X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj śpi w bodach plus welurowy pajac lub grubszy taki plus skarpetki no i przykrywam kocykiem.

małaMyszka lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka - a moze to zbieg okolicznosci i to skok rozwojowy? Wy szczepiliscie 5w1?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 5w1 i pneumokoki. Skok rozwojowy tak się objawia?

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze z telefonu, wiec zadnego linka Ci nie wkleje, ale wpisz sobie w googlach.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Tak 5w1 i pneumokoki. Skok rozwojowy tak się objawia?
    Tak tak sie objawia. Natomiast nieprawidlowy odczyn poszczepienny to kolezanki syn mial i opisywala to tak ze w ciagu jednego dnia przestal trzymac glowke zeby ssac, odvrazu zwiotczenie miesni. Sapka, przestal sie sam wyprozniac. Pol roku odciagala mleko butelka bo przestal ssac. Wiec objawy sa chyba inne. Nie martw sie moj tezma takie dni.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dostaliśmy kilka i kilka w Holandii kupiliśmy. Fajne bo niby ciepłe ale cienkie wiec się nie przegrywa. U mnie w nocy w pokoju jest około 19 stopni.

Psioszka nasz tez takie 4 dni miał. Spał po 2-3 h na dobę. Zwariować można. Był rozdrażniony pobudzony nerwowy.a jeszcze nie miał szczepien- zresztą z tego też powodu lekarz odłożył szczepienie na 10 dni.
    lekarz polecił 2 ml paracetamolu lub czopek 50 mg i o dziwo go wyciszylo. Po jednej dawce spał aż 12 h ciagiem 3 pobudki na jedzenie i dalej spał.
    Ale myślałam że mi na spacerze dziecko podmienili miałam ochotę go na parapet wystawić

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A jaki zwiazek ma temperatura w mieszkaniu ze smiercia lozeczkowa?
    U mnie 23-24'c sa caly rok, lubie jak jest cieplo. Tylko maluszek ma taki letni kark pomimo tego.

Paula w Internecie jest bardzo dużo na ten temat. Poczytaj.
    Cytat z parenting:
    "Ważna jest dobra wentylacja pomieszczenia, w którym śpi dziecko. Wystarczy po prostu uchylić lub rozszczelnić okno. Kołyska nie powinna w żaden sposób ograniczać dostępu powietrza do dziecka. Temperatura w pokoju dziecka powinna wynosić około 18°C. Zamiast poduszeczek, zabawek, kołderek, lepiej jest po prostu ubierać dziecko do spania tak, aby mu nie było zimno. Kołdra nie powinna zakrywać dziecka aż po brodę, ramiona mogą pozostać nieprzykryte."

U mnie w nocy około 20 stopni teraz, w zimie 19.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Agata ale tylko psikasz woda morska i potem juz nic?? i skad wiesz, ze cos Hubertowi zalega?

Psikam wodą morską i nic więcej, chyba, że słyszę sapkę albo widzę coś w nosku.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmiące piersią, co robicie na obiad ?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w mieszkaniu pokazuje 24 stopnie, ogólnie jest dość ciepoło, nigdy w zimie nie odkręcaliśmy grzejników i przy dziecku tez nie mam zamiaru bo ja w zimie chodze w krótkim rekawku albo na szelkach po domu, wolę załozyc mu dodatkową warstwę a nie grzac, ja kłade tylko w bawełnianym pajacyku i przykrywam cienkim kocykiem, póki co nawet bodów nie ubieram pod spód, teraz go przebrałam to w body na długi rekaw i półspiochy ze stópkami

Mój maluch ma zimne rece zazwyczaj ale napewno zimno mu nie jest, kark cieplutki:)

Spadam ogarniać siebie i mieszkanko bo Szymonek zasnął:)

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyspałam się :) Rafał przeją pałeczkę, rezultaty rano: mała całą buzię miała obklejoną mlekiem XD nie wiem co on robił XD nos też XD dziurki pomylił? XD haha, i pielucha nie zmieniona przez cała noc. Na pytanie dlaczego: odpowiedział: to trzeba było? a to czemu na kartce nie napisałaś XD haha. Faceci XD grunt że mała przeżyła i ojciec też. Rano tylko powiedział jeszcze "że jest w chuj nie wyspany i że mnie podziwia że ja tak od 3 tyg" XD

lys, Migotkaa, Weridiana, AgaSad, mamasia, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja przeważnie jem wszystko pieczone lub gotowane. I tak dzisiaj pierś z indyka pieczona z kasza jaglaną i marchewka gotowana na parze. Zupki lekkie na wywarze z warzyw i kurczaka ( od teściowej mam takiego swojego kurczaczka hodowanego na trawce ;). Kurczak pieczony, schab pieczony. Z warzyw przeważnie gotowane buraczki lub marchew, pomidor.

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na obiad robię schabowy w panierce jajecznej ziemniaki i mizeria wiem wiem smażone ale pierwsze od 3 tyg wiec mogę

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis schabowe ziemniaczki i ogorki

• Agaata Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś na obiad do teściów jedziemy.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś na obiad robię krem brokułowy :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Paula w Internecie jest bardzo dużo na ten temat. Poczytaj.
    Cytat z parenting:
    "Ważna jest dobra wentylacja pomieszczenia, w którym śpi dziecko. Wystarczy po prostu uchylić lub rozszczelnić okno. Kołyska nie powinna w żaden sposób ograniczać dostępu powietrza do dziecka. Temperatura w pokoju dziecka powinna wynosić około 18°C. Zamiast poduszeczek, zabawek, kołderek, lepiej jest po prostu ubierać dziecko do spania tak, aby mu nie było zimno. Kołdra nie powinna zakrywać dziecka aż po brodę, ramiona mogą pozostać nieprzykryte."

U mnie w nocy około 20 stopni teraz, w zimie 19.

18 stopni??? U mnie jest 23-24 i ja dosłownie zamarzam, trzęsę się z zimna jak osika, nawet w nocy pod kołdrą. U nas jeszcze nie grzeją.

Agaata, Lady Savage lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas na obiad Tortilla z kurczakiem gotowany na parze, sałatą lodową, pomidorem i ogórkiem :-) wczoraj miałam schab grillowane do tego buraczki i ziemniaki :-)

Kochane wczoraj i dziś rano podałam Natalci probiotyk Floracin i mam wrażenie ze jest po nim mocno rozdrazniona. Jest mega ryk, niczym jej zainteresować nie można, noszenie na rękach nie pomaga przy cycu tez marudzi. Czy to możliwe ze te kropelki tak źle na nią po działały?

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na obiad gulasz jagniecy z chappaty:d ja jem wszystko, a co tam:)i mala rosnie jak na drozdzach:) za to po obiedzie jedziemy do znajomych b. i zostajemy do jutra. nie znosze ich, oni nie znosza mnie, wtracaja mi sie we wszystko i nastawiaja mojego b. przeciwko mnie:/mielismy juz jechacnkilka razy i zostac z na noc ale ja to odkladalam jak moglam. a ja powiedzialam mojemu ze mi najwygodniej miec niemowlaka we wlasnym domu to powiedzial ze ich dom jest jak nasz wlasny i on nie wie czemu ja nie chce jechac. noz k****.tyle razy mu mowilam ze szczegolnie jego przyjaciel mnie nie lubi, no ale wg mojego b. to ja wymyslam. raz sie poswiece, dzieki bogu ze wkrotce zrobi sie za zimno na takie jezdzenie z calym majdanem

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys to ja mam chyba jakieś inne poczucie ciepła, bo ja przy 24 stopniach niezbyt dobrze się czuję, jest mi gorąco, robię się senna i boli mnie głowa. U mnie też nie grzeją, ale ja rzadko włączam kaloryfery, np. okno w kuchni mam otwarte dzień i noc a resztę mieszkania wietrzę partiami. Jeśli o mnie chodzi to lepiej się wysypiam jak jest chłodniej w sypialni.

lys, Izuu, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 2084 2085 2086 2087 2088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ