SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
zabka11 wrote:Mala wisi przy cycachjuz poltorej godziny....
Slysze zeprzelyka, czyli mleko jest.....
Nie wiem,moze ona sie nie najada????
I puszcza smierdzace baki..
Zabko skoro na wadze przybiera to znaczy, ze sie najada. A moze te bole brzuszka spowodowane sa tym, ze za duzo je tak jak u mojej Julkizabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
jasmine89 wrote:chcebycmama gratulacje:)
zetka, ja jestem po cc i miedzy pepkiem a blizna mam takie bolesne miejsce, szczegolnie jak dotkne, albo leze i probuje wstac co to moze byc:>¿
a te zgrubienia to chyba normalne, mialam takie po kazdym cc
No właśnie nie wiem czemu tak boli. Piecze mnie z jednej strony od nocy dzisiaj. Szczególnie jak siedze. Ewidentnie jakby coś od środka, może szew jakiś zaczął zawadzac?
Zaraz ma być położna to zapytam bo boje się ze mi się coś paskudzi w środku.jasmine89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ewa123 wrote:https://www.doz.pl/apteka/p52843-Bebilon_Nutriton_Instant_proszek_135_g zabko wg tego możesz podać bebilon z wodą, nie musisz się męczyć z odciaganiem mleka
Poczytalam co pisalyscie o kp i mm...
Poprzednia corke karmilam odciaganym mlekiem i dokarmialam mm...ladnie spala, nie bylo boli brzuszka, nie mialamtak restrykcyjnej diety.
Teraz karmie kp i chodze glodna, marze o normalnym obiedzie, wieprzowinie, soku pomaranczowym, surowych owocach...
Kp jest dla mnie uwiazaniem w domu, nie moge sie nigdzie ruszyc, nie moge nic zaplanowac, kazdy dzienrozbity, bo mala nie spi, a jak usnie to na ramieniu lub bujana w foteliku samochodowym...kazda poroba przelozenia jej do lozeczka konczy sie placzem...
Mam syf w domu, sama ledwo biore szybki prysznic, paznokcie w stanie oplakanym...odrost na glowie...nawet dzis wyjscie do dentysty to dla mnie wyczyn...
Dziewczyny niejedzace nabialu- jakie maslo jecie???bo to zwykle jest z mlekiem....
Zetka, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
jasmine89 wrote:jak juz pojdzie to daj znac, bo mnie to tez martwi, a ja mam wizyte dopiero w piatek. a szwy w srodku sie jeszcze nie rozpuscily? ja sie boje ze to moga byc zrosty:>daj znac prosze
Ja mam wizytę w poniedziałek. Ale zapytam dzisiaj położna. Już mam dość tych boli po cc tym bardziej jak czytam ze Wy doszłyscie do siebie po tygodniu czy dwumałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Zabko skoro na wadze przybiera to znaczy, ze sie najada. A moze te bole brzuszka spowodowane sa tym, ze za duzo je tak jak u mojej Julki
Wlasnie dzis po raz pierwszy tak dlugo je...zawsze to max 15min jeden cyc tylko i koniex.nigdy nie jadla z obu naraz.
Wczoraj jak podawalam jej odciagniete mleko to eidzialam ze potrafi zjesc 100ml, a jak odciagam z obu piersi to tyle nie ma...
Teraz dalam jej z wczoraj odciagniete mleko z butli jeszcze, zeby sprawdzic czy zje i zjadla prawie 60ml...karmilam ja na rogalu i tak zasnela, polozylam ja na tym rogalu u nas na lozku, oblozylam poduchami i jem moja zupe-wode na kurczaku z kasza jeczmienna i marchewka
Tak sobie mysle, ze moze to kwekanie i marudzenie ja zle interpretowalam,bo moze ona niedojada,a ja myslalam zechce odbic lub po prostu marudzi bo nie moze zasnac..hmmmm a zeby dokarmiac mm to nie wiem jakim, tym bardziej ze teraz jestesmy na etapie badania czy toleruje nabial czy nie....nie wiem co robic...
A z przybieraniem nawadze to u nas szalu nie ma...od ostatniej wizyty, czyli w przeciagu 10dni przybrala 260g- wazy 3700g, a wazyla 3440g.
Lekarka powiedziala ze za duzo nie przybrala,ale przybiera w swoim tempie.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
W którym tyg. miałyście usg bioderek? Ja mam termin na 5.10 na wizytę u ortopedy a usg to podobno jak nie trzeba nie to nie robi... Jak coś zarejestrowałam jeszcze w luxmedzie na 16.09 za 199zł usg plus konsultacja bo nie wiem czy pazdziernik to nie zapozno.
No i druga sprawa myślałam że do któregoś tam miesiąca dziecko podlega podemnie w luxmedzie ale facet z call center powiedział że nie i wszystko prywatnie póki Maja nie ma abonamentu. Paula coś wiesz w tym temacie?
Jezu moja ciągle jęczy przez ten sen, ze 40 min spała jak aniołek i znów. Dałam jej kilka razy espumisan ale to chyba nic nie daje. Mam nadzieje że zrobi kupę bo zwykle robi po 14Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zabka ja smaruje margaryna albo maslem roslinnym.
Dzis Julka ulewa caly dzien, glosno przelewa jej sie w jelitach. Teraz nawet godzine po jedzeniu polozylam ja do lozeczka w miedzyczasie polknelam obiad, wracam a tam po buzi leci sciezka mleka, a body i pielucha w lozeczku cale mokre. Nigdy wczesniej ani tak mocno nie ulewala, ani takiego bulgotania nie bylo. Nie wiem czy poczekac do 18.09 wtedy mamy wizyte i szczepienia czy umowic sie wczesniejmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:Ja mam wizytę w poniedziałek. Ale zapytam dzisiaj położna. Już mam dość tych boli po cc tym bardziej jak czytam ze Wy doszłyscie do siebie po tygodniu czy dwu
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Magda moja tez tak głośno śpi, jęczy, steka, napina się no męczy się strasznie, a i tak nie zawsze jej się uda wyprodukować kupsko. Ja daje bobotic i tez średnio pomaga. Chyba dzieci po prostu muszą się nauczyć robić kupy i puszczać baki. A poki się tak nie stanie to będą tak stekac przez sen. Moja to godzinami potrafi nawet. AAco do bioderek to moja Córcia miała pierwsze badanie USG juz w szpitalu po urodzeniu. Podobno jakas nowa tendencja teraz żeby szybko reagować w razie czego. Dlatego kolejne kazali mi zrobić do 3 miesiąca, a nie 6 tyg życia. Dziewczyny przyjmujące w czasie ciąży letrox - czy Wam też kazali zbadać tsh i ft4 u dzieci? Robilyscie juz te badania?
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Niecierpliwa może coś zjadłas co jej nie podeszlo? U mojej to od jakiegoś tygodnia standard z tym ulewaniem. Ocipiec idzie. Cały czas ja mam na oku bo się boję, że się zadlawi. Jutro mam lekarza i zobaczę co on ją to. Zapytam o ten bebilon, może to pomoże coś..
małaMyszka lubi tę wiadomość
Ewa123 -
magda sz wrote:W którym tyg. miałyście usg bioderek? Ja mam termin na 5.10 na wizytę u ortopedy a usg to podobno jak nie trzeba nie to nie robi... Jak coś zarejestrowałam jeszcze w luxmedzie na 16.09 za 199zł usg plus konsultacja bo nie wiem czy pazdziernik to nie zapozno.
No i druga sprawa myślałam że do któregoś tam miesiąca dziecko podlega podemnie w luxmedzie ale facet z call center powiedział że nie i wszystko prywatnie póki Maja nie ma abonamentu. Paula coś wiesz w tym temacie?
Jezu moja ciągle jęczy przez ten sen, ze 40 min spała jak aniołek i znów. Dałam jej kilka razy espumisan ale to chyba nic nie daje. Mam nadzieje że zrobi kupę bo zwykle robi po 14małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:W którym tyg. miałyście usg bioderek? Ja mam termin na 5.10 na wizytę u ortopedy a usg to podobno jak nie trzeba nie to nie robi... Jak coś zarejestrowałam jeszcze w luxmedzie na 16.09 za 199zł usg plus konsultacja bo nie wiem czy pazdziernik to nie zapozno.
Jezu moja ciągle jęczy przez ten sen, ze 40 min spała jak aniołek i znów. Dałam jej kilka razy espumisan ale to chyba nic nie daje. Mam nadzieje że zrobi kupę bo zwykle robi po 14
Magda, gdzie się zarejestrowałaś na 5.10?
Ja mam dopiero na 20 października termin na Romera, wcześniej nie mieli nic, na Wrocławskiej też nie, a na Lindleya nie odbierają. Jak zapytałam, czy to nie za późno to powiedzieli, że będzie ok. Jeszcze dopytam jutro na wizycie, bo idę po skierowanie.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:Dziewczyny przepraszam, że tak późno się odzywam.
Moj syn przyszedł na świat 02.09.2015 o godz. 20.05 siłami natury.
Dopiero wróciłam w niedziele do domu.
Urodzenie dziecka to największe szczęście w życiu.
Powoli do Was będę wracać, narazie nie mam kompletnie siły.
Pozdrawiam serdecznie!
grtuluję !!małaMyszka lubi tę wiadomość