X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaga ja pije cały czas femaltiker po jednej saszetce. Zostały mi jeszcze dwa opakowania a ze mi smakuje to korzystam :-) co do smoczka to ja mojej małej tez niedawno podałam bo dobija lo mnie ze wisiała cały dzień na cycu i ciumkala jak smoka. Nie zaburzyl on odruchu ssania a wręcz ja uspokoił :-)

Natomiast jak podaje jej herbatę koperkowa w butelce to po tym zapomina jak się cyca ssie :-(

Macie jakieś sposoby żeby kupka lepiej szła. Bo moja Natalcia ma duże problemy z robieniem kupy. Pręży się i płacze czasem po kilka godzin to trwa a ja nie mogę patrzeć jak się męczy i chciałabym jej jakoś pomóc. Te kropelki z probiotyki em coś pomogą? Bo brzuszek malujemy, termoforek przykładamy, rowerek nóżkami robimy, kangurujemy ale to nic jej nie pomaga :-(

małaMyszka lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny czy bardzo zlym pomyslem jest zabranie Julki do taty do szpitala?? Wiem, ze tata bardzo by sie ucieszyl. Nie chce jej brac na oddzial, tylko zeby zszedl na dol, dodam ze jest to szpital urazowy czyli sami polamancy

Ja bym nie ryzykowała, szpital to siedlisko bakterii. Zresztą chyba jest zakaz wejścia dla dzieci do któregośtam roku.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja bym nie ryzykowala szpital to szpital

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decyzja zapadla nie jade, bo mala jeszcze cos pokasluje wiec nie ma co ryzykowac

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Aaaaga ja pije cały czas femaltiker po jednej saszetce. Zostały mi jeszcze dwa opakowania a ze mi smakuje to korzystam :-) co do smoczka to ja mojej małej tez niedawno podałam bo dobija lo mnie ze wisiała cały dzień na cycu i ciumkala jak smoka. Nie zaburzyl on odruchu ssania a wręcz ja uspokoił :-)

Natomiast jak podaje jej herbatę koperkowa w butelce to po tym zapomina jak się cyca ssie :-(

Macie jakieś sposoby żeby kupka lepiej szła. Bo moja Natalcia ma duże problemy z robieniem kupy. Pręży się i płacze czasem po kilka godzin to trwa a ja nie mogę patrzeć jak się męczy i chciałabym jej jakoś pomóc. Te kropelki z probiotyki em coś pomogą? Bo brzuszek malujemy, termoforek przykładamy, rowerek nóżkami robimy, kangurujemy ale to nic jej nie pomaga :-(

Naszej pomaga masaz brzuszka z gory na dol i rozszerzanie posladkow

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    My wczoraj byliśmy u pediatry. Dominiś w 11 dni przybrał 350 gram i waży teraz 3070 gram.
    Na ulewanie doktor zalecił zaraz po KP spionizować na odbijanie po każdym karmieniu.
    I tak zajada po 15, 20 minut i pionizujemy ale strasznie ciężko mu się odbija.
    Z kolei po pionizowaniu już nie śpi i znowu cyc.
    Macie jakieś sposoby na odbijanie??
    Jedziemy zaraz do galerii bo jest bardzo ciepło i słoneczko świeci :).
    Wczorajszy spacerek wózkiem spodobał się synkowi i spał całą drogę do i po wizycie u pediatry :)
    Za to dzisiejsza noc od 2 do 5.30 to był cyc i odbijanie....

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie z dworku, mala spi wiec moge przez chwile robic nic :)
    Bylysmy u pediatry no i mala ma atopowa skorke wiec musze mega uwazac na jej skorke. Na pupe dostalam recepte na masc, do odbioru o 15. I smarowac tym i sudokremem i nic tlustego nie wchodzinw gre. Linomag ja tak zalatwil :/ no powiedziala ze mala ma kryzys 5 tygodnia juz teraz- przez to przenoszona tyle ze tak sie zachowuje.ciekawe kiedy minie.

Dostalam tez fotki z sesji do wyboru. Sa piekne nie wiem jak wybrac 20..wzielabym wszystkie ale zbankrutowac mozna.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    A my byliśmy na usg główki i pediatra przy okazji stwierdziła że skóra małego to może być skaza białkowa bo bardzo się łuszczy a przy trądziku to nie powinno być takiego złuszczanie. Nabiał idzie w odstawke

mojej też skóra się łuszczy, podobno to normalne

niecierpliwa, AgaSad, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie

nie wiem czy was nadrobie, dzis wieczorem przyjezdza na tydzien moja mama:-)
    tak sie ciesze, w koncu jakas pomoc, meza wczoraj ochrzanilam ze ciagle go nie ma i wszytsko przy Klarze robie ja, fakt ze pracuje tyle, ale remotnuje tez ciotce mieskzanie pod wynajem, miala byc tylko kuchnia, a teraz robi jescze przedpokoj.
    wkurzyłam sie , bo ciagle go nie ma, a ciotka nie ma za grosz wyczucia.
    Klara ma kolki popoludniami, ma dni kiedy nie spi i nie jestem w stanie ni zrobic, padal o 20 ze zmeczenia i nie ma nikogo, kto moglby mi pomoc....
    obiecal ze w tym tyg. juz skoncyz ten debilny remont i jak pojedzie moja mama to juz bedzie w domu.zobaczymy..

wczoraj mialam mega ciezki dzien, mala nic nie spala, dwie drzemki po 15 min i tyle, za to wieczorem jak zasnela o 20:30 to wstala na jedzenie o 2:30.

ooooo juz sie budzi, lece :-)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:

My podajemy probiotyk BioGaię, ale nie widzę żadnych efektów. Problemy z kupą, jak są tak były i też często przez parę godzin płacz i prężenie. Najskuteczniejsze z tych wszystkich medykamentów i sposobów jest u nas Windi - ale to stosujemy w ostateczności, bo nie wolno tego nadużywać.

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    My wczoraj byliśmy u pediatry. Dominiś w 11 dni przybrał 350 gram i waży teraz 3070 gram.
    Na ulewanie doktor zalecił zaraz po KP spionizować na odbijanie po każdym karmieniu.
    I tak zajada po 15, 20 minut i pionizujemy ale strasznie ciężko mu się odbija.
    Z kolei po pionizowaniu już nie śpi i znowu cyc.
    Macie jakieś sposoby na odbijanie??
    Jedziemy zaraz do galerii bo jest bardzo ciepło i słoneczko świeci :).
    Wczorajszy spacerek wózkiem spodobał się synkowi i spał całą drogę do i po wizycie u pediatry :)
    Za to dzisiejsza noc od 2 do 5.30 to był cyc i odbijanie....

u nas było cięzko z odbijaniem, dopiero udaje się odkąd zaczęliśmy ją po karmieniu kangurować i klepać po pampersie

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody przespał 2 godz!! Jakiś cud bo ostatnio nie sypia w ciągu dnia. Karmimy się i lecimy na spacer.
    Lys moja pediatra tez nic o skazie nie mówiła a ta od razu zwróciła na to uwagę wiec spróbuję przez tydzień z tym nabiałem.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w nocy pochwaliłam moje dziecko - bo spał 5,5 godziny, ale się pośpieszyłam niestety ;-) Od 2.30 w nocy jak się obudził nie chciał spać do 4.00, później spał do 4.30 i znowu pobudka, zasnął i o 5.30 kolejna - karmienie do 6.40 i tutaj przejął go mąż - zabrał do siebie do łóżka na 20 minut, Młody zasnął, później został przełożony do kołyski i spał do 8.30. O 8.30 zaczął cyrk i tak to trwało do 13.30. Cały czas płakał, marudził i chciał tylko jeść. Już mi się nie chciało siedzieć z nim przy cycu, bo i tak cały czas przysypiał, ale jak tylko odsysałam go to ryk... W końcu zasnął a ja mam czas na pranie, ogarnięcie kuchni i kawę... Nie wiem co w niego wstąpiło, bo nigdy aż takiego długiego marudzenia nie było jak dotąd. Myślicie, że to może być już skok rozwojowy 5 tygodnia? On się urodził 2 tyg przed terminem, więc to by było chyba trochę za wcześnie. No ale taki marudny jak dzisiaj to jeszcze nie był nigdy.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malutka też ma problem z odbijaniem i ulewaniem. Lekarz przepisał nam debridat trzy razy dziennie. Zobaczymy czy coś pomoże, bo malutka mocno się męczy później i jest marudna jak jej gdzieś jedzonko zalega.

iv09gu1r9swezozr.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłysmy u pediatry, Pola waży 4260 !:) tydzień temu ważyła 4060 :) dr powiedziała ze teraz jest bardzo ładnie :) uf !

chcebycmama, jasmine89, Zetka, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś pisała, że ma smoczek, który nie zaburza odruchu ssania. Mogę prosić link? :-)

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Mialam 1 oxy w srode nic nie ruszylo nawet za bardzo skurczy nie mialam. W czwartek byl dzien wolny od oxy liczyli ze moze samo ruszy. Dzisiaj miala byc ale ostatecznie lekarz stwierdzil ze sprobuja jutro podac i jak do niedzieli nie urodze to moj lekarz ma dyzur i bedzie cc.

Najgorsze jest to ze czuje sie zle psyhicznie, man wrazenie ze jestem tak daremna ze nie jestem w stanie urodzic albo ze dziecko po prostu nie chce zebym byla jego mama. Wiem ze to glupie. Wczoraj tak sie rozplakalam ze mnie polozne pocieszaly - swietne kobiety tu sa takie bardzo empatyczne.

Staram sie pocieszyc ze dziecku jest po prostu cieplo wygodnie i bezpiecznie i dlatego nie chce wyjsc i ze tak bardzi lubi byc blisko mnie ze nie wychodzi...

Tylko gorzej ze psychika mi nawala dzisiaj jak uslyszalam ze do niedzieli na pewno zostane mama to jestem taka bardziej spokojna.
    3mam kciuki! :-*

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylysmy na wazenie, tydzien temu bylo 4120, a teraz 4480:)kluska jak nic:d
    zetka,mnie juz tak dzisiaj ni boli i stwierdzili ze pewnie sobie jednak nadwyrezylam miesien

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście wyszykowalam siebie i małego na spacer i zaczął padać deszcz.. cholera jasna.. wczoraj też uciekalismy szybciej bo nas zlapalo..siedzę w kurtce i patrze w niebo jak idiotka ale chyba nie przejdzie za szybko..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synuś wazy 5kg:) czyli bardzo ładnie. Katarek ma i pokazała jak pielęgnować nosek. Za to starszy ma antybiotyk:( do środy w domu.

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
‹‹ 2081 2082 2083 2084 2085 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ