. Mleko jest z krwi a nie z tresci zoladkowej i tylko alergeny typu nabial orzechy cytrusy alkohol sie przedostana. Wasze wzdecie od kapusty czy gazowane nie przedostaje sie...

Ja też jem wszystko. Sok pomarańczowy też piję. Wczoraj zrobiłam sobie koktajl z truskawek.

jasmine89, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam zamówione butelki antykolkowe i śliniaczek z kołnierzykiem dla noworodków. Zamówiłam także sterylizator do mikrofali... a jak rzucałam mięsem, jak się okazało że jest za duży i nie wchodzi do mojej mikrofalówki. Napisali pasuje do większości mikrofalówek, szkoda że nie dodali "ale tych bez grila".
    A mogło być tak pięknie.

I kupiłam też herbatkę laktacyjną Hipp, kawkę Bocianek i Felmatiker. Na razie wypiłam Felmatiker, ale chyba nie dam rady tego pić, bo dla mnie to jest mega obrzydliwe i na dodatek trzeba mieszać z mlekiem, to już w ogóle przegięcie :( bo ja mleko tylko do kawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 17:57

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Cześć dziewczyny! Podczytuje Was cały czas, ale nie pisze, bo u mnie bez zmian. Jak nie urodze do piątku to wywolujemy. Mam nadzieje, że mnie to ominie, bo bez znieczulenia kiepsko to widzę.

Doskonale Cie rozumiem...

małaMyszka lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    a jakie winko kupiłaś?

Myszka, całkiem dobre wina są w Biedronce, mam na myśli głównie te portugalskie. W granicach 30 zł możesz kupić butelkę naprawdę przyzwoitego wina. Wspominałaś coś o Carlo Rossi, ale to nie jest dobry wybór, bo to jest wino z nieselekcjonowanych winogron, to amerykańskie wino, które jest trochę zlewkowe tak naprawdę, więc poza dobrą reklamą, to nie ma w nim nic dobrego. ;)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, ja femaltiker mieszam z jogurtem naturalnym i dorzucam płatki kukurydziane :-)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG co za masakra.. Malutka była cały dzień grzeczna, ślicznie spała, patrzyła sobie na świat w krótkiej porze aktywności, spokojnie i cichutko. A od 3 godzin drze się jak opetana. Juz nie raz takie numery odwalala. Cały dzień przespi, a pod wieczór budzi się wkurzona i wrzeszczy. Mąż teraz próbuje swoich sił, bo ja wymieklam. Po 3 godzinach noszenia, śpiewania i kolysania bez rezultatu mam ochotę skoczyć z okna.

Ewa123
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam chyba kryzys laktacyjny 3 tygodnia. Od wczoraj Hubert bardzo często upomina się o jedzenie, wisi na cycu po 40-45 minut po czym chce kolejnego - już mnie sutki bolą od tego :/ Wydaje mi się, że pewnie tak długo chce jeść, bo za mało mu leci tego pokarmu. No nic, będę obserwować sytuację i jutro pewnie też będzie podobnie jak dzisiaj, czyli cały dzień na cycu. Mam nadzieję, że częste przystawianie pomoże wystymulować większą ilość pokarmu, jeśli to faktycznie w tym jest problem.
    Jutro mamy 3 wizytę położnej, to się dopytam o ten kryzys, ile to powinno trwać itp.

Dziś Hubert wykąpany, nakarmiony już śpi, ja wypiję Femaltiker i za 30 minut też zmykam spać, bo pewnie czeka nas kolejna ciekawa nocka. ;)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femaltiker jest pyszny :)

U mnie też coś mniej tego mleka. Położna tez mówiła o kryzysie 6 tyg. To ile tych kryzysów jest? :)

Z win to polecam albo Barolo, albo jakiegoś dobrego Rieslinga albo Gewurztraminer. Dobre ceny w Lidlu mają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 21:23

Agaata, lys, Paula_071, Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprawił mi się humor ze nie tylko mój taki Marudny.
    Od 3 dni non stop marudzi. Nie płacze a drze się. Cały czas chce być na ramieniu.
    no jakaś masakra. Jak wstaje o 5 to usypia o 16 i to na spacerze. Dziś od 5 dopiero o 20 usnal.w ciągu dnia walczy ze snem ale budzi s i e pi minucie. A zaczęło się jak pojawił się ślad po szczepieniu w szpitalu. Myslicie ze ta szczepionka dopiero się uaktywnila ?
    Ja ładnie co 3 h ale ze 120 przeszliśmy do 150 nawet 170 ml.
    Od czwartku do poniedziałku przybrał 600 gram. :o ale w ogóle nie ma faldek ani nie wygląda jakby był chociażby okragly. Troszkę papelki ma i tyle. Chudy i długi tylko ciężki. Z rozmiaru 50 od razu na 62 wsjoczyl- dolne ubrania.
    Moja waga dzień po cc -14 kg. W czyli i 2 mniej niż przed ciążą. Teraz 2 na plusie dzięki Bogu bo byłam taka słaba ze slablam...

Mam pytanie do kobitek po cc.
    Przed zajściem w ciążę mieliśmy z ♥ przerwę 3 miesiące. Po tych 3 miesiącach raz ze sobą w listopadzie ♥ i później juz aż do teraz zero ♥.
    Wizytę mam 22.09. Do tego czasu mieliśmy się powstrzymać. Ale wczoraj postanowiliśmy spróbować. Takiego bólu nie czułam nawet podczas pierwszego razu. Ogólnie nic x tego nie wyszło bo każdy krok do przodu sprawiał ból. I nie był problem z nawilżeniem ale z samą skóra. Jest twardau wwejścia i nie rozciąga się. Czy Wy też tak mialyscie. Jaki sposób na to. Bo wczoraj aż płakałam najpierw z bolu a później ze nie mogę :(

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ja pije femaltiker z woda 150 ml na raz wypijam slodkie to, przypomina karmi. Pyszne to nie jest ale mi w szpitalu rozchulal laktacje.

Dzidzia dzis spala 3h na dworze, cieplo nie bylo ale kocykami owinieta i od wiatru oslonilismy i dziecko jak nowe. Mleczko mi cale wyssala i dokarmie na noc mm zeby pospala dluzej. Maz w wawie, pierwsza noc bez meza, jeszcze jutro i w piatek sie widzimy, teraz tak za nim tesknie chyba jak nigdy.

lys, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Femaltiker jest pyszny :)

U mnie też coś mniej tego mleka. Położna tez mówiła o kryzysie 6 tyg. To ile tych kryzysów jest? :)

Z win to polecam albo Barolo, albo jakiegoś dobrego Rieslinga albo Gewurztraminer. Dobre ceny w Lidlu mają.

Kryzysy w 3 i 6 tyg i w 3 i 9 msc.

małaMyszka, AgaSad lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru nie strasz jak po cc takie akcje to co po tym jak ja mam blizne w pochwie. Kuzwa plastyka pochwy bedzie grana :/

Pogadaj z ginem o tym, moze to przejsciowe, albo stresik? Moze dluzsza gra wstepna ?

Kurde smiac mi sie chce z mojej suni, tacie spadla butelka wody i narobila ramadanu a sunia warknela na niego bo cisza zeby mala sie nie zbudzila hehe no niania z niej na 102 :)

zabka11, ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa chyba pytała o wygląd pochwy - ja też mam dużo większe wejście do pochwy i w ogóle jak dla mnie jest tam masakra. Rana nadal mnie boli i ciągnie. A ostatnio coś mi niewyraźnie, mam nadzieję, że nie dopadła mnie żadna infekcja. Jednym słowem do dupy.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza maruda nadal wrzeszczy. Usypia na 10 min i budzi się z rykiem i tak od 4 godzin...

Ewa123
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa a dokarmiasz? Moja tak miala,polozna powiedziala ze jest widocznie glodna, wiec dokarmilam mm i spi jak suselek. Glodna budzila sie co chwile z rykiem wlasnie

maaadzik1207, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie odwage patrzec na swoje pipki, ja sie jeszcze boje... :(

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja popatrzyłam spodziewając się widoku jak po wybuchu granatu, ale jest spoko. Niestety, położna mnie nacięła (nie byłam w stanie dyskutować z nią w tamtej chwili, wydaje mi się, że można tego było uniknąć). No więc widać szew (szwy rozpuszczalne), a reszta wygląda ładnie. Nawet normalniej niż w ciąży, bo wtedy cały czas byłam opuchnięta jak samica w rui. No ale boli mnie ten szew, czy tam okolice, sama nie wiem. A, mam jeszcze obok jakby siniaka.

Dzidzia jest słodka. Śpi i je, jak się domyślacie. Karmię piersią, nawet to idzie i cieszę się z tego. W życiu bym się tego po sobie nie spodziewała. Mała je seriami. Jeść, kupa, jeść, jeść, kupa, jeść, taki maraton, a potem śpi kilka h. Jak płacze to zazwyczaj chodzi o jedzenie. W nocy karmię 2 razy, przy czym raz ja ją budzę, a raz ona mnie.

W poniedziałek mamy wizytę u kardiologa na Prokocimiu. Jestem jednak dobrej myśli. Przecież ona wygląda super zdrowo. Nie mówiliśmy o wadzie serca rodzicom, żeby nie siać paniki.

Pozdrawiam, dziewczęta :)

zabka11, Paula_071, jesslin87, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Poprawił mi się humor ze nie tylko mój taki Marudny.
    Od 3 dni non stop marudzi. Nie płacze a drze się. Cały czas chce być na ramieniu.
    no jakaś masakra. Jak wstaje o 5 to usypia o 16 i to na spacerze. Dziś od 5 dopiero o 20 usnal.w ciągu dnia walczy ze snem ale budzi s i e pi minucie. A zaczęło się jak pojawił się ślad po szczepieniu w szpitalu. Myslicie ze ta szczepionka dopiero się uaktywnila ?
    Ja ładnie co 3 h ale ze 120 przeszliśmy do 150 nawet 170 ml.
    Od czwartku do poniedziałku przybrał 600 gram. :o ale w ogóle nie ma faldek ani nie wygląda jakby był chociażby okragly. Troszkę papelki ma i tyle. Chudy i długi tylko ciężki. Z rozmiaru 50 od razu na 62 wsjoczyl- dolne ubrania.
    Moja waga dzień po cc -14 kg. W czyli i 2 mniej niż przed ciążą. Teraz 2 na plusie dzięki Bogu bo byłam taka słaba ze slablam...

Mam pytanie do kobitek po cc.
    Przed zajściem w ciążę mieliśmy z ♥ przerwę 3 miesiące. Po tych 3 miesiącach raz ze sobą w listopadzie ♥ i później juz aż do teraz zero ♥.
    Wizytę mam 22.09. Do tego czasu mieliśmy się powstrzymać. Ale wczoraj postanowiliśmy spróbować. Takiego bólu nie czułam nawet podczas pierwszego razu. Ogólnie nic x tego nie wyszło bo każdy krok do przodu sprawiał ból. I nie był problem z nawilżeniem ale z samą skóra. Jest twardau wwejścia i nie rozciąga się. Czy Wy też tak mialyscie. Jaki sposób na to. Bo wczoraj aż płakałam najpierw z bolu a później ze nie mogę :(
    Ja jestem po cc i mam to samo. Jest nie tyle sucho co ciasno. Uzywamy oleku kukosowego. Pobwszystkim piecze jakby mnie rozdziewiczyl. Ale nie zeby mnie to mialo powstrzymac. I zapomnielismy dzis gumki zalozyc. Kurwa no nie mam tego nawyku, od 16 roku zycia stosuje tabletki lub krazek, zapominam. Ponioslo nas znowu. Jutro lece po te tabsy bo zawalu dostane. Niby spelniam warunki nieplodnosci laktacyjnej ale co bedzie jak sie okaze ze jestem plodna jak krolica?!!!

Zetka, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 2033 2034 2035 2036 2037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ