X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, u nas tez prezenie i mega bąki,ale raczej nie podczas karmienia tylko pomiedzy. Tez zaczęłam dawać espumisan od wczoraj ale póki co nie pomaga. Strasznie się prezy i często płacze i wzbudza przez te bąki. Kupek od kilku dni ma mniej.

małaMyszka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena wrote:
    Agata... Tobie zostalo 6 a mi 10 ;( waga przed 48kg... oczywiscie wypracowana cwiczeniami... teraz oddalabym wiele by wrocic do wagi max 51 kg. Ale to trudna droga przede mna... Brzuch nadal wyglada jak ciazowy... i zostal juz chyba zbednue nagromadzony tluszcz :(((

A dziewczyny po cc moglybyscie pokazac brzuchy ???

Ja mogę, a co tam :) jak dla mnie masakra. Zaraz cykne. Tam gdzie się kończy gumka spodenek jest blizna. Nad blizna falda. Jutro mijają 4tyg od cc. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bafd07123388.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 15:53

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka i Ty narzekasz???
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/15be1b5f0c04.jpg

Weridiana, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas noc masakra, po 4 jak karmilam to slyszalam jak mala charcze i jak sie meczy, jakos usnela, o 7 bylo jeszcze gorzej. Wiec zaczelam ja przebierac i do pediatry. Jak mi puscila wielorybka..to myslalam ze padne na zawal, zaczela sie krztusic, ryczec, rzygi w nosie... Plakalam razem z nia :( no i w samochodzie nasluchuje a tu cisza, nie charczy. Doktor powiedziala ze jedzenie musialo jej gdzies sie zastac i przez to charczenie no i maly katarek ma. Tym ze zwymiotowala to sobie pomogla bo sie oczyscilo. Nosefrida i woda morska ida w ruch. Teraz maluszek spi.

Niecierpliwa pediatra mi mowila ze jej organizm cwiczy wyproznianie, trawienie dlatego tak sie prezy, to trzeba przejsc do 3-4 miesiaca powinno przejsc

Weridiana, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, Ty też? :)
    To Ty pisałaś ze masz tak dużo do zrzucenia? W ogóle nie widać tego i nie słodze Ci.
    Mi brzuch aż tak bardzo nie przeszkadza tylko to ze pod blizna jest płasko a nad falda. Niewygodne to. U Ciebie tez tak?

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, to się strachu najadlas :( na szczęście wszystko juz dobrze.
    U nas tez pediatra mówiła ze to prezenie to norma, ale patrzeć nie mogę jak sie męczy. A ten espumisan mam nadzieję że nie zaszkodzi.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wczoraj wieczorem zlapal mnie dolek;-) zjadlam pol bialej czekolady i tu jest problem tzn, poczulam sie lepiej ale waga przez to nie spada.
    Jakby szkodzila moja dieta malenstwu to bym miala motywacje a tak to ciezko jest mi sobie odmowic tej odrobiny szczescia ;-)
    Najgorsze ze wcale mi się nie chce odchudzac buuu

dobrze ze chociaz cellulit zejdzie , chociaz to tez nie wiadomo skoro objadam sie slodyczami :-(

Paula pytalas o miesiaczke. Mi się wydawało ze dostalam bo po 6tyg pologu juz nie plamilam I 3dni temu lekkie krwawienie , dwa dni z rzedu , ale dzisiaj nic wiec sama juz nie wiem.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka tak mam 13 kilo do zrzucenia i tez nad blizna lekka faldka jest :) Dziekuje za komplement, jednak dol dopada jak sie nie miescisz w zadne ciuchy :/
    Espumisan sie nie wchlania wiec sie nie martw nie zaszkodzi.

Magda moja charczy zawsze po butelce. Dobrze, ze juz ok. U nas frida jest w uzyciu co drugi dzien. Julka bardzo tego nie lubi, ale glutkow trzeba sie pozbyc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 16:17

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Jak to zrobic...ja katmie na zadanie

A skąd wiesz kiedy chce jeść?

Jak mój na chwilę przestaje jeść (bo generalnie on nie przestaje jeść, sama muszę mu powiedzieć stop), to dotykam jego policzki to zaczyna ssać. Dzięki temu je ciągle przez 15-20 minut i wtedy go odstawiam.

Niecierpliwa - ja mam płaski brzuch i wklęsły pępek. Bardzo mi się nie podoba, ale mam nadzieję, że jeszcze wróci do normy.

Moje dziecko też chce jeść, gdy ja jem, zwłaszcza śniadanie. Ale nauczyłam się kłaść go na stole i daję mu cycka, a sama jem kanapki :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zetka tak mam 13 kilo do zrzucenia i tez nad blizna lekka faldka jest :) Dziekuje za komplement, jednak dol dopada jak sie nie miescisz w zadne ciuchy :/
    Espumisan sie nie wchlania wiec sie nie martw nie zaszkodzi.

Magda moja charczy zawsze po butelce. Dobrze, ze juz ok. U nas frida jest w uzyciu co drugi dzien. Julka bardzo tego nie lubi, ale glutkow trzeba sie pozbyc ;)

Tez w ciuchy nie wchodzę :/

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, Zetka, jak dla mnie Wasze brzuchy są rewelacyjne, przecież wiadomo że nie będzie płaski jak decha po tak krótkim czasie a jak wdroży się ćwiczenia na pewno będzie jeszcze lepiej!
    U mnie waga stanęła w miejscu, zostały jeszcze 3 kg do 53 sprzed ciąży ale marzy mi się żeby dobić do 50 kg:) ciekawe czy Chodakowska ma jakiś zestaw dla mam po cc bo wiem że są takie programy - oczywiście płatne - https://wrytmiekobiety.pl/exercise - o coś takiego jest, po sn pewnie nie ma problemu ale cc to inna bajka..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, najlepszy na odchudzanie jest sex. Wiem z własnego doświadczenia :)
    Kiedyś jak poszłam na studia to przytyłam jakieś 5-6kg i jak poznałam chłopaka i zaczęliśmy się bryka to nawet nie wiem kiedy te kg zeszły :)
    Także teraz już się nie mogę doczekać :)

Zdziwiło mnie to że pisalyście ze po cc jest ciężko z bzykaniem :/ myślałam że chociaż to będzie z górki.
    Po SN pierwszy raz był ciężki. Miałam ogromny opór czy się nie rezerwę :) pomógł mi Jimmy :) sama popróbowalam powoli i potem jakoś poszło :)

AgaSad, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Niecierpliwa, Zetka, jak dla mnie Wasze brzuchy są rewelacyjne, przecież wiadomo że nie będzie płaski jak decha po tak krótkim czasie a jak wdroży się ćwiczenia na pewno będzie jeszcze lepiej!
    U mnie waga stanęła w miejscu, zostały jeszcze 3 kg do 53 sprzed ciąży ale marzy mi się żeby dobić do 50 kg:) ciekawe czy Chodakowska ma jakiś zestaw dla mam po cc bo wiem że są takie programy - oczywiście płatne - https://wrytmiekobiety.pl/exercise - o coś takiego jest, po sn pewnie nie ma problemu ale cc to inna bajka..

Właśnie też się zastanawialam jakie ćwiczenia i kiedy można po cc robić. Choć ja nigdy ćwiczyć nie lubiłam :/

AgaSad, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko kogo o to pytać, pewnie to bardzo indywidualna sprawa bo zależy jak nam się wszystko w środku zrasta, typowe ćwiczenia na mięśnie brzucha to pewnie nie szybciej niż za pół roku ale np coś na uda, pośladki, rower, basen to kiedy..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam coś takiego:

http://m.wformie24.poradnikzdrowie.pl/galeria-artykulu/cwiczenia-dzieki-ktorym-wrocisz-do-formy-po-cesarskim-cieciu_37820/2056/43785.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 16:54

AgaSad, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, Niecierpliwa super wyglądają Wasze brzuszki... ja to mam największy z tych brzuszków :-P

3 tyg po cc:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 14:13

Weridiana, 0na88, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jimmy haha

1usasg185gkausx0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie :)

czy waszym dziecia nadal ropieja te oczy ? my po kazdym spaniu musimy przmeywac te oczy , czasem nawet oka otworzyc nie moze bidulka... cholera nie wiem czy to jeszze normalne czy juz czas np na okuliste ;/

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata ja mam wiekszy

no nic wstawiam lasagne (to tyle w kwestii odchudzania );-)

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona wybierz sie do okulisty
    mojej wcale nie ropialy oczy wiec nie znam normy jednak zawsze lepiej sprawdzic

0na88, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 2037 2038 2039 2040 2041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ