SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotkaa wrote:aa witam, pospalismy do 9, teraz pije kawe a Szymonek obok mniepedałuje nózkami hih:)
Dzis babcia zostaje z małym amy jedziemy na zakupy, pasuje kupic kiece, żakiet na chrzciny
Zabka, z tym bebiko to nieprawda, że gorsze, mnóstwo dzieci sie na nim wychowało, i z tego co wiem to jest najlepiej przyswajalne przez dzieci:)
Ja sie wychowałam na bebiko. Babcia sprowadzala bi ciężko było dostać tak od reki. Małemuppodawała nan pro 1 bo tym był w szpitalu karmiony.przez tydzień przybrał 100 gram i ulewal no i nie mógł kupki zrobić. W szpitalu bebilon i enfamil podawali to zygal jak kot. Kupiłam bebiko a on w tydzień 450 gram przybrał. Rosn jak na drożdżach i nie ma większych problemów. Lekarka próbowała mi wmówić ze to najtańsze i będzie chorował. ..a tu psikus mały najlepiej na tym mleku. A chciała nam wcisnąć bebilon jakiś specjalny gdzie jest na receptę i u mnie kosztuje puszka mała coś koło 50 zl. A my kupujemy bebiko 800 gram co 5 dni.
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
u mnie dwoje siostrzenców na bebiko wychowane, fakt jeden szczuplejszy drugi grubszy, ale to nie zależy od mleka, poprostu każdy ma inną budowę, ale żaden nie miał problemów z ulewaniem ani kupom
jezeli tansze jest tolerowane to czemu nie probować czy sie przyjmie?
-
Jak dla mnie bebiko to strzał w dziesiątkę. Jak powachalam nan to mnie odrzuciło. Ma zapach witamin przypominal mi falvit z zapachu. A bebiko jak mleko w proszku do ciasta.Migotkaa wrote:u mnie dwoje siostrzenców na bebiko wychowane, fakt jeden szczuplejszy drugi grubszy, ale to nie zależy od mleka, poprostu każdy ma inną budowę, ale żaden nie miał problemów z ulewaniem ani kupom
jezeli tansze jest tolerowane to czemu nie probować czy sie przyjmie?
-
Czesc kochane
Laktacja chyba sie polepszyla, bo mala niedopomina sie o jeszcze, tylko sama cyce wypluwa na znak ze ma dosc
ale ssie krotko, jeden cyc 10-15 min, a drugi to moze tylko 5 min.
Ciesze sie ze macie takie opinie o bebiko, ja jesli bede musiala dokarmiac, to chcialabym wlasnie tym, bo ceny innych mlek sa porazajace.
Mala wlasnie zasnela, oczywiscie musialam ja prawie godzine usypiac, ale w koncu sie udalo.
Jakie kwasy dha przyjmujecie???mi sie koncza , ze szpitala mialam zalecone omegamed pregna, ale chyba nie musza byc tylko te???
Jakich kremow do buzki uzywacie??mojej wciaz sie luszczy skora kolo brwi, miedzy nimi i na gornej czesci noska, mam krem z ziajki, ale nie daje rady- polecacie cos???
Ide sie ogarnac i pranie z suszarki poskaldac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 11:09
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
A co myślicie o Bebilonie, ja kupiłam za 50 zł w biedrze, małej mojej smakuje, mnie od wczoraj zaczął zapach przeszkadzać tego mleka, mam wrazenie że śmierdzą skarpetkami.
-
Cześć mamusie
gratuluję Wam wszystkim cudnych skarbów 
wpadłam bo mam takie pytanko... czy info dotyczące płci z USG połówkowego jest w miarę pewne?
w 13 tygodniu był chłopak (wiem wiem, palcem na wodzie pisane) aż tu nagle dzisiaj na połówkowym lekarka była przekonana, ze to córeczka
Czy myślicie, że tym się już sugerować? że tak zostanie?
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jakie leki przeciwbólowe można zażyawc będąc matka karmiaca? Tak strasznie boli mnie krocze, masakra, aż płacze z bólu...

Syn ciągle wisi na cycku, nie umiem sobie wygodnej pozycji do karmienia znalesc, bo tak boli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 11:48
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku.
-
Na pewno można paracetamol i leki na bazie paracetamolu.
A nie masz tej poduszki z dziurą do siedzenia? Albo zwykłe kółko do pływania, podobno przynosi ulgę takie siedzenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 12:00
-
Pianistka wrote:Cześć mamusie
gratuluję Wam wszystkim cudnych skarbów 
wpadłam bo mam takie pytanko... czy info dotyczące płci z USG połówkowego jest w miarę pewne?
w 13 tygodniu był chłopak (wiem wiem, palcem na wodzie pisane) aż tu nagle dzisiaj na połówkowym lekarka była przekonana, ze to córeczka
Czy myślicie, że tym się już sugerować? że tak zostanie?
Ja bym poczekała do 24 tyg max, ja dowiedziałam się że będzie córka po raz pierwszy w 21 tyg a potwierdzone na 100% miałam w 28 tyg.
-
Chcebycmama bierz śmiało paracetamol. Mnie też krocze dosyć mocno bolało, w szpitalu dostałam właśnie paracetamol. Poduszka z dziurką bardxo mi się przydała zarówno w domu jak i w szpitalu.
Pianistka ja bym się jednak sugerowała bardziej usg połówkowym a dla pewności może przejdź się do jeszcze jednego lekarza.
Ech moja córcia jest super, tylko non stop rączki i cyc.Spanie w łóżeczku w dzień to sport ekstremalny - chociaż wczoraj pod wieczór pospała 2h położona na brzuszku. Wiecie może kiedy zacznie się normować jakiś rytm i np te dzienne drzemki wydłużą się?
Weridiana, chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Poczekam sobie spokojnie do kolejnej wizyty
ale jeszcze rano pisałam dziewczynom na forum, że chyba raczej przyniosę wieści o córci i takie miałam przeczucia 
podejrzewam, że się potwierdzi... Sama mam tylko siostrę, mąż ma siostry, jego siostry mają córki
Jednak w naszych rodzinach dziewczynki królują
apaczka, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zrstresowalam się.
Mały jadl z cycka i nagle wyjmuje pierś a tam krew na buzi. No nic,pomyślałam że to z brodawki bo troche mnie pobolało. Ale potem ulał na różowo. A jak ściągnęłam z tej piersi mleko po karmieniu to białe.
Kurde, ale gdyby to nie od piersi to przy karmieniu krwi by nie było?
W buzię patrzyłam nic nie widać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 12:47

-
chcebycmama i nowe mamusie serdecznie gratuluje !!!!!!!!!!!!!!!!!!
niecierpliwa trzymam kciuki aby tata szybko do zdrowia wrocil.
moja starsza corka zaczela secondary school i zamiast miec wiecej czasu mam go mniej haaha
wymyslila ze bedzie chodzic na sniadania do szkoly bo sa lepsze niz w domu
wiec na 7;50 musimy byc w szkole - wyjezdzamy o 7;30 wstajemy o 6;30 bo z Emma trzeba sie wyrobic 
pisalyscie o szczepieniach - strasznie drogo, dobrze ze chociaz to maja tu za darmo
czy pojawily sie wam jakies pieprzyki czy inne przebarwienia na skorze po ciazy
mnie zaniepokoil szczegolnie jeden i po konsultacji z dermatologiem ide do szpitala na rozwianie watpliwosci
ze to tylko hormony
w poniedzialek wizyta sprawdzajaca u lekarza rodzinnego , zobacze ile Emma wazy
we wtorek szpital i ortodonta (bo Laurze pekl aparat)
ufff zawsze cos
a tak wogole to bardzo ladna dzisiaj pogoda , Emma na ogrodku zasnela w wozku o dziwo - bo go nie lubi;-)
a jak wam sie wozki sprawdzaja? moj musze przyznac jest super na trawe i wyprawy do pobliskiego lasku ale jest zbyt ciezki i ciezko mi nim manewrowac (brak skrecanych kol) niestety to nie Emmaljunga ktora plynela.
dlatego na shopping i krotkie miejskie spacery kupilam tanio Graco - rewelacja , wazy tyle co nic jedna reka go prowadze, ma takie tacki do ktorych mozna wlozyc butelke (to na pozniej) zaluje ze wczesniej go nie wzielam bo pomimo plastikowych kol ma duzo zalet i dla dziewczyn dzwigajacych ciezkie wozki to rowiniez super rozwiazanie bo jest leciutki i latwo sie sklada jedna reka
pozdrawiam was kochane i lece rozwiesic pranie
niecierpliwa, chcebycmama, Agaata, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Zrstresowalam się.
Mały jadl z cycka i nagle wyjmuje pierś a tam krew na buzi. No nic,pomyślałam że to z brodawki bo troche mnie pobolało. Ale potem ulał na różowo. A jak ściągnęłam z tej piersi mleko po karmieniu to białe.
Kurde, ale gdyby to nie od piersi to przy karmieniu krwi by nie było?
W buzię patrzyłam nic nie widać.
A sprawdzilas buzke , ma tam jakies ranki? a twoja brodawka?
obserwuj synka i zobacz przy nastepnym karmieniu, mysle ze to jednak brodawka
Pianistka ten pozniejszy skan jest bardziej wiarygodny ale podobno z dziewczynek czesciej sie "robia" chlopcy
kuzyna zona miala dokladnie taka sytuacje , chlopiec na pierwszym usg, dziewczynka na nastepnych, a urodzila chlopca
Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Sprawdzałam, w buzię nic nie ma. Mnie pierś trochę boli. Mam nadzieję że to ode mnie było. Tylko dziwne bo w laktatorze ze mleko białe. Mały ssał z tej piersi 10 minut, ja potem odciągnelam z niej żeby zobaczyć.Weridiana wrote:A sprawdzilas buzke , ma tam jakies ranki? a twoja brodawka?
obserwuj synka i zobacz przy nastepnym karmieniu, mysle ze to jednak brodawka
Pianistka ten pozniejszy skan jest bardziej wiarygodny ale podobno z dziewczynek czesciej sie "robia" chlopcy
kuzyna zona miala dokladnie taka sytuacje , chlopiec na pierwszym usg, dziewczynka na nastepnych, a urodzila chlopca 
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

-
Chcebycmama ja brałam ibuprom bo też wytrzymać nie mogłam po drugim szyciu. Pogoda super, byłyśmy na spacerze ale o od koniec mała marudzila bo po karmieniu w parku zrobiła mega kupę a nie chciałam jej przebierać na dworze bo wieje. Teraz dojada i mam nadzieję że zaśnie bo chciałam obiad dokończyć. Miłego czwartku. Oby wasze szkraby dały Wam dziś trochę luzu
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

27.07.2015