X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Niecierpliwa a to nie wina opuchlizny po cc?
    Ja w ciąży nic nie puchlam, a po cc tydzień wyglądałam jak hobbit.

Ja przed ciążą 49, na koniec 64-65, teraz 54,5kg. Chciałabym ze 4kg jeszcze zrzucić. Do przedwczoraj waga tydzień sta tak na 55-56 a przedwczoraj ruszyła w dół.

Ja raczej wszystko jem, poza cytrusami,wzdymającymi, smażonymi.

Zamówiłam termometr na podczerwień. Mam nadzieję że będzie dobry, opinie ma
    dobre. Zobaczymy. Miałam jakiś do ucha ale nie był zbytnio dokładny.

Ja w ogole nie bylam opuchnieta, ja sie ludze, ze to moje piersi tyle waza :D

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecie spi na lozku obok mnie i wali takie baki jak stary chlop ;)

Edit spi to forma przeszla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 11:30

Lady Savage, Aska87, jesslin87, Maniuś, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Rana czasem troche zapiecze, to fakt. Siniaków nie mam, po Clexane też miałam bardzo rzadko. A Ty brałaś Clexane całą ciążę?

siniaki nad raną mam kilka a clexane dostałam tylko trzy po porodzie... właśnie była położna u mnie zdziwiona że tylko 3 miałam i że do domu nie dostałam :/

małaMyszka lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberia dziękuję za książkę! Trochę poczytałam i dziś od rana zaczynam stosować kilka zasad. Przede wszystkim musze oduczyć małego domagania się ciągłego noszenia i chce żeby znów zaakceptował spanie w łóżeczku bo to kombinowanie nas wykańcza. Od 9 walczymy i jest mały postęp. . Leży trochę dłużej w łóżeczku niż zazwyczaj, owszem po jakimś czasie jest ryk ale nie tak od razu, wydłużam godziny karmienia min co 2.. dostał smoczek zamiast cyca. . Podejrzewam że spędzę tak cały dzień a może i kilka.. ciekawe czy dam radę

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi po cesarce też zeszło w szpitalu ledwo 4 kg, a dziś mam 9kg mniej od ostatniej wagi ciążowej, ale ogólnie jestem baaardzo zadowolona bo waże 14 kg mniej niż przed ciążą :) dla mnie ciąża to była dieta cud hehehe mam nadzieję że karmiąc piersią może jeszcze 10kg zrzucę i wreszcie pozbęde się tej pierońskiej nadwagi

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie położnej maly w tydzień przybrał 340 gr moja rana się goi no i napisała nam plan karmienia zobaczymy co z tego będzie :-) :-)

mamasia, lys, Zetka, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostalo 1.5 kg do wagi sprzed ciazy brzuch tez maleje z dnia na dzien :-)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam po wyjściu ze szpitala tylko 1,5 kg mniej, wszystko przez opuchlizny. Potem po około tygodniu, może dwóch, waga wróciła do tej przed ciążą. mam nadzieję, ze przy karmieniu zrzucę jeszcze z 10 kilo, bo przed ciążą miałam tyle nadwagi. No ale będzie co będzie. Ja ogólnie jem wszystko oprócz typowych warzyw wzdymających i cytrusów.

201508091565.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dużo przybierają wasze dzieciaczki, moja ostatnio przybrałA ledwo 20 g zobaczymy jutro u pediatry

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie minus 10, zostalo jeszcze 6. Ale chcialabym zrzucic jeszcze z 10 do wagi jaka mialam na slubie :) dziennie idzie 0.7kg w dol. Jem lekkie jedzonko, ze slodyczy to dwa kasztanki albo dwa merci dziennie. Bulki grahamki itp. Oby nadal tak spadalo sobie. Wczoraj zobaczylam kostki pierwszy raz od daawna. Z rak tez zaczyna zlazic woda w kooncu i podbrodek drugi tez zlazi.
    Jem same papy i gotowane jedzenie ale mam mega problem z wyproznieniem, co drugi dzien i to placze z bolu jak siedze na kibelku, w srodku czuje mega ucisk na jelito grube :/ czy juz tak zawsze bedzie? :/ niecierpie tego, z czopkiem glizcerynowym wytrzymam max 5 min, wiec nawet nie rozpusci sie ale odruch mam ze musze do kibelka.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zawsze ukoisz moje cierpienie ;)
    Moj nie znosi:)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    a mnie rana bardziej boli po lewej niż po prawej stronie hmmm ale najbardziej jednak bolą siniaki na brzuchu :/ w ogóle nie mają zamiaru chyba zejść :/ ja nie wiem co oni tam ze mną robili w czasie tej cesarki że takie siniaki wyszły

a Wasze dzieci tez tak czasem charczą jak śpią? czy to może być objaw jakiegoś katarku tylko z nosa mu nic nie leci :/
    Moj tez charczy i chrapka i chrumka, zwlaszcza jak nie spi gleboko.

Aska87, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis bylismy u neurologa. Wszystko ok. Tylko maly cos sie przekreca na jeden boczek. Ale to raczej standard. No i maz mial kontrole po operacji. Gira mu sie zrasta. Wczoraj tez meksyk mielismy dzis Iwo spi. Stoi sobie na balkonie bo jak wrocilismyvto go nie rozbieralam. A mi wyszly rozstepy na brzuchu. W ciagu dwoch dni! Cala ciaze nie mialam a miesiac po porodzie wyszly. No ale przestalam smarowac. Bylam tez na kontroli wczoraj. Dostalam tabsy anty bo spiralr dopiero po pol roku. No i kazala masowac blizne. Powiedzialam ze sie tego brzydze ( bo tak jedt, jest zdretwiala i fuu), ale mowi ze zrastam sie ladnie. No i mozna sie bzykac.

magda sz, Paula_071, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a mam jeszcze jedno pytanie. Dość często ostatnio czuję mrowienie / lekkie drętwienie w stopach i łydkach. Na oko nie wyglądają na spuchnięte. To też mogą być jakieś połogowe sprawy? Czasem czuję też trochę w dłoniach, ale rzadziej. Poza tym zauważyłam, że mam problem z poceniem się - od czasu cc w nocy budzę się spocona i to dość mocno :/

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O laski, o wadze nic nie piszcie przede mna tyle do zrzucenia. Pierwszy miesiac duzo zrzucilam teraz waga w miejscu i brzuch tez juz nie maleje. Zaczynam juz leciutko cwiczyc. Do zrzucenia mam 25 kg. No ale ostatnie dni przyznam sie dopadlam sie slodyczy. Pierwszy miesiac kp mialam mdlosci ale kurwa przeszly i znowu moge zrec. Ech. Musze sie za siebie wziac. Mam mocne postanowienie zeby zaczac cwiczyc, wiecej ogarniac w domu i uczyc sie do egzaminu conajmniej 2 h dziennie na poczatek.

Zetka, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    My po wizycie położnej maly w tydzień przybrał 340 gr moja rana się goi no i napisała nam plan karmienia zobaczymy co z tego będzie :-) :-)
    A co to za plan? pierś + butla?

bzkxskf.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    U mnie minus 10, zostalo jeszcze 6. Ale chcialabym zrzucic jeszcze z 10 do wagi jaka mialam na slubie :) dziennie idzie 0.7kg w dol. Jem lekkie jedzonko, ze slodyczy to dwa kasztanki albo dwa merci dziennie. Bulki grahamki itp. Oby nadal tak spadalo sobie. Wczoraj zobaczylam kostki pierwszy raz od daawna. Z rak tez zaczyna zlazic woda w kooncu i podbrodek drugi tez zlazi.
    Jem same papy i gotowane jedzenie ale mam mega problem z wyproznieniem, co drugi dzien i to placze z bolu jak siedze na kibelku, w srodku czuje mega ucisk na jelito grube :/ czy juz tak zawsze bedzie? :/ niecierpie tego, z czopkiem glizcerynowym wytrzymam max 5 min, wiec nawet nie rozpusci sie ale odruch mam ze musze do kibelka.

współczuje, ja na szczęście nie mam takich problemów kibelkowych

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o wysłanie książki:
    [email protected]
    Ja to się aż boję pisać.Po wczorajszym złym dniu dziś Leon je i śpi.Noc tak samo:22-2-5 i teraz 7-10 i jeszcze śpi.Strach się bać co będzie w nocy:)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałam zapytać.Czy wasze libido też wskoczylo na 5bieg?my się bzykamy jak za dawnych lat A ja to bym mojego męża zjadła!:) Jutro idę na kontrolę Domojej gin pierwszy raz po porodzie.Kupiłam jej prezent: na dożynkach w niedzielę 5rodzajów naleweczek i miód zapakuje ładnie i dam w podziękowaniu.A Panią pielęgniarką slodkosci.

niecierpliwa, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojej gin zrobilam kosz upominkowy z kawa, winkiem i slodyczami i dalam jak bylam po zaswiadczenie do becikowego. Na wizyte ide 26.09, ale do drugiej na nfz bo 150 zl piechota nie chodzi ;)

‹‹ 2030 2031 2032 2033 2034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ