X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O czyli też tak macie z tym poceniem.. ja w nocy budzę się cała zlana potem.. tak myślałam że to coś z hormonami.. karmimy się. . Młody jak zwykle nie spał od rana do 24!! Później padł. . Mam nadzieję że da jeszcze pospać. Dostaliśmy od cioci Bujaczek i będę jutro testować ☺ ciekawe czy wysiedzi tam choć 5 minut

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przed 6 obudzilam malego (godzina przed kapiela, prawie 2 po jedzeniu) i zrobilam mu gimnastyke jak Miru. Poszly dwa baki i kupa, ale potem darl sie az do 23:30!!! Myslalam.ze padne ze zmeczenia i pekna mi bębenki, tak plakal. Nigdy nie bylo takiej histerii. I tak cudem go uspokoilismy wkladajac w otulacz. Nigdy wiecej zadnej gimnastyki.

Moj dzisisj (czwartek) konczy 4 tygodnie a pepek dalej wisi na włosku.

Niecierpliwa, trzymaj sie. Bedzie dobrze z mala i z Tata. Zaproszenia zamówiłam.

Od dzisiaj sa fajne promocje w Biedrze, tez na artykuly dla dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 03:24

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Karmimy sie wlasnie.
    Wczoraj u pediatry mala znowu byla wazona i przez dwa dni przybrala 200g- wazy teraz 3900g. To znak ze sie najada, ale skoro po opriznieniu persi domaga sie jeszcze,to moge ja dokarmiac. Mowila ze nan, bebilon jest ok, bebiko tez, choc niby ciut gorsze.
    Zakupilam bebiko, bo fajna cena i musze slrowac czy jejpodpasuje, a nan i bebilon byly tylko w podwojnych opakowaniach.
    WczorJ wieczorem po kapieli i jedzeniu znowu bol brzucha- to niestety kolka....:(45min placzu przerazliwego)- czy u was dzisci po ataku kolki od razu zasypiaja, bo moja wczoraj nagle przestala plakac i sie wic i padla, jakby ktos z niej baterie wyciagnal, w sekundzie zasnela glebokim snem.

Sa w biedrze 4 op. chusteczek do pupy z pojemnikiem - calosc za 18 zl, jakby ktoras potrzebowala.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym malo miala problemow to musialam czyms sie struc albo dopadl mnie jakis wirus, bo od 1 w nocy boli mnie brzuch i mam biegunke :/

Z pozytywow za drugim podejsciem udalo sie pobrac mocz

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Niecierpliwa, a może to z nadmiaru stresu?
    Moja po 4 zjadla i śpi.ale od jakichś 15 minut kręci się, wije, potem znów spokojnie śpi, nie wiem czy coś ją w brzuszku kręci czy co. Nawet mślałam, że znów głodna, ale piersi nie chciała. Kochane jest takie śpiące maleństwo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 06:51

201508091565.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski.
    Maly spal 8godz i w końcu sie najadł. Pije bawarkę i herbatki i dupa:(
    Dzieciaki chore maja temp i katar no młodszy i kaszleć zaczyna a ja się boję by Oli nie zalapal:(
    Dzis mamy podcięcie wędzidełka i sie boje:((

Dziewczyny jak mocz oddajecie malucha to możecie woreczek z moczem wsadzić do kubeczka i oddać ja tak robiłam bo przelewając wylewa się sporo.
    Czytam was ale energii brak aaaa i u nas bujak to plącz tylko mamy ręce do tego smok i pielucha i kolysanie pomaga i maly śpi. Odlot robie po całym dniu.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik my bylismy na podcieciu wedzidelka w 6 dobier zycia, trwalo sekunde i Mlody chyba nie za bardzo to czuł.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) Gratulacje dla nowych mam :)
    Odnośnie KP. Przepraszam jeśli kogoś urazilam jakimś poprzednim wpisem. Nie o to mi chodziło Miru. Moje myśli doskonale wyraziła Zetka. Mam taką samą sytuacje jak ona. Pierwsza córka karmiona moim mlekiem ale w większości odciaganym a potem mm. Dlatego chciałam druga karmić KP ale bez parcia. Umeczylam się z pierwszą i odciaganiem i z drugą brałam tylko opcje albo samo KP albo samo mm. Bo na Inne zabawy szkoda mi czasu. Zresztą szczerze
    Wg. Moje
    Doświadczenia KP wcale nie jest takie fajne. Wkurza mnie to że jestem uwiazana. Ze córka wisi tyle na cycu. Ze bluzki mokre. Jakiejś jak to pisze Ofka krepacji z karmieniem nie mam. Zakrywam się pielucha jak mi Przychodzi karmić publicznie ale nie znaczy to że to Lubie. Najchętniej rzucilabym to w diabły. Ale spróbuję karmić do pół roku jak się uda. A jak nie dam psychicznie rady to Przejdę na mm.
    My Wczoraj byłyśmy na szczepieniu. Oczywiście ryk wielki ale ani gorączki ani ni c innego nie było ( odpukać) :) Mała pięknie rośnie. Ma prawie 56 cm A rodziła się 50 cm. W pt minie nam 7 tyg. Waży 4380 a 11 sierpnia ważyła 3420. Prawie kilo w 4 tyg. Rośnie jak na drożdżach :)

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa zdrowka dla Taty!

U nas noc super! Od 21 do 3.20, karmienie na spiocha kolo 40 min i kolejna pobudka o 6:30 no i teraz. Darla sie az bebenki pekaly bo kupy nie moze zrobic i dalan cyca i spi na raczkach. Mowie do niej lobuziaku a ona sie usmiecha slodko :)

Nam pepek odpadl wczoraj, rano wisial na niteczce a po poludniu znalazlam go w pampersie. Mylam octeniseptem i patyczkami 2-3 razy dziennie. Kazda polozna i lekarz mieli swoj sposob.

Kuzwa mleko wyplywa nosem, da sie jej jakks pomoc? Tak sie meczy oddychajac, poki co trzymam ja w pionie

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas po wieczornym wyciu, dziecko dało spić mamie rano kawe. chyba pierwszy raz w tym tygodniu :D
    dziewczyny używała któraś odżywek na porost rzęs, a konkretnie chodzi mi o Revitalash, albo Nanolash? taka odskocznie od tematów kupkowych :P

Coś nam ten katar nie odchodzi, trochę długo, ale nie jest zielony to tyle dobrze.

v40cu9h.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama uzywala revitalash, kazdy potem myslal ze ma przedluzane :p jest rewelacyjna bo mama nie uzywala jej rok temu,a rzesy rosna jej do tej pory takie dlugasne :)

ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tam wasze cycki? Moje są cały czas wiotkie...nie mam tzw. nawału. Jak nacisnę brodawkę to leci mleczko. Mała od kilku dni non-stop by wisiała na cycu :( Nawet się wysikać nie mogę. Zaśnie przy cycu, a jak odłożę to wisk. Wieczorem nie może się wyciszyć przed snem. Wypluwa cyca, płacze, pręży. Już mnie plecy bolą od ciągłego noszenia, w dzień też zdarzają jej się napady płaczu...i tylko cyc ją uspokaja. Któraś tak miała? co zrobić, byśmy i ona i ja były zadowolone?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:38

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    u nas po wieczornym wyciu, dziecko dało spić mamie rano kawe. chyba pierwszy raz w tym tygodniu :D
    dziewczyny używała któraś odżywek na porost rzęs, a konkretnie chodzi mi o Revitalash, albo Nanolash? taka odskocznie od tematów kupkowych :P

Coś nam ten katar nie odchodzi, trochę długo, ale nie jest zielony to tyle dobrze.

Moja tesciowa uzywala jakiego za ok. 300zl z Dauglasa i byla zadowolona, ale nie pamietam nazwy.

Dzisiaj maluch kończy 4 tygodnie. To byla najgorsza noc, lacznie nie udalo sie nawet 3h przespać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:07

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj zalewam bluzki w mocy po ponad 4 godzinnej przerwie w karmieniu muslalam ze mi cycki wybuchna po karmieniu robią się woreczki lewa piers ma wiecej mleka
    Moj jakies 3 -4 dni temu wisial non stop i ewidentnie sie nie najadal mialam tak zwany kryzys laktacyjny może i Ty go w tej chwili przychodzisz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:10

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj z kolei od wczoraj jak go karmie od przodu to jest ok, a potem przekladam na spod pachy i wtedy preży się, wierci, głośny przy tym jest, wybija nóżkami ze ledwo co z poduszki nie zleci, nie wiem o co chodzi. W nocy się budzi co 3h od początku karmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:28

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrela pisałam ogólnie. W moim otoczeniu tez ciągle parcie na kp. I krytyka mm.

Paula przykro mi ze tak cierpiałas w nocy- mój ma 6 tyg T w oj dopiero 4 to jednak różnicą. Widocznie nie na każde dziecko działa. Ale dla pocieszenia jak my zaczynalismy tez nie było łatwo. Br z uszkodzeniem zaczął pracować i yo było dla małego wyczerpujace. Kupa za kupa i tez nie spał przez 3 dni po 4-6 h na dobę tylko spał....no ale u nas systematyczność się opłacało i wytrwałość. Biedny Ten Twój maluszek :(

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:

Revitalash jest super! Używałam tego i Latisse, miałam pięęękne rzęsy, wszyscy pytali się kiedy mam czas na doczepianie, bo wyglądały jak sztuczne ale w pozytywnym znaczeniu :) No ale odstawiłam przed ciążą i ani śladu po tych pięknych rzęsach. Efekt jest jak się używa, po odstawieniu miesiąc już widać różnicę.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie, 3 tyg mamy już :) i odpadł nam pępuszek!

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa witam, pospalismy do 9, teraz pije kawe a Szymonek obok mniepedałuje nózkami hih:)
    Dzis babcia zostaje z małym amy jedziemy na zakupy, pasuje kupic kiece, żakiet na chrzciny

Zabka, z tym bebiko to nieprawda, że gorsze, mnóstwo dzieci sie na nim wychowało, i z tego co wiem to jest najlepiej przyswajalne przez dzieci:)

zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/26e8a64e01cc.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4151a5837743.jpg

Moja miesięczna córeczka :-)

Zetka, ainer85, Aga89, zabka11, Lady Savage, jesslin87, Weridiana, Maniuś, mamasia, Paula_071, lys, jasmine89, Laura, Martucha86, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 2074 2075 2076 2077 2078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ