X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo mój mąż przed slubem tez miaał horneta :) Strasznie mi sie podobał wizualnie ! :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A czego Ty tak sie uczysz ;)?
    oblałam jeden egzamin i teraz zamiast cieszyć się wolnymi weekendami i wolnością przez miesiąc to się uczę...
    ainer85 wrote:
    dziewczyny wchodzicie jeszcze czasami na ovu?

Ja jestem codziennie raz tu raz na moim szczęśliwym wątku Grudzień - wspaniały prezent pod choinkę!!! Tam są babeczki z którymi od początku szaleję, już na tyle się znamy i rozumiemy bez słów. Co prawda czekam, aż przejdą na fioletową stronę mocy, ale tam też jest super.

niecierpliwa, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Andzia ja mam zamiar zmienic kolo 6-7 miesiaca na lekarza pracujacego w szpitalu w ktorym chcialabym CC na zyczenie. Ze swojej lekarki ktora mnie prowadzi jestem bardzo zadowolona jednak ona nie pracuje juz w zadnym szpitalu.

Ja będę "dobierać" drugiego lekarza. Do jednego będę chodzić, bo pracuje w szpitalu i ponoć jest świetnym operatorem, jednak brakuje mu humanistycznego podejścia, dlatego będę chodzić do drugiego w luxmedzie, bo i tak mam tam abonament, a jest bardzo miły.

Ja z moim mężem poznaliśmy się na 8 lat temu, ja byłam na 1 roku studiów a on na 1 roku doktoranckich. Mocno musiał się starać, żeby nie mieć ze mną zajęć;) W maju stukną nam 2 lata ślubu.

0na88, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z widzenia znalismy sie od 15tego roku zycia. Maz jest Niemcem przyjezdzal czasem na wakacje do Polski do tej samej miejscowosci co ja ale jakos poza spojrzeniami nigdy nie rozmawialismy ;) Ja potem bylam w zwiazku, bylam zareczona ale po 5 latach kopnelam pacanowi w tylek ;)
    Nie chcialam sie wiazac. Moj szukal parterki na Sylwestra, ja bylam wolno no i sasiedzi dali mu moj numer telefonu. Poznalismy sie w grudniu w Swieta w czerwcu nastepnego roku bylismy juz malzenstwem ;) Jestesmy po Slubie prawie 9 lat i mamy dwojke dzieci 3cie w drodze :)

Ja jutro robie fasolke po bretonsku :)

małaMyszka, niecierpliwa, gosia.b, KasiaeN., Maniuś, mamasia, magda sz, bosa lubią tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a powiedzcie mi, czy USG prenatalne jest przez brzuch?

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 11t0d i mialam przez brzuch

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam najpierw przez brzuch ale ze dzidzia nie chciala sie ruszax i nie bylo widac tego co trzeba to mialam dopochwowo ale to tez nie pomoglo i wkoncu przez brzuch lejarz skonczyl pomiary. Takze wszystko zalezy od ulożenia dzidzi

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy na pierwszej wizycie miałyście badane piersi? Czy bada się je później???

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam w ogóle badanych piersi. Przynajmniej póki co.

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mialam badanych , ale wtedy tak mnie bolaly ze balabym sie ze mialabym na swoja lekarke "bezwarunkowy odruch" i bym ja pacla ;-)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te Wasze opowieści o zapoznaniu z drugą połówką :)

Ja spotkałam mojego męża po raz pierwszy w Kościele :P I jeszcze koleżanka, która znała Rysia mówiła, że on łamacz serc i szkoda zachodu :P
    Stwierdziłam, że mały flirt i porzucenie go nie zaszkodzi, no ale wyszło inaczej :) pomimo, że dzieliło nas 150 km i początki nie były łatwe :)

Na jedną z pierwszych randek podjechał po mnie ścigaczem i pół godziny mi zajęło zanim w ogóle wsiadłam :P

małaMyszka, Cassie, bosa lubią tę wiadomość

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• olinka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny proszę o poradę
    mam nadzieje ze mnie nie wyśmiejecie.
    jutro mam wizytę u lekarza i tam jest w gabinecie tak jakby łazienka miejsce gdzie się można przygotować do badania
    zawsze ubierałam tunikę rozbierałam się tam podmywałam i szłam na fotel potem na usg dopochwowe.
    a teraz jak np mi już nie będzie chciał mi robić dopochwowe tylko przez brzuch.. to mam tak leżęć bez majtek.. czy może wziąśc taki jak by papierowy ręcznik i się okryć.. bo jak na usg dopochowe to tak naga nie jestm bo ta tunika wisi na kolanach.
    kurcze tak chaotycznie opisałam nie wiem czy mnie skumacie.. ;):)

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• gosia.b Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    jutro mam wizytę u lekarza i tam jest w gabinecie tak jakby łazienka miejsce gdzie się można przygotować do badania
    zawsze ubierałam tunikę rozbierałam się tam podmywałam i szłam na fotel potem na usg dopochwowe.
    a teraz jak np mi już nie będzie chciał mi robić dopochwowe tylko przez brzuch.. to mam tak leżęć bez majtek.. czy może wziąśc taki jak by papierowy ręcznik i się okryć.. bo jak na usg dopochowe to tak naga nie jestm bo ta tunika wisi na kolanach.

Mi jak ginka robiła przez brzuch to po badaniu na fotelu powiedziała, że mogę sobie ubrać majtusie :)

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:

Załóż bluzkę i spódnicę:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka idziesz normalnie np w leginsach i sie kladziesz w ubraniu , lekarz sam troche Ci je obnizy do bioder mniej wiecej a pomiedzy spodnie a cialo da troche papieru zeby Ci ich nie pobrudzic. Do badania przez brzuch nie musisz sie przygotowywac .

małaMyszka, Cassie, bosa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja niestety niejednokrotnie leżałam tak z gołym tyłkiem. Często gęsto było tak, że po samolocie przechodziłam na usg i tak leżałam ;/ ostatnio miałam długą chustę na szyi i zdjęłam ja, owinęłam w pasie jak spódnice :P

v40cu9h.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja też nie wiem czy będę miała teraz dolne czy przez brzuch. Pomysł ze spódnicą i bluzką dobry!!!
    Ja 5 lutego chyba pójdę w kiecce jak zawsze, a jak będzie przez brzuch to założę gaciory i będzie ok żeby mi dupka nie zmarzła. Poza tym pisałyście, że czasem robi dopochwowo a czasem przez brzuch. Nie wiem jak teraz będzie to wyglądało

0na88, ainer85 lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauwazylam ze odkad jestem w ciazy zrobilam sie bardzo pro-ginekologiczna ( jest takie slowo ?) . Przed ciaza bylam strasznie anty , chodzilam tylko po recepte na tabletki anty i modlilam sie zeby dostac najlepiej na 3 miesiace , bez badania i bez cytologii...i dluga. Odkad jestem w ciazy ginekolog jest moim ulubionym lekarzem :) i nie moge doczekac sie kolejnej wizyty - nie mowiac juz o USG. Zadne badanie mi nie przeszkadza , slucham co ma mi do powiedzenia i chetnie chodze na badania - wlasciwie to mialam juz wiecej badan i pobran krwi niz przez ostatnie 10 lat razem wziete , a tu dopiero poczatek II trymestru. :/

małaMyszka, Cassie, magda sz, bosa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny
    z tą chustą musze spróbować

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Magd Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG genetyczne raczej przez brzuch, mój lekarz cierpliwie czekał az maluch się obruci, trochę przyciskał brzuch, dziewczyna przede mną wyszła, kazał jej zjeć coś słodkiego i wrócila i wtedy zbadał bez problemu.
    Ja zjadłam snickersa i kilka cukierkow truflowych... i wzięłam dwa łyki coli, ale z tą colą przesadziłam bo dzidziuś "latał" jak szalony i to też nie było ułatwieniem dla lekarza...
    moje badanie trwało ponad godzinę

małaMyszka, magda sz, bosa lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ