X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Moj synuś wazy 5kg:) czyli bardzo ładnie. Katarek ma i pokazała jak pielęgnować nosek. Za to starszy ma antybiotyk:( do środy w domu.

Jak kazali pielegnowac nosek??

małaMyszka lubi tę wiadomość

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik właśnie - jak wygląda pielęgnacja noska? Mój ma wiecznie zatkany i sól fizjologiczna pomaga na krótko.

Mój dziś odsypia cały tydzień.. znowu śpi już 2 godziny, ale fajnie:)

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś masakra. Od rana mała nie śpi i płacze, nie wiadomo o co chodzi. Momentami płacze i się pręży, a innym razem jakby bez powodu. Nawet noszenie i śpiewanie nie pomaga, jedyne przy czym się uspokaja na chwilę to pierś.

Zauważyłam, że pojawiły się też pierwsze łzy.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak wy aplikujecie sol fizjologiczna do noska? ja sie przyznam ze nie czyscilam nosa zadnemu z dzieci jak byly taki malutkie. okolo roku zycia zaczelam uzywac stermiar w sprayu i to wszystko

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    U nas dziś masakra. Od rana mała nie śpi i płacze, nie wiadomo o co chodzi. Momentami płacze i się pręży, a innym razem jakby bez powodu. Nawet noszenie i śpiewanie nie pomaga, jedyne przy czym się uspokaja na chwilę to pierś.

Zauważyłam, że pojawiły się też pierwsze łzy.
    lys moze ten slynny skok rozwojowy?

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam disnemar - sprawdziłam na sobie, bardzo fajnie działa i małemu też pomaga no ale nie na długo, zwłaszcza w nocy bardzo charczy, niby pediatra mówiła że tak mają niemowlaki ale on się strasznie męczy, odradziła póki co grzebanie odciągaczami. A dziś inna pediatra powiedziała że to może mieć związek właśnie ze skazą białkową bo może wystąpić obrzęk śluzówki..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam kazała zakraplać nosek po 2 krople soli do jednej i drugiej dziurki tylko nie na leżąco i małemu zaczelo przy niej wyplywac i wytrzeć chusteczka potem znow po dwie krople i odciągnąć sopelkiem a po paru minutach psiknsc nasivin soft. Dawać pulneo, cebion i jeszcze jednym psikac lekiem nspisze wieczorem bo musze wykupić a nie mogę się rozczytać. Nasivin psikamy 3 razy dziennie a ten drugi do 5 razy. Jak dalej nie pomoże inhalacja z 1/2 ampulki soli.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wlewalismy do dziurki po 2 krople soli fizjologicznej i odciagalismy frida, a jeraz 2 petdiatrow stwierdzilo, ze sol podraznia sluzowke i mamy psikac woda morka i odciagac jak charczy w ciagu dnia.
    A czym przemywacie oczka?? Bo ja tez leje sol na wacik i przecieram, ale zastanawiam sie jak to jest nos sol podraznia, a oczka nie??

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu charczało już dawno a w nocy się dusil bobmu splywalo do gardelka a maly nie nadążam polykac i sie krztusił:( spi ze mną lub na mnie.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja przemywałam oczka kilka razy solą ale miałam wrażenie że mu bardzo podrażniło, być może zbieg okoliczności, nie wiem... teraz przemywam tylko przegotowaną wodą..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa sola nam kazała bo ma głęboko ten Katarek a na zewnątrz czysto i dlatego nici z tego dlatego nam nie pomagało.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My oczka czyscilismy biodacyna.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    lys moze ten slynny skok rozwojowy?

też się nad tym zastanawiałam, w każdym razie wymiękam - taka jestem wyeksploatowana

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia u nas skok rozwojowy 5 tygodnia trwał 3 dni. W ciągu doby spał po 4-5 h. Był pobudzony i podrażniony.

Niecierpliwa my przepajamy koperkiem było rewelacyjnie, ale pediatra kazała dawać rumianek zamiast koperku i jest o niebo gorzej. Wiec wróciłam do koperku.
    Oczka nam też sól podraznila myje letnia przegotowana woda na zmianę rumiankiem. Buzię tez bo jak są krostki to lagodzi.

U nas też tragedia. Młody chyba ma coś z jelitami i zaladkiem w pon usg.
    Ciągle płacze uspokaja się po paracetamolu ale przecież nie będę go lekami faszerowac :/

Młody śpi tylko na mojej klatce piersiowej albo u Ł. Na ramieniu.

Jak wygląda odparzona pupa :( ?
    Mój małolat ma między posladkami kaszke pełno Kropek. lekko różowa skórę. Nie wiem co to jest.kupa nie jest dłużej niż minutę w pampku a maść idzie cały czas na wszelki wypadek..

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nosek czyścimy tylko Disnemarem - 1 lub 2 razy dziennie - jak coś zalega to delikatnie odciągam fridą. Oczka przemywamy solą fizjologiczną, jednym pociągnięciem od zewnętrznego kącika oka do wewnętrznego i żeby drugie oczko wyczyścić to drugi wacik - waciki tylko jałowe. Póki co nie mamy z oczkami żadnych problemów.

Dzisiaj do 14.00 u nas było cięzko, około 14.00 Hubi zasnął, spał do 16.00, później przewijanie, karmienie, przebieranie i o 17.00 udało się wyjść na spacer - już nawet z tatusiem, bo wrócił z pracy. Cały spacer błogi sen, teraz spanie nadal w wózku. Jak się obudzi to będziemy kąpać i zobaczymy co noc przyniesie.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.promobaby.pl/marka-bebiko.html

może wam się też przyda. To jest ściąga gdzie aktualnie są promocje i na co dla dzieci. Po lewej stronie macie wyszukiwarkę artykułów i firm. Fajna sprawa

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tfu tfu problemy tylko z dupką a tak to reszta ciałka super się trzyma.

Moja z tym kryzysem 5 tyg to ostatnie 3 dni dawała czadu wczoraj było apogeum bo od 9 do 22:40 spała może godzinę łącznie w ciągu dnia, była okropna, taka maruda że o Jezu. Dziś jest dużo lepiej i noc też była całkiem. Ciekawe jak dalej będzie. Teraz nawet śpi choć to nie jej pora. Czekamy na kąpiel :) męża nie ma więc sama będę musiała sobie poradzić.
    Mam mega ciężki i samotny tydzień, mąż prawie codziennie wraca o 19-20 od 7 rano. Jak nie samochód -do mechanika, dwa dni pozniej od mechanika odbiór, nadgodziny po urlopie w pracy, dziś impreza integracyjna, jutro też ma jechać do pracy na 2-3 godz bo przez tą impreze dzisiejszą jest do tyłu z projektem. Ja nie wiem może on ma kochankę, kuzwa sidzę sama, dziecko ledwo go poznaje bo ryczy przy nim jak on próbuje ją uspokoić, kiedy tylko ja biorę na rączki to cisza. Mam nadzieję że przyszły tydzień będzie lepszy..

Z takich info to bierzemy z Mają udział w kampanii Milky Waya - magiczne chwile- apropos promocji karmienia piersią. Żeby nie było że mam pierdolca na punkcie KP ale liczę na ładne zdjęcia na pamiątkę :) ...męża prawie nie ma i nie ma kto nam zdjęć robić...

AgaSad, Weridiana, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po kąpieli i teraz karmimy się. Dzisiaj było ważenie i Natalka waży już 4.200 :-)
    No i dzis dzwonili z poradni, pierwsze szczepienie jest 30.09.
    Nie wiem jak Wam, ale mi czas leci baaardzo szybko!

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to może i u nas był jakiś skok rozwojowy.. dzisiaj dziecko nie do poznania.. no ale nie zapeszam, może tylko ma chwilę słabości:)

Patrzę w lustro i załamuje mnie mój brzuch:( od kiedy stosujecie te pasy poporodowe albo bieliznę ściągającą????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 20:19

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys - pierwsze lezki? Moj od dawna placze lezkami jak bardzo boli brzuszek. Serce sie kraja na taki widok.

Ja nos traktuje sola morska a oczka i cala buzie woda przegotowana.

Maluszek spi, wiec i ja ide. Dobranoc :-)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 2082 2083 2084 2085 2086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ