X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem zalamana moj ojciec jest wlasnie na bloku operacyjnym, obcial sobie pila 2 palce. Nie tak dawno jak jeszcze bylam w ciazy przecial sobie noge, a teraz to ;( Mam do siebie wyrzuty, bo wczoraj dzwonil i chcial po mnie przyjechac, zebym z Julka do nich przyjechala i pewnie jakbysmy tam byly zajmowalby sie nia, bo jest w niej po uszy zakochany ;(

małaMyszka lubi tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy moja laktacja na tyle się rozkręci ze mlody pociagnie jednego cyca po czym się naje i nie będzie wisial na nim 40 min
    Macie jakieś pomysly?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny jestem zalamana moj ojciec jest wlasnie na bloku operacyjnym, obcial sobie pila 2 palce. Nie tak dawno jak jeszcze bylam w ciazy przecial sobie noge, a teraz to ;( Mam do siebie wyrzuty, bo wczoraj dzwonil i chcial po mnie przyjechac, zebym z Julka do nich przyjechala i pewnie jakbysmy tam byly zajmowalby sie nia, bo jest w niej po uszy zakochany ;(

Trzymaj się dzielnie i nie miej wyrzutów. Takich rzeczy nie przewidzisz. Będzie dobrze.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Dostalam dla malej floractin probiotyk.
    A ile tego rumianku pijesz? Szklanka dziennie???

DZiewczyny karmilam mala przed 14 z obu piersi...teraz o 16 chcialam odciagnac mleko bomusze do dentysty jechac i co????z obu piersi odciagnelam tylko 20ml!!!!!
    Kurcze laktacja mi zanika i czy co sie dzieje???? Jestem prawie pewna ze mala sie nie najada moim mlekiem, skoro tak niespokojnie i rzadko spi, a ciagle marudzi...

Teraz nie wiem czym ja dokarmic????nie wadomo czy ma ta nietolerancje laktozy czy nie....zalamie sie chyba....mam w lodowce mala buteleczke nan1 i chyba ja poda maz jak ja pojade do dentysty...tylko co potem????
    Pediatry juz nie ma w przychodni, moge zadzwonic Dopiero jutro po 13....

Jestem przerazona, ze glodze wlasne dziecko...
    Żabko my po powrocie ze szpitala mieliśmy słabą laktacje, nasza położna kazała dokarmiać Enfamil 1 i zakupiliśmy ale podaliśmy tylko dwa razy bo laktacja się rozkręciła. Położna mówiła że to mleko jest najbardziej podobne do tego z piersi, może zakup jedną małą puszke Enfamil 1 i podawaj póki laktacja się nie rozkręci na nowo ale też karm z piersi jak najczęściej to będziesz wzmagać laktację.

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore dokarmiacie mm, mleko dobieral wam pediatra czy same kupowalyscie wg uznania?

Ja jutro jade do pediatry na 16 i chce poprosic o mm zeby miec w razie czego.
    Kupilam tez felmatiker, bede pic.
    Zaraz tez sprobuje odciagnac mleko i zobacze ile go mam....karmilam 4,5goidz temu.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy że szczepienia.U nas cena z przychodni to 470zl za 5w1 i pneumokoki.Zoltaczka za darmo. Mały się darl jak kula A później już spokój.Za to od szczepienia marudzi i płacze.No i najgorsze:W 10dni przybrał tylko 150gram!Jestem załamana.Je mm na receptę Nutramigen lgg ale dalej ulewa.Kazała dzielić karmienie na 70ml i za 30min 30ml.Odbijamy go z różnym skutkiem ma poduszkę klin mleko specjalne i dupa z tym ulewaniem.Niestety nie było mojej Pani dr tylko jakas inna więc za tydzień idę do mojej zdążyć i zobaczymy.Ewentualnie zostaje nam tylko zageszczacz do mleka tak powiedziała ta teraz.Choć według niej to wina niedojrzalego układu pokarmowego.Pokazała mi na Leonie że jeszcze żeberka czy kości na klatce piersiowej nie są do końca zrosniete i mięśnie Nie trzymają żołądka czy coś takiego i to jest powód ulewania.Ale co z tego jak dziecko mało przybiera.Ma dziś 7tyg i waży 4900.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Miru Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka mój też ulewal pediatra kazała specjalne mleko kupować - ale to by była 3 zmiana. No ile można. Wcześniej karmiłam 120 ml co 3 h. Teraz daje po 90 ml co 3 h w nocy a w dzień jak jestem w domu po 40 ml co godzinę lub po 60 ml co 2-2,5 h i o dziwo nie ulewa. Daje też o pół miarki więcej mm do danej porcji wody i tez jest lepiej. Przybiera więcej bo na początku 200 -300 gram tygodniowy a teraz 400-500 tygodniowo ale nie jest gruby. Neonatolog powiedziała ze nawet to ze jest ciężki to na jego korzyść bo np jak przyjdzie jakaś choroba gdzie będzie wymioty i biegunka ma zapas i nie odwodni się szybko a co za tym idzie nie trafi tak szybko do szpitala. Młody ma 6 tygodni 58 cm i waży 4800 gdzie w 14 dobie miał 53 cm 2850 gram. Wiec w 4 tygodnie pięknie przybrał i podkreslam nie jest gruby jest ciężki. A jak słyszę od pediatry ze jest za ciężki to mnie szlag trafia. Bo gdyby był tłusty to rozumie komentarz ale waga nie jest wyznacznikiem otylosci. Po prostu jest ubity. A lekarze najlepiej zmienić mleko w ciul kasy na receptę a i tak poprawy nie ma. Po prostu mają małe zoladki a potrzeby większe no i nadmiar ucieka buzia.
    Spróbuj tej metody mniej a częściej.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Dziewczyny ktore dokarmiacie mm, mleko dobieral wam pediatra czy same kupowalyscie wg uznania?

Ja jutro jade do pediatry na 16 i chce poprosic o mm zeby miec w razie czego.
    Kupilam tez felmatiker, bede pic.
    Zaraz tez sprobuje odciagnac mleko i zobacze ile go mam....karmilam 4,5goidz temu.

Same wybrałam mm, u mnie jest to bebilon 1

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w razie cus nan pro takim był dokarmiany w szpitalu a od wyjscia ze szpitala może z 5 razy dostał mm dokarmiam swoim a od kilku dni staram się przystawiac do cycka jak nie dojadl nawet gdy jest to po 30 min od karmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 18:20

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Paula boje sie cos wprowadzac bo czasem oli ja brzuszek i szukam przyczyny...
    Nawet lekarka stwierdzila ze prawie nic nie jem, ale jeszcze kazala odstawic nabial....
    A czy ty jesz surowe warzywa, owoce , jesli tak to jakie?

Jaodaje do buzki lyzeczka.

Na początku jadłam gotowaną marchewkę i jabłko, w tamtym tygodniu zaczęłam robić surówkę z tartej marchewki i jabłka, w dniu kiedy to jadłam ani następnego dnia nie zauważyłam problemów brzuszkowych. Zjadłam kilka malin w tym tygodniu, a tak to innego surowego nic.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    No i druga sprawa myślałam że do któregoś tam miesiąca dziecko podlega podemnie w luxmedzie ale facet z call center powiedział że nie i wszystko prywatnie póki Maja nie ma abonamentu. Paula coś wiesz w tym temacie?

A masz abonament z pracy? Ja zgłosiłam małego w pracy, żeby go dopisali. Płacę 65zł za ubezpieczenie całej rodziny, niezależnie czy tylko mąż czy mąż i 8 dzieci.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mam z męża pracy, mąż kilka dni temu dopisał małą ale pewnie jeszcze nie zaskoczyło... Fajna cena, ciekawe ile mąż płaci.

Matko Bosko, wykończy mnie córka dziś od 7 jestem z nią sama mąż będzie za pół godziny.. kuzwa skrzynia biegów wyskoczyła i lawetka do Piaseczna do mechanika pod Wawę i wraca dopiero.. Jutro ma w pracy nadgodziny a w piątek imprezę integracyjną także kuzwa kota dostanę sama w domu z dzieckiem

Agaata, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Paula mam z męża pracy, mąż kilka dni temu dopisał małą ale pewnie jeszcze nie zaskoczyło... Fajna cena, ciekawe ile mąż płaci.

Matko Bosko, wykończy mnie córka dziś od 7 jestem z nią sama mąż będzie za pół godziny.. kuzwa skrzynia biegów wyskoczyła i lawetka do Piaseczna do mechanika pod Wawę i wraca dopiero.. Jutro ma w pracy nadgodziny a w piątek imprezę integracyjną także kuzwa kota dostanę sama w domu z dzieckiem
    jak ja wczoraj

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, moj wczoraj zaraz po pracy pojechal do Auchan po zakupy i wrocil o 19.30, dzisiaj prosto z pracy pojechal na warsztaty Bezpieczny Maluch na Madalińskiego, a ja sama z Mlodym w domu... Tez kota dostaje. Mlody spi u mnie na brzuchu od 1,5 godziny, ciekawe kiedy obudzi sie na kapiel.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak moj maz jest w pracy to spieprzam z domu -ja kochalam siedziec w domu - zawsze sie w nim relaksowalam to odkad jestem mama to uciekam od niego jak najdalej bo szlak mnie trafia... rano jak mala sie obudzi , karmie ja szybko miedzy czasie ona zasypia ja szybki prysznic , maluje sie ubieram i zabieram ja na 4-5 godzin do parku ( o ile pogoda dopisuje) .Odkad urodzilam mam uraz do siedzenia w domu - czuje sie w nim teraz jak w klatce. Na szczescie porzadki domowe wzial na siebie maz - ja mam teraz zajmowac sie tylko dzieckiem.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też z utęsknieniem czekam zawsze na powrót męża :-) a dzisiaj szczególnie. Nie wiem co się dzieje z naszą córcią, jest bardzo niespokojna, mało śpi, płacze. Non stop cyc, smoka nie chce. I tak od kilku dni. Kolki raczej nie ma. Waży juz 4080g, ładnie przybiera. Może to jakiś skok, a może po prostu z niej taka maruda. Ale dzisiaj miałam już dość. Jak mąż przyszedł to się poryczałam z tej bezsilności.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też dziś wykańcza synek.. taki marudy to dawno nie był a ja nie wiem o co mu chodzi.. zauważyłam że odkąd dostaje smoczka gorzej ciągnie cyca i zaczął się nim bawić.. ja ostatnio pofolgowalam i zjadłam kilka kawałów szarlotki i 2 jagodzianki. Wszystko domowej roboty ale pewnie mały to odchoruje

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codzienne jestem sama z młodą od 5:30 do 18. Rano prysznic biorę przed męża wyjściem, potem śniadanko dla starszych w domku i do szkoły robię, jak już wyjdą do szkoły, to korzystam z momentów kiedy młoda śpi i jem sama, ogarniam chatę jak mi się chce, nastawiam obiad, pranie. potem jakiś spacerek, dzieci wracają ze szkoły, potem mąż, i tak leci dzień za dniem. Nawet nie wiem kiedy mijają godziny, w kólko karmienie, przewijanie, spanie, tulenie. Dzisiaj miałam tez do ogarnięcia dwie wywiadówki :-) dałyśmy radę

Zabka, nie wiem czy dobrze doczytałam, bo przeleciałam szybko ostatnie strony. Czy ty podajesz małej herbatkę koperkową? Jeśli tak to w niektórych jest laktoza, więc wykluczanie jej z twojej diety mija się z celem jeśli bezpośrednio małej podajesz.

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka ja chyba tez się porycze jak mąż przyjdzie..naprawdę mam dość, cala noc się nim zajmuje, w dzień tak samo, na spacer ja..no ja rozumiem ze ktoś musi pracować ale ja już wymiękam

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jak wy ogarniacie 2 czy 3 dzieci!! Szacunek, naprawdę!

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 2066 2067 2068 2069 2070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ