SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
zabka11 wrote:Jak bedziecie mocz pobierac?? Bo my tez musimy i kupilam ten woreczek do przyklejenia i co z tego, jak mala mi do niego kupe zrobila...musze zakupic kilka takich woreczkow i probowac zlapac chyba...
Pulpecja - zazdroszcze zabiegow...
Najgorsze jest wlasnie jak dzieci wyja i nie wiadomo o co chodzi...czlowiek sie gimnastykuje, kombinuje, zeby uspokoic i nic nie dziala....wtedy to ma sie ochote w leb sobie dac z bezradnosci....
Czym sie rozni delicol od espumisanu????zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Lekarka mi tez doradzila, ze jak nie uda sie do woreczka to wyparzyc talerz polozyc na nim dziecko i probowac zlapac ten mocz. U nas to moze zadzialas bo Julka sika zaraz po kapieli wiec tak bedziemy probowac, a moze w szpitalu zdecyduja sie jej go pobrac
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zabka wnioslam Maje w samej gondoli na 5 schodkow jak wracalam od pediatry i lal deszcz, sasiad mi pomogl zniesc i wniesc na 2 pietro ale jak wracalam to rozpadalo sie a sasiad dopiero buty zakladal wiec wzielam mala wnioslam pod daszek jak domofony sa zeby nie padalo. Ale jak widac to wystarczylo i nie jestem jeszcze gotowa dzwigac wiecej niz dziecko. A juz bzykac sie chcialam hah tylko ze szwy w srodku wciaz czuje z 7 ich tam:/ wcale sie nie rozpuszczaja..w ogole czuje ten caly szew i na zew i w srodku, dzis mija 3 tyg, za tydzien chcialam sprobowac male fifo fago z mezem na zew ale chyba nic z tego...Na SR mowili zeby masowac ten szew wtedy blizna odejdzie od skorki i nie bedzie go czuc ale czy to cos da?
Moja mala terrorytka usnela ale pewnie na 5 min bo w cycach malo ale przykladam ja do cyca ile wlezie zeby produkcja ruszyla, puszka bebilonu sie skonczyla wiec musimy jakos sobie poradzic.
Czy ktos z Was juz seksil sie z mezem po SN i po nacieciu? Czuc ten szew czy cos?
Laura mi po 2 tyg krwawienie bardzo zmalalo ale kuzwa glupia ja dzwignelam i znow z wkladek na podpaski...zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Griszanka 3 razy dziennie Octanisept to może być za mało.. mi położna kazała za każdym razem jak zaglądam w pampersa to może psikaj częściej żeby nie zaczęło sie babrać.. a to kiedy odpadnie tez zależy od grubości pempowiny, u mnie była gruba i odpadł dopiero w 3 tygodniu wiec tym się nie przejmuj.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 14:55
-
Griszanka mi pepek odpadl pod koniec 3 tygodnia, moze pepowina byla gruba. Czytalam tez, ze po cc czesto dlugo sie trzymaja
Ofka Julka po kapieli lezy jak trusia i jak czuje chlodek to siura, wiec u nas moze sie to udac.
A ten mocz potem z woreczka do pojemwmika??Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 15:02
-
Griszanka, u nas pępek odpadł na koniec trzeciego tygodnia. Trzymała się ostatnie dwa dni na takim włosku jednym. Kilka dni wcześniej pojawiala się taka stara krew jak przemywałam, jakby się rozmywał jakiś strup, tak jakby spod pępowiny. Octaniseptem zaczęłam wtedy psikać tylko raz - dwa razy dziennie, ale przemywałam też wieczorem szarym mydłem, ono ładnie goi.
-
Rączki :
Okrężne ruchy na przemian. Później góra dół. Góra dół. W dłoń wkładam palce albo mała miękka piłeczkę i sciskamy.
Daje dwa palce w dłoń i lekko naprężem swoje dłonie wtedy mały tak jakby chciał się podnieśćale nie pozwalam mu na to tylko napina brzuszek.
Później przód tyły tak jak zginal i prostowal rączkę.
Nozki: rowek, góra dół i tył przy czyt. Zginą kolanka. Później do brzuszka i wprost. Później świecą.
Kładę go prosto i chwytam za stopy - on się odpycha.
Później dłonie moje pod pupę i skręty w bok.
na brzuszek: lekko klepie i masuje. Później kładę małego na swój brzuch i po pupie klepki ale dość mocno nie glaskanie po prostu klep anie.
Ile bakow i bekow wychodzi to aż niemożliwe.
Nie czytałam o tym robie wg swojego uznania. Wszystko powoli i delikatnie.
małemu się podoba- śmieje się na głos.
Różnica jest ogromna. Jest o wiele bardziej komunikatywny potrafi złapać przedmiot no i problemy z brzuszkiem są mniejsze.
polozna powiedziała ze jest gigantyczny postęp rozwojowy. Wiec idziemy dalej tak i jeszcze to spanieaaaaga, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
hej! znacie moze jakis dobry sposob na przewiane ucho? boli mnie jak cholera cale ucho i szczeka
byle by sie to w jakies przeziebienie nie zamienilo
w ogole mozna kp jak sie jest chorym?
u nas pepek odpadl 6 dni po porodziedzis juz idealnie zagojony choc po odpadnieciu ponad tydzien jeszcze lekko krwawil po kapieli
a czytajac Wasze opowiesci to stwierdzam (odpukac) moje dziecko to aniolek, płacze jedynie czasem przy przewijaniu i kapieli
tak to je, spi i ostatnio odkryl nowy tryb lezenia i marudzenia ale bez placzujak juz zasnie to spi po 2-3h ciagiem jedyne co to jak wisi na cycu zwykle z godzinie co jest troche meczace ...
od jutra zostaje z nim sama w domu i mam nadzieje ze nadal bedzie taki grzeczny
Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aska87 wrote:hej! znacie moze jakis dobry sposob na przewiane ucho? boli mnie jak cholera cale ucho i szczeka
byle by sie to w jakies przeziebienie nie zamienilo
w ogole mozna kp jak sie jest chorym?
u nas pepek odpadl 6 dni po porodziedzis juz idealnie zagojony choc po odpadnieciu ponad tydzien jeszcze lekko krwawil po kapieli
a czytajac Wasze opowiesci to stwierdzam (odpukac) moje dziecko to aniolek, płacze jedynie czasem przy przewijaniu i kapieli
tak to je, spi i ostatnio odkryl nowy tryb lezenia i marudzenia ale bez placzujak juz zasnie to spi po 2-3h ciagiem jedyne co to jak wisi na cycu zwykle z godzinie co jest troche meczace ...
od jutra zostaje z nim sama w domu i mam nadzieje ze nadal bedzie taki grzeczny
Dosłownie tak samo się zachowuje i z cycem też tak mamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:Aaaaga, ja kupiłam pas pani Teresy poporodowa ale jeszcze nie nosiłam bo mnie ten brzuch boli po obu stronach blizny.
Dziewczyny po cc, czy jak spicie na boku to nie boli Was w środku?
Ofka, ja też mycie zębówchoć w sobotę na wieczór udało mi się pomalować włosy
Dla mnie rana po cc juz w ogole nie boli, zginam sie,kucam, przyciagam kolana pod brode ;p (np. podczas malownia paznokci) spie na boku-a tak naprawde na boko-brzuchu, no nie czuje juz nic a nic..
Dzisiaj zobaczylam na wadze 2kg mniej niz przed ciążato chyba te karmienie piersią tak dziala, jak zaszlam w ciaże to tak sie obawialam jak bede wygladac po ciazy, a tu zdziwko bo wygladm lepiej niz przed
Malamyszka- super)
Pola nie jje z lewej cycki i juz mi pokarm w niej prawie zanikł ;/ kurwa mac, boje sie ze przez to zaniknie i w prawej ;/Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Aaaaga, ja kupiłam pas pani Teresy poporodowa ale jeszcze nie nosiłam bo mnie ten brzuch boli po obu stronach blizny.
Dziewczyny po cc, czy jak spicie na boku to nie boli Was w środku?
Ofka, ja też mycie zębówchoć w sobotę na wieczór udało mi się pomalować włosy
Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Spi mi na klacie co odloze to ryk. Klata spi odkladam ryk maly terrorysta ❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 16:04
-
Karolina, można karmić jedna także spokojnie. Ona naprodukuje wystarczająco dużo.
U mnie jak krócej ssie z jednej to wtedy ona mniej produkuje. Obecnie tak mam z prawa.A lewa normalnie.
Jasmine to jedziemy na tym samym wozku.
Ja mam jeszcze 4kg do zrzucenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 16:19