X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 9 latam po lekarzach. Padam na pysk. Badalo ja 2 pediatrow, chirurg i laryngolog. Kazdy lekarz inna teoria. Pediatra w przychodni twidardzila rano, ze osluchowo ok, laryngolog sprawdzala uszy, nos gardlo z podziwu wyjsc nie mogla, ze wszedzie tak czysto, a pediatra w szpitalu, ze gardlo zarozowione z niewielka iloscia sluzowej wydzielinz, w nosie sapka, osluchowo symetryczny szmer pecherzykowy, powiedziala, ze byc moze zaczyna sie jakas infekcja, ale najlepszym lekarstwem jest mleko matki. Dodatkowo toaleta nosa woda morska, probiotyk i espumisan. Jutro mocz i dnd pediatry w przychodni, a w poniedzialek usg brzuszka.
    Zrobili jej morfologie wyniki ok jak pobierali krew plakalam razem z nia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 20:30

małaMyszka lubi tę wiadomość

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka poczytalam troche i ten bol co odczuwamy moze byc od tego ze sie przeciazylysmy, cos dzwignelysmy itp i cos sie tam w srodku naciagnelo. mam w piatek polozna to ja spytam

• Zetka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    Zetka poczytalam troche i ten bol co odczuwamy moze byc od tego ze sie przeciazylysmy, cos dzwignelysmy itp i cos sie tam w srodku naciagnelo. mam w piatek polozna to ja spytam

Wiesz, ja to czuje juz dość długo. Daj znać co Ci powie. Ja mam lekarza w pn to tez dam Ci znać :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Od 9 latam po lekarzach. Padam na pysk. Badalo ja 2 pediatrow, chirurg i laryngolog. Kazdy lekarz inna teoria. Pediatra w przychodni twidardzila rano, ze osluchowo ok, laryngolog sprawdzala uszy, nos gardlo z podziwu wyjsc nie mogla, ze wszedzie tak czysto, a pediatra w szpitalu, ze gardlo zarozowione z niewielka iloscia sluzowej wydzielinz, w nosie sapka, osluchowo symetryczny szmer pecherzykowy, powiedziala, ze byc moze zaczyna sie jakas infekcja, ale najlepszym lekarstwem jest mleko matki. Dodatkowo toaleta nosa woda morska, probiotyk i espumisan. Jutro mocz i dnd pediatry w przychodni, a w poniedzialek usg brzuszka.
    Zrobili jej morfologie wyniki ok jak pobierali krew plakalam razem z nia

Biedna:( Oby postawili trafną diagnozę i była zdrowa.
    A jak tato?
    Dzięki za info o zaproszeniu.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tata stracil duzo krwi i dzis mial przetaczana. Jestem strzepkiem nerwow.

Paula zaproszenia bardzo wszystkim sie podobaly, mysle ze jak zamowisz bedziesz zadowolona

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa współczuję :-( Mam nadzieję, że wszystko się ułoży!!!

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tata stracil duzo krwi i dzis mial przetaczana. Jestem strzepkiem nerwow.

Paula zaproszenia bardzo wszystkim sie podobaly, mysle ze jak zamowisz bedziesz zadowolona
    Ja też trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny czy pobrany mocz od dziecka niose w tym worku czy przelewam do pojemnika??
    Przelewasz.

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny! Tak bardzo sie boje, a on wciaz dopytuje tylko o Julcie, nie wiemy nawet ile palcy stracil 2 czy 3, jutro mama idzie na rozmowe z ordynatorem to mam nadzieje dowie sie jakis konkretow

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha XD mamusie szkoda że nie mogłyście zobaczyć miny R kiedy powiedziałam mu że w przyszłą sobotę 12 września a dokładnie w nocy 12 września to on karmi całą noc małą XD a ja śpię i proszę mnie nie budzić.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa..trzymam kciuki zeby twoj tato szybko doszedl do siebie. Ciezko mi wyobrazic co musisz przezywac,ja kazdy bol u ktoregos ze swoich rodzicow przezywam bardzo.

Co do karmienia,tak,probowalam ją oszukiwac i bralam ją pod pache,ale nic..nie chce lapac,sie denerwuje,zaczyna plakac,nie i koniec,a prawa lapie pieknie,tylko ją przystawie i ona juz ssie.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Qarolinaaaa]Niecierpliwa..trzymam kciuki zeby twoj tato szybko doszedl do siebie. Ciezko mi wyobrazic co musisz przezywac,ja kazdy bol u ktoregos ze swoich rodzicow przezywam bardzo.

Co do karmienia,tak,probowalam ją oszukiwac i bralam ją pod pache,ale nic..nie chce lapac,sie denerwuje,zaczyna plakac,nie i koniec,a prawa lapie pieknie,tylko ją przystawie i ona juz ssie.[/QUOTE]
    A sprobuj lekko mlekiem posmarować pierś albo espumisanem. Na mojego działało jak wabik :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dzieki dziewczyny! Tak bardzo sie boje, a on wciaz dopytuje tylko o Julcie, nie wiemy nawet ile palcy stracil 2 czy 3, jutro mama idzie na rozmowe z ordynatorem to mam nadzieje dowie sie jakis konkretow
    jestesmy z Toba!

Migotkaa, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka. We sierpniu poszlo nam 10 opakowan, wiec starcza na 3 dni przy moim glodo,orze, zjada 120-135 do ostatniej kropelki

Niecierpliwa trzymamy kciuki zeby bylo dobrze

Szymek o dziwo zasnal w lozeczku,ja ide slac chyba bo padam,no wyjscie z wozkiem to nie lada wyczyn

Myza 6 dni idziemy na pobieranie krwi sprawdzicczy nie ma anemi wczesniaczej, cos sie mi ostatnio zrywa, mam nadzieje ze wyniki beda ok

zabka11, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa trzymaj się dzielnie!!

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje za info z tym pepkiem. No moj to bedzie rekordzista z odpadaniem pepka. Dzisiaj to juz 3 tyg + 1 dzien, a kikut nie wyglada jakby chcial odpadac. Hmmm chyba polacze wszystko w jedno i przy kazdym przewijaniu octanisept na patyczek i czyszczenie, mysle, ze nie zaszkodzi. A ta wydzielina to taka troche brunatna.

Karolina moj tez nie bardzo chcial lapac lewa piers, cos nie do konca mu pasowalo, cudowalam - przystawialam go na rozne sposoby, przystawialam go z normalnie, pozniej odwracalam go i dawalam spod pachy, na lezaco - walka trwapa czasami i z 20 min, ale zalapywal, ze trzeba zlapac i jesc. Najlepsze jest to, ze teraz woli lewa, a na prawa pomimo, ze ssie, potrafi sie wsciekac hehehe.
    Ciekawa jestem czy to moj tylko taki egzemplarz, ze czasami "walczy" z cyckiem. Moj to czasami ladnie ssie i nagle zaczyna piszczec, warczec, prezyc sie i spinac, macha ta buzia tak jakby chcial cycka rozszarpac na strzepy, raczkami szarpie to co zlapie, az klykcie mu bieleja. Przy tym nie puszcza brodawki i po chwili dalej ladnie ssie. Jakies dziwne to.

Laura no moj tez byl taki fajniusi, ze tylko jadl, robil kupki i spal. Jak skonczyl 16 dni, zaczal miec dluzsze okresy aktywnosci w dzien, czasami jest super, bo zajmuje sie soba, jest spokojny, rozglada sie i wydaje z siebie rozne fajne dzwieki, a czasami po prostu sie drze, bo chce byc w centrum uwagi, najlepiej wtedy tylko cyc i na rekach chodzeniw po calym domu. Wszystko przed Wami ;)

zabka11, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras jeszcze pytala, czy mozna karmic piersia jak mama jest chora. Jak najbardziej tak, bo wtedy przekazujesz gotowe przeciwciala z mlekiem maluchowi. Malucha trzeba odstawic tylko wtedy, kiedy bierzesz jakies silne leki, ktore moga zaszkodzic malenstwu.

zabka11, Aska87, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa zdtowka dla taty, trzymaj sie dzielnie, wiem co czujesz...

Kochane a czy Wy tez tak macie...poce sie jak szczur. Upaly sie skonczyly a ja dalej sie poce. No i od tej cesarki ciagle mam wzdecia. W ciazy nie mialam. Szlag mnie trafi.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się bardzo pocę.

Co na infekcje intymna podczas kp? Coś mnie zaczyna swędzieć na dole :/ mam jakieś globulki hydrovag w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 01:41

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka co do pępka - mi położna pokazała patyczkiem czyszczenie i dostałam później za to opieprz u neonatologa, bo trzeba czyścić tylko gazikiem jałowym, jak to pani dr powiedziała patyczki są brudne i mają kłaki i już się spory czas nie zaleca czyszczenia nimi. Ma być jałowo.

Też się strasznie pocę, pisałam w tej sprawie do mojej pani dr, odpisała, że to normalne jesli karmię piersią bo spada poziom hormonów.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 2073 2074 2075 2076 2077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ