X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O maly wlos a musialabym jechac do tej czestochowy :D Julka spala od 22.30 do 3.40

apaczka, Weridiana, Zetka, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas w nocy Paula płakała. Rano okazało się ze zatkany nos i chora... Oby mi Laury nie zaraził..
    A jak byliśmy w sr u Pani doktor to mówiła ze najlepiej żeby niemowlak nie chorował do Przynajmniej 3 msc. Bo wszystko się może łatwiej Rzucić na Oskrzela, płuca i Gorzej leczyć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 07:32

małaMyszka lubi tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrea nie pocieszylas mnie bo mój Oli załapał katar od rodzeństwa:( i od 2 w nocy sie meczymy. Masakra jakaś.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa moja identycznie, pociumkala 15 min i wstala przed 6.

Dzwonie zaraz do poradni i ide z ta dupa odparzona.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Moja śpi, a ja korzystam i piję kawkę. Zaraz starsze pójdą do szkoły i będzie błoga cisza. Ja zauważyłam, ze moja tak do południa jest bardzo grzeczna, złote dziecko, potem na spacerku fajnie śpi, po południu je, ma okresy czuwania, ale raczej nie płacze chyba że głodna. A wieczorem zaczyna się, nic jej nie pasuje, budzi się po pół godzinie, marudzi. Chyb ją brzuszek pobolewa, bo daliśmy wczoraj espumisan i za chwile zasnęła spokojnie. Ale w nocy tylko raz ma przerwę 4 godziny, a tak co dwie godziny cycuś.
    W ogóle to pocieszę trochę te z wiszącymi dzieciaczkami przy cycku, moja na początku też wisiała długo, ale to chyba byłą taka potrzeba potulenia się, bliskości poza tym laktacja była nie unormowana, może potrzebowała dłużej ciągnąć żeby się najeść. Teraz jako duża panna (1 miesiąc) je jakieś 10 minut z jednej piersi, po czym puszcza, beka i więcej nie chce. Już nawet przeszło jej zasypianie przy piersi, bo wkurza się, że mleko jej leci, woli pociumkać smoczka.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, współczuję. Ja Tez się martwię ze będzie to samo. Najgorsze że musiałam z nią leżeć i Przytulać bo jak chciałam iść albo dać do taty to był ryk. Potem użyłam ręce jak szłam do Laury ale nie wiem czy to pomoże. A może to ona złapała od Laury bo Laura była szczepiona... No nie wiem:/

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ja nadal nie rodze i objawow brak ja sie chyba doczekam depresji przedporodowej. W nocy dziewczyna z mojego pokoju z terminem takim samym jak moj urodzila syna naturalnie 4,420 i 59 cm. Jestem w podziwie...

Weridiana, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja Moj też do 13 mniej więcej grzeczny spi nie płacze po południu aktywny drzemki max 40 min a wieczorem masakra
    Noc okropna obudzil się o 1 jadl do prawie 2 po czym pobudka o 4 ido 6 heja nie spi zanal i o 7.30 pobudka ledwo na oczy widzę

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Mój synuś pospał od 21.00 do 2.30, a ja spałam ponad 4 godziny ciągiem... w końcu :-) Mam nadzieję, że jeszcze da pospać do rana :-)

Agata ja dzis spalam prawie 6 godzin ciagiem i nie wiem komu stopy calowac :D Tak bym chciala, zeby to nie byl jednorazowy incydent. Zawsze jak jestesmy u rodzicow Julka ma lepsze spanie. Jedno karmienie w nocy ja takiej sytuacji nie pamietam! ;)

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    O maly wlos a musialabym jechac do tej czestochowy :D Julka spala od 22.30 do 3.40

Jakie jechać?! Na piechote z plecakiem! ;)

Moj tez calkiem ladnie spal, od 20:30 do 1:00, potem kolejne karmienie o 4. Niestety tez obudzil sie o 6 charczac i wyciągnęłam mu dwa glutki z nosa:( chociaz powiem Wam ze uzywanie Nosefridy to dla mnie jest wyzwanie.

Ale mocno grzeja kaloryfery. Ja sie obudzilam o 4 z bolem glowy i wietrzylam mieszkanie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin wspolczuje, mialas juz oxy? Kurcze zeby Ci ktos pecherz przebil to juz pojdzie... Czekam z niecierpliwoscia na info ze mozemy zamknac liste :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na piechote pojde jak tak wiekszosc nocy w tygodniu bedzie przesypiac, dobrze, ze od rodzicow mam tylko 50 km ;)

Paula ja tez sie wczoraj nameczylam z frida, maz sie musi nameczyc, a ja to w ogole, ale on wyjal ten filtr i idzie mu latwiej

Weridiana, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin i Ty juz w koncu niebawem bedziesz tulic swoje malenstwo. Jedno jest pewne bez dzieciatka ze szpitala juz nie wyjdziesz :) Trzymam kciuki za szyki obrot spraw!

• Ofka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Jakie jechać?! Na piechote z plecakiem! ;)

Moj tez calkiem ladnie spal, od 20:30 do 1:00, potem kolejne karmienie o 4. Niestety tez obudzil sie o 6 charczac i wyciągnęłam mu dwa glutki z nosa:( chociaz powiem Wam ze uzywanie Nosefridy to dla mnie jest wyzwanie.

Ale mocno grzeja kaloryfery. Ja sie obudzilam o 4 z bolem glowy i wietrzylam mieszkanie.
    Jakie na piechote...na kolanach:)))

Paula_071, Zetka, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanka czy nadal pihecie femaltiker czy pilyscie tylko na poczatku na rozkręcenie laktacji?
    I czy wasze dzieci ciumkaja już smoczek ? I czy nie zaburzyl odruchu ssania piersi?
    Zastanawiam się czy dac mu juz smoczek bo zaczal piers traktować jak smoka a z drugiej strony on słabo ciągnie cyca wiec boję się że w ogole przestanie

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin jeszcze momencik i dzidziuś bedzie z toba :)

My na 13 do pediatry na ważenie..mam nadzieje ze teraz różnica bedzie prawidlowa, no urosła bardzo widze po ubrankach wiec kurcze ...musiala przybrac!

Po pediatrze na spacer z koleżanka ktora ma 2 letniego synka i koleżanka ktora przyjechala na weekend :)

Jutro idziemy na ten slub kolezanki o ktorej wam mówiłam- co nie mogla zrozumiec ze na wesele nie idziemy :| ale jej mama chyba jej do łba przemówila bo jak z nią (jej mamą) sie widzialam to jak powiedzialam ze na wesele nie pojdziemy bo Pola jest jest za malutka zeby ją zostawic to powiedziala ze no pewnie no ona rozumie itp. no i ona ostatnio powiedziala ze rozumie, az mnie wryło :O :P
    Wiec idzziemy z Polą na spacer do koscioła na sam slub, kupiłam jej tort z ręczników :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska w lozeczku przewraca sie juz na brzuch... zostawilam ja na plecach , wychodze z lazienki a ta na brzuchu spi , przewrocilam ja a ta po jakims czasie znowu sie przekrecila chyba ten klin w lozeczku jej to ulatwia - boje sie tego jej spania na brzuchu.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Leon powtórka z wczoraj.Oby nie znowu 14h przede mną.Mój zasypia tylko na raczkach i jak uda się przełożyć do łóżeczka to śpi dalej A jak Nie to zaś lulanie Na rękach.Kręgosłup mi pęka Ręce opadają.Marzę o dniu wolnym od macierzyństwa.Czy jestem zła matka??

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Mój Leon powtórka z wczoraj.Oby nie znowu 14h przede mną.Mój zasypia tylko na raczkach i jak uda się przełożyć do łóżeczka to śpi dalej A jak Nie to zaś lulanie Na rękach.Kręgosłup mi pęka Ręce opadają.Marzę o dniu wolnym od macierzyństwa.Czy jestem zła matka??

Mam tak samo...Julia non stop wisi na cycu...jak tylko ja odkładam, bo śpi to jest ryk. W nocy śpi z nami, bo tylko w ten sposób mogę jako tako odpocząć, chociaż i tak spie na pół gwizdka, bo dziecię obok.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:

Nie nie jesteś, każda z nas potrzebuje takiego wolnego :) ja mam dzień jutro :) już odciągnełam ładnych kilka butelek mleka, i jutro małą zostawiam z facetem cały dzień :) ja mam wolne :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 2079 2080 2081 2082 2083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ