SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
AgaSad wrote:Griszanka 3 razy dziennie Octanisept to może być za mało.. mi położna kazała za każdym razem jak zaglądam w pampersa to może psikaj częściej żeby nie zaczęło sie babrać.. a to kiedy odpadnie tez zależy od grubości pempowiny, u mnie była gruba i odpadł dopiero w 3 tygodniu wiec tym się nie przejmuj.
ja uważam na odwrót, że 3 razy dziennie to za dużo.
Raz dziennie po kąpieli jest wystarczająco.
No i nie powinno być psikane bezpośrednio na pępek, tylko na patyczek (taki do czyszczenia uszu) i tym patyczkiem delikatnie oczyszczamy wokół kikuta, między kikutem a skórą. Położna nam tak pokazała i tak robiliśmy, pępek odpadł ładnie, nic się nie babrało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 16:43
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak to mówi moja położna, po to matka natura dała nam dwa cycki, żeby karmić dwoma
podobno to bardziej nakręca laktację i dzięki temu też Maluch lepiej ssie, ze względu na to, że po czasie z jednej piersi może lecieć już mniej dlatego warto przełożyć na drugą. Wtedy na następne karmienie najlepiej zacząć karmienie od tej na której się skończyło, bo siłą rzeczy z tej drugiej maluszek wypije mniej
mam pytanie do Was Dziewczyny
jutro mamy w planach pierwszy spacerek, jak ubieracie swoje Maleństwa, czym przykrywacie itp? kompletnie nie wiem jak ubrać żeby nie przesadzić w żadną stronęmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej kochane,
Nie odzywałam się,bo moja 2 letnia córka strasznie przeżyła/ przeżywa pojawienie sie na świecie młodszej siostrzyczki. Zrobiła się strasznie niegrzeczna,płaczliwa,w nocy ma koszmary, budzi się z wrzaskiem....na szczęście z dnia na dzień jest coraz lepiej.
Alicja rośnie jak na drożdżach, mleko jest,rana ładnie się goi, mała śpi po 3-4,5 godz
M.pow.,że jak Alusia jest taka wspaniała to zrobimy sobie trzeciego bobaska
U nas pierwszy spacer dopiero w sobotę, bo babcia przywiezie nam gondolę, też się zastanawiam nad ubrankiem.
P.S.
Oglądacie "Aż po sufit" z Pazurą i Olszówką? My tak, fajny serial
Pozdrawiamy wszystkie ciocie i bobaskiLady Savage, chcebycmama, niecierpliwa, Paula_071, AgaSad, lys, Laura, apaczka, Martucha86, mamasia, jesslin87, jasmine89, Weridiana, zabka11, Maniuś, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
Karolina, a próbowałaś trochę małą oszukać i przystawić do lewej piersi spod pachy? wtedy jest w tej samej pozycji co do prawej tylko przesunięta, może tak by chwyciła?
Ja ubieram body na krótki rękaw, potem długi i na to kurteczka.Na dół np. rajtuzki plus zwykłe spodenki albo sukienka. do tego skarpety jak jest zimno no i bawełniana czapeczka. poza tym biorę dwa kocyki, cieplejszy i lżejszy. Najpierw przykrywam tym lekkim, a jakby się okazało że jest zimniej niż myślałam to mogę opatulić małą cieplejszym.
Dodam, że odkąd zrobiło się chłodno, na spacerku zazwyczaj mała ma chłodne rączki i stópki, ale cała jest cieplutka i bardzo dobrze jej się śpi na dworze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 17:51
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny polećcie jakies dobre usztywnione biustonosze do karmienia.
Mam tylko takie słabo podtrzymujące biust i boje się, że dużo się naciągną.
A najlepiej już linka z biustonoszem do kupienia.małaMyszka lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
My dzisiaj byliśmy u pediatry, Hubert waży 3475 g, więc rośnie - nie jest to zastraszające tempo ale w normie. Uff, bo już się trochę martwiłam. Generalnie ciągle jeszcze jest maluszkiem, od początku był bardzo drobniutki i cały czas taki jest. No cóż, my z mężem wielkoludami nie jesteśmy, więc nie ma po kim
Wyjście do pediatry na konkretną godzinę to było prawdziwe wyzwanie, najpierw prawie się spóźniłam, bo przez 15 minut Młody na zmianę srał i sikał na przewijak i nie mogłam założyć pieluchy, później miałam za mało czasu na karmienie i leciałam z jęzorem na brodzie. Tam rozbieranie, ważenie, ubieranie, wszystko szybko bo pacjenci korytarzu... Jak wyszłam to pot mi po plecach i po dupie płynął. Ciężkie jest życie matki
Za to po lekarzu poszliśmy na 2,5 godziny na spacer i było super, piękna pogoda, słoneczko świeciło, Młody spał i się zregenerowałam trochę. Później pospał mi jeszcze godzinę w wózku, później 1,5 godziny wisiał na piersi, zmieniłam pieluchę i od półtorej godziny śpi u taty na brzuchu... Boże, jaka błoga cisza i spokój - dawno tak nie było. Oby w nocy sobie nie odbił tego spokojnego dnia.
Paula_071, magda sz, Laura, apaczka, Weridiana, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Niecierpliwa - zadowolona jesteś z zamówionych zaproszeń na chrzest? One są jak okładka? Czy to pojedyncza kartka, bo nie mogę się dopatrzeć na aukcji.
Bardzo jestem zadowolona. To jest taki sztywny kartonik cos jak okladka bloku zlozona na pol i w srodku trescPaula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość