SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
O czyli też tak macie z tym poceniem.. ja w nocy budzę się cała zlana potem.. tak myślałam że to coś z hormonami.. karmimy się. . Młody jak zwykle nie spał od rana do 24!! Później padł. . Mam nadzieję że da jeszcze pospać. Dostaliśmy od cioci Bujaczek i będę jutro testować ☺ ciekawe czy wysiedzi tam choć 5 minut
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
A ja przed 6 obudzilam malego (godzina przed kapiela, prawie 2 po jedzeniu) i zrobilam mu gimnastyke jak Miru. Poszly dwa baki i kupa, ale potem darl sie az do 23:30!!! Myslalam.ze padne ze zmeczenia i pekna mi bębenki, tak plakal. Nigdy nie bylo takiej histerii. I tak cudem go uspokoilismy wkladajac w otulacz. Nigdy wiecej zadnej gimnastyki.
Moj dzisisj (czwartek) konczy 4 tygodnie a pepek dalej wisi na włosku.
Niecierpliwa, trzymaj sie. Bedzie dobrze z mala i z Tata. Zaproszenia zamówiłam.
Od dzisiaj sa fajne promocje w Biedrze, tez na artykuly dla dzieci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 03:24
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hejka
Karmimy sie wlasnie.
Wczoraj u pediatry mala znowu byla wazona i przez dwa dni przybrala 200g- wazy teraz 3900g. To znak ze sie najada, ale skoro po opriznieniu persi domaga sie jeszcze,to moge ja dokarmiac. Mowila ze nan, bebilon jest ok, bebiko tez, choc niby ciut gorsze.
Zakupilam bebiko, bo fajna cena i musze slrowac czy jejpodpasuje, a nan i bebilon byly tylko w podwojnych opakowaniach.
WczorJ wieczorem po kapieli i jedzeniu znowu bol brzucha- to niestety kolka....:(45min placzu przerazliwego)- czy u was dzisci po ataku kolki od razu zasypiaja, bo moja wczoraj nagle przestala plakac i sie wic i padla, jakby ktos z niej baterie wyciagnal, w sekundzie zasnela glebokim snem.
Sa w biedrze 4 op. chusteczek do pupy z pojemnikiem - calosc za 18 zl, jakby ktoras potrzebowala.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Niecierpliwa, a może to z nadmiaru stresu?
Moja po 4 zjadla i śpi.ale od jakichś 15 minut kręci się, wije, potem znów spokojnie śpi, nie wiem czy coś ją w brzuszku kręci czy co. Nawet mślałam, że znów głodna, ale piersi nie chciała. Kochane jest takie śpiące maleństwo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 06:51
-
Hej laski.
Maly spal 8godz i w końcu sie najadł. Pije bawarkę i herbatki i dupa:(
Dzieciaki chore maja temp i katar no młodszy i kaszleć zaczyna a ja się boję by Oli nie zalapal:(
Dzis mamy podcięcie wędzidełka i sie boje:((
Dziewczyny jak mocz oddajecie malucha to możecie woreczek z moczem wsadzić do kubeczka i oddać ja tak robiłam bo przelewając wylewa się sporo.
Czytam was ale energii brak aaaa i u nas bujak to plącz tylko mamy ręce do tego smok i pielucha i kolysanie pomaga i maly śpi. Odlot robie po całym dniu.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej hej
Gratulacje dla nowych mam
Odnośnie KP. Przepraszam jeśli kogoś urazilam jakimś poprzednim wpisem. Nie o to mi chodziło Miru. Moje myśli doskonale wyraziła Zetka. Mam taką samą sytuacje jak ona. Pierwsza córka karmiona moim mlekiem ale w większości odciaganym a potem mm. Dlatego chciałam druga karmić KP ale bez parcia. Umeczylam się z pierwszą i odciaganiem i z drugą brałam tylko opcje albo samo KP albo samo mm. Bo na Inne zabawy szkoda mi czasu. Zresztą szczerze
Wg. Moje
Doświadczenia KP wcale nie jest takie fajne. Wkurza mnie to że jestem uwiazana. Ze córka wisi tyle na cycu. Ze bluzki mokre. Jakiejś jak to pisze Ofka krepacji z karmieniem nie mam. Zakrywam się pielucha jak mi Przychodzi karmić publicznie ale nie znaczy to że to Lubie. Najchętniej rzucilabym to w diabły. Ale spróbuję karmić do pół roku jak się uda. A jak nie dam psychicznie rady to Przejdę na mm.
My Wczoraj byłyśmy na szczepieniu. Oczywiście ryk wielki ale ani gorączki ani ni c innego nie było ( odpukać)Mała pięknie rośnie. Ma prawie 56 cm A rodziła się 50 cm. W pt minie nam 7 tyg. Waży 4380 a 11 sierpnia ważyła 3420. Prawie kilo w 4 tyg. Rośnie jak na drożdżach
Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa zdrowka dla Taty!
U nas noc super! Od 21 do 3.20, karmienie na spiocha kolo 40 min i kolejna pobudka o 6:30 no i teraz. Darla sie az bebenki pekaly bo kupy nie moze zrobic i dalan cyca i spi na raczkach. Mowie do niej lobuziaku a ona sie usmiecha slodko
Nam pepek odpadl wczoraj, rano wisial na niteczce a po poludniu znalazlam go w pampersie. Mylam octeniseptem i patyczkami 2-3 razy dziennie. Kazda polozna i lekarz mieli swoj sposob.
Kuzwa mleko wyplywa nosem, da sie jej jakks pomoc? Tak sie meczy oddychajac, poki co trzymam ja w pioniemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
u nas po wieczornym wyciu, dziecko dało spić mamie rano kawe. chyba pierwszy raz w tym tygodniu
dziewczyny używała któraś odżywek na porost rzęs, a konkretnie chodzi mi o Revitalash, albo Nanolash? taka odskocznie od tematów kupkowych
Coś nam ten katar nie odchodzi, trochę długo, ale nie jest zielony to tyle dobrze.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak tam wasze cycki? Moje są cały czas wiotkie...nie mam tzw. nawału. Jak nacisnę brodawkę to leci mleczko. Mała od kilku dni non-stop by wisiała na cycu
Nawet się wysikać nie mogę. Zaśnie przy cycu, a jak odłożę to wisk. Wieczorem nie może się wyciszyć przed snem. Wypluwa cyca, płacze, pręży. Już mnie plecy bolą od ciągłego noszenia, w dzień też zdarzają jej się napady płaczu...i tylko cyc ją uspokaja. Któraś tak miała? co zrobić, byśmy i ona i ja były zadowolone?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:38
-
ainer85 wrote:u nas po wieczornym wyciu, dziecko dało spić mamie rano kawe. chyba pierwszy raz w tym tygodniu
dziewczyny używała któraś odżywek na porost rzęs, a konkretnie chodzi mi o Revitalash, albo Nanolash? taka odskocznie od tematów kupkowych
Coś nam ten katar nie odchodzi, trochę długo, ale nie jest zielony to tyle dobrze.
Moja tesciowa uzywala jakiego za ok. 300zl z Dauglasa i byla zadowolona, ale nie pamietam nazwy.
Dzisiaj maluch kończy 4 tygodnie. To byla najgorsza noc, lacznie nie udalo sie nawet 3h przespać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:07
ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ja od wczoraj zalewam bluzki w mocy po ponad 4 godzinnej przerwie w karmieniu muslalam ze mi cycki wybuchna po karmieniu robią się woreczki lewa piers ma wiecej mleka
Moj jakies 3 -4 dni temu wisial non stop i ewidentnie sie nie najadal mialam tak zwany kryzys laktacyjny może i Ty go w tej chwili przychodzisz ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:10
-
A moj z kolei od wczoraj jak go karmie od przodu to jest ok, a potem przekladam na spod pachy i wtedy preży się, wierci, głośny przy tym jest, wybija nóżkami ze ledwo co z poduszki nie zleci, nie wiem o co chodzi. W nocy się budzi co 3h od początku karmienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:28
-
Ambrela pisałam ogólnie. W moim otoczeniu tez ciągle parcie na kp. I krytyka mm.
Paula przykro mi ze tak cierpiałas w nocy- mój ma 6 tyg T w oj dopiero 4 to jednak różnicą. Widocznie nie na każde dziecko działa. Ale dla pocieszenia jak my zaczynalismy tez nie było łatwo. Br z uszkodzeniem zaczął pracować i yo było dla małego wyczerpujace. Kupa za kupa i tez nie spał przez 3 dni po 4-6 h na dobę tylko spał....no ale u nas systematyczność się opłacało i wytrwałość. Biedny Ten Twój maluszekmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
ainer85 wrote:u nas po wieczornym wyciu, dziecko dało spić mamie rano kawe. chyba pierwszy raz w tym tygodniu
Coś nam ten katar nie odchodzi, trochę długo, ale nie jest zielony to tyle dobrze.
Revitalash jest super! Używałam tego i Latisse, miałam pięęękne rzęsy, wszyscy pytali się kiedy mam czas na doczepianie, bo wyglądały jak sztuczne ale w pozytywnym znaczeniuNo ale odstawiłam przed ciążą i ani śladu po tych pięknych rzęsach. Efekt jest jak się używa, po odstawieniu miesiąc już widać różnicę.
ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
aa witam, pospalismy do 9, teraz pije kawe a Szymonek obok mniepedałuje nózkami hih:)
Dzis babcia zostaje z małym amy jedziemy na zakupy, pasuje kupic kiece, żakiet na chrzciny
Zabka, z tym bebiko to nieprawda, że gorsze, mnóstwo dzieci sie na nim wychowało, i z tego co wiem to jest najlepiej przyswajalne przez dzieci:)zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/26e8a64e01cc.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4151a5837743.jpg
Moja miesięczna córeczkaZetka, ainer85, Aga89, zabka11, Lady Savage, jesslin87, Weridiana, Maniuś, mamasia, Paula_071, lys, jasmine89, Laura, Martucha86, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość