X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Dziewczyny jak z Waszą wagą po ciąży? U mnie zeszło 7 kg, a 6 zostało i już się nie rusza... I raczej nie ruszy, jak tak na to patrzę :/ Jak czytam, że niektóre z Was zostawiły po 10 kg już w szpitalu, to trochę się załamuję. Nie dam rady wbić się w ciuchy sprzed ciąży. Ważyłam 52 kg a ważę 58.
    Mam identycxnie, identycznie waze i wazylam...kurcze....
    Ale jeszcze 3tyg i po zakonczxonym pologu zaczynam cwiczyc i basen.

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Niecierpliwa a to nie wina opuchlizny po cc?
    Ja w ciąży nic nie puchlam, a po cc tydzień wyglądałam jak hobbit.

Ja przed ciążą 49, na koniec 64-65, teraz 54,5kg. Chciałabym ze 4kg jeszcze zrzucić. Do przedwczoraj waga tydzień stala na 55-56 a przedwczoraj ruszyła w dół :)
    Tak samo jak wrocilo krwawienie połogowe.

Ja raczej wszystko jem, poza cytrusami,wzdymającymi, smażonymi.

Zamówiłam termometr na podczerwień. Mam nadzieję że będzie dobry, opinie ma dobre. Zobaczymy. Miałam jakiś do ucha ale nie był zbytnio dokładny.

Zetka a jaki konkretnie ten termometr zamowilas, bo ja tez musze kupic.

Co do jedzenia to normalnie jesz maslo, sery, pijesz mleko??? A warzywa jakie surowe jesz???

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluch schodzi masakrycznie duzo czasami nie zdarze przewinac i juz musze znowu hehe przewinelam wybudzil się ululalam z szumem wentylacji mechanicznej i jest odpukac okej niech pospi chociaż godzinę będę zadowolona :-) :-)

zabka11, jasmine89, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dacie wiarę że Leon śpi od wczoraj z przerwami na karmienie.Dziś 7-11 i śpi dalej.Aż się zaczęłam martwić.Chodzę co chwilę do pokoiku i sprawdzam czy oddycha...

jasmine89, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owoce jakie jecie ja wypilam sok jednodniowy jablkowy i Artek mial przeboje tak mi sie wydaje ze to po tym bo to byla nowosc ktora wypilam albo po prostu zbieg okolicznosci

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz jesz czekoladki????jeeeeezuuu a na mnie patrzy w lodowce ptasie mleczko... Jak zjem jedno to myslicie ze malej cos moze zaszkodzic???

Wogole jakie slodycze jecie???? Bo ja zadnych, jedynie herbatniki maslane albo biszkopty....i juz nie moge na nie patrzec...

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Magda sz jesz czekoladki????jeeeeezuuu a na mnie patrzy w lodowce ptasie mleczko... Jak zjem jedno to myslicie ze malej cos moze zaszkodzic???

Wogole jakie slodycze jecie???? Bo ja zadnych, jedynie herbatniki maslane albo biszkopty....i juz nie moge na nie patrzec...
    ja jem wszystko, czekolade wczoraj, pepsi. Dupe bede miala na bank wieksza ale malemu nic nie bedzie. Polozna potwierdzla. Mleko jest z krwi a nie z tresci zoladkowej i tylko alergeny typu nabial orzechy cytrusy alkohol sie przedostana. Wasze wzdecie od kapusty czy gazowane nie przedostaje sie...

jasmine89, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Mi z prawej lepiej leci. W lewej na sutku mam guzki bolesne których nie może mi ani mały wysłać do końca ani laktator.

W ogóle to zepsuł mi się silniczek do medela mini Electric i musiałam wczoraj kupić ręczny medela hormony. Całkiem spoko jak raz na jakiś czas odciągnąć. Ja odciagnelam nadmiar żeby cycki mieksze były.

A karmisz w roznych pozycjach? To pomaga na guzki.
    Ja pryskam octaniseptem po kapieli przed snem.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jem wszystko, nawet orzechy. czytalam ze jak mama nie ma sklonnosci do alergii to powoli mozna wprowadzac wszystko. wczoraj zjadlam garsc orzechow mieszanych(pistacje, nerkowce, wloskie i ziemne)i jest ok, dzisiaj zjadlam troche wiecej. a zarazn po porodzie w nocy wciagalam grzeski:d jem tez normal ie(czytaj mocno)przyprawione hinduskie jedzenie, duzo imbiru, surowe warzywa i owoce, ryby, wczoraj jagniecine i malej nic nie jest:)no i codziennie obowiazkowo dwie szklanki mleka;)
    a malej staram sie nie przewijac w nocy, najpozniej ja przewijam o polnocy. nawert jak ma pelna pieluche to nie chce jej rozbudzac, zeby wiedziala ze noc jest od spania. najczesciej ja przewijam o 5/6 rano

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 15:27

zabka11, ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prawa pierś jest bardziej twarda i jest w niej więcej mleka a przynajmniej łatwiej wypływa. Ja jem wszystko, może za wyjątkiem golabkow i bigosu ;-) owoce, te które jadłam w ciąży - borówki, jabłka, sliwki,gruszki - to na co ma ochotę. Słodycze też jem - lody, drożdżowki, trochę czekolady, ciastka owsiane. Raz do obiadu zjadlam surówke z białek kapusty i było ok :-) póki co problemów nie mamy, kupy są, bąki są a ja jem zupełnie normalnie. Oby tak dalej :-)

Mam aplikacje na komórkę Nursing, jest częściowo darmowa i wg niej karmię ok 3h dziennie i wychodzi nam 17-20 karmień na dobę.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia nieprzytomna dzis przez tą pogodę, a ja wariuje znowu, jak często płacze to zastanawiam się czy chora nie jest, jak teraz śpi i nie chce cyca ani butelki to to samo ;/ Jutro do pediatry, a ona sobie robi dzień diety ;/ niech to szlak

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Zetka a jaki konkretnie ten termometr zamowilas, bo ja tez musze kupic.

Co do jedzenia to normalnie jesz maslo, sery, pijesz mleko??? A warzywa jakie surowe jesz???

Wszystko to co napisałaś jem. Warzywa surowe np ogórek pomidor paprykę ostatnio ale pieczona. Szczypiorek. Z Owoców jabłko, brzoskwinia, banany, zdarzyło mi się kiwi, melon, arbuz. Po arbuza była zielona kupa (albo po śledzić, bo to były dwie nowe rzeczy).

Karmie z pozycji z przodu i spod pachy, inaczej kurcze nue umiem. A te guzki to takie dziwne bo takie na samym sutku i inne niż na przewodach mlecznych.

Termometr dokładnie taki z tej aukcji:
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5585655180

Aha, słodycze tez jem, czekoladę, ciastka, lody :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 15:34

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:

Ja w ciagu trzech dni zjadłam a raczej zezarlam kilo chalwy... teraz mam zamiar odpuscic slodycze, ale to bylo silniejsze ode mnie.

201508091565.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakoś tak się przyzwyczaiłam do diety cukrzycowej że teraz jak mogę jeść słodycze to jakoś nie ma na nie ochoty

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka no mysle ze dwie sztuki merci czy kasztankow nie zaszkodza, troche cukru musi byc w diecie :) no i humor poprawia. Jakby mala miala zatwardzenie to bym odstawila ale czesto kupy robi, ma problem z puszczaniem gazow niestety ale na to nic nie poradze, czy zjadlam cos slodkiego czy nie. Dzis taka kupe zrobila ze wysterzelilo jak z armaty na odleglosc 70cm moze, cale lozeczko, przewijak, szczebelki i dywan..:) padlismy ze smiechu. Brzuch odrazu mniejsze sie zrobil. Ciezko sie myje taka musztarde bo sie rozmazuje tylko hhehe

zabka11, jasmine89, Zetka, Paula_071, maaadzik1207, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie karmie mala i idziemy na spacer do biedry po lody ;)

apaczka, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem jak u was ale w Warszawie dzisiaj chłodno. Jak ubieracie maluchy na spacer? Zamierzamy iść z mężem jak wróci z pracy ale nie wiem jak ubrać Małego, żeby nie zmarzł i nie przegrzał się.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata we Wrocławiu tez chłodno ok 20 stopni i ja dziś mała ubrałam w body na krótki i polspiochy, na to kaftanik z długim rękawem i kocyk polarowy.zalozylam tez czapeczke bo strasznie wieje. Nie zmarzla bo karczek ciepły, łapki i nóżki tez zresztą :)

niecierpliwa, Lady Savage, jasmine89, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Podczytuje Was cały czas, ale nie pisze, bo u mnie bez zmian. Jak nie urodze do piątku to wywolujemy. Mam nadzieje, że mnie to ominie, bo bez znieczulenia kiepsko to widzę.

jesslin87, jasmine89, Weridiana, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z KP?

Dziecko musi ssać 15-20 min żeby mleko drugiej fazy leciało. A jak ssie 10 mon i za pół godz dostawie do tej samej piersi to mleko jest drugiej fazy? Jeśli tak to jaki max odstęp?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 2032 2033 2034 2035 2036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ