Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer u nas póki co szumiś tylko ładnie wygląda, bo Hubert ma ten szum w głębokim poważaniu ;-) Jak jest wkurzony i ryczy, to chyba mógłby mu samolot nad głową latać a on i tak ma to gdzieś :) Więc u mnie szumiś póki co się nie sprawdził, zobaczymy później.

ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    U nas kiepsko, od 3 mała nie chciała spać, prężyła się na wszystkie strony, kupy nie mogła zrobić, co zasnęła to się rozbudzała. I też niedługo ma być położna, a w domu sajgon...

Ja się trochę ogarnęłam, nakarmiłam ssaka, wzięłam prysznic, wypiłam kawę i zjadłam kanapkę, wstawiłam pranie, wyładowałam zmywarkę i załadowałam naczynia ze zlewu, poukładałam rzeczy w mieszkaniu, zaścieliłam łóżko, poukładałam pranie w komodzie... Teraz czekam aż Mały się obudzi, żeby go przewinąć, może uda się jeszcze przed położną i później spacer, a później chyba postaram się zdrzemnąć. Uff, aby do 17.00, bo mąż wróci ;-)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Agata, jak juz jest ten etap, ze ryk sie zacznie to nawet 10 szumisiow nie pomoze ;)

ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki :)
    Widze, ze nie tylko my mielismy przeprawe z maluchem. Moj synus we wtorek darl sie w nieboglosy, wtedy to byla wina upalu. Co chwile domagal sie cyca, ciagle spocony, w samym pampersie, no meczylismy sie oboje.
    Wczoraj od rana bylo juz lepiej, temperatura inna i jakos sie mu spalo. Mielismy troche spraw do zalatwienia, wiec od rana do poznego popoludnia bylismy w rozjazdach. Pozniej jak zaczal marudzic, mialam go juz dosc. Wciaz tylko cyc i krzyk. Cycki mnie juz bolaly. Mleko caly czas lecialo, juz nie mialam na niego pomyslu. Na troche wzial go maz, ale nic nie bylo lepiej. W koncu wzielam go od niego, polozylam go na brzuszku na chwile na moich nogach. I nagle... cisza. Pooklepywalam go po pleckach i tak sie zaczal uspokajac. Po 20 minutach zasnal. No i przespalismy razem 9 godzin - chyba juz oboje bylismy wykonczeni.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena wrote:
    Ja poproszę:) [email protected]

małaMyszka lubi tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tak lyzeczka, jak tylko ja poczuje od razu jest spokoj ;)

Zetka jak wczoraj pisalas, ze karmilas o 9.30 a potem o 11 to o tej 9.30 skonczylas wczesniejsze karmienie czy zaczelas??

Zaczęłam o 9:10 a skończyłam o 9:30 potem bez spania zachciało mu się o 11.

Jeszcze to karmienie co chwilę nie jest najgorsze tylko to ze po karmieniu coś ciągle na ręce i cyca i w kolko.

W ogóle dziś początek karmienia o 6:20,potem nie spał, chwile poobserwowal, kupa, przewijanie, próba uśpienia, nic o 8:20 znów karmienie i dopiero teraz zasnął :/ gazy go marzą, zaczęłam tez podawać espumisan tylko mam ten 40 a nie 100. On jest słabszy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 10:50

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    Zetka ja tez poprosze, [email protected]
    Poszło :)

jasmine89, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ainer u nas póki co szumiś tylko ładnie wygląda, bo Hubert ma ten szum w głębokim poważaniu ;-) Jak jest wkurzony i ryczy, to chyba mógłby mu samolot nad głową latać a on i tak ma to gdzieś :) Więc u mnie szumiś póki co się nie sprawdził, zobaczymy później.

U mnie też słabo. Raz chyba tylko zadziałał. Jedyne co to go sobie mały czasami ogląda te czarno-biale elementy.

Kurde, zasnął 20 min temu i juz się kręci :/

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi31 wrote:
    Ja poproszę:) [email protected]
    Poszło.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 40 jest o ponad polowe slabsza. U nas dzis karmienie od 6.20 do 7 potem od 7.30 do 9.30 spanie, od 9.40 do 10.15 cyc, potem 5 minut drzemki, ogromna kupa, ktora ja obudzila, chwile polezala w lozeczku, a potem wzielam na ramie, zaczelam spiewac i zasnela na mnie, odlozylam i tak juz spi 15 minut

• Ofka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze no ja nie wiem... moj maly toma taki cykl dnia ze w ciagu dnia ma jedna albo rzedko dwie drzemki po 2 i pol h. Potem po kapieli o 20 ma jedna, dwie drzemki w nocy po 2 h. A potem od np. 3 w nocy co godzine. Ciumka 5 min i godzine spania albo krocej. No padam troche na ryj. Spie w nocy po pol h lub 40 min. No on chyba za krotko ssie i sie nie najada jak myslicie?

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1,5 h minelo i znowu sie karmimy, noz powoli mam tego dosc.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Kurcze no ja nie wiem... moj maly toma taki cykl dnia ze w ciagu dnia ma jedna albo rzedko dwie drzemki po 2 i pol h. Potem po kapieli o 20 ma jedna, dwie drzemki w nocy po 2 h. A potem od np. 3 w nocy co godzine. Ciumka 5 min i godzine spania albo krocej. No padam troche na ryj. Spie w nocy po pol h lub 40 min. No on chyba za krotko ssie i sie nie najada jak myslicie?

Wg poloznej ktora mnie odwiedzila (cale szczescie tylko 2 razy!) powinno sie karmic 15-20 minut co 2,5-3,5h.
    Ja sie niezwykle ciesze, ze moj syn wie kiedy jest noc i odpukac wszystkie noce przespal bez krzykow i placzu. Najpozniej poszedl spac po 22, zazwyczaj wstaje kolo 7. W ciagu dnia jest marudny, ale wole zeby marudzil w dzien niz w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 11:45

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zazdroszcze
    Moj co wieczór od 19 do 22 ryk cyc kupa drzemka na rekach 10 min i heja od poczatku
    Dzisiaj karmiła m od 6.30 do 7.15 godzine później znowu cyc przez 40 min i zasnal ok 9.30 spal do 11 i do teraz znowu wisial na cycu teraz znowu śpi jak długo to zalezy czy się najadl jak tak pospi 3 godz jak nie to za godz będzie cyc

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja nawet nie chce nic mowic na temat nocek zeby nie zapeszyc ;)

Czekam na przesylke, wlasnie dzwonil domofon i wyrwac temu ssakowi cycka graniczylo z cudem, 3 razy probowalam, a ta jeszcze mocniej i czeka mnie jeszcze wycieczka na poczte

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a który będzie lepszy?
    http://allegro.pl/szumis-maskotka-rozowy-szumiacy-mis-szumisie-i5644217019.html

http://allegro.pl/whisbear-szumis-szumiacy-mis-szumisie-minky-pl-i5535555048.html

kochane ciężarówki trzymam kciuki za Was i czekamy :)

v40cu9h.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieciepliwa oderwa malego ssaka nic prostszego :) Maly palec wkladasz w kacik ust malej, ja wslizguje go po cycu i sie sama odsysa ;) Jak sobie wyobraze, ze mialabym stac z tym malym srajtusiem w kolejce na poczcie po odbior czegokolwiek, to na sama mysl mnie trzepie. Nie zazdroszcze, u nas jak w kolejce jest choc 2 osoby, to wiesz, ze nie wyjdziesz przed uplywem pol godziny wrrrr. Wiec nie zazdroszcze :(
    Nie wiem czy Wam pisalam, bo moj maly na poczatku doslownie wisial na cycu po 1,5-2 godz. Teraz jak widze, ze przestaje ssac, to go odchylam i wtedy znowu zaczyna ciagnac, jak sie odrywa, to go odkladam, czasami po 5 minutach biore go znowu, bo szuka. Niemniej jednak w ten sposob zrobil sie bardziej aktywny przy jedzeniu i normalne karmienie trwa ok 20-30 min, nie wliczam takich ekstremow jak chociazby wczoraj ;) W kazdym razie po dwoch dniach nauki zalapal o co chodzi mamie :p

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was dziewczyny podziwiam za to karmienie piersią!Nie dałabym rady psychicznie ciągle siedzieć i karmić.Mnie teraz strzela jak nie śpi mały dziad A muszę coś w domu zrobić A przy waszym trybie z cyckiem to bym oszalała.Szacun!
    Po wczorajszym pięknym dniu spania Leona noc ok 21-2-6.za to od rana dopiero usnal A pewnie i tak wybudzi się za chwilę.
    Zauważyłam też że po espumisanie jak pierdzi to się wybudza i płacze dlatego schodzimy z 3xdziennie do jednego i jest ok.
    Na 18 idę do gin cieszę się bo dawno u niej nie byłam A chce podziękować za nasz cud w postaci Leona.No i koniecznie tabsy wziąć bo bzykamy się jak króliki mąż uważa ale zawsze jest strach tym bardziej że nie karmię.Co prawda w moim wypadku byłyby to cud ale po in vitro podobno się zdarza A ja Na razie nie dziękuję poczekam:)

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki. Mamy po CC, czy wy tez nie macie czucia ok 5-6 cm nad blizna? Wczoraj sie zorientowalam ze cos jest nie tak - doslownie jak cialo obce. Zastanawiam sie czy jest sie czym martwic. Nie chce szukac informacji po necie. Moze ktoras z Was ma informacje od lekarza z pierwszej reki?

Milego dnia :)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    A tak z innej beczki. Mamy po CC, czy wy tez nie macie czucia ok 5-6 cm nad blizna? Wczoraj sie zorientowalam ze cos jest nie tak - doslownie jak cialo obce. Zastanawiam sie czy jest sie czym martwic. Nie chce szukac informacji po necie. Moze ktoras z Was ma informacje od lekarza z pierwszej reki?

Milego dnia :)

Tak Griszanka, ja mam to samo, dziś rozmawiałam z położną i powiedziała, że jest to normalne, niektórym przechodzi po jakimś czasie a innym niestety nigdy. To kwestia przecięcia nerwów. Ona powiedziała, że jest 25 lat po cc i czucia nie ma nadal. ;)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 2035 2036 2037 2038 2039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ