X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Miru Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad mój też takie akcje miał. Wczoraj wyprobowalam metodę zmeczenia przed snem.
    zawsze spał do 18 kąpiel butla i spać a później 3 w nocy a on nie śpi.
    Wczoraj o 17 obudziłam go i rowerek, troszkę ćwiczeń rrączkami nóżkami. ..później kąpiel a on już usypial. Ale znowu to samo trochę go rozbawilam dawałam rzeczy do rączki i zjadł o 20 do 21 usypial. I poszedł spać. Wstał o 24 jeść i o 6. A tak to co 2'5-3 h i od 3 w nocy do 11 rano nie spał zawsze. .. w końcu się wyspalam.

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najbardzie dobija to, ze Julka za kazdym razem budzi sie z placzem. Ja wiem, ze jest glodna, ale zawsze jak sie budzi idziemy na przewijak, a potem cyc, wiec powinna wiedziec, ze rozumiem o co jej chodzi. Cale przebieranie wyje, dopoki nie dostanie cyca. Na poczatku taka nie byla, dopiero kolo 2 tygodnia tak sie zaczelo. Co moge zrobib?? Jest szansa, ze bedzie sie budzic normalnie??

małaMyszka lubi tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pol nocy nie spal przeważnie spi prawie 4 godz karmimy sie ok 1-2 i soi do 6 tak teraz 3 pobudki co 2 godz brzuszek go wybudzal ryk jak by go ze skory obdzierali teraz spi mi na klacie w bardzo dziwnej pozycji mam nadzieję że pediatra coś nam doradzi na ten wstretny brzuchol

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa moja jest identyczna i też się niedawno zaczęło. Chyba takie charaktery...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 07:55

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Niecierpliwa moja jest identyczna i też się niedawno zaczęło. Chyba takie charaktery...

Wieczorem jak juz slysze ten ryk to mam ochote skoczyc z 4 pietra

apaczka, Agaata, małaMyszka, zabka11, magda sz lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necerpliwa u mnie identycznie ;-) Zresztą o przewijaniu to można u mnie książkę napisać, tak tego nie lubi. Co do tego, że powinna rozumieć, to padłam ze śmiechu :-D - wiesz ona chyba nawet nie wie, że jej ręce i nogi są jej i macha nimi bezwiednie a jak się dziubnie w oko to się złości, że coś ją dziubie, więc na rozumienie takiej sekwencji zdarzeń jak przewijanie - karmienie jeszcze nie ma co liczyć... :-D

apaczka, aaaaga, Paula_071, małaMyszka, zabka11, Miru lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co z tym przewijaniem maja te dzieci ?? :) Artek nienawidzi trzeba go zagadywac albo spiewac piosenki zeby sie nie darl baaardzo rzadko spokojnie znosi przewijanie a najgorzej jak sie zes... i trzeba pupke umyc ojojojj
    w sumie moj syn nie wiele rzeczy lubi spacery i wozek beee kapiel beee przewijanie beee o noszenie na rekach lubi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 08:43

Zetka, małaMyszka, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gorzej, że u mnie zawsze jest kupa w pieluszce, może z 2 razy nie było, a tak to zawsze czyli z 12 razy dziennie :-)i zawsze ryk :-)

aaaaga, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak dlugo mozna podawac dziecku espimisan? Albo jak długo podajecie?

I jeszcze jedno pytanie: czytacie juz bajki dzieciaczkom?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam wyspana :) od 22 do 3 rano mała spała u siebie w łóżeczku, potem cyc i koncert że nie chce i od 5 do 9 spała ze mną w łóżku :) Rafał wyprowadził się do innego pokoju bo on się boi że małą przygniecie w nocy: i on takiego czegoś na sumieniu nie udźwignie wiec się ewakuował :(

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przeczytalyscie ten jezyk niemowlat? Ja koncze i chyba zaczne od zapisywania co robi w ciagu dnia. Potem bede meczyc jak Miru, bo moj ma od 20, 21 drzemke 3 h, potem znowu 2 h, a potem do rana co godzine poltorej. No i zauwazylam ze w nocy okolo 4,5 ma problem z kupa. Ale troche posteka, poryczy i git. No narazie nie wiem jak te nocne drzemki wydluzac...nie wyobrazam sobie zatykac go smoczkiem...

tb73i09k881y3sjt.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny, jestescie kochane

Griszczanka z pewnoscia masz racje, kumulacja wszytskiego mogla spowodowac chwilowy brak mleka,
    Dzis na 16 jade do pediatry niech mi podpowie jakie mleko mm kupic - wole miec w razie czego.
    W nocy mala wisiala godzine naobu cyckach a potem jeszcze z butli zjadla mojego rozmrozonego mleka ponad 40ml.
    Dzis rano zjadla z obu piersi ( wisiala na mnie godzine) i teraz spi od 7:30.
    Zdazylam ogarnac dom, pranie, nalozyc odzywke na paznokcie i zjesc sniadanie.

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lubi kapiel i przewijanie, no chyba ze bardzo glodny lub chce mu sie rzygac. Ale o dziwo ubieranie tez luz. W ogole jest bezproblemowy, zero kolek, zmian skornych, jem wszystko, jest grzeczny. No moglby spac dluzej i czasami poplakuje czy popiskuje no ale to w koncu niemowlak nie wymagam za wiele. Chociaz nocy nie znosze. Wstawanie 4,5 razy, tez mi sie chce plakac jak idzie noc.

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się...

Pranie się skończyło... Czekam na położną, bo mamy skontrolować wagę... Mały zasnął po cycu i boję się go przenieść do leżaczka, bo znowu się obudzi...

Wynik badania przesiewowego prawidłowy!!!!! Kamień z serca!!!! Jak przeczytałam wynik to się rozpłakałam, weszłam do domu, bo byłam z małą, dałam wynik mężowi, zapytał co się stało, powiedziałam,że nic, poszłam się przebrać a on biedny tak się rozpłakał, że ciężko mi było się uspokoić

Martucha86, Zetka, Paula_071, 0na88, chcebycmama lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Dziekuje dziewczyny, jestescie kochane

Griszczanka z pewnoscia masz racje, kumulacja wszytskiego mogla spowodowac chwilowy brak mleka,
    Dzis na 16 jade do pediatry niech mi podpowie jakie mleko mm kupic - wole miec w razie czego.
    W nocy mala wisiala godzine naobu cyckach a potem jeszcze z butli zjadla mojego rozmrozonego mleka ponad 40ml.
    Dzis rano zjadla z obu piersi ( wisiala na mnie godzine) i teraz spi od 7:30.
    Zdazylam ogarnac dom, pranie, nalozyc odzywke na paznokcie i zjesc sniadanie.
    Jeszcze odzywkaa na paznokcie, łał;) ja to z pielegnacji to ostatnio mycie zebow;)))

aaaaga, zabka11, Zetka, Paula_071, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to musze zaczac cwiczyc, waze za duzo i bola mnie stopy, kregoslup, ciaza mnie zmasakrowala. Napiszcie kiedy chcecie wrocic do aktywnosci fizycznej i jakiej? Chodakowska, mel b, czy co?

tb73i09k881y3sjt.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze pozbyć się brzucha został mi taki worek wiszacy z rostepami fuu z waga ok nawet mniej niż przed ciążą ale ten brzuch może pas ściągający na razie zanim jakieś ćwiczenia zacznę ktos coś poleca ??

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez się budzi zazwyczaj z rykiem :) w ogóle tez dziś się lekko podlamalam. Byliśmy na kontroli u lekarza i przytyla w tydzień tylko 70 gram.. Nic dziwnego skoro tak ulewa.. Lek doradziła ten sam środek co Żabka. Zabko, stosowałas juz? Ile tego podajesz? Ja karmie łyżeczka ale średnio to idzie bo mała wysuwa język bardzo o pluje. Udało mi się może z 10 gram jej tego podać, ale i tak ulala po karmieniu.. No zobaczymy jak później będzie, ona nawet 1,5 godz po karmieniu ulewa wiec może chociaż dzieki temu zagęszczeniu nie będzie się to zdarzało w takim dużym odstępie od jedzenia

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do aktywności to ja już bym chciała, bo czuję się okropnie, nawet nie ciąża mnie zmasakrowala co moje własne lakomstwo i folgowanie zachcianka. Niby mam, 3 kg więcej niż przed ciążą, ale czuje się gruba, takie zwiotczale mam ciało no niefajnie to wygląda. Dziś mam wizytę u gina i zapytam co on na to, kiedy mogę ćwiczyć

Ewa123
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala za 3 tyg jak skoncze polog wyskoczyc dwa razy w tyg na basen, plus w domu cwiczenia, myslalam o skalpelu chodakowksiej ale nie wiem czy bedzie na to czas.
    Ide zaraz make up zrobic, bo sie pewnie mala zaraz obudzi, a potem nie wiadomo czy bedzie spanie czy marudzenie...a na 16 do lekarza jedziemy i muszesie nakos ludziom na oczy pokazac.
    Czy ktoras z was kupuje mleko mm z biedry? Orientujecie sie Jakie tam sa i w jakich cenach???

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 2068 2069 2070 2071 2072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ