SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas dziś masakra. Od rana mała nie śpi i płacze, nie wiadomo o co chodzi. Momentami płacze i się pręży, a innym razem jakby bez powodu. Nawet noszenie i śpiewanie nie pomaga, jedyne przy czym się uspokaja na chwilę to pierś.
Zauważyłam, że pojawiły się też pierwsze łzy.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:U nas dziś masakra. Od rana mała nie śpi i płacze, nie wiadomo o co chodzi. Momentami płacze i się pręży, a innym razem jakby bez powodu. Nawet noszenie i śpiewanie nie pomaga, jedyne przy czym się uspokaja na chwilę to pierś.
Zauważyłam, że pojawiły się też pierwsze łzy.lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja mam disnemar - sprawdziłam na sobie, bardzo fajnie działa i małemu też pomaga no ale nie na długo, zwłaszcza w nocy bardzo charczy, niby pediatra mówiła że tak mają niemowlaki ale on się strasznie męczy, odradziła póki co grzebanie odciągaczami. A dziś inna pediatra powiedziała że to może mieć związek właśnie ze skazą białkową bo może wystąpić obrzęk śluzówki..
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Nam kazała zakraplać nosek po 2 krople soli do jednej i drugiej dziurki tylko nie na leżąco i małemu zaczelo przy niej wyplywac i wytrzeć chusteczka potem znow po dwie krople i odciągnąć sopelkiem a po paru minutach psiknsc nasivin soft. Dawać pulneo, cebion i jeszcze jednym psikac lekiem nspisze wieczorem bo musze wykupić a nie mogę się rozczytać. Nasivin psikamy 3 razy dziennie a ten drugi do 5 razy. Jak dalej nie pomoże inhalacja z 1/2 ampulki soli.
-
My wlewalismy do dziurki po 2 krople soli fizjologicznej i odciagalismy frida, a jeraz 2 petdiatrow stwierdzilo, ze sol podraznia sluzowke i mamy psikac woda morka i odciagac jak charczy w ciagu dnia.
A czym przemywacie oczka?? Bo ja tez leje sol na wacik i przecieram, ale zastanawiam sie jak to jest nos sol podraznia, a oczka nie??małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Mamasia u nas skok rozwojowy 5 tygodnia trwał 3 dni. W ciągu doby spał po 4-5 h. Był pobudzony i podrażniony.
Niecierpliwa my przepajamy koperkiem było rewelacyjnie, ale pediatra kazała dawać rumianek zamiast koperku i jest o niebo gorzej. Wiec wróciłam do koperku.
Oczka nam też sól podraznila myje letnia przegotowana woda na zmianę rumiankiem. Buzię tez bo jak są krostki to lagodzi.
U nas też tragedia. Młody chyba ma coś z jelitami i zaladkiem w pon usg.
Ciągle płacze uspokaja się po paracetamolu ale przecież nie będę go lekami faszerowac
Młody śpi tylko na mojej klatce piersiowej albo u Ł. Na ramieniu.
Jak wygląda odparzona pupa?
Mój małolat ma między posladkami kaszke pełno Kropek. lekko różowa skórę. Nie wiem co to jest.kupa nie jest dłużej niż minutę w pampku a maść idzie cały czas na wszelki wypadek..małaMyszka lubi tę wiadomość
-
U nas nosek czyścimy tylko Disnemarem - 1 lub 2 razy dziennie - jak coś zalega to delikatnie odciągam fridą. Oczka przemywamy solą fizjologiczną, jednym pociągnięciem od zewnętrznego kącika oka do wewnętrznego i żeby drugie oczko wyczyścić to drugi wacik - waciki tylko jałowe. Póki co nie mamy z oczkami żadnych problemów.
Dzisiaj do 14.00 u nas było cięzko, około 14.00 Hubi zasnął, spał do 16.00, później przewijanie, karmienie, przebieranie i o 17.00 udało się wyjść na spacer - już nawet z tatusiem, bo wrócił z pracy. Cały spacer błogi sen, teraz spanie nadal w wózku. Jak się obudzi to będziemy kąpać i zobaczymy co noc przyniesie.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
http://www.promobaby.pl/marka-bebiko.html
może wam się też przyda. To jest ściąga gdzie aktualnie są promocje i na co dla dzieci. Po lewej stronie macie wyszukiwarkę artykułów i firm. Fajna sprawa
Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja mam tfu tfu problemy tylko z dupką a tak to reszta ciałka super się trzyma.
Moja z tym kryzysem 5 tyg to ostatnie 3 dni dawała czadu wczoraj było apogeum bo od 9 do 22:40 spała może godzinę łącznie w ciągu dnia, była okropna, taka maruda że o Jezu. Dziś jest dużo lepiej i noc też była całkiem. Ciekawe jak dalej będzie. Teraz nawet śpi choć to nie jej pora. Czekamy na kąpielmęża nie ma więc sama będę musiała sobie poradzić.
Mam mega ciężki i samotny tydzień, mąż prawie codziennie wraca o 19-20 od 7 rano. Jak nie samochód -do mechanika, dwa dni pozniej od mechanika odbiór, nadgodziny po urlopie w pracy, dziś impreza integracyjna, jutro też ma jechać do pracy na 2-3 godz bo przez tą impreze dzisiejszą jest do tyłu z projektem. Ja nie wiem może on ma kochankę, kuzwa sidzę sama, dziecko ledwo go poznaje bo ryczy przy nim jak on próbuje ją uspokoić, kiedy tylko ja biorę na rączki to cisza. Mam nadzieję że przyszły tydzień będzie lepszy..
Z takich info to bierzemy z Mają udział w kampanii Milky Waya - magiczne chwile- apropos promocji karmienia piersią. Żeby nie było że mam pierdolca na punkcie KP ale liczę na ładne zdjęcia na pamiątkę...męża prawie nie ma i nie ma kto nam zdjęć robić...
AgaSad, Weridiana, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A to może i u nas był jakiś skok rozwojowy.. dzisiaj dziecko nie do poznania.. no ale nie zapeszam, może tylko ma chwilę słabości:)
Patrzę w lustro i załamuje mnie mój brzuch:( od kiedy stosujecie te pasy poporodowe albo bieliznę ściągającą????Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 20:19
-
Lys - pierwsze lezki? Moj od dawna placze lezkami jak bardzo boli brzuszek. Serce sie kraja na taki widok.
Ja nos traktuje sola morska a oczka i cala buzie woda przegotowana.
Maluszek spi, wiec i ja ide. DobranocmałaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.