X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane moje <3 czas leci tak szybko ze nawet nie mam czasu pisac...ale jestem na bierzaco to choc taki plus :)
    Bylam wczoraj z Malym u lekarza bo go obsypalo ale okazalo sie ze to tradzik niemowlecy poprostu dostaje za duzo moich hormonow z mlekiem...tak ze musimy to przeczekac poprostu...tylko kurcze dosc brzydko to wyglada :/ ale wazne ze nie boli ;)
    Jutro mamy miesiac!!! A do mnie nadal czasami nie dociera ze on jest MOJ naprawde <3 jeszcze nie dowierzam ze sie udalo <3 no chyba ze akurat ma taki dzien jak wczoraj ze spal moze z godz za caly dzien,non stop tylko cyc i jeszcze tak sie przy nim rzucal ze masakra...

Za tydz jedziemy do Wiednia do Konsulatu wyrobic paszport i pozniej juz mozemy jechac do babciow i dziadkow :) do Polski ;) <3 ;)
    Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i ciesze sie ze kazda juz ma swoje dzieciatko po drugiej stronie brzuszka i teraz juz zostalo nam sie tylko zachwycac nimi i urokami macierzynstwa !!! ;:D :D :D

Buziaczki ;)

AgaSad, Paula_071, 0na88, niecierpliwa, Laura, Weridiana, lys, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super zdjęcia :-) teraz troszkę żałuję że się nie zdecydowaliśmy na ta sesje do 2 tygodnia ale trudno czasu już nie cofne ;-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo, zdjęcia śliczne, ja też żałuję :/ u nas Laura pięknie spala od 21 do 6 :) Ale obudziła się z zatkanym nosem. My dzisiaj idziemy na kontrolę bo to za długo trwa...

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Nooo, zdjęcia śliczne, ja też żałuję :/ u nas Laura pięknie spala od 21 do 6 :) Ale obudziła się z zatkanym nosem. My dzisiaj idziemy na kontrolę bo to za długo trwa...

A Paula tez teraz tyle spi czy to tylko uroki niemowlecia? :-)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla js tez się dzis wybieram na kontrole do pediatry bo maly nadal ma zatkany nosek i pokasłuje szczękająco.

Magda zazdroszczę sesji my zrobimy gdzieś za 1,5miesiaca taka.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mamy szczepienie, ale nie wiem czy dojdzie do skutku niby z Julka jest wszystko ok, ale od 2 dni niektore kupy sa zielone, dzis rano kolor normalny, ale bardzo duzo sluzu i 37.9

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaboga mlody obudzil sie ok 2 na cyca potem po 4 ale nie na cyca brzuszek go obudzil wzielam na rece polozylam na klacie i zasnal jak susel odlozylam do lozeczka i spal do 7.30
    I teraz sobie wkrecam ze miał za dluga przerwew jedzeniu szalona matka

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ofka - kupilas ten hydrovag? Zadzialal? U mnie w aptece nie bylo, jutro zobacze w innej.
    Moglabys spisac nazwy szczepionek jakie malemu zaserwowaliscie? Szczegolnie mnie ten krztusiec interesuje. Dzisiaj mam wizyte u neonatolog i chce dograc kwestie szczepien.

Mojemu chyba przeszla faza gastro. Wczoraj w parku ladnie spal, wieczorem karmilam go po 20 potem po 12 i teraz :-) jak jestem wyspana to mam potem bardzo udany dzien :-)
    Jeszcze nie kupilam smaruje olejem kokosowym narazie.

Z tym krztuscem to refundowany jest pelnokomorkowy a mi siora kupila acelularny ktory jest refundowany dla wczesniakow tylko. Po nim jest dwa razy mniej nopów, i w ogole w anglii we francji i innych krajach jest tylko on podawany. Kazala to kupilam. Nazwy szczepionek to hexacima, prevenar (pneumo), rotarix na roty.

Siora nalega z dodatkowych bardzo na meningokoki. Mowi ze wywoluja np. Bakteryjne zapalenie opon i wtedy ropa wbmozgu i roslina. Zebto jest wieksze ryzyko niz nieprawidlowy odczyn poszczepienny. Wiec my po roku chyba te meningo plus ospa jeszcze i odra chyba. No i do zlobka i do przedszkola nie bedzie chodzil moj bo chyba bedzie tesciowa sie zajmowala ale to i roty sa tak lotne ze ja szczepie. Nie znam sie i nie namawiam, ja poprostu robie jak ona kaza bo jest lekarzem. Co do zarzutow ilosci szczepionek lub skojarzenia to teraz juz rteci nie uzywa sie a nadz uklad jest w stanie sobie poradzic z ta iloscia. A odczyny beda zawsze, jak po lekach, po zwyklym antybiotyku moze byc reakcja nieprawidlowa a powiklania niezaszczepienia np. Po meningo to sa duzo gorsze. Tym mnie przekonala. Ja zaplacilam prawie 800 zl. Za pierwsze dawki.

niecierpliwa, apaczka, Paula_071, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ewa123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za to noc okropna. I poranek również . Mała budziła się od 2 równo co godzinę i nie wiadomo czego chciała bo na pewno nie cyca.zesra.. Się aż po pachy, jak tylko ja przebralam to ulala na siebie i na podłogę wiec na nowonowo przebieranie. Teraz śpi na rękach i nie pozwala się odłożyć. A ja od 6 jestem na ciastkach i zimnej herbacie, nieumyta, nieubrana, śpiąca i zła. To będzie ciężki dzień coś czuję

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za to noc okropna. I poranek również . Mała budziła się od 2 równo co godzinę i nie wiadomo czego chciała bo na pewno nie cyca.zesra.. Się aż po pachy, jak tylko ja przebralam to ulala na siebie i na podłogę wiec na nowonowo przebieranie. Teraz śpi na rękach i nie pozwala się odłożyć. A ja od 6 jestem na ciastkach i zimnej herbacie, nieumyta, nieubrana, śpiąca i zła. To będzie ciężki dzień coś czuję

Ewa123
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A grupie kp na fb pisza dzis ze na katar zakropic fiolka od soli fizj. Po dwie krople mleka z cyca i o niebo lepiej. Ja nie probowalam i nie namawiam pisze Wam z ciekawosci. Laski podobno mezom zakrapiaja i na doroslychbtez dziala...

Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja też walcze z zatkanym noskiem, zwlaszcza w nocy się nasila. Byłam wczoraj u lek ale to nie katar tylko taki zatkany ale on biedny tak się męczy. .Disnemar pomaga na chwile.
    Ofka ale zakropic po prostu mlekiem? Czy wymieszanym z solą?

1usawn15ju6q9qwm.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja dziękuje za komplementy :)
    U nas tfu tfu coś jakaś pozytywna zmiana jeszcze raz tfu tfu i odpukać w niemalowane... ale Maja śpi dużo więcej od kilku dni. Wczoraj w dzień 3 godziny i od 21 do 3:30 i pózniej do 7:15. Tak to może być :) No o tej 3 to tylko jednego cyca i drugiego musialam sciagac ale kij z tym. Najgorsze że zawsze budzi się mega marudna i się drze i spina dopiero jak wydoi 2 cyce to jest spokój. Mam nadzieję że taki tryb jej zostanie.
    Miało być ciepło i weekend też miał być ciepły a tym czasem :/

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm karmicie z dwoch cycow? Ja jeden na jedno karmienie...

Hermiona, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Kurde ja też walcze z zatkanym noskiem, zwlaszcza w nocy się nasila. Byłam wczoraj u lek ale to nie katar tylko taki zatkany ale on biedny tak się męczy. .Disnemar pomaga na chwile.
    Ofka ale zakropic po prostu mlekiem? Czy wymieszanym z solą?
    Samym mlekiem pisza z soli uzyc buteleczke jako zakraplacz. Dwie krople do kazdej dziurki.

tb73i09k881y3sjt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka ja za dnia to 2 cyce a nawet i 4 ale pod wieczór i w nocy jeden cyc, nie wiem czemu tak.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy Julii odpadl kikutek pepowiny. Mala ma bardzo gleboki pepek i mam wrazenie ze strup odpadl a reszta zostala. Przemywam octeniseptem i wietrze...nic nie smierdzi ale cos tam sie jatrzy. Polozna na zwolnieniu po operacji...jechac z tym do lekarza?

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciagu dnia po 2 cyce, w nocy 1

• magda sz Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mleko cieknie małej z nosa, czasem tak łapczywie je że jej do góry idzie i zalega, jak aspiratorem wyciągam to mleko :/ w nocy przy karmieniu oddycha strasznie przez to. Myślałam nie raz że to katar a to mleko. Pediatra mówiła że jak katar jest to wycieka i ciągną się gile a tak to psikać tylko tą wodą morską żeby mleko sobie spłynęło.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tak jak mowilam moja corcia zas przekornie, jak ja mowie, ze hustawki nie lubi to juz drugi dzien w niej spi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:55

apaczka, Laura, Aga89, Paula_071, magda sz, Maniuś, 0na88, zabka11, lys, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 2113 2114 2115 2116 2117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ