Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka juz myślałam że zapiłaś na chrzcinach":D

Katarka, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia, ja właśnie jutro też chcę zrobić zdjęcia do akcji Milky way :)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za akcja Milky way??

Od wczoraj Julka nie spi w dzien, no chyba, ze 7 minutowki mozna nazwac snem. Moze to skok rozwojowy tylko, ktory 7 tygodnia czy 5 skoro urodzila sie 2 tyg przed terminem??
    Godzine temu po dlugim lulaniu na rekach zasnela, nawet udalo mi sie ja odlozyc do lozeczka, szybko zabralam sie za robienin obiadu, bo kazda sekunda cenna i w tym pospiechu blacha mi upadla na kafelki i Julka sie obudzila z wielkim rykiem i wcale jej sie nie dziwie mam za swoja nieuwage :/

My szczepienie mamy w piatek. Szczepimy 6w1, pneumo i rota. Meningo po 1 roku i ospe tez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 09:37

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, jestem już. U nas dzięki Bogu skończyło się na podejrzeniu zapalenia płuc :) tylko solidny katar i wydzielina. Inhalujemy się, kropimy nos i odciagamy. U pediatry w ND naczekalismy się półtorej h wśród chorych dzieci. Martwilam się ze więcej coś zlapiemy. Pediatra nas odeslala do szpitala bo nie wiedziała czy zapalenie płuc. W ND cały dzień nie spała i nonstop płakała. Musi spać prawie na Siedząco. Sprawdził się leżaczek Z Lovi. Śpi w nim od 3 dni na drugim poziomie i nie na bujaku a na podporce :) jest lepiej. Zaczęła ładnie spać. I nauczyła sie pić z butli :) kupiłam nowa Nuka ze smoczkiem lateksowym bo tak poradziła starsza babka w sklepie i poszła na nią bez problemu a wcześniej nie poszła na Canpola, Mam i Chicco. Jestem przeszczesliwa bo moze jakoś uda się ten ślub :) a w pt przymiarka a w ND Chrzciny syna bliźniaka P i P jest chrzestnym i Jedziemy w Kieleckie do Kurozwek bo stamtąd jest żoną bliźniaka i tam chrzest bo zjechali do Polski na 3 tyg aż do naszego ślubu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 09:49

mamasia, lys, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Szczepienie mieliśmy w zeszła środę i od pt marudzi prawie nie spała aż zachorowała w ND. I Dużo płakała i marudzila. Teraz jest ok :)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Was też tak bolą cycki jak się mleko robi? Czasem mam wrażenie że mi odpadną.

Kupiłam wczoraj Juvit K+D w areozolu zdzierstwo- 28zł.. ale miła niespodzianka bo kolejka mega a babcia z lat 70 która stała przed nami oburzyła się że stoję w kolejce i wszystkich pogoniła żeby nas przepuścili. Jak w ogóle z tymi przywilejami już z wózkiem zamiast brzucha u Was?

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też miałyśmy średnia noc. Budziła się co godz a to troszkę zjeść a to na brzuszek ja wziąć i tak do 9. Wczoraj byłyśmy na 1 spacerku i dziś znowu idziemy. Jak na razie była bardzo grzeczna i spala. Zobaczymy co będzie dziś.
    Amberla super ze okazało się nic poważnego.
    Zdrówka wszystkim maluszkom i ich mamom!

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja tak rozumiem moje dziecko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:57

Amberla, magda sz, Zetka, aaaaga, Ewa123, Aga89, mamasia, Martucha86, Laura, lys, Maniuś, Katarka, apaczka, Weridiana, Paula_071, jesslin87, witaminkab, kasiuleek, zabka11, Izuu, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha jaki zajączek :D moja na brzuchu raz kocha raz nienawidzi... mam nawet zdjęcie jak leży i się śmieje na brzuchu.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla ale super ze juz ok.
    Mysza pisz co na chrzcinach.
    Madzia ja nie laze za wiele ale zawsze prosze o pomoc z wozkiem i nie ma problemu.
    Mojemu malemu zrobil sie maly syfek z ropa w miejscu szczepienia, peklo mu to i troche ropy wylecialo, teraz ma dziurke...Wasze tez po tym szpitalnym szczepieniu na gruzlice tak maja?

tb73i09k881y3sjt.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj miła sytuacja. Załatwialam bukiet i kwiaty na auto w kwiaciarni. Przyszłam z fotelikiem z Laura. Pani mnie pamiętała i szok. Patrzy na małą i zachwyca się i pyta ile ma. Ja ze 7 tygodni. Ona patrzy na małą na mnie i na małą i pyta ' jak Pani to robi ze tak Pani wygląda? ' ja ze mam ślub za 3 tyg wiec nie mam wyjścia ona ' jest Pani na diecie? ' ja ze nie bo nie mogę bo karmię piersią. Ona w szoku a ja że cóż, mam dwoje małych dzieci i ze może to to:) a mówiąc poważnie to widziała mnie w ubraniu a bez to niestety Różnica i nie wygląda to za fajnie :/

Zetka, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Agata - a na jakiej podstawie stwierdzili ze nie dojadal? Ja mojego karmilam po 15-20 minut i kolejny raz chcial jesc po ok. 3h. Teraz co 2h chce. Wydluzylam karmienie do 30minut i wytrzymuje te 3h. Pokarm mam, wiec chyba powinien sie najadac? Wyglada jak pulpet. W piatek ide do internisty to go zdążę. Nie wiem skad taka zmiana u niego.

Paula, to sa rady dla dzieci przysypiających przy piersi, przestawianie go co 10 minut ma go dodatkowo wybudzać i pobudzić moją laktację. U mnie produkcja mleka spadła, ponieważ Młody ssał nieefektywnie, wisiał, ale słabo ssał i od razu piersi zareagowały zmniejszeniem ilości produkowanego mleka. U mnie bardzo mało przybrał w ciągu ostatnich 5 dni i na tej podstawie i podstawie zachowania można było stwierdzić, że nie dojada. Generalnie ciągle wisiał i nie dawał się odessać, po odessaniu płakał.

Niecierpliwa - jeśli przystawię na 10 minut do jednaj to dziecko zjada pokarm 1 fazy i dochodzi do 2 fazy, jeśli ssie aktywnie, później 2 pierś, czyli znowu 1 faza i 2, później znowu 1 pierś i tam już ma tylko 2 fazę i z powrotem 2 pierś i znowu ma tam tylko 2 fazę, więc tej 2 fazy zje sporo.

Katarka na 4 piersi, to 1,2,1,2, mąż nie musi dawać, niech się nie martwi. :-P

niecierpliwa, Katarka, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, pani powiedziała, że dziecko pięknie przybierało na początku bo to był czas nawałowy i nie była zbyt potrzebna szczególna technika przystawiania i większe zabiegi, teraz zwolnił, bo mało ssie, a zapotrzebowanie ma dużo większe, produkcja spadła, nawału już nie ma, tylko pokarm się na bieżąco produkuje i widać odbicie na wadze. Jeśli uda mi się poprawić technikę karmienia i zwiększyć ilość pokarmu to powiedziała, że szybko zacznie przybierać znowu.

Acha, dziecko po karmieniu ma być spokojne, nie płakać, nie szukać piersi, jeśli to robi - raczej jest nadal głodne.

Spanie z dzieckiem powoduje wydzielanie się oksytocyny potrzebnej do produkcji pokarmu - śpimy z dzieckiem odwróconym plecami do siebie, jeśli przykrywamy kołdrą, to może być dziecko w samej pieluszce, jeśli jest ubrane to ma spać na kołdrze - w łóżku rodziców trzeba bardzo uważać na przegrzanie.

Dzisiaj zrobiliśmy kokon w muślinowym otulaczu i włączyliśmy szum i póki co śpi.

Acha - pani powiedziała, że Miś Szumiś jest za słaby jeśli dziwecko jest wkurzone i trzeba włączyć coś mocniejszego - czyli najlepiej odkurzacz z telefonu. Jak już zaśnie - wtedy przejść na szumisia.

Chyba większość Wam powtórzyłam, trochę popróbuję, zobaczymy jakt o będzie.

niecierpliwa, mamasia, aaaaga, apaczka, Weridiana, Paula_071, ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata dzięki za info. Tylko jak ja mam zrobić żeby ssał dłużej niż 10 minut jak mu się nie chce albo zasypia i przebieranie nie działa.

Co doradca to co innego :)
    Mi mówiła żeby jedna pierś jedno karmienie.

A u Ciebie bylo 150g na 5 dni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 10:50

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata ja śpię z córką od samego początku czyli od szpitala, w domu robie tak ze na pzescieradle kładę jej kocyk i to jest jej "rewir" okrywam ja kocykiem a ja obniżam poduszkę i śpię jakby w jej nogach, jak sie kręci to glaszcze ja po nozce, główce, ona super śpi w nocy, ladnie je. Z pokarmem od dłuższego czasu nie mam problemu. Czasami śpi na mnie ale trochę sie boje ze ja zrzuce i ja sie nie wysypiam wtedy, ale ona jak śpi na mnie to potrafi nawet 5h spać ciągiem.

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    50 gram w 5 dni przybrał.

Jeśli przysypia :
    - dotknięcie palcem pod brodą - tam gdzie jest przyczep języka
    - podpompowanie z piersi;
    - udawanie zabierania sutka poprzez lekkie pociągnięcie;

Jak przestaje działać:
    - odessać, podnieść dziecko do pozycji pionowej i dać 2 pierś

Ona powiedziała, że to są zalecenia dla mnie na teraz, jeśli uda nam się wyjść z problemu, to na pewno technika karmienia będzie inna. Może dlatego każda z nas ma inne zalecenia, bo każda ma inny problem

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Jutro szczepienie. My dodatkowo szczepimy na roty, meningokoki, pneumo, ospe i inny krzusiec niz refundowany, jakis lepszy...no i nie pamietam co jeszcze. Jutro 700 zl mam wyskoczyc...
    U nas też jutro szczepienia,ale jeszcze mie podjęliśmy decyzji jakie,chyba któreś skojarzone i tyle,bo mały do żłobka nie pójdzie

bzkxskf.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    50 gram w 5 dni przybrał.

Jeśli przysypia :
    - dotknięcie palcem pod brodą - tam gdzie jest przyczep języka
    - podpompowanie z piersi;
    - udawanie zabierania sutka poprzez lekkie pociągnięcie;

Jak przestaje działać:
    - odessać, podnieść dziecko do pozycji pionowej i dać 2 pierś

Ona powiedziała, że to są zalecenia dla mnie na teraz, jeśli uda nam się wyjść z problemu, to na pewno technika karmienia będzie inna. Może dlatego każda z nas ma inne zalecenia, bo każda ma inny problem

Dla mnie tez by były dobre, tylko ciężko bo mój mały to leniuszek. A ja wcześniej często już przy każdym karmieniu pompowalam z piersi i pewnie też go to rozleniwilo.

Teraz wisi na mnie ale ssie jak smoczka bo zasnął. Jak tylko wyjmuje to się budzi.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój śpi w kokonie, a ja walczę z laktatorem... Acha, pani powiedziała, że jeśli będę ściągać po 20 ml to się nie zrażać, tylko próbować.
    Laktator podczas ściągania zakrywamy pieluszką i nie patrzymy, nie przeliczamy mililitrów i nie denerwujemy się. :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Jak ja nie cierpie lezec na brzuchu
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/33679d3bc004.jpg

Na plecach to inny temat
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e0e6ec5940b.jpg

Cos ty mi matka zalozyla http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b46398e41c46.jpg

Albo mi to sciagniesz albo zjem dywan! http://naforum.zapodaj.net/thumbs/73f90d7a6440.jpg

Ja tak rozumiem moje dziecko :D
    Śliczny króliczek :-)

niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
‹‹ 2102 2103 2104 2105 2106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ