X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie z obu piersi na jedno karmienie bardzo rzadko nie chce drugiej piersi i caly czas karmienie trwa nie krocej jak 40 min może z czasem będzie się ono skracalo a synek nie c będzie zasypial przy piersi

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    te szczepienia 6w1 , rota , pneumo i meningo to rozumiem tez w 3 dawkach sie podaje ? bo patrze na kalendarz szczepien jakis z internetu i tam jest podane ze w 2 miesiacu , 3/4 miesiacu i 5/6 mcu - dobrze to rozumiem ?

Tak, dobrze. My menigo szczepimy po ukonczeniu 12 m-cy

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    te szczepienia 6w1 , rota , pneumo i meningo to rozumiem tez w 3 dawkach sie podaje ? bo patrze na kalendarz szczepien jakis z internetu i tam jest podane ze w 2 miesiacu , 3/4 miesiacu i 5/6 mcu - dobrze to rozumiem ?

U mnie pneumo 3 dawki, rota i meningo dwie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 14:19

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Mi położna kazała kupic paracetamol w czopkach w razie gorączki,
    Dzwoniłam do pani doktor, któa prowadzila nas w sszpitalu, ustaliłą dawkowanie żelaza małemu, kurde boje sie, że go bedzie brzuszek bolał, któras miała doswiadczenia z podawaniem żelaza niemowlakowi?

Aaaa Szymonek spał od 22 do 5.10:) i potem od 6 do 9, mój syneczek kochany:)
    Hej,
    Stasiak tez ma anemię. W szpitalu miał przetoczony koncentrat krwi ale na długo nie starczyło wiec od prawie dwóch miesięcy podaje żelazo najpierw aktiferol fe start i poprawy zero a teraz ferrum, za dwa tygodnie morfologia i zobaczymy. Kupka jest codziennie czasem trochę ciemniejsza. Ten 1 lek podajesz rozrobiony w mleku a ten 2 strzykawka do buzki.

5fo2vs9.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba i ja zamówię szumisia, Maja od 3 godzin okupuje mój telefon, jak tylko wyłączyłam na chwilę szumiącą apkę to zaczęła się przebudzać.

Apaczka zdjęcia robiła babka z miasta moich rodziców, koleżanka robiła u niej focie i była zadowolona to i ja skorzystałam jak byłam u rodziców. Ceny połowe niższe niż w Wawie. Pisałam wcześniej do Najka Photography ale 1200 zł to trochę przegięcie za kilka zdjęć, dwa razy więcej zapłaciłam za fotografa ślubnego gdzie zdjęć kilkaset i ile czasu poświęcił na przygotowania, ślub, wesele i plener, a sesja noworodkowa trwa 2 godziny.

apaczka, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,
    moja Mała wczoraj skończyła 2 tygodnie a mam wrażenie, że siłę ma za 3 dzieci. Przy odbiciu strasznie się podciąga, w łóżeczku jak leży na brzuszku to sama sobie przewraca główke z jednej strony na drugą a hitem jest przewracanie się z brzucha na bok. Czytałam, że coś takiego raczej ma miejsce dopiero w 3 miesiącu a Malutka zrobiła to już pare razy.

Czy któreś z Waszych pociech też tak ma?

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzka.mom wrote:
    Kochane,
    moja Mała wczoraj skończyła 2 tygodnie a mam wrażenie, że siłę ma za 3 dzieci. Przy odbiciu strasznie się podciąga, w łóżeczku jak leży na brzuszku to sama sobie przewraca główke z jednej strony na drugą a hitem jest przewracanie się z brzucha na bok. Czytałam, że coś takiego raczej ma miejsce dopiero w 3 miesiącu a Malutka zrobiła to już pare razy.

Czy któreś z Waszych pociech też tak ma?
    Moja też tak robi, jak miała dwa tyg spokojnie zmieniała sobie stronę główki leżąc na brzuszku. Jest silna i to od razu widać, starsze dzieci tak nie robiły. Z synem nawet konsultowałam się u neurologa, bo nie chciał ciągnąć głowy w górę jak miał 3 mies. wszystko było w porządku, po prostu był leniwy albo potrzebował więcej czasu. każde dziecko rozwija się indywidualnie i trzeba się tylko cieszyć jak jest silna i dobrze się rozwija.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Hej,
    Stasiak tez ma anemię. W szpitalu miał przetoczony koncentrat krwi ale na długo nie starczyło wiec od prawie dwóch miesięcy podaje żelazo najpierw aktiferol fe start i poprawy zero a teraz ferrum, za dwa tygodnie morfologia i zobaczymy. Kupka jest codziennie czasem trochę ciemniejsza. Ten 1 lek podajesz rozrobiony w mleku a ten 2 strzykawka do buzki.

my mamy aktiferol start podawac przez kilka dmi a potem wlaczyc aktiferol 15mg, za 3 tyg kontrola z krwi, mam adzieje ze nie bedzie problemu z zaparciami

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kill me now.. ta diablica moja caly dzien nie spi, tylko wyje i marudzi.. juz nie mam pomyslu na nią, chyba wystawić na klatkę schodową.. od 2 w nocy daje czadu.. skok jakiś czy co..

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzka moja tez jest bardzo silna, bardzo wysoko glowkedzwiga, tez sie potrafi obracac juz na boki z brzucha, zwlaszcza jak wyje i jest wsciekla. tylko sie cieszyc :) no nie... 10 min drzemki na mnie i sie budzi.. kurde skad ona ma na to energie...

Ewa123
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    zuzka moja tez jest bardzo silna, bardzo wysoko glowkedzwiga, tez sie potrafi obracac juz na boki z brzucha, zwlaszcza jak wyje i jest wsciekla. tylko sie cieszyc :) no nie... 10 min drzemki na mnie i sie budzi.. kurde skad ona ma na to energie...
    Moja tak dzisiaj po spacerze marudziła, nie wiedziała czego chce. Myślałam, że kręgosłup mi odpadnie, bo nie chciała żeby ją bujać czy przytulać tylko trzymać leżącą gwiazdę na rączkach tak luźno. Przebrałam pieluchę, pogadałam trochę, żeby się zmęczyła trochę, a potem jak zgłodniała nakarmiłam na leżąco tak jak to robię w nocy i w końcu zasnęła :-)ale minęło 2,5 godz obiad przez to w lesie.

201508091565.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, a nie mozesz kogos sciagnac do domu zeby chwile zajal sie mala? Choc godzinke, zebys mogla chwile wypoczac i sie zrelaksowac. Po tak dlugiej nierownej walce miedzy marudnym dzieckiem a poirytowana mama, to po prostu same sie nakrecacie. Wedlug mnie potrzebujesz chwili spokoju i zeby ktos przez chwile Cie odciazyl i uspokoil malutka.
    Jak nie masz kogo sciagnac, to moze owin ja ciasjo w kokon.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mam dokarmiających mm - może Was to zainteresuje :)

Na problemy brzuszkowe położna mi dziś poradziła, żeby spróbować mleka Bebilon Comfort jest przeznaczone dla dzieci z kolkami i zaparciami.

https://www.bebiprogram.pl/produkty/bebilon-comfort-1

EDIT widzę, że bebiko też jest w takiej opcji

https://www.bebiklub.pl/nasze-produkty/produkt/bebiko-comfort-1-na-kolki-i-zaparcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 17:58

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wrócił z pracy i mu przekazałam córeczkę :) Oczywiście przy tacie nagle jest aniołkiem i piękne uśmiechy strzela, a ze mną cały dzień było wycie. No jakieś jaja sobie chyba ze mnie robi to moje dziecię. Ja obiad właśnie zrobiłam i się relaksuję w oddzielnym pokoju :P Kocham ich nad życie, ale chwila samotności wyjątkowo słodko teraz smakuje :P

0na88, apaczka, niecierpliwa, Griszanka, magda sz, Weridiana, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzisiaj na spacerze też był marudny standardowo przed jadł wisial chyba z 50 min na dwoch piersiach i po 20 min spaceru a godzinie od karmienia ryk bo on glodny wróciliśmy do domu przewinelam i szykuje się do karmienia a on spokój rozgląda się macha raczkami no to go przetrzymalam podgrzalam obiad i nawet w połowie go zjadlam dzisiaj oprócz przerwy na sen trzy i pół godziny to z zegarkiem w ręku chce jeść co 2 godz

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Laura Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która bierze DHA? jeśli tak to jaką dawke?

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez maz wrocil i wzial mala.. bo ja czuje sie jak na kacu , zmeczenie jednak robi swoje - jutro na szczescie jade do mamy - nie moge sie doczekac.
    Zanim Zosi nie bylo na swiecie to moglam u niej wytrzymac max 2-3 godziny , jak Zosia sie pojawila to chcialabym siedziec u niej jak najdluzej - jednak co pomoc to pomoc.

I stracilam chyba pokarm , nic nie cieknie - mam nadzieje ze moze w nocy uda mi sie ja nakarmic i cos tam sie zbierze... w ciagu dnia susza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 19:12

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dziewczyny która bierze DHA? jeśli tak to jaką dawke?

500 mg - takie zalecenia dostałam w szpitalu :-)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuję Aga :) a jak długo mamy przyjmować?

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona a pijesz herbatki laktacyjne?

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 2115 2116 2117 2118 2119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ