SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wyszłam na matkę-wariatkę ;) Ja tu się żalę, że mi dziecko w dzień nie śpi a ona od 2 godzin kima sobie w najlepsze w łóżeczku! Obiad zjadłam jak człowiek, mieszkanie ogarnęłam, zdjęcia wysłałam rodzinie no i co robię? Czekam aż się obudzi :D Noszzz co za charrrakterrr przekorny ;)

niecierpliwa, Weridiana, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzinny spacer zaliczony hurra pierwszy taki długi i w końcu Artur nie płakał a cały spacer spal

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru, ja nie mam żadnych pretensji do Ciebie. Z dziećmi tak jest, że trzeba próbować co zadziała a co nie. Z ćwiczeniami jeszcze trochę poczekamy.

Byłam w przychodni, mały w 4 tygodnie przytył 1,3kg. A miałam wyrzuty sumienia, że karmię go tylko z jednej piersi po 15-18 minut co 3-4h, gdy wasze dzieci wiszą tak długo na cycku. Ale mój jak widać dobrze ciągnie:)

aaaaga, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula chciałabym żeby Moj tak jadł a nie wisi po 20 min na kazdej jak nie dłużej

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniach. Laurcia troszkę płakała i ja przy Niej też. Waży już 4740 g :) Równy kilogram od porodu :)

I lekarka powiedziała mi coś dziwnego. Że dokarmiając butelką mamy odstawić witaminę K. Ale ja daję tylko 1 butelkę na dzień, góra 120 ml. Dziewczyny, które też dają butlę z mm - podajecie witaminę K, czy odstawiłyście?

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilysmy z przychodni wyniki moczu ok, morfologia tez, pani dr z przychodni zad6j infekcji nie widzi, jej zdaniem charczenie noskiem moze byc od tego, ze moglo jej cos sie dostac jak chlustalo. Mam ja obserwowac, gdyby cos sie dzialo wrocic. O 11 podczas karmienia Julka dostala takiego ataku kolki, ze obie wylysmy, bidulka zasnela mi na klatce lezac na brzuszku, czego nie cierpi, wiec musialo ja bardzo wymeczyc.

Podajecie dzieciom herbatke z kopru?? Ja dzis dalam pierwszy raz.
    Boze kiedy te kolki sie skoncza, nie moge patrzec jak sie meczy

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pijecie ten femaltiker caly czas czy pilyscie tylko żeby rozlrecic laktacje?
    Mi położna mówiła że jeżeli mm było by powyzej 300 ml to nie podawac wit K

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula moja ciągnie co 3-4 godziny po max 10 minut a często po 5. U bardzo ładnie przybiera, w ostatnim tyg jedynie mniej, ale to przez ulewanie.

aaaaga, Weridiana, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaga jestem tego samego zdania co do witaminy K. My podajemy teraz D3+K.

Ehh to krocze mnie wykończy.

Byłam nacięta, a do tego pękła mi pochwa z lewej strony od wewnątrz i warga sromowa większa. A co dziwne boli mnie i ciągnie z prawej strony.

Dziewczyny poród miałam wymarzony.

Niestety wywołano mi poród, bo nic się nie działo.

Dnia 02.09 o 14.00 zabrali mnie na trakt porodowy. Wyciągnęli balonik Foleya, który spowodował rozwarcie na 2 cm. O 15.00 podlaczyli mnie pod oksytocyne. Leżałam na łóżku do porodu, przyszły skurcze regularne ale nic się nie rozwieralo więcej. O 16.00 poczułam bulgotanie w brzuchu i poplynely wody płodowe. Zlecieli się wszyscy na moje stanowisko i komentarz, ale dużo wód i do tego zielone. Salowa miała co sprzątać i przebierać. Następnie wstałam z łóżka, bo nie mogłam znieść skurczy na lezaco. Stałam sobie przy poręczy, a mąż pomagał mi przetrwać każdy jeden skurcz dopingujac mi słownie. Bardzo mi pomagał. Przed 18 juz nie miałam siły stać, ale wracać na łóżko sobie nie wyobrażałam, dostałam wiec krzesełko porodowe od położnej i juz na nim zostałam do narodzin syna do 20.05. Czasami wstawałam na skurcze parte przy ścianie. Poród szybko mi zlecial i jestem bardzo zadowolona z personelu, super!

W 3 dobie po urodzeniu dopadl mnie baby blues, płakalam przez 24h, że szczęścia, z bezradności jak syn płakał, w zasadzie ze wszystkiego. Obecnie jestem w bardzo dobrej formie psychicznej tylko to krocze boli, ale się zagoi i wtedy ćwiczenia, bo mam do zrzucenia 15 kg. (Nie wiem jak ja tego dokonam :-) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 14:31

jesslin87, aaaaga, Weridiana, lys, Ewa123, Laura, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Paula moja ciągnie co 3-4 godziny po max 10 minut a często po 5. U bardzo ładnie przybiera, w ostatnim tyg jedynie mniej, ale to przez ulewanie.

Jak Ty to robisz kurde no :-) :-)
    Moj co 2.5 max 3 godz w dzień a 3.5 max 4 w nocy chce jeść i wisi 40 min próbowałam krócej i zabieralam piers to po 30 min jadl raczki ciumkal i byl niespokojny wiec wracal na cyca

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga moja tak samo... dzis masakra kupy nie moze zrobic, ostatnia byla wczoraj po kapieli, probowalam wszystkiego nawet termometra bo tak krzyczy. Chyba tylko kąpiel mi została zeby ja rozluznilo.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wiem jak córa to robi chyba musi efektywnie ciumkac, w tydz potrafi przybrać 400 gram gdzie byłam pewna, że właśnie słabo przybierze przez takie jedzenie. No ale żeby pięknie nie było to ja musze non stop obserwować przez to cholerne ulewanie wiec tez bajki nie mam, nie myślcie sobie :P

Ewa123
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Jak Ty to robisz kurde no :-) :-)
    Moj co 2.5 max 3 godz w dzień a 3.5 max 4 w nocy chce jeść i wisi 40 min próbowałam krócej i zabieralam piers to po 30 min jadl raczki ciumkal i byl niespokojny wiec wracal na cyca

Mój to tylko raz sam się "odstawił", a tak to mógłby jeść i jeść, dlatego po kilkunastu minutach wsuwam po cycku palca do buzi i tak kończę. Ale nie ciekma, nie wsadza palców do buzi więc się najada chyba.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski :)

ja wlasnie wyslalam Zosie z mezem do tesciowej - niech posiedza pare godzin a ja chce wypoczac - wlasnie siedze z farba na glowie, i czekam az woda na kawe sie zagotuje. Kuzwa jaki luksus :D

zmyje farbe i lece pospac choc chwile zeby sie ciut zregenerowac- ale cholera w sekrecie wam powiem ze nie ma ich dopiero 30 min.. a w domu tak cicho ze az dziwnie .

Edit: ktoras z dziewczyn pytala czy ktoras z nas czyta juz ksiazeczki , chyba Paula albo Zabka ( zabijcie mnie nie pamietam) Ja czytam , co prawdaa mala nie jest zainteresowana ale czasem nie mam juz pomyslu co do niej mowic wiec czytam ksiazeczki ( podobno dzieci wtedy szybciej ucza sie mowic).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 16:20

niecierpliwa, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was kupujesz już pampersy 3 dla swoich dzieci? Bo chcę kupić ten karton pampersów w Biedrze i nie wiem czy nie wziąć już 3, bo 2 jest taka akurat a 156 pampersów to sporo, jak jeszcze mam 3/4 opakowania.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nie ciumka dluzej niz 15 min, czasem krocej, jest gruby jak Ryszard Kalisz. Moze jakby jafl dluzej to rzadziej i spalby np 4 h a nie 2 lub 3?lub godzine. Ale odstawia sie sam. Ma taki rytual ze odwraa glowe, naciaga cycka do ostatecznosci, puszcza, rusza kuprem, puszcza baka i natychmiastowe odciecie.

0na88, niecierpliwa, magda sz, Paula_071, aaaaga, Katarka, Maniuś, ainer85, Martucha86, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Czy któraś z Was kupujesz już pampersy 3 dla swoich dzieci? Bo chcę kupić ten karton pampersów w Biedrze i nie wiem czy nie wziąć już 3, bo 2 jest taka akurat a 156 pampersów to sporo, jak jeszcze mam 3/4 opakowania.

my nadal na 1 siedzimy

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potem moge mu wciskac na sile cycka, nic z tego zaciska te dziasla jak imadlo.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    U nas niestety nie ma takiego luksusu jak samodzielne odessanie się, generalnie chciałby być przy cycku non stop, odsysam go zwykle po około 30 minutach jedzenio - spanio- ciumkania. Dzisiaj w nocy po takim odesaniu strasznie się awanturował więc musiałam podać drugą pierś i było to samo, więc jeszcze do tej wcześniejszej na trochę wróciliśmy... Dzisiaj była u nas ostatni raz na patronażu położna i powiedziała mi, że generalnie on się sporo "bawi" przy jedzeniu dlatego to tak długo trwa i jakby mógł to by siedział na cycu non stop... Trafił mi się egzemplarz, nie ma co... Najgorsze jest to, że po tych karmieniach mam zmacerowane brodawki (jakby skóra z nich lekko zeszła) i to cholernie piecze, kupiłam kapturki i dziś pierwszy raz w tym karmiłam, bo w końcu muszę to kiedyś wygoić, kupiłam też muszle laktacyjne Medeli i w tym chodzę po domu zamiast we wkładkach laktacyjnych. Liczę na to, że mi te akcesoria pomogą i będziemy mogli szybko wrócić do normalnego karmienia.

Weridiana pytałaś o znamiona - mi się nic nowego nie pojawiło, jedynie linia negra jeszcze nie zanikła.
    Pytałaś też o wózek - uważam, że lepszego wózka nie mogłam sobie wybrać, jestem zadowolona bardzo, ponieważ jest super zwrotny i bardzo lekki, właściwie to płynie. Ja mam Joolza i wiem, że to był strzał w 10.

Magda napisz jak Twoja walka z odparzeniem? Ja walczę 3 dzień - wprawdzie odparzenie jest malutkie - między pośladkami takie dwie kropki czerwone, ale wkurza mnie, że to nie schodzi.

Izuu, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wozek Riko nano 3w1 ogolnie jestem zadowolona ( wersja gleboka) o spacerowce nic powiedziec jeszcze nie moge , ale mimo wszystko jest ciezki - wazy okolo 15 kg , wlasnie przed chwila szukalam jakiejs leciutkiej spacerowki jak dziecko podrosnie ( widzialam i 5kg) bo znoszenie tego wozka na raty po schodach strasznie mnie meczy ( blok bez windy)

a propo ksiazeczek , wlasnie szukam jakichs stron z kolysankami bo cholera ja w ogole nie pamietam zadnych poza "wlazl kotek.." obecnie malej spiewam albo hymn Wisly Krakow ( choc kibicem nie jestem) albo to co mi wychodzi najlepiej i jednak repertuar najwiekszy - uwaga...Koledy - pojde do piekla jak nic ! .

Moj stary sie ze smiechu poklada jak slyszy jak do dziecka spiewam" lulaj ze Zosienko" ;-)

jesslin87, Aska87, aaaaga, niecierpliwa, lys, Katarka, Weridiana, Zetka, ainer85, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 2076 2077 2078 2079 2080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ