SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Niecierpliwa pediatra potwierdził, że te krosty to trądzik noworodkowy - samo zejdzie, ale zalecił pełną kąpiel co 2 dni, a codziennie przemywanie skóry całego ciała przegotowaną wodą.
Odnośnie gazów, prężenia się, kolek i ulewania takie zalecenia:
-delicol 2 krople do karmienia,
-espumisan 8 kropli do karmienia,
-biogaia 5 kropli dziennie,
-masaże brzuszka, ciepłe okłady na brzuszek,
-kangurowanie po karmieniu + klepanie po pieluszce(dziecko powinno leżeć na klatce piersiowej rodzica pod kątem 60 stopni),
- karmimy w pozycji, że głowa dziecka jest wyżej niż reszta ciała,
- układać dziecko do snu na pierwsze pół godziny na prawym boku
Pytałam też o śluz w kupie - małe ilości śluzu w każdej kupie to całkowicie normalne.
A jeśli chodzi o Bebilon pronutra w płynie - to my mamy dwa rodzaje zielony i różowy. Zalecenie, żeby dawać tylko różowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 15:44
niecierpliwa, aaaaga, Zetka, Ewa123, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Te krostki u nas wygladaly podobnie i lekarz powiedzial to samo.
Co do kolek to my dajemy 5kropel delicolu do karmienia kazdego, a espumisan jaka dawka??
Czyli nie brac na odbijanie??Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 15:53
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ,
ja dzis tez bylam u pediatry , tez pytalam o ulewanie - podobno to normalne , i skoro dziecko przybiera to nie ma powodow do zmartwien. Od razu zaszczepili mala , II dawka na zoltaczke - mala w krzyk i placz a ja z nia- wolalabym zeby mnie pokluli niz ja.
Jak ja przejde te szepienia to nie wiem - chyba tatusia bede wysylac
niecierpliwa, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ,
ja dzis tez bylam u pediatry , tez pytalam o ulewanie - podobno to normalne , i skoro dziecko przybiera to nie ma powodow do zmartwien. Od razu zaszczepili mala , II dawka na zoltaczke - mala w krzyk i placz a ja z nia- wolalabym zeby mnie pokluli niz ja.
-
niecierpliwa wrote:Te krostki u nas wygladaly podobnie i lekarz powiedzial to samo.
Co do kolek to my dajemy 5kropel delicolu do karmienia kazdego, a espumisan jaka dawka??
Czyli nie brac na odbijanie??
espumisan 100
podczas kangurowania i poklepywania po pieluszce ma się odbić (jak się uda oczywiście)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
0na88 wrote:Hej dziewczyny ,
nam pediatra powiedział to samo, ulewanie jest normalne, a wyznacznikiem czy wszystko jest ok jest fakt, że dziecko przybiera na wadzeniecierpliwa, 0na88, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Żabko ja jem wszystko, jak na razie mały nie płacze i nie pręży się czyli nie ma kolek....
Wczoraj zjadłam na obiad mięso smażone z marchewką i ziemniakami, poza tym jem nabiał, gotuję budyń lub kaszke manne na podwieczorki i jak na razie jest dobrze.
Nie piję tylko gazowanego i nie jem cutrusów.
Jem jabłka, banany cisteczka maślane uwielbiam paczkę codziennie zjeść.
Synek też nam ulewa, w czwartek idziemy na wagę i do pediatry zobaczyć co on na to. Położna mówiła że na ulewanie są jakieś kropelki więc może przepisze nam w czwartek. Mówiła też że jeśli są kupki kilka razy dziennie i siku to znaczy że się najadazabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Julke skangurowac to chyba tylko po jakis lekach mocno nasennych
hehhhe ja też pomyślałam, że będzie ciężko, bo wcześniej kilka razy próbowałam i mi nie wyszło, a dziś po wizycie pediatry, nakarmiłam małą cycem, oczka jej się zamykały i wtedy kangurowanie - pierwsza minuta powierciła się, po czym zasnęła i tak sobie z 15 minut leżałyśmy i do łóżeczkamałaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Żabko, podawaj dicoflor albo inny probiotyki. I nie za dużo herbaty koperkowej bo ona wzmaga gazy. Ja juz jej nie pije, tylko rumianek.
Dostalam dla malej floractin probiotyk.
A ile tego rumianku pijesz? Szklanka dziennie???
DZiewczyny karmilam mala przed 14 z obu piersi...teraz o 16 chcialam odciagnac mleko bomusze do dentysty jechac i co????z obu piersi odciagnelam tylko 20ml!!!!!
Kurcze laktacja mi zanika i czy co sie dzieje???? Jestem prawie pewna ze mala sie nie najada moim mlekiem, skoro tak niespokojnie i rzadko spi, a ciagle marudzi...
Teraz nie wiem czym ja dokarmic????nie wadomo czy ma ta nietolerancje laktozy czy nie....zalamie sie chyba....mam w lodowce mala buteleczke nan1 i chyba ja poda maz jak ja pojade do dentysty...tylko co potem????
Pediatry juz nie ma w przychodni, moge zadzwonic Dopiero jutro po 13....
Jestem przerazona, ze glodze wlasne dziecko...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Dostalam dla malej floractin probiotyk.
DZiewczyny karmilam mala przed 14 z obu piersi...teraz o 16 chcialam odciagnac mleko bomusze do dentysty jechac i co????z obu piersi odciagnelam tylko 20ml!!!!!
Kurcze laktacja mi zanika i czy co sie dzieje???? Jestem prawie pewna ze mala sie nie najada moim mlekiem, skoro tak niespokojnie i rzadko spi, a ciagle marudzi...
Teraz nie wiem czym ja dokarmic????nie wadomo czy ma ta nietolerancje laktozy czy nie....zalamie sie chyba....mam w lodowce mala buteleczke nan1 i chyba ja poda maz jak ja pojade do dentysty...tylko co potem????
Jestem przerazona, ze glodze wlasne dziecko...
nie rozumiem, przeciez w Twoim pokarmie jest tak czy siak laktoza, czy tego chcesz czy niemałaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
zabka polecam do poczytania
http://www.kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=article&id=107%3A26-odywianie-w-czasie-karmienia-piersi&catid=11%3Awiedza-o-laktacji&Itemid=44&lang=pl
http://www.lllpolska.org/index.php/rzetelllne-informacje/117-nietolerancja-laktozy-a-karmienie-piersiHermiona, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Magda masz jakis nr do nich? bo nie moge znalezc a Mały mi wisi na piersi i utrudnia
Rejestracja Specjalistyczna- tel. 22 833-58-80 lub 22 833-14-70 do 75 w. 0667; 0-784-476-641
czynna w godzinach 07:30 - 20:00 (poradnie 08:00-20:00).
-
zabka11 wrote:Dostalam dla malej floractin probiotyk.
Jestem przerazona, ze glodze wlasne dziecko...zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość