SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
0na88 wrote:Czesc mamusie
czy waszym dziecia nadal ropieja te oczy ? my po kazdym spaniu musimy przmeywac te oczy , czasem nawet oka otworzyc nie moze bidulka... cholera nie wiem czy to jeszze normalne czy juz czas np na okuliste ;/0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:
U Ciebie w ogóle nie widać różnicy pod i nad blizna
Ona, mojemu ropie lewe juz od dwóch tyg. Raz więcej raz mniej. Pediatra widziała i nic nie dała. Zapytała tylko czy nie więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 18:34
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
CzesC dziewczyny
Mam pytanie czy dawałyscie swoim dzieciom smoczki? Ja się mocno przed tym wzbraniam ale chyba na długo nie starczy mi cierpliwości. Moja mała ma tak silna potrzebę ssania ze najchętniej to cały dzień by przy cycu spędziła. Jak zabiorę cyca to jest ryk i nie da się jej uspokoić ani niczym zająć. A znowu jak wisi cały dzień to się przejada i ulewa -nie wiem co robić? Jakie są wady dania dziecku smoczka?
Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:CzesC dziewczyny
Mam pytanie czy dawałyscie swoim dzieciom smoczki? Ja się mocno przed tym wzbraniam ale chyba na długo nie starczy mi cierpliwości. Moja mała ma tak silna potrzebę ssania ze najchętniej to cały dzień by przy cycu spędziła. Jak zabiorę cyca to jest ryk i nie da się jej uspokoić ani niczym zająć. A znowu jak wisi cały dzień to się przejada i ulewa -nie wiem co robić? Jakie są wady dania dziecku smoczka?
http://www.hafija.pl/2015/01/piers-kciuk-i-smoczek-czyli-swieta-trojca-ssania.html
mojej dałam już 2 dnia w szpitalu, cały czas używamy smoczka (w sumie to trzech) jako uspokajaczaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 18:40
Aga89, Paula_071, Hermiona, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aga ja daje smoka bo inaczej tylko wziac poxipol klej i przykleic do mnie dziecko bo moj cyc to smok..i nic nie moglabym zrobic. Mam 3 rozne smoczki w innym ksztalcie zeby sie nie przyzwyczila do jednego. Fakt ze zaburza odruch ssania bo pozniej musze gonic mala do ssania bo rozleniwia sie przy cycu ale chwila walki i ladnie ssie. Zwykle daj smoczka do zasniecia i jak zasnie to wyjmuje.
Bylam na gofrach, mam nadzieje ze bita smietana nie zaszkodzi.bedzie testowa noc.
Jak cos to mam te bebilon pronutra gotowe.Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja mam chyba wiekszy brzuch po sn niz Wy po cc mimo 10 kg mniej.
ale sie wyklepie
i bedzie ladny, jutro ide kupic pas. Bym foto wrzucila ale nie wiem czy z komorki dam rade.
Niecierpliwa jak robisz z ta frida? Psikasz nosefrida i po chwili przykladasz aspirator i ssiesz? Ile trzeba tak ssac zeby cos poszlo ?Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
U mnie 14kg+ a licząc to co straciłam przez pierwsze 3 mce to 18 kg.
To w dniu cc
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/34e735824047.jpg
To w dniu wypisu.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ae220966e0a.jpg
W swoje spodnie sprzed ciąży nie wchodzę. Biodra za szerokie.
Mały w końcu się wyciszyl.Paula_071, niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja jeszcze nie dawałam smoczka, ale widzę, że chyba ten moment się zbliża, bo są coraz większe histerie i coraz dłużej chce wisieć na cycu. Chciałabym nie podawać jeszcze ten tydzień - czyli do miesiąca, ale zobaczymy, czy się uda.
-
Byla polozna. Wbila sie w szok, ze maly ma miesiac i wazy 5 kilo. No ale kurwa je co godzine. To nic dziwnego ze kluska. Co godzine!!!
Potem przyszla siora wkurwila mnie tekstami, ze zalecenia kp sa do roku, ble ble, ze moja frustracja mu nie sluzy. Wiem to i przez to mam jeszcze wieksze wyrzuty...brzuch ja mam najwiekszy.
Dupa mnie boli, musze isc na zabieg z tym hemoroidem bo opiździeje.Zetka, Hermiona, Weridiana, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
My byliśmy u okulisty z ropiejacymi oczkami i w sumie bez sensu. Okulistka powiedziała, że antybiotyków się nie powinno dawać, mamy przemywac i jak nie przejdzie do końca 3 miesiąca to przyjść na kontrolę i przepychanie kanalikow lzowych. W tej chwili i tak się nic nie da zrobić i mamy czekać. Także nasza wizyta była bez sensu
Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Lada waga, Ofka jest co nosic
Moja dzis 3950, czyli 120g wiecej niz w dniu porodu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 23:25
niecierpliwa, Aga89, Paula_071, lys, Maniuś, Meggi31, apaczka, mamasia, Zetka, jesslin87, AgaSad, Weridiana, ainer85, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Lada waga, Ofka jest co nosic
Moja dzis 3950, czyli 120g wiecej niz w dniu porodu.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b6688ecb963.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/53928fe61a38.jpgmagda sz, Zetka, ainer85, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Magda.sz ja leje do dziurki 2-3 kropelki soli fizjologicznej i maz wciaga glutki, bo to ciezka robota. Ja trzymam jej raczki bo wywija jak szalona. Pierw o polowe skrocilismy ten filtr, a czasem maz go calkiem wyjmuje, zeby sie lzej ciagnelo. I tak co 2 dzien glusie wychodza
-
Ja bym Julce chetnie smoka dawala, gdyby tyltko chciala, ale u nas tak jak u Pauli tylko jak jest mega hiper atak brzuszkowy wtedy zasysa, a tak to krzywi sie jakbym jej trucizne podawala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 20:42
Zetka, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Moja niestety przyzwyczajona do smoka, ma. Bardzo silny odruch ssania. Jak tylko łapie nerwa to od razu piastki idą w ruch. A przy cycu właśnie się uspokoić nie może. Jak czuje, ze płynie mleko, a nie jest głodna to dostaje jeszcze większej wscieklizny. Inna sprawa, że mleko to mi wręcz tryska fontanna z piersi, czasem mała nie nadąża żeby łykać
Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
Ewa123