SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny przepraszam, że tak późno się odzywam.
Moj syn przyszedł na świat 02.09.2015 o godz. 20.05 siłami natury.
Dopiero wróciłam w niedziele do domu.
Urodzenie dziecka to największe szczęście w życiu.
Powoli do Was będę wracać, narazie nie mam kompletnie siły.
Pozdrawiam serdecznie!Paula_071, Agaata, jasmine89, zabka11, Zetka, Pulpecja, Laura, jesslin87, Maniuś, niecierpliwa, Lady Savage, mamasia, lys, Martucha86, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
tak rośniemy,mój chłopczyk
[
polecam misia z pozytywka z fisher price, Szymonek lubi z nim zasypiać
Dzisiaj skończyliśmy 8 tyg, ale to leci:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 09:02
Ewa123, Paula_071, jasmine89, zabka11, niecierpliwa, Zetka, jesslin87, Maniuś, Lady Savage, magda sz, lys, Martucha86, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a489fe8dfa2a.jpg
Tak sie uśmiecham do tatusia:)
Migotkaa, Ewa123, Paula_071, jasmine89, zabka11, niecierpliwa, Maniuś, Lady Savage, magda sz, mamasia, lys, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zabko my też mamy problem z ulewaniem. Ala potrafi ulac nawet godzinę lub dwie po karmieniu. Też podejrzewam refluks. Zobaczymy co lekarz powie. A jak nazywa się ten środek do zagęszczania mleka? Czy to jest na receptę?
małaMyszka lubi tę wiadomość
Ewa123 -
zabka11 wrote:Nas tez dopadly bole brzuszka.
Sluz w kupce...
Wczoraj pediatra polecil bym narazie ods awila nabial, dostalisny probiotyk, espumisan i zageszczacz do mleka...
Bulgotanie w jelitkach icharczenie przy odbijaniu niby wskazuje na refluks...stad mamprzed kazdym karmieniem odciagac troche mleka, dodac zageszczacz i podac dziecku, potem normalnie piers.
Jest to meczarnia dlamnie, oprocz kurczaka, salaty,marchewki, kaszy i makaronu, plus pieczywograhami gotowane jablko nie jem nic wiecej.i jeszcse eliminacja nbialu...chodze non stop glodna, pije tylko inkebczarna, wode i herbate rooibos.
Tez coraz czesciej mysle o przejsciu na mm...
A moze zamiast przechodzic na mm zacznij jesc wiecej produktow?
Jak podajecie espumpisan? Bezposrednio do buzi?zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula ja dziś podałam łyżeczką przed karmieniem
Czekam teraz na efekty bo młoda bardzo rano brzuszek bolał.
A u nas dziś brzydka pogoda. Co chwile mega ulewy są więc chyba ze spaceru z rezygnujemy co najwyżej wystawie Natalcie na balkonmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ewa123 wrote:Zabko my też mamy problem z ulewaniem. Ala potrafi ulac nawet godzinę lub dwie po karmieniu. Też podejrzewam refluks. Zobaczymy co lekarz powie. A jak nazywa się ten środek do zagęszczania mleka? Czy to jest na receptę?
To jest bezrecty, Bebilon Nutriton.
Kurcze tylko ja nie jetem do konca przekonana czy to ma sens, bo moja ulala moze kilka razy odkad sie urodzila....Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:A moze zamiast przechodzic na mm zacznij jesc wiecej produktow?
Jak podajecie espumpisan? Bezposrednio do buzi?
Paula boje sie cos wprowadzac bo czasem oli ja brzuszek i szukam przyczyny...
Nawet lekarka stwierdzila ze prawie nic nie jem, ale jeszcze kazala odstawic nabial....
A czy ty jesz surowe warzywa, owoce , jesli tak to jakie?
Jaodaje do buzki lyzeczka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 12:06
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
My dzisiaj od 2-giej do 5-tej karmiliśmy i zasypialiśmy. Co Dominiś zasnął przy cycu to się budził i tak w kółko.
Co do karmienia piersią czy Mm mam zdanie takie, że jeśli nie mogłabym karmić piersią to na pewno bez wyrzutów karmiłabym Mm. Najważniejsze że dziecko przybierałoby na wadze i byłoby zdrowe.
Głowa do góry dziewczyny karmiące MmMartucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Żabko a z jakiego powodu kazała odstawić nabiał? Z powodu śluzu w kupie?
Espumisan podaje łyżeczka.
Dziewczyny po cc czy na brzegach blizny pod skórą macie zgrubienia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 12:17
jasmine89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja tez dawalam espumisan lyzeczka, od wczoraj juz nie podaje probujemy podajac lefax.
Zabka i lekarka kazala Ci stosowac tak uboga diete?? Ja tez cierpie razem z Julka jak ja boli brzuszek, ale niestety kolki ma ponad 60% dzieci, glownie jest to przyczyna niedojrzalego ukladu pokarmowego i chocbys nic nie jadla to te bole beda w mniejszym badz wiekszym stopniu.
W domu syf na kolkach, a ja zamiast sie zabrac za robote jak Julka zasnela, padlam okok niej. Pospalam godzinke i od razu mi lepiejzabka11, jasmine89, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Żabka, na takiej diecie tylko anemii się nabawisz. Mleko wytwarza się z krwi więc to, że zjesz coś więcej dostarczy tylko dodatkowych wartości. Myslę, że jak mała ma problemy brzuszkowe, to nawet jak przejdziesz na samą wodę to będzie je miała.
niecierpliwa, zabka11, jasmine89, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
chcebycmama gratulacje:)
zetka, ja jestem po cc i miedzy pepkiem a blizna mam takie bolesne miejsce, szczegolnie jak dotkne, albo leze i probuje wstac co to moze byc:>¿
a te zgrubienia to chyba normalne, mialam takie po kazdym ccZetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Żabko a z jakiego powodu kazała odstawić nabiał? Z powodu śluzu w kupie?
Espumisan podaje łyżeczka.
Dziewczyny po cc czy na brzegach blizny pod skórą macie zgrubienia?
Tak, sluz i tebole brzuszka, bulgotanie w jelitach.
Mamy zbadacmocz ikupku i do tego czasuodstawilam nabial.
Jestem glodna i boli mnie zab...musze dzis po poludniudodentystyjechac, nie jestemumowiona,ale liczeze z bolem mnie przyjma..
Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość