SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A u nas w nocy Paula płakała. Rano okazało się ze zatkany nos i chora... Oby mi Laury nie zaraził..
A jak byliśmy w sr u Pani doktor to mówiła ze najlepiej żeby niemowlak nie chorował do Przynajmniej 3 msc. Bo wszystko się może łatwiej Rzucić na Oskrzela, płuca i Gorzej leczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 07:32
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki. Moja śpi, a ja korzystam i piję kawkę. Zaraz starsze pójdą do szkoły i będzie błoga cisza. Ja zauważyłam, ze moja tak do południa jest bardzo grzeczna, złote dziecko, potem na spacerku fajnie śpi, po południu je, ma okresy czuwania, ale raczej nie płacze chyba że głodna. A wieczorem zaczyna się, nic jej nie pasuje, budzi się po pół godzinie, marudzi. Chyb ją brzuszek pobolewa, bo daliśmy wczoraj espumisan i za chwile zasnęła spokojnie. Ale w nocy tylko raz ma przerwę 4 godziny, a tak co dwie godziny cycuś.
W ogóle to pocieszę trochę te z wiszącymi dzieciaczkami przy cycku, moja na początku też wisiała długo, ale to chyba byłą taka potrzeba potulenia się, bliskości poza tym laktacja była nie unormowana, może potrzebowała dłużej ciągnąć żeby się najeść. Teraz jako duża panna (1 miesiąc) je jakieś 10 minut z jednej piersi, po czym puszcza, beka i więcej nie chce. Już nawet przeszło jej zasypianie przy piersi, bo wkurza się, że mleko jej leci, woli pociumkać smoczka.Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Madzik, współczuję. Ja Tez się martwię ze będzie to samo. Najgorsze że musiałam z nią leżeć i Przytulać bo jak chciałam iść albo dać do taty to był ryk. Potem użyłam ręce jak szłam do Laury ale nie wiem czy to pomoże. A może to ona złapała od Laury bo Laura była szczepiona... No nie wiem:/
-
Witam
ja nadal nie rodze i objawow brak ja sie chyba doczekam depresji przedporodowej. W nocy dziewczyna z mojego pokoju z terminem takim samym jak moj urodzila syna naturalnie 4,420 i 59 cm. Jestem w podziwie...
Weridiana, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Pulpecja Moj też do 13 mniej więcej grzeczny spi nie płacze po południu aktywny drzemki max 40 min a wieczorem masakra
Noc okropna obudzil się o 1 jadl do prawie 2 po czym pobudka o 4 ido 6 heja nie spi zanal i o 7.30 pobudka ledwo na oczy widzęmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Mój synuś pospał od 21.00 do 2.30, a ja spałam ponad 4 godziny ciągiem... w końcu
Mam nadzieję, że jeszcze da pospać do rana
Agata ja dzis spalam prawie 6 godzin ciagiem i nie wiem komu stopy calowacTak bym chciala, zeby to nie byl jednorazowy incydent. Zawsze jak jestesmy u rodzicow Julka ma lepsze spanie. Jedno karmienie w nocy ja takiej sytuacji nie pamietam!
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:O maly wlos a musialabym jechac do tej czestochowy
Julka spala od 22.30 do 3.40
Jakie jechać?! Na piechote z plecakiem!
Moj tez calkiem ladnie spal, od 20:30 do 1:00, potem kolejne karmienie o 4. Niestety tez obudzil sie o 6 charczac i wyciągnęłam mu dwa glutki z nosa:( chociaz powiem Wam ze uzywanie Nosefridy to dla mnie jest wyzwanie.
Ale mocno grzeja kaloryfery. Ja sie obudzilam o 4 z bolem glowy i wietrzylam mieszkanie.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Na piechote pojde jak tak wiekszosc nocy w tygodniu bedzie przesypiac, dobrze, ze od rodzicow mam tylko 50 km
Paula ja tez sie wczoraj nameczylam z frida, maz sie musi nameczyc, a ja to w ogole, ale on wyjal ten filtr i idzie mu latwiejWeridiana, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Jakie jechać?! Na piechote z plecakiem!
Moj tez calkiem ladnie spal, od 20:30 do 1:00, potem kolejne karmienie o 4. Niestety tez obudzil sie o 6 charczac i wyciągnęłam mu dwa glutki z nosa:( chociaz powiem Wam ze uzywanie Nosefridy to dla mnie jest wyzwanie.
Ale mocno grzeja kaloryfery. Ja sie obudzilam o 4 z bolem glowy i wietrzylam mieszkanie.Paula_071, Zetka, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ponawiam pytanka czy nadal pihecie femaltiker czy pilyscie tylko na poczatku na rozkręcenie laktacji?
I czy wasze dzieci ciumkaja już smoczek ? I czy nie zaburzyl odruchu ssania piersi?
Zastanawiam się czy dac mu juz smoczek bo zaczal piers traktować jak smoka a z drugiej strony on słabo ciągnie cyca wiec boję się że w ogole przestaniemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Jesslin jeszcze momencik i dzidziuś bedzie z toba
My na 13 do pediatry na ważenie..mam nadzieje ze teraz różnica bedzie prawidlowa, no urosła bardzo widze po ubrankach wiec kurcze ...musiala przybrac!
Po pediatrze na spacer z koleżanka ktora ma 2 letniego synka i koleżanka ktora przyjechala na weekend
Jutro idziemy na ten slub kolezanki o ktorej wam mówiłam- co nie mogla zrozumiec ze na wesele nie idziemyale jej mama chyba jej do łba przemówila bo jak z nią (jej mamą) sie widzialam to jak powiedzialam ze na wesele nie pojdziemy bo Pola jest jest za malutka zeby ją zostawic to powiedziala ze no pewnie no ona rozumie itp. no i ona ostatnio powiedziala ze rozumie, az mnie wryło
Wiec idzziemy z Polą na spacer do koscioła na sam slub, kupiłam jej tort z ręczników
-
Zoska w lozeczku przewraca sie juz na brzuch... zostawilam ja na plecach , wychodze z lazienki a ta na brzuchu spi , przewrocilam ja a ta po jakims czasie znowu sie przekrecila chyba ten klin w lozeczku jej to ulatwia - boje sie tego jej spania na brzuchu.
-
Mój Leon powtórka z wczoraj.Oby nie znowu 14h przede mną.Mój zasypia tylko na raczkach i jak uda się przełożyć do łóżeczka to śpi dalej A jak Nie to zaś lulanie Na rękach.Kręgosłup mi pęka Ręce opadają.Marzę o dniu wolnym od macierzyństwa.Czy jestem zła matka??
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
psioszka11 wrote:Mój Leon powtórka z wczoraj.Oby nie znowu 14h przede mną.Mój zasypia tylko na raczkach i jak uda się przełożyć do łóżeczka to śpi dalej A jak Nie to zaś lulanie Na rękach.Kręgosłup mi pęka Ręce opadają.Marzę o dniu wolnym od macierzyństwa.Czy jestem zła matka??
Mam tak samo...Julia non stop wisi na cycu...jak tylko ja odkładam, bo śpi to jest ryk. W nocy śpi z nami, bo tylko w ten sposób mogę jako tako odpocząć, chociaż i tak spie na pół gwizdka, bo dziecię obok.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Mój Leon powtórka z wczoraj.Oby nie znowu 14h przede mną.Mój zasypia tylko na raczkach i jak uda się przełożyć do łóżeczka to śpi dalej A jak Nie to zaś lulanie Na rękach.Kręgosłup mi pęka Ręce opadają.Marzę o dniu wolnym od macierzyństwa.Czy jestem zła matka??
Nie nie jesteś, każda z nas potrzebuje takiego wolnegoja mam dzień jutro
już odciągnełam ładnych kilka butelek mleka, i jutro małą zostawiam z facetem cały dzień
ja mam wolne
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość