X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Miru Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa my idziemy podstawowym tokiem. Z naszego kręgu nie wiem czy to zbieg okoliczności czy pech ale każdy kto miał skojarzone coś było nie tak...a my raczej do takich nowości jesteśmy sceptycznie nastawieni.

małaMyszka lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u Was zachowują się te szczepionki na gruźlicę ? Bo u nas te ropsko zaczelo wylazic podczas kąpieli, a przy ubieraniu lekko przydusilam obok i to dalej wylazilo. Wiem że raczej nie powinno się tego ruszać, ale jak tam tyle tego siedziało to musiało ją to bolec....

v40cu9h.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 3 tyg temu zrobił się lekko czerwony kropek i nie więcej. Jak po komarze. Ani ropy ani nic innego aż jestem ciekawa czy to się zmieni.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana :-( mała ma całą buzię w krosteczkach a teraz przy kąpieli zauważyliśmy ze jej taka kaszka na karczku się pojawiła :-(

Czy któryś z Waszych maluchów miał podobnie? Wysypka na twarzy i karczku, zaparcia i śluz w kupie a do tego częste ulewanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 20:47

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ta ropę zauwazylam ze dwa dni temu. Ale ja jej nie kąpie więc mogła być wczesniej, ale raczej nie.

v40cu9h.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ropa była ale widzę ze juz zasycha. Generalnie nie kazali nam nic z tym robić, sucha pielęgnacja jak przy pepku. Dziewczyny ile może stać odciagniete mleko w lodowce?

Ewa123
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    U nas ropa była ale widzę ze juz zasycha. Generalnie nie kazali nam nic z tym robić, sucha pielęgnacja jak przy pepku. Dziewczyny ile może stać odciagniete mleko w lodowce?

Do 5 dni

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru śliczny synuś i ładnie przybiera:)
    My tez chcemy iść tym tokiem jak reszta jego braci:)

Magda śliczne ma włoski córeczka:)

Dziewczyny skąd wiedziałyście ze musicie podać mm swojemu dziecku? Moj placze przy oby dwóch cyckach:( i nie wiem czy podać czy nie to mm.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.nieperfekcyjnamama.pl/pl/articles/view/group/blog/karmisz-nie-glodze-22/

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Do 5 dni

Co byśmy tu wszystkie bez ciebie zrobiły :P

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja mam to samo plus klatka piersiowa, pediatra i polozna mowila ze to tradzik niemowlecy i tylko przegotowana woda.. jak jest chlodniej to mniej widac a jak sie spoci to masakra. Nie ma na to rady, dopiero jak odstawimy piers...

Maja w koncu zrobila kupe i to taka ze tylko prysznic wchodzil gre, jeszcze pod prysznicem narobila i od razu dziecko jak aniolek spokojne :) a ja juz chcialam katetery kupowac...no to teraz ja ide pod prysznic w koncuuu.
    Bebilon sie skonczyl oby moje cyce daly rade bo bedzie ryk...

Aga89, Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Sz dopiero jak pierś odstawiamy? O matko mi już serce peka jak na nią patrze. Myślałam że to w razie czego kwestia kilku tygodni aż moje hormony się ustabilizuja.

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z poradni laktacyjnej. Generalnie Hubik non stop chciał wisieć ostatnio na piersi, bo nie dojadał i dlatego też był niespokojny, a ja siedziałam z nim godzinami.
    Zalecenia są takie:
    - zakaz podawania smoczka (dostaliśmy za niego opierdziel na wejściu mimo tego, że podajemy go dopiero tydzień)
    - picie dużej ilości płynów; femaltiker 2x1
    - przystawianie dziecka do piersi co 2-3 godziny, może być jedna 4 godzinna przerwa nocna (nie dłuższa)
    - czas efektywnego karmienia ze słyszalnym połykaniem nie krótszy niż 20 minut;
    - mobilizowanie do ssania jeśli przysypia;
    - odciąganie pokarmu wg schematu 7-7, 5-5, 3-3
    - ewentualnie dokarmianie odciągniętym pokarmem w ilości 100 ml na dobę w porcjach po 2x30ml, 1x40 ml
    - prowadzenie karty karmienia piersią i karty dokarmiania
    - jak najczęściej kontakt skóra do skóry, dziecko do karmienia tylko w pieluszce i przykryte kocykiem, zetknięte ze mną skóra do skóry;
    - kontrola wagi jutro wieczorem
    - stosowanie metody Karpa - dokładne zapoznanie się z nią i wdrożenie w życie;

Pani zaleca spanie z dzieckiem.
    Mam skorygować błędy w przystawianiu - zbyt płytko zasysa co spowodowane jest prawdopodobnie podaniem smoczka.

Karmienie ma być na 4 piersi - , nie przeciągać w czasie tylko zmieniać pierś jak dziecko zaczyna przysypiać i zmieniać pozycje do karmienia, dziecko nie może być przy 1 piersi dłużej niż 10 minut bo wtedy w poprzedniej tworzy się już pokarm 1 fazy na nowo a chodzi o to, żeby zjadł jak najwięcej pokarmu 2 fazy. Generalnie Młody mało przybrał na wadze bo prawdopodobnie nieefektywnie ssał i nie dochodził do pokarmu 2 fazy.

Dopiero w tej poradni Hubert się porządnie najadł chyba 1 raz od dłuższego czasu, po karmieniu na 4 piersi zasnął jak skała i śpi cały czas, przynieśliśmy go do domu jak małego flaczka.

Mam nadzieję, że sobie poradzę, bo trochę jestem przerażona ilością zaleceń, ale powiem Wam, że porada laktacyjna naprawdę warta swojej ceny. Ogólnie słyszałam, że ta pani jest bardzo dobra i polecana, ale nie spodziewałam się, że aż tak kompetentna jest.

Trochę długo się rozpisałam, ale może komuś się przyda.

Katarka, kasiuleek, apaczka, Paula_071, niecierpliwa, magda sz, Laura, Maniuś, Zetka, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru, jaki słodziak kochany:))

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata - a na jakiej podstawie stwierdzili ze nie dojadal? Ja mojego karmilam po 15-20 minut i kolejny raz chcial jesc po ok. 3h. Teraz co 2h chce. Wydluzylam karmienie do 30minut i wytrzymuje te 3h. Pokarm mam, wiec chyba powinien sie najadac? Wyglada jak pulpet. W piatek ide do internisty to go zdążę. Nie wiem skad taka zmiana u niego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 02:53

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata skoro na jednej piersi nie dluzej niz 10 minut to przeciez nie dojdzie do pokarmu 2 fazy, bo ten produkuje sie po 15 minutach ssania??

Zetka, Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Agata - a na jakiej podstawie stwierdzili ze nie dojadal? Ja mojego karmilam po 15-20 minut i kolejny raz chcial jesc po ok. 3h. Teraz co 2h chce. Wydluzylam karmienie do 30minut i wytrzymuje te 3h. Pokarm mam, wiec chyba powinien sie najadac? Wyglada jak pulpet. W piatek ide do internisty to go zdążę. Nie wiem skad taka zmiana u niego.

Moze kryzys 6 tygodnia?

• magda sz Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wlasnie po karmieniu szok bo zasnela przy cycu o 21.30 i o 3:15 ja juz obudzilam bo cyce cykaly jak bomba zegarowa. Teraz zamiast spac to patrze sie jak slodko spi a za chwile eksmisja do lozeczka.
    Rozbujalam chyba sobie troche ta laktacje tym czestszym przystawianiem.
    Agata ja podaje smoka ale malej to nie szkodzi, dzieki Bogu jezeli chodzi o butelka smoczek cyc to ona wszystko ssie ladnie a nawet palca czy obojczyk heheh.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata - a jak to jest na 4 piersi? Lewa, prawa, lewa, prawa? Bo jak powiedziałam Mężowi o karmieniu na 4 piersi to patrzy na mnie i mówi "A to Ja też mam karmić?" :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 04:24

Paula_071, Laura, Maniuś, Martucha86, niecierpliwa, 0na88, magda sz, witaminkab, Zetka, lys, Weridiana, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Moze kryzys 6 tygodnia?

Moze byc w 5tygodniu?
    Po pol godzinie maly zasypia przy cycku albo sam "odpada". Naciskam na piers i widze ze mleko dalej jest. A ladnie ciagnie te pol godziny. Chyba pojde jutro do przychodni go zwazyc. Mam nadzieje, ze go nie glodze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 04:13

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 2100 2101 2102 2103 2104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ