SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kkarolinaaaa wrote:Zetka - tak, bo nie mialam pokarmu i mała w szpitalu i 2 dni po wyjsciu ze szpitala był a na mm + roche z piersi, ale mało, a potem juz przeszłysmy całkowicie na kp, teraz mm nie jest potrzebne, mała sie najada bo jak jje to ssie i potem wypluwa i juz nie chce łapac i spokojnie zasypia..wiec mysle ze jej wystarcza skoro jest spokojna.
Teraz jak pójdziesz to na pewno przyrost będzie ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 09:51
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Zetka mi też się wydaje, że to kwestia zaparć i gazów. Bo czasem śpi bardzo spokojnie, a czasem właśnie takie numery robi.
Dokładnie
Mój aktualnie numery robi
Kurde, znów coś zjadłam i zielona kupa była. Id żelaza nie, bo ciągle biorę te same ilości. A kupa juz trzeci raz zielona, zawsze jeden dzień.
-
My raczej będziemy szczepić skojarzonymi 6 w 1.
Takie ceny w przychodni:
6w1 infanrix hexa 205 zł
5w1 infanrix ipv + hib 130 zł
pneumokoki prevenar 13 290 zł
rotawirusy rotarix 326 zł
meningokoki nimerix 197 zł
ospa wietrzna varilrix 233 złmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zetka- dzieki
Mam nadzieje ze tak bedzie
To bylo tak ze w ciagu 2 tyg. przybrała za mało,ale od środy do piątku juz bardzo łądnie.. bo w środe wazyła 4020 a w piątek 4080, wiec pewnie bedzie tak jak mówiszno zobaczymy.
Ja juz mam mętlik w głowie z tymi szczepionkami, kazdy co innego mówi w szpitalu i zgłupiałam..Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kochane wiem ze juz nie raz pisalyscie ale teraz nie potrafię tego odszukać a mała pręży się na baki i płacze. Chce jej podać Espumisan tylko jak go dawkujecie?
-
Ja z kolei decyduje się na 6w 1.slyszam jak najlepsze opinie, malo skutków ubocznych, dzieci dobrze znoszą no i położne i pielęgniarki, które szczepia tak mi poradziły. A czemu wolicie 5 w 1 od 6w 1?Rotawirusy odpuszczam, a pbeumokoki i meningokoki najwyżej w późniejszym czasie. Zresztą jutro mam wizytę i zobaczymy co lek powie. Córka ma nadal zoltaczke fizjologiczna wiec chyba jutro jej jeszcze nie zaszczepimy.
Ewa123 -
Aga89 wrote:Kochane wiem ze juz nie raz pisalyscie ale teraz nie potrafię tego odszukać a mała pręży się na baki i płacze. Chce jej podać Espumisan tylko jak go dawkujecie?
Ja 3 razy dziennie po 6 kropli.
Na Ospę tez, tylko nie od razu.niecierpliwa, Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:To na ospe tez sie szczepi dodatkowo?? Ja chyba oszaleje, juz tego nie ogarniam
Magda.sz to u Was w Wawie ceny tych szczepionek o wiele nizsze u nas 813 w przychodni, 740 w aptece, a u Was 670 zl
coś położna wspominała, że jeżeli dziecko chodzi do przedszkola/żłobka to wtedy jest szczepienie przeciw ospie za darmoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 10:20
niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Pytanie zawsze karmicie z obu piersi do jednego karmienia? Moj wisi po 25 min przysypia wiec ja go na odbicie budzi sie i ciumka nadak wiec drugi cyc i ten troche krócej ssie i zasypia
-
Zetka A ile wisi ci na piersi ssie aktywnie caly czas ? Moj jest leniem i aktywnie moze 5 min dalej ciumkanie przysypianie i przerwy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 10:45
-
aaaaga wrote:Zetka A ile wisi ci na piersi ssie aktywnie caly czas ? Moj jest leniem i aktywnie moze 5 min dalej ciumkanie przysypianie i przerwy
Około 20 minut.
Tez jest bardzo leniwy. Czasami aktywnie ale zwykle pierwsze minuty. Potem mu pomagam czyli masuje pierś od nasady w kierunku sutka wzdłuż przewodów mlekowych. To mu pomaga i wtedy lepiej ssie.
Teraz akurat wisi na mnie ale sobie smoka ze mnie zrobił. Nie lubię tego. Co go odkładam to płacz.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Nas tez dopadly bole brzuszka.
Sluz w kupce...
Wczoraj pediatra polecil bym narazie ods awila nabial, dostalisny probiotyk, espumisan i zageszczacz do mleka...
Bulgotanie w jelitkach icharczenie przy odbijaniu niby wskazuje na refluks...stad mamprzed kazdym karmieniem odciagac troche mleka, dodac zageszczacz i podac dziecku, potem normalnie piers.
Jest to meczarnia dlamnie, oprocz kurczaka, salaty,marchewki, kaszy i makaronu, plus pieczywograhami gotowane jablko nie jem nic wiecej.i jeszcse eliminacja nbialu...chodze non stop glodna, pije tylko inkebczarna, wode i herbate rooibos.
Tez coraz czesciej mysle o przejsciu na mm...