X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Jak bedziecie mocz pobierac?? Bo my tez musimy i kupilam ten woreczek do przyklejenia i co z tego, jak mala mi do niego kupe zrobila...musze zakupic kilka takich woreczkow i probowac zlapac chyba...

Pulpecja - zazdroszcze zabiegow...

Najgorsze jest wlasnie jak dzieci wyja i nie wiadomo o co chodzi...czlowiek sie gimnastykuje, kombinuje, zeby uspokoic i nic nie dziala....wtedy to ma sie ochote w leb sobie dac z bezradnosci....

Czym sie rozni delicol od espumisanu????
    Zabka moj ma siusiaka ale tez to przykleic to masakra. Albo skopie, albo sie zsunie, albo wyleje przy sciaganiu. Trzeba probowac;)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja krwawilam 4,5 tyg . Też muszę złapać do tego woreczka siuski na badanie

małaMyszka lubi tę wiadomość

Ewa123
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lekarka mi tez doradzila, ze jak nie uda sie do woreczka to wyparzyc talerz polozyc na nim dziecko i probowac zlapac ten mocz. U nas to moze zadzialas bo Julka sika zaraz po kapieli wiec tak bedziemy probowac, a moze w szpitalu zdecyduja sie jej go pobrac
    To dziewuszke tak ale juz chlopcu no nie da rady. Zreszta jak trzymac navtelerzu dziecko? Moj sie wierci, chyba ze na spiocha...

tb73i09k881y3sjt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka wnioslam Maje w samej gondoli na 5 schodkow jak wracalam od pediatry i lal deszcz, sasiad mi pomogl zniesc i wniesc na 2 pietro ale jak wracalam to rozpadalo sie a sasiad dopiero buty zakladal wiec wzielam mala wnioslam pod daszek jak domofony sa zeby nie padalo. Ale jak widac to wystarczylo i nie jestem jeszcze gotowa dzwigac wiecej niz dziecko. A juz bzykac sie chcialam hah tylko ze szwy w srodku wciaz czuje z 7 ich tam:/ wcale sie nie rozpuszczaja..w ogole czuje ten caly szew i na zew i w srodku, dzis mija 3 tyg, za tydzien chcialam sprobowac male fifo fago z mezem na zew ale chyba nic z tego...Na SR mowili zeby masowac ten szew wtedy blizna odejdzie od skorki i nie bedzie go czuc ale czy to cos da?
    Moja mala terrorytka usnela ale pewnie na 5 min bo w cycach malo ale przykladam ja do cyca ile wlezie zeby produkcja ruszyla, puszka bebilonu sie skonczyla wiec musimy jakos sobie poradzic.

Czy ktos z Was juz seksil sie z mezem po SN i po nacieciu? Czuc ten szew czy cos?

Laura mi po 2 tyg krwawienie bardzo zmalalo ale kuzwa glupia ja dzwignelam i znow z wkladek na podpaski...

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję tam ogolic porzadnie a co dopiero mówić o sexie a nie powiem 9 miesięcy celibatu to hard core

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka 3 razy dziennie Octanisept to może być za mało.. mi położna kazała za każdym razem jak zaglądam w pampersa to może psikaj częściej żeby nie zaczęło sie babrać.. a to kiedy odpadnie tez zależy od grubości pempowiny, u mnie była gruba i odpadł dopiero w 3 tygodniu wiec tym się nie przejmuj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 14:55

1usawn15ju6q9qwm.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka mi pepek odpadl pod koniec 3 tygodnia, moze pepowina byla gruba. Czytalam tez, ze po cc czesto dlugo sie trzymaja

Ofka Julka po kapieli lezy jak trusia i jak czuje chlodek to siura, wiec u nas moze sie to udac.

A ten mocz potem z woreczka do pojemwmika??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 15:02

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, u nas pępek odpadł na koniec trzeciego tygodnia. Trzymała się ostatnie dwa dni na takim włosku jednym. Kilka dni wcześniej pojawiala się taka stara krew jak przemywałam, jakby się rozmywał jakiś strup, tak jakby spod pępowiny. Octaniseptem zaczęłam wtedy psikać tylko raz - dwa razy dziennie, ale przemywałam też wieczorem szarym mydłem, ono ładnie goi.

201508091565.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kryzys laktacyjny też dobry jest sposób 775533 ? Bo właśnie mnie taki dopadł

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rączki :
    Okrężne ruchy na przemian. Później góra dół. Góra dół. W dłoń wkładam palce albo mała miękka piłeczkę i sciskamy.
    Daje dwa palce w dłoń i lekko naprężem swoje dłonie wtedy mały tak jakby chciał się podnieśćale nie pozwalam mu na to tylko napina brzuszek.
    Później przód tyły tak jak zginal i prostowal rączkę.
    Nozki: rowek, góra dół i tył przy czyt. Zginą kolanka. Później do brzuszka i wprost. Później świecą.
    Kładę go prosto i chwytam za stopy - on się odpycha.
    Później dłonie moje pod pupę i skręty w bok.
    na brzuszek: lekko klepie i masuje. Później kładę małego na swój brzuch i po pupie klepki ale dość mocno nie glaskanie po prostu klep anie.
    Ile bakow i bekow wychodzi to aż niemożliwe.
    Nie czytałam o tym robie wg swojego uznania. Wszystko powoli i delikatnie.
    małemu się podoba- śmieje się na głos.
    Różnica jest ogromna. Jest o wiele bardziej komunikatywny potrafi złapać przedmiot no i problemy z brzuszkiem są mniejsze.
    polozna powiedziała ze jest gigantyczny postęp rozwojowy. Wiec idziemy dalej tak i jeszcze to spanie :)

aaaaga, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Laura Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj położna mówiła że pępek może nawet odpaść po 3 tygodniach tak jak dziewczyny piszą.
    Zajrzała Dominisiowi i mówiła że powinien odpaść w przyszłym tygodniu.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! znacie moze jakis dobry sposob na przewiane ucho? boli mnie jak cholera cale ucho i szczeka :/ byle by sie to w jakies przeziebienie nie zamienilo :( w ogole mozna kp jak sie jest chorym?

u nas pepek odpadl 6 dni po porodzie :) dzis juz idealnie zagojony choc po odpadnieciu ponad tydzien jeszcze lekko krwawil po kapieli

a czytajac Wasze opowiesci to stwierdzam (odpukac) moje dziecko to aniolek, płacze jedynie czasem przy przewijaniu i kapieli
    tak to je, spi i ostatnio odkryl nowy tryb lezenia i marudzenia ale bez placzu :) jak juz zasnie to spi po 2-3h ciagiem jedyne co to jak wisi na cycu zwykle z godzinie co jest troche meczace ...
    od jutra zostaje z nim sama w domu i mam nadzieje ze nadal bedzie taki grzeczny

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Laura Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    hej! znacie moze jakis dobry sposob na przewiane ucho? boli mnie jak cholera cale ucho i szczeka :/ byle by sie to w jakies przeziebienie nie zamienilo :( w ogole mozna kp jak sie jest chorym?

u nas pepek odpadl 6 dni po porodzie :) dzis juz idealnie zagojony choc po odpadnieciu ponad tydzien jeszcze lekko krwawil po kapieli

a czytajac Wasze opowiesci to stwierdzam (odpukac) moje dziecko to aniolek, płacze jedynie czasem przy przewijaniu i kapieli
    tak to je, spi i ostatnio odkryl nowy tryb lezenia i marudzenia ale bez placzu :) jak juz zasnie to spi po 2-3h ciagiem jedyne co to jak wisi na cycu zwykle z godzinie co jest troche meczace ...
    od jutra zostaje z nim sama w domu i mam nadzieje ze nadal bedzie taki grzeczny
    Aśka jak Cię czytam to Twoje dziecko jest identyczne jak moje :)
    Dosłownie tak samo się zachowuje i z cycem też tak ma ;)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka podobni są i z wyglądu i z zachowania również ;)

Aska87, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Aaaaga, ja kupiłam pas pani Teresy poporodowa ale jeszcze nie nosiłam bo mnie ten brzuch boli po obu stronach blizny.
    Dziewczyny po cc, czy jak spicie na boku to nie boli Was w środku?

Ofka, ja też mycie zębów :) choć w sobotę na wieczór udało mi się pomalować włosy :)

Dla mnie rana po cc juz w ogole nie boli, zginam sie,kucam, przyciagam kolana pod brode ;p (np. podczas malownia paznokci) spie na boku-a tak naprawde na boko-brzuchu, no nie czuje juz nic a nic..

Dzisiaj zobaczylam na wadze 2kg mniej niz przed ciąża :O to chyba te karmienie piersią tak dziala, jak zaszlam w ciaże to tak sie obawialam jak bede wygladac po ciazy, a tu zdziwko bo wygladm lepiej niz przed :O

Malamyszka- super :))

Pola nie jje z lewej cycki i juz mi pokarm w niej prawie zanikł ;/ kurwa mac, boje sie ze przez to zaniknie i w prawej ;/

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Aaaaga, ja kupiłam pas pani Teresy poporodowa ale jeszcze nie nosiłam bo mnie ten brzuch boli po obu stronach blizny.
    Dziewczyny po cc, czy jak spicie na boku to nie boli Was w środku?

Ofka, ja też mycie zębów :) choć w sobotę na wieczór udało mi się pomalować włosy :)
    zetka, ja mam to samo jak ty, szczegolnie jak spie na prawym boku

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Spi mi na klacie co odloze to ryk. Klata spi odkladam ryk maly terrorysta ❤
    Mój to samo. Masakra. O 13 nakarmić am, dwie kupy, nosiłam, zasnął była 15. Posłał 15 minut, budzi się, chce jeść. Zjadł i teraz śpi na klacie. 3 godziny to trwało., Co odkładając to ryk. masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 16:04

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina nie martw się nie zniknie. Jedyne to będzie jedną pierś większa.
    Moje koleżanka karmi 9 mcy jedna i jedna ma rozm.a w druga c. A pokarmu ma dużo ;)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest ta prawa troche większa (przed jedzeniem) bo jak juz zje to jest mała różnica, no ale ja ją widze.. kurcze, nerwusek mój no, uparla się ze tej lewej nie tknie i kaplica.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, można karmić jedna także spokojnie. Ona naprodukuje wystarczająco dużo.
    U mnie jak krócej ssie z jednej to wtedy ona mniej produkuje. Obecnie tak mam z prawa.A lewa normalnie.

Jasmine to jedziemy na tym samym wozku.

Ja mam jeszcze 4kg do zrzucenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 16:19

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 2071 2072 2073 2074 2075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ