SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
chcebycmama wrote:Mamy po urodzeniu SN kiedy zaczelyscie/planujecie zacząć ćwiczyc?
Ja mam do zrzucenia około 15 kg niestety.
ja planuje po pologu , ide do gin 7-8 tyg po porodzie , niech mi doradzi antykoncepcje i zobaczy czy wszystko w srodku ok - czekam na zielone swiatlo i chcialabym tez sie juz ruszyc, nadal czuje od czasu do czasu kuczenie macicy. ;/małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja do tej pory nie wychodzilam sama z wozkiem z domu, dzis zmusila mnie do tego sytuacja i moze dzieki temu odwaze sie juz wychodzic na spacery do poludnia. Powiem Wam tylko jedno jestem rozgoryczona, tak w mediach trabia, zeby dzieci sie rodzily, a nawet glupie wyjscie do lekarza to albo musisz isc z kims albo prosic sie ludzi o pomoc. Pojechalam do poradni, a tam laryngolog na 1 pietrze w kamienicy. Jakas babeczka pomogla mi wniesc wozek, a pan zniesc i takie to ulatwienie dla matki z dzieckiem
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa daj znać jak z Julka, co tam lekarz Ci powiedział. Miru a jakie konkretnie ćwiczenia wykonujesz? Macie jakiś przewodnik jak z takim maluchem ćwiczyć? Ja tylko rowerek nóżkami i takie okrezne ruchy, ale rączki jak ćwiczyć? Doradzicie coś dziewczyny? Ja właśnie jadę do gina, zobaczymy co powie. Liczę na zielone światło w sypialni
małaMyszka lubi tę wiadomość
Ewa123 -
chcebycmama wrote:Mamy po urodzeniu SN kiedy zaczelyscie/planujecie zacząć ćwiczyc?
Ja mam do zrzucenia około 15 kg niestety.
Ja już od tygodnia jestem na diecie u mojej Pani dietetyki już ważę 100 kg
straciłam 17kg
jeszcze 5 i bedę ważyc tyle ile przed ciążą
-
My po wizycie maly wazy już 4100 zdrowy na brzuszek probiotyk, delicol i espumisan di 3 miesięcy moga byc problemy z brzuszkiem kurde zapomniam spytac o badanie tsh u synka jutro będzie położna to jej zapytam najwyżej prywatnie zrobimy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 13:23
-
U mniedzis egzaminzdaje wozek, maz wczoraj przyniosl, bo zawsze zostawiam go w piwnicy bo mieszkamy na 3pietrze.
Ale dzis w tym wozku mi mala spi po jedzeniu tfu tfu tfu zeby nie zapeszyca tak to zwykle co odlozylam do lozeczka to byl placz zaraz i w kolko usypianie i noszenie.
Migotka- dzieki, zapytam pediatry o to bebiko, bo dobra cena i mam biedre blisko, jakby co. A na ilewystarcza ci takie opakowanie???
Magdasz - u mnie suszarka usypia mala czasem, jak odloze do lozeczka/wozka i sie wybudzi to suszark czasem ratuje sytuacje i mala usypia znow.
Kurcze z tym krawieniem to nieciekawie...a co dzwigalas???
Wspolczuje nocki, u mnie narazie nocki w miare regularne spanie i jedzenie tfu tfu tfuale wieczorami mamy bol brzuszka:(
Zetka- ja czekam do piatku naprzyjazd mojej mamy i wtedy pomaluje wlosy i zrobie porzadki w szafie, musze poprzynosic swoje ciuchy sprzed ciazy, moze w niektore wejde_...a jak nie to bedzie motywacja zeby cwiczyc.
Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:My od rana biegamy po lekarzach. Od wczoraj Julka mocno ulewa pod cisnieniem, lekarka w przychodni zbadala dala skierowanie na cito do larymgologa, tam wszystko ok, zarg powrot do przychodni teraz skierowanie do szpitala do chirurga. Mamy zrobic badanie moczu i jutro wrocic do pediatry z wynikami o ile nie zostawia nas na oddziale. Martwie sie, bo rano ledwo co zjadla i spi do tej pory, nawet badanie u larymgologa przespala
Jak bedziecie mocz pobierac?? Bo my tez musimy i kupilam ten woreczek do przyklejenia i co z tego, jak mala mi do niego kupe zrobila...musze zakupic kilka takich woreczkow i probowac zlapac chyba...
Pulpecja - zazdroszcze zabiegow...
Najgorsze jest wlasnie jak dzieci wyja i nie wiadomo o co chodzi...czlowiek sie gimnastykuje, kombinuje, zeby uspokoic i nic nie dziala....wtedy to ma sie ochote w leb sobie dac z bezradnosci....
Czym sie rozni delicol od espumisanu????
-
zabka11 wrote:Jak bedziecie mocz pobierac?? Bo my tez musimy i kupilam ten woreczek do przyklejenia i co z tego, jak mala mi do niego kupe zrobila...musze zakupic kilka takich woreczkow i probowac zlapac chyba...
Najgorsze jest wlasnie jak dzieci wyja i nie wiadomo o co chodzi...czlowiek sie gimnastykuje, kombinuje, zeby uspokoic i nic nie dziala....wtedy to ma sie ochote w leb sobie dac z bezradnosci....
Ja kupiłam 30 takich woreczków, ponoć nie jest to sprawa łatwa, też będę łapać jutro mocz Zuzizabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Delicol rozkłada laktozę zawartą w mleku i sprawia, że staje się ono lepiej przyswajalne. Dzięki temu eliminuje dolegliwości kolkowe.
Ja po Sn krwawilam obficie 2 tyg trzeci tydz lekkie plamienia na wkladcezabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Jak bedziecie mocz pobierac?? Bo my tez musimy i kupilam ten woreczek do przyklejenia i co z tego, jak mala mi do niego kupe zrobila...musze zakupic kilka takich woreczkow i probowac zlapac chyba...
W szpitalu mieli delicol więc my też zakupiliśmy w razie co....
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Lekarka mi tez doradzila, ze jak nie uda sie do woreczka to wyparzyc talerz polozyc na nim dziecko i probowac zlapac ten mocz. U nas to moze zadzialas bo Julka sika zaraz po kapieli wiec tak bedziemy probowac, a moze w szpitalu zdecyduja sie jej go pobrac
zabka11, Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość