X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane moje <3 czas leci tak szybko ze nawet nie mam czasu pisac...ale jestem na bierzaco to choc taki plus :)
    Bylam wczoraj z Malym u lekarza bo go obsypalo ale okazalo sie ze to tradzik niemowlecy poprostu dostaje za duzo moich hormonow z mlekiem...tak ze musimy to przeczekac poprostu...tylko kurcze dosc brzydko to wyglada :/ ale wazne ze nie boli ;)
    Jutro mamy miesiac!!! A do mnie nadal czasami nie dociera ze on jest MOJ naprawde <3 jeszcze nie dowierzam ze sie udalo <3 no chyba ze akurat ma taki dzien jak wczoraj ze spal moze z godz za caly dzien,non stop tylko cyc i jeszcze tak sie przy nim rzucal ze masakra...

Za tydz jedziemy do Wiednia do Konsulatu wyrobic paszport i pozniej juz mozemy jechac do babciow i dziadkow :) do Polski ;) <3 ;)
    Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i ciesze sie ze kazda juz ma swoje dzieciatko po drugiej stronie brzuszka i teraz juz zostalo nam sie tylko zachwycac nimi i urokami macierzynstwa !!! ;:D :D :D

Buziaczki ;)

AgaSad, Paula_071, 0na88, niecierpliwa, Laura, Weridiana, lys, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super zdjęcia :-) teraz troszkę żałuję że się nie zdecydowaliśmy na ta sesje do 2 tygodnia ale trudno czasu już nie cofne ;-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo, zdjęcia śliczne, ja też żałuję :/ u nas Laura pięknie spala od 21 do 6 :) Ale obudziła się z zatkanym nosem. My dzisiaj idziemy na kontrolę bo to za długo trwa...

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Nooo, zdjęcia śliczne, ja też żałuję :/ u nas Laura pięknie spala od 21 do 6 :) Ale obudziła się z zatkanym nosem. My dzisiaj idziemy na kontrolę bo to za długo trwa...

A Paula tez teraz tyle spi czy to tylko uroki niemowlecia? :-)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla js tez się dzis wybieram na kontrole do pediatry bo maly nadal ma zatkany nosek i pokasłuje szczękająco.

Magda zazdroszczę sesji my zrobimy gdzieś za 1,5miesiaca taka.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mamy szczepienie, ale nie wiem czy dojdzie do skutku niby z Julka jest wszystko ok, ale od 2 dni niektore kupy sa zielone, dzis rano kolor normalny, ale bardzo duzo sluzu i 37.9

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaboga mlody obudzil sie ok 2 na cyca potem po 4 ale nie na cyca brzuszek go obudzil wzielam na rece polozylam na klacie i zasnal jak susel odlozylam do lozeczka i spal do 7.30
    I teraz sobie wkrecam ze miał za dluga przerwew jedzeniu szalona matka

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ofka - kupilas ten hydrovag? Zadzialal? U mnie w aptece nie bylo, jutro zobacze w innej.
    Moglabys spisac nazwy szczepionek jakie malemu zaserwowaliscie? Szczegolnie mnie ten krztusiec interesuje. Dzisiaj mam wizyte u neonatolog i chce dograc kwestie szczepien.

Mojemu chyba przeszla faza gastro. Wczoraj w parku ladnie spal, wieczorem karmilam go po 20 potem po 12 i teraz :-) jak jestem wyspana to mam potem bardzo udany dzien :-)
    Jeszcze nie kupilam smaruje olejem kokosowym narazie.

Z tym krztuscem to refundowany jest pelnokomorkowy a mi siora kupila acelularny ktory jest refundowany dla wczesniakow tylko. Po nim jest dwa razy mniej nopów, i w ogole w anglii we francji i innych krajach jest tylko on podawany. Kazala to kupilam. Nazwy szczepionek to hexacima, prevenar (pneumo), rotarix na roty.

Siora nalega z dodatkowych bardzo na meningokoki. Mowi ze wywoluja np. Bakteryjne zapalenie opon i wtedy ropa wbmozgu i roslina. Zebto jest wieksze ryzyko niz nieprawidlowy odczyn poszczepienny. Wiec my po roku chyba te meningo plus ospa jeszcze i odra chyba. No i do zlobka i do przedszkola nie bedzie chodzil moj bo chyba bedzie tesciowa sie zajmowala ale to i roty sa tak lotne ze ja szczepie. Nie znam sie i nie namawiam, ja poprostu robie jak ona kaza bo jest lekarzem. Co do zarzutow ilosci szczepionek lub skojarzenia to teraz juz rteci nie uzywa sie a nadz uklad jest w stanie sobie poradzic z ta iloscia. A odczyny beda zawsze, jak po lekach, po zwyklym antybiotyku moze byc reakcja nieprawidlowa a powiklania niezaszczepienia np. Po meningo to sa duzo gorsze. Tym mnie przekonala. Ja zaplacilam prawie 800 zl. Za pierwsze dawki.

niecierpliwa, apaczka, Paula_071, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ewa123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za to noc okropna. I poranek również . Mała budziła się od 2 równo co godzinę i nie wiadomo czego chciała bo na pewno nie cyca.zesra.. Się aż po pachy, jak tylko ja przebralam to ulala na siebie i na podłogę wiec na nowonowo przebieranie. Teraz śpi na rękach i nie pozwala się odłożyć. A ja od 6 jestem na ciastkach i zimnej herbacie, nieumyta, nieubrana, śpiąca i zła. To będzie ciężki dzień coś czuję

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za to noc okropna. I poranek również . Mała budziła się od 2 równo co godzinę i nie wiadomo czego chciała bo na pewno nie cyca.zesra.. Się aż po pachy, jak tylko ja przebralam to ulala na siebie i na podłogę wiec na nowonowo przebieranie. Teraz śpi na rękach i nie pozwala się odłożyć. A ja od 6 jestem na ciastkach i zimnej herbacie, nieumyta, nieubrana, śpiąca i zła. To będzie ciężki dzień coś czuję

Ewa123
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A grupie kp na fb pisza dzis ze na katar zakropic fiolka od soli fizj. Po dwie krople mleka z cyca i o niebo lepiej. Ja nie probowalam i nie namawiam pisze Wam z ciekawosci. Laski podobno mezom zakrapiaja i na doroslychbtez dziala...

Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja też walcze z zatkanym noskiem, zwlaszcza w nocy się nasila. Byłam wczoraj u lek ale to nie katar tylko taki zatkany ale on biedny tak się męczy. .Disnemar pomaga na chwile.
    Ofka ale zakropic po prostu mlekiem? Czy wymieszanym z solą?

1usawn15ju6q9qwm.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja dziękuje za komplementy :)
    U nas tfu tfu coś jakaś pozytywna zmiana jeszcze raz tfu tfu i odpukać w niemalowane... ale Maja śpi dużo więcej od kilku dni. Wczoraj w dzień 3 godziny i od 21 do 3:30 i pózniej do 7:15. Tak to może być :) No o tej 3 to tylko jednego cyca i drugiego musialam sciagac ale kij z tym. Najgorsze że zawsze budzi się mega marudna i się drze i spina dopiero jak wydoi 2 cyce to jest spokój. Mam nadzieję że taki tryb jej zostanie.
    Miało być ciepło i weekend też miał być ciepły a tym czasem :/

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm karmicie z dwoch cycow? Ja jeden na jedno karmienie...

Hermiona, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Kurde ja też walcze z zatkanym noskiem, zwlaszcza w nocy się nasila. Byłam wczoraj u lek ale to nie katar tylko taki zatkany ale on biedny tak się męczy. .Disnemar pomaga na chwile.
    Ofka ale zakropic po prostu mlekiem? Czy wymieszanym z solą?
    Samym mlekiem pisza z soli uzyc buteleczke jako zakraplacz. Dwie krople do kazdej dziurki.

tb73i09k881y3sjt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka ja za dnia to 2 cyce a nawet i 4 ale pod wieczór i w nocy jeden cyc, nie wiem czemu tak.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy Julii odpadl kikutek pepowiny. Mala ma bardzo gleboki pepek i mam wrazenie ze strup odpadl a reszta zostala. Przemywam octeniseptem i wietrze...nic nie smierdzi ale cos tam sie jatrzy. Polozna na zwolnieniu po operacji...jechac z tym do lekarza?

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciagu dnia po 2 cyce, w nocy 1

• magda sz Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mleko cieknie małej z nosa, czasem tak łapczywie je że jej do góry idzie i zalega, jak aspiratorem wyciągam to mleko :/ w nocy przy karmieniu oddycha strasznie przez to. Myślałam nie raz że to katar a to mleko. Pediatra mówiła że jak katar jest to wycieka i ciągną się gile a tak to psikać tylko tą wodą morską żeby mleko sobie spłynęło.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tak jak mowilam moja corcia zas przekornie, jak ja mowie, ze hustawki nie lubi to juz drugi dzien w niej spi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:55

apaczka, Laura, Aga89, Paula_071, magda sz, Maniuś, 0na88, zabka11, lys, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 2113 2114 2115 2116 2117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ