SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ofka wrote:Mamasia jak maly po szvzepieniu? Szczepiliscie roty i pneumo? Moj nie ma goraczki narazie.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
mamasia wrote:Mój dostał tylko 6w1, od 15 do 23 spał osłabiony z przerwami na jedzenie,miał temperaturę 38,6 i dostał paracetamol po którym spadła do 37,7,ale generalnie grzeczny
Paracetamol w czopkach? Bo nie wiem co kupic na goraczke w razie czego??małaMyszka lubi tę wiadomość
-
ofka, ja zazwyczaj 1 cyc na 1 karmienie, bo nawet jak bym chciała przestawić ją na drugi, to w międzyczasie zasypia i już nie złapie. Chyba, że w ciągu dnia jest bardzo marudna i je cały czas, to wtedy faktycznie mogę skarmić z obu.
-
Z tym mlekiem to chyba prawda, bo ono zwalcza bakterie. Mi położna na ropiejace oczko poradziła żeby przebywać solą fizjologiczna i kropelke mleka potem. I powiem Wam że działało. Nie wiem jak z noskiem ale coś w tym jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 10:12
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mi położna kazała kupic paracetamol w czopkach w razie gorączki,
Dzwoniłam do pani doktor, któa prowadzila nas w sszpitalu, ustaliłą dawkowanie żelaza małemu, kurde boje sie, że go bedzie brzuszek bolał, któras miała doswiadczenia z podawaniem żelaza niemowlakowi?
Aaaa Szymonek spał od 22 do 5.10:) i potem od 6 do 9, mój syneczek kochany:)niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Paracetamol w czopkach? Bo nie wiem co kupic na goraczke w razie czego??
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja zazwyczaj jeden cycu na jedno karmienie. Chyba ze jest taki głodomorek i nerwus jak dziś to wtedy daje z dwóch a potem modlę się żeby pospała ze 2-3 godziny żeby piersi się napelnily. Jak wolno leci jej mleko to szału dostaje, pręży się i szarpie mi pierś.
Dziś od rana jest uroczo... wstała odrazu marudna, przewinęłam ja trochę z nią pochodziłam po mieszkaniu żeby mogła się trochę po rozglądać dzięki temu poćwiczyłysmy na brzuszek i ja nakarmilam a później zaczął się cyrk. Nie potrafiła zasnąć myślałam że z wariuje od jej płaczu. W ruch poszła suszarka i otulacz - na szczęście się uspokoiła i zasnęła przy cycu - boję się ją odłożyć bo jeszcze się obudzi i znów będę miała ubawmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja dziewczyny na zatkany nos malej wywieszam na noc w pokoju mokro/wilgotny recznik i nie charczy tak ani nie chrzaka , bez recznika musialam jej juz w nocy najdalej rano psikac i odciagac gruszka bo mialam wrazenie ze sie udusi.
USG bioderek ekspres - z 2 minuty moze trwalo... najszybciej wydane 100zl ever.
-
Ofka wrote:A grupie kp na fb pisza dzis ze na katar zakropic fiolka od soli fizj. Po dwie krople mleka z cyca i o niebo lepiej. Ja nie probowalam i nie namawiam pisze Wam z ciekawosci. Laski podobno mezom zakrapiaja i na doroslychbtez dziala...
To moze dlatego moja nie ma zatkanego noska bo zdarza jej się ulac nosemapaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
My zaczynany kolejny dzień płaczu, jęku i histerii...ja się chyba wybiorę do Częstochowy jak to się wkrótce skończy i okaże się, że to był tylko skok rozwojowy.
Z pozytywów -doszedł nasz leżaczek bujaczek. Zamowiłam go wczoraj o 13 a kurier przywiozł go godzinę temu. Jestem w szoku!Aga89, niecierpliwa, 0na88, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:Mamasia jak maly po szvzepieniu? Szczepiliscie roty i pneumo? Moj nie ma goraczki narazie.
moja w poniedziałek dostala szczepionki na : DTaP/IPV/Hib oraz PCV i Rota
dodatkowo jakas tutaj nowosc MenB która ma jeszcze lepiej zapobiegac zapaleniu opon mozgowych.
Rota dostala doustnie ale jest to slodkie wiec chetnie wypila , zastrzyki okropnosc dobrze ze to tylko chwilę trwa.
kazali mi podac paracetamol 3 dawki po szczepieniach ( podobno ta Men B moze wywolac goraczke) rzeczywiscie na wieczor bylo 38,1C. I w srode byla bardzo marudna (3dzien po szczepieniach, )
Ja ide torem nhs czyli odpowiednika nfz.
Te szczepionki sa darmowe , pewnie gdybym musiala tez bym zakupila.
Generalnie jestem za szczepieniamimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Weridiana wrote:S
moja w poniedziałek dostala szczepionki na : DTaP/IPV/Hib oraz PCV i Rota
dodatkowo jakas tutaj nowosc MenB która ma jeszcze lepiej zapobiegac zapaleniu opon mozgowych.
Rota dostala doustnie ale jest to slodkie wiec chetnie wypila , zastrzyki okropnosc dobrze ze to tylko chwilę trwa.
kazali mi podac paracetamol 3 dawki po szczepieniach ( podobno ta Men B moze wywolac goraczke) rzeczywiscie na wieczor bylo 38,1C. I w srode byla bardzo marudna (3dzien po szczepieniach, )
Ja ide torem nhs czyli odpowiednika nfz.
Te szczepionki sa darmowe , pewnie gdybym musiala tez bym zakupila.
Generalnie jestem za szczepieniamimy się w Pl chyba nigdy nie doczekamy
ekstra
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
My juz po szczepieniu dostala 6w1 i pneumokoki. Przy wbijaniu w udo byl taki wrzas rozpaczy, ze serce chcialo peknac. Potem poplakala 10 minut i zasnela. Wpakowalismy ja w fotelik i jedziemy do rodzicow. W razie czego kazala kupic paracetamol w czopkach i podac gdy bedzie 38 i wyzej. Rotawirusy podadza za 2 tygodnie
0na88, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
te szczepienia 6w1 , rota , pneumo i meningo to rozumiem tez w 3 dawkach sie podaje ? bo patrze na kalendarz szczepien jakis z internetu i tam jest podane ze w 2 miesiacu , 3/4 miesiacu i 5/6 mcu - dobrze to rozumiem ?
niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość