X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy po urodzeniu SN kiedy zaczelyscie/planujecie zacząć ćwiczyc?

Ja mam do zrzucenia około 15 kg niestety. :-(

małaMyszka lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i dzisiaj po tygodniu życia nasz syn przekroczyl wagę urodzeniową. Podczas narodzin ważył 3580g a dziś 3600g. :-)

0na88, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:

ja planuje po pologu , ide do gin 7-8 tyg po porodzie , niech mi doradzi antykoncepcje i zobaczy czy wszystko w srodku ok - czekam na zielone swiatlo i chcialabym tez sie juz ruszyc, nadal czuje od czasu do czasu kuczenie macicy. ;/

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory nie wychodzilam sama z wozkiem z domu, dzis zmusila mnie do tego sytuacja i moze dzieki temu odwaze sie juz wychodzic na spacery do poludnia. Powiem Wam tylko jedno jestem rozgoryczona, tak w mediach trabia, zeby dzieci sie rodzily, a nawet glupie wyjscie do lekarza to albo musisz isc z kims albo prosic sie ludzi o pomoc. Pojechalam do poradni, a tam laryngolog na 1 pietrze w kamienicy. Jakas babeczka pomogla mi wniesc wozek, a pan zniesc i takie to ulatwienie dla matki z dzieckiem

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa daj znać jak z Julka, co tam lekarz Ci powiedział. Miru a jakie konkretnie ćwiczenia wykonujesz? Macie jakiś przewodnik jak z takim maluchem ćwiczyć? Ja tylko rowerek nóżkami i takie okrezne ruchy, ale rączki jak ćwiczyć? Doradzicie coś dziewczyny? Ja właśnie jadę do gina, zobaczymy co powie. Liczę na zielone światło w sypialni :P

Ewa123
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:

Ja już od tygodnia jestem na diecie u mojej Pani dietetyk :) i już ważę 100 kg :) straciłam 17kg :) jeszcze 5 i bedę ważyc tyle ile przed ciążą

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie maly wazy już 4100 zdrowy na brzuszek probiotyk, delicol i espumisan di 3 miesięcy moga byc problemy z brzuszkiem kurde zapomniam spytac o badanie tsh u synka jutro będzie położna to jej zapytam najwyżej prywatnie zrobimy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 13:23

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mniedzis egzaminzdaje wozek, maz wczoraj przyniosl, bo zawsze zostawiam go w piwnicy bo mieszkamy na 3pietrze.
    Ale dzis w tym wozku mi mala spi po jedzeniu tfu tfu tfu zeby nie zapeszyc ;) a tak to zwykle co odlozylam do lozeczka to byl placz zaraz i w kolko usypianie i noszenie.

Migotka- dzieki, zapytam pediatry o to bebiko, bo dobra cena i mam biedre blisko, jakby co. A na ilewystarcza ci takie opakowanie???

Magdasz - u mnie suszarka usypia mala czasem, jak odloze do lozeczka/wozka i sie wybudzi to suszark czasem ratuje sytuacje i mala usypia znow.
    Kurcze z tym krawieniem to nieciekawie...a co dzwigalas???
    Wspolczuje nocki, u mnie narazie nocki w miare regularne spanie i jedzenie tfu tfu tfu ;) ale wieczorami mamy bol brzuszka:(

Zetka- ja czekam do piatku naprzyjazd mojej mamy i wtedy pomaluje wlosy i zrobie porzadki w szafie, musze poprzynosic swoje ciuchy sprzed ciazy, moze w niektore wejde_...a jak nie to bedzie motywacja zeby cwiczyc.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spi mi na klacie co odloze to ryk. Klata spi odkladam ryk maly terrorysta ❤

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    My od rana biegamy po lekarzach. Od wczoraj Julka mocno ulewa pod cisnieniem, lekarka w przychodni zbadala dala skierowanie na cito do larymgologa, tam wszystko ok, zarg powrot do przychodni teraz skierowanie do szpitala do chirurga. Mamy zrobic badanie moczu i jutro wrocic do pediatry z wynikami o ile nie zostawia nas na oddziale. Martwie sie, bo rano ledwo co zjadla i spi do tej pory, nawet badanie u larymgologa przespala

Jak bedziecie mocz pobierac?? Bo my tez musimy i kupilam ten woreczek do przyklejenia i co z tego, jak mala mi do niego kupe zrobila...musze zakupic kilka takich woreczkow i probowac zlapac chyba...

Pulpecja - zazdroszcze zabiegow...

Najgorsze jest wlasnie jak dzieci wyja i nie wiadomo o co chodzi...czlowiek sie gimnastykuje, kombinuje, zeby uspokoic i nic nie dziala....wtedy to ma sie ochote w leb sobie dac z bezradnosci....

Czym sie rozni delicol od espumisanu????

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa daj znac. Czy to refluks?

tb73i09k881y3sjt.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po SN jak długo krwawiłyscie??

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ofka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru tez prosze o opis cwiczen

tb73i09k881y3sjt.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Jak bedziecie mocz pobierac?? Bo my tez musimy i kupilam ten woreczek do przyklejenia i co z tego, jak mala mi do niego kupe zrobila...musze zakupic kilka takich woreczkow i probowac zlapac chyba...

Najgorsze jest wlasnie jak dzieci wyja i nie wiadomo o co chodzi...czlowiek sie gimnastykuje, kombinuje, zeby uspokoic i nic nie dziala....wtedy to ma sie ochote w leb sobie dac z bezradnosci....

Ja kupiłam 30 takich woreczków, ponoć nie jest to sprawa łatwa, też będę łapać jutro mocz Zuzi

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dziewczyny po SN jak długo krwawiłyscie??

No ja ciągle krwawie, a od porodu minie jutro 3 tyg

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aaaaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delicol rozkłada laktozę zawartą w mleku i sprawia, że staje się ono lepiej przyswajalne. Dzięki temu eliminuje dolegliwości kolkowe.
    Ja po Sn krwawilam obficie 2 tyg trzeci tydz lekkie plamienia na wkladce

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Laura Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:

My mamy delicol, daliśmy małemu tylko raz w domu i raz dostał w szpitalu. Jak na razie cisza i nie podajemy. A czym się różni od espumisanu?? nie wiem :/
    W szpitalu mieli delicol więc my też zakupiliśmy w razie co....

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też krwawię ale już nie tak obficie a nawet coraz mniej, ciekawe kiedy to się skończy??
    Dzisiaj była położna i ściągnęła szwy.

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ofka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze plamilam na brazowe ale zaczelam tabletki anty brac i jak reka odjal.

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka mi tez doradzila, ze jak nie uda sie do woreczka to wyparzyc talerz polozyc na nim dziecko i probowac zlapac ten mocz. U nas to moze zadzialas bo Julka sika zaraz po kapieli wiec tak bedziemy probowac, a moze w szpitalu zdecyduja sie jej go pobrac

zabka11, Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 2070 2071 2072 2073 2074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ