SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Od 9 latam po lekarzach. Padam na pysk. Badalo ja 2 pediatrow, chirurg i laryngolog. Kazdy lekarz inna teoria. Pediatra w przychodni twidardzila rano, ze osluchowo ok, laryngolog sprawdzala uszy, nos gardlo z podziwu wyjsc nie mogla, ze wszedzie tak czysto, a pediatra w szpitalu, ze gardlo zarozowione z niewielka iloscia sluzowej wydzielinz, w nosie sapka, osluchowo symetryczny szmer pecherzykowy, powiedziala, ze byc moze zaczyna sie jakas infekcja, ale najlepszym lekarstwem jest mleko matki. Dodatkowo toaleta nosa woda morska, probiotyk i espumisan. Jutro mocz i dnd pediatry w przychodni, a w poniedzialek usg brzuszka.
Zrobili jej morfologie wyniki ok jak pobierali krew plakalam razem z niaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 20:30
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
jasmine89 wrote:Zetka poczytalam troche i ten bol co odczuwamy moze byc od tego ze sie przeciazylysmy, cos dzwignelysmy itp i cos sie tam w srodku naciagnelo. mam w piatek polozna to ja spytam
Wiesz, ja to czuje juz dość długo. Daj znać co Ci powie. Ja mam lekarza w pn to tez dam Ci znaćmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Od 9 latam po lekarzach. Padam na pysk. Badalo ja 2 pediatrow, chirurg i laryngolog. Kazdy lekarz inna teoria. Pediatra w przychodni twidardzila rano, ze osluchowo ok, laryngolog sprawdzala uszy, nos gardlo z podziwu wyjsc nie mogla, ze wszedzie tak czysto, a pediatra w szpitalu, ze gardlo zarozowione z niewielka iloscia sluzowej wydzielinz, w nosie sapka, osluchowo symetryczny szmer pecherzykowy, powiedziala, ze byc moze zaczyna sie jakas infekcja, ale najlepszym lekarstwem jest mleko matki. Dodatkowo toaleta nosa woda morska, probiotyk i espumisan. Jutro mocz i dnd pediatry w przychodni, a w poniedzialek usg brzuszka.
Zrobili jej morfologie wyniki ok jak pobierali krew plakalam razem z nia
Biedna:( Oby postawili trafną diagnozę i była zdrowa.
A jak tato?
Dzięki za info o zaproszeniu.niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
niecierpliwa wrote:Tata stracil duzo krwi i dzis mial przetaczana. Jestem strzepkiem nerwow.
Paula zaproszenia bardzo wszystkim sie podobaly, mysle ze jak zamowisz bedziesz zadowolonaniecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Haha
mamusie szkoda że nie mogłyście zobaczyć miny R kiedy powiedziałam mu że w przyszłą sobotę 12 września a dokładnie w nocy 12 września to on karmi całą noc małą
a ja śpię i proszę mnie nie budzić.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa..trzymam kciuki zeby twoj tato szybko doszedl do siebie. Ciezko mi wyobrazic co musisz przezywac,ja kazdy bol u ktoregos ze swoich rodzicow przezywam bardzo.
Co do karmienia,tak,probowalam ją oszukiwac i bralam ją pod pache,ale nic..nie chce lapac,sie denerwuje,zaczyna plakac,nie i koniec,a prawa lapie pieknie,tylko ją przystawie i ona juz ssie.
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
[Qarolinaaaa]Niecierpliwa..trzymam kciuki zeby twoj tato szybko doszedl do siebie. Ciezko mi wyobrazic co musisz przezywac,ja kazdy bol u ktoregos ze swoich rodzicow przezywam bardzo.
Co do karmienia,tak,probowalam ją oszukiwac i bralam ją pod pache,ale nic..nie chce lapac,sie denerwuje,zaczyna plakac,nie i koniec,a prawa lapie pieknie,tylko ją przystawie i ona juz ssie.[/QUOTE]
A sprobuj lekko mlekiem posmarować pierś albo espumisanem. Na mojego działało jak wabikmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Dzieki dziewczyny! Tak bardzo sie boje, a on wciaz dopytuje tylko o Julcie, nie wiemy nawet ile palcy stracil 2 czy 3, jutro mama idzie na rozmowe z ordynatorem to mam nadzieje dowie sie jakis konkretow
Migotkaa, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zabka. We sierpniu poszlo nam 10 opakowan, wiec starcza na 3 dni przy moim glodo,orze, zjada 120-135 do ostatniej kropelki
Niecierpliwa trzymamy kciuki zeby bylo dobrze
Szymek o dziwo zasnal w lozeczku,ja ide slac chyba bo padam,no wyjscie z wozkiem to nie lada wyczyn
Myza 6 dni idziemy na pobieranie krwi sprawdzicczy nie ma anemi wczesniaczej, cos sie mi ostatnio zrywa, mam nadzieje ze wyniki beda okzabka11, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dziekuje za info z tym pepkiem. No moj to bedzie rekordzista z odpadaniem pepka. Dzisiaj to juz 3 tyg + 1 dzien, a kikut nie wyglada jakby chcial odpadac. Hmmm chyba polacze wszystko w jedno i przy kazdym przewijaniu octanisept na patyczek i czyszczenie, mysle, ze nie zaszkodzi. A ta wydzielina to taka troche brunatna.
Karolina moj tez nie bardzo chcial lapac lewa piers, cos nie do konca mu pasowalo, cudowalam - przystawialam go na rozne sposoby, przystawialam go z normalnie, pozniej odwracalam go i dawalam spod pachy, na lezaco - walka trwapa czasami i z 20 min, ale zalapywal, ze trzeba zlapac i jesc. Najlepsze jest to, ze teraz woli lewa, a na prawa pomimo, ze ssie, potrafi sie wsciekac hehehe.
Ciekawa jestem czy to moj tylko taki egzemplarz, ze czasami "walczy" z cyckiem. Moj to czasami ladnie ssie i nagle zaczyna piszczec, warczec, prezyc sie i spinac, macha ta buzia tak jakby chcial cycka rozszarpac na strzepy, raczkami szarpie to co zlapie, az klykcie mu bieleja. Przy tym nie puszcza brodawki i po chwili dalej ladnie ssie. Jakies dziwne to.
Laura no moj tez byl taki fajniusi, ze tylko jadl, robil kupki i spal. Jak skonczyl 16 dni, zaczal miec dluzsze okresy aktywnosci w dzien, czasami jest super, bo zajmuje sie soba, jest spokojny, rozglada sie i wydaje z siebie rozne fajne dzwieki, a czasami po prostu sie drze, bo chce byc w centrum uwagi, najlepiej wtedy tylko cyc i na rekach chodzeniw po calym domu. Wszystko przed Wamizabka11, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ktoras jeszcze pytala, czy mozna karmic piersia jak mama jest chora. Jak najbardziej tak, bo wtedy przekazujesz gotowe przeciwciala z mlekiem maluchowi. Malucha trzeba odstawic tylko wtedy, kiedy bierzesz jakies silne leki, ktore moga zaszkodzic malenstwu.
zabka11, Aska87, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa zdtowka dla taty, trzymaj sie dzielnie, wiem co czujesz...
Kochane a czy Wy tez tak macie...poce sie jak szczur. Upaly sie skonczyly a ja dalej sie poce. No i od tej cesarki ciagle mam wzdecia. W ciazy nie mialam. Szlag mnie trafi.niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Griszanka co do pępka - mi położna pokazała patyczkiem czyszczenie i dostałam później za to opieprz u neonatologa, bo trzeba czyścić tylko gazikiem jałowym, jak to pani dr powiedziała patyczki są brudne i mają kłaki i już się spory czas nie zaleca czyszczenia nimi. Ma być jałowo.
Też się strasznie pocę, pisałam w tej sprawie do mojej pani dr, odpisała, że to normalne jesli karmię piersią bo spada poziom hormonów.małaMyszka lubi tę wiadomość