Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy po urodzeniu SN kiedy zaczelyscie/planujecie zacząć ćwiczyc?

Ja mam do zrzucenia około 15 kg niestety. :-(

małaMyszka lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i dzisiaj po tygodniu życia nasz syn przekroczyl wagę urodzeniową. Podczas narodzin ważył 3580g a dziś 3600g. :-)

0na88, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:

ja planuje po pologu , ide do gin 7-8 tyg po porodzie , niech mi doradzi antykoncepcje i zobaczy czy wszystko w srodku ok - czekam na zielone swiatlo i chcialabym tez sie juz ruszyc, nadal czuje od czasu do czasu kuczenie macicy. ;/

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory nie wychodzilam sama z wozkiem z domu, dzis zmusila mnie do tego sytuacja i moze dzieki temu odwaze sie juz wychodzic na spacery do poludnia. Powiem Wam tylko jedno jestem rozgoryczona, tak w mediach trabia, zeby dzieci sie rodzily, a nawet glupie wyjscie do lekarza to albo musisz isc z kims albo prosic sie ludzi o pomoc. Pojechalam do poradni, a tam laryngolog na 1 pietrze w kamienicy. Jakas babeczka pomogla mi wniesc wozek, a pan zniesc i takie to ulatwienie dla matki z dzieckiem

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa daj znać jak z Julka, co tam lekarz Ci powiedział. Miru a jakie konkretnie ćwiczenia wykonujesz? Macie jakiś przewodnik jak z takim maluchem ćwiczyć? Ja tylko rowerek nóżkami i takie okrezne ruchy, ale rączki jak ćwiczyć? Doradzicie coś dziewczyny? Ja właśnie jadę do gina, zobaczymy co powie. Liczę na zielone światło w sypialni :P

Ewa123
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:

Ja już od tygodnia jestem na diecie u mojej Pani dietetyk :) i już ważę 100 kg :) straciłam 17kg :) jeszcze 5 i bedę ważyc tyle ile przed ciążą

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie maly wazy już 4100 zdrowy na brzuszek probiotyk, delicol i espumisan di 3 miesięcy moga byc problemy z brzuszkiem kurde zapomniam spytac o badanie tsh u synka jutro będzie położna to jej zapytam najwyżej prywatnie zrobimy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 13:23

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mniedzis egzaminzdaje wozek, maz wczoraj przyniosl, bo zawsze zostawiam go w piwnicy bo mieszkamy na 3pietrze.
    Ale dzis w tym wozku mi mala spi po jedzeniu tfu tfu tfu zeby nie zapeszyc ;) a tak to zwykle co odlozylam do lozeczka to byl placz zaraz i w kolko usypianie i noszenie.

Migotka- dzieki, zapytam pediatry o to bebiko, bo dobra cena i mam biedre blisko, jakby co. A na ilewystarcza ci takie opakowanie???

Magdasz - u mnie suszarka usypia mala czasem, jak odloze do lozeczka/wozka i sie wybudzi to suszark czasem ratuje sytuacje i mala usypia znow.
    Kurcze z tym krawieniem to nieciekawie...a co dzwigalas???
    Wspolczuje nocki, u mnie narazie nocki w miare regularne spanie i jedzenie tfu tfu tfu ;) ale wieczorami mamy bol brzuszka:(

Zetka- ja czekam do piatku naprzyjazd mojej mamy i wtedy pomaluje wlosy i zrobie porzadki w szafie, musze poprzynosic swoje ciuchy sprzed ciazy, moze w niektore wejde_...a jak nie to bedzie motywacja zeby cwiczyc.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spi mi na klacie co odloze to ryk. Klata spi odkladam ryk maly terrorysta ❤

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    My od rana biegamy po lekarzach. Od wczoraj Julka mocno ulewa pod cisnieniem, lekarka w przychodni zbadala dala skierowanie na cito do larymgologa, tam wszystko ok, zarg powrot do przychodni teraz skierowanie do szpitala do chirurga. Mamy zrobic badanie moczu i jutro wrocic do pediatry z wynikami o ile nie zostawia nas na oddziale. Martwie sie, bo rano ledwo co zjadla i spi do tej pory, nawet badanie u larymgologa przespala

Jak bedziecie mocz pobierac?? Bo my tez musimy i kupilam ten woreczek do przyklejenia i co z tego, jak mala mi do niego kupe zrobila...musze zakupic kilka takich woreczkow i probowac zlapac chyba...

Pulpecja - zazdroszcze zabiegow...

Najgorsze jest wlasnie jak dzieci wyja i nie wiadomo o co chodzi...czlowiek sie gimnastykuje, kombinuje, zeby uspokoic i nic nie dziala....wtedy to ma sie ochote w leb sobie dac z bezradnosci....

Czym sie rozni delicol od espumisanu????

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa daj znac. Czy to refluks?

tb73i09k881y3sjt.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po SN jak długo krwawiłyscie??

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ofka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru tez prosze o opis cwiczen

tb73i09k881y3sjt.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Jak bedziecie mocz pobierac?? Bo my tez musimy i kupilam ten woreczek do przyklejenia i co z tego, jak mala mi do niego kupe zrobila...musze zakupic kilka takich woreczkow i probowac zlapac chyba...

Najgorsze jest wlasnie jak dzieci wyja i nie wiadomo o co chodzi...czlowiek sie gimnastykuje, kombinuje, zeby uspokoic i nic nie dziala....wtedy to ma sie ochote w leb sobie dac z bezradnosci....

Ja kupiłam 30 takich woreczków, ponoć nie jest to sprawa łatwa, też będę łapać jutro mocz Zuzi

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dziewczyny po SN jak długo krwawiłyscie??

No ja ciągle krwawie, a od porodu minie jutro 3 tyg

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aaaaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delicol rozkłada laktozę zawartą w mleku i sprawia, że staje się ono lepiej przyswajalne. Dzięki temu eliminuje dolegliwości kolkowe.
    Ja po Sn krwawilam obficie 2 tyg trzeci tydz lekkie plamienia na wkladce

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Laura Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:

My mamy delicol, daliśmy małemu tylko raz w domu i raz dostał w szpitalu. Jak na razie cisza i nie podajemy. A czym się różni od espumisanu?? nie wiem :/
    W szpitalu mieli delicol więc my też zakupiliśmy w razie co....

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też krwawię ale już nie tak obficie a nawet coraz mniej, ciekawe kiedy to się skończy??
    Dzisiaj była położna i ściągnęła szwy.

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ofka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze plamilam na brazowe ale zaczelam tabletki anty brac i jak reka odjal.

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka mi tez doradzila, ze jak nie uda sie do woreczka to wyparzyc talerz polozyc na nim dziecko i probowac zlapac ten mocz. U nas to moze zadzialas bo Julka sika zaraz po kapieli wiec tak bedziemy probowac, a moze w szpitalu zdecyduja sie jej go pobrac

zabka11, Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 2070 2071 2072 2073 2074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ