X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Co myślicie o tych witaminach?
    http://www.aptekagemini.pl/feminovit-dha-30-kapsulek.html

małaMyszka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, że witaminy jak najbardziej na tak, sama biorę podobne z DHA:)

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raptem od wczorajszego popołudnia mnie tu nie było, a tyle do czytania:)
    No to zaczynam:
    1. Nasze poznanie: po studiach wyjechałam do Anglii, mój mąż do Włoch (nie znaliśmy się wtedy). Poznaliśmy na portalu randkowym- mój pierwszy raz ,kiedy się tam zalogowałam. Po mscu intensywnego pisania (20h dziennie) stwierdziliśmy,że wrócimy do PL się poznać, a no i zapomniałam wspomnieć,że okazało się,że jesteśmy z tego samego miasta. Jak wróciliśmy to po 2 tyg zamieszkaliśmy razem w Polsce i od tego czasu jesteśmy razem. Znamy się 7 lat, w lipcu będziemy mieć 4 rocznicę ślubu.
    2. Te Wasze pieski są cudowne, chętnie pokaże Wam naszego bandziora, ale napiszcie jak dodaje się zdjęcie?!
    3. Mniej przyjemny temat- o 2:30 obudziła mnie biegunka, i tak co 2h chodzę do wc i leci ze mnie. Niby nie jadłam nie wiadomo czego wcz, więc nie wiem.Macie jakieś pomysły na biegunkę- cola i słone paluszki? Węgiel można?
    4. Ja prenatalne miałam dopochwowe , sam dr tak zadecydował. A teraz w szpitalu jak byłam to robili przez brzuch,ale że lekarz chciał szyjkę jeszcze sprawdzić to i tak rozebrana leżałam :)

magda sz, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore pregna plus mam tych tabletek jeszcze 20, myslicie ze jak za 20 dni wlacze jakies witaminy z dha to nie bedzie za pozno??

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na biegunke czekolada albo wegiel, wiem ze mozna bo jak na poczatku mialam to lekarka kazala brac, ale ze tych tabletek trzeba brac duzo to jak zaczelam po nich wymiotowac tak szybko skonczylam je brac. Potem zjadlam pol tabliczki czekolady i przeszlo. Mozesz jeszcze rozgotowany ryz

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa - ja nie zażywam nic poza kwasem foliowym , musze sie spytac ginekolożki czy mam włączyc jakies witaminy :/

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia 34 wrote:
    powiedzcie mi dziewczyny zmieniła może któraś z was lekarza prowadzącego już ? Bo zastanawiam się nad zmianą

Hej dziewczyny,

Ja byłam na 2 wizytach u nowej ginekolożki i chciałam,żeby była moim lekarzem prowadzącym ale stwierdziłam, że mimo iż jest sympatyczniejsza niż lekarz prowadzący moją pierwsza ciążę,dużo tańsza i przyjmuje w mojej miejscowości to jednak wrócę do mojego starego lekarza-mniej się uśmiecha,wizyty są droższe,mam do niego kiepski dojazd ale jest ordynatorem ginekologii w szpitalu, w którym będę rodzić :D

W pierwszej ciąży miałam lekkie krwawienie w 4 mcu i byłam w szpitalu przez 5 dni. Pielęgniarki powiedziały,że mam siedzieć na korytarzu i czekać na wolne łóżko od 10.00 do 15.00 a jak tylko usłyszały,kto prowadzi moja ciąże to łóżko znalazło się wolne w 15 min hehe ;)

małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• magda sz Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka może spróbuj właśnie czekolady, wygazowanej coli. Pij dużo żeby się nie odwodnić.

I ja przeciwniczka witamin w proszku będę musiała się przestawić na tabletki bo za dużo wymiotów..słyszałam o pregna plus pozytywy to może to zacznę brać. Dziś podpytam lekarza przy okazji. Dziś wielki dzień ! Widzimy się z maluszkiem :)))) banan nie schodzi mi z twarzy. Boże chyba wezmę kredyt na własny ultrasonograf. Może nawet bym zarobiła na tym i przyjmowała w domu takie szurnięte matki jak ja :D przydałoby się tylko małe szkolenie z usg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 10:28

niecierpliwa, bosa, Aga89, Cassie, Zetka, mamasia, olinka, małaMyszka, Maniuś, gosia.b lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja biore pregna plus mam tych tabletek jeszcze 20, myslicie ze jak za 20 dni wlacze jakies witaminy z dha to nie bedzie za pozno??

ja biorę pregna plus i one są z kwasmi DHA

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    ja biorę pregna plus i one są z kwasmi DHA
    Ale widzialam, ze oddzielnie jest pregna dha, to ja juz nie wiem sama. Spytam dzis lekarki bo wywalilam juz pudelko.

Magda_sz wczesniej bralam inne witaminy, nazwa mi teraz wyleciala z glowy, ale byly to tak wielkie i smierdzace kapsuly, ze po zmianie za namowa lekarki na pregna plus lykanie ich to sama przyjemnosc - male, bez zapachu, ja tez jak ognia unikam tabletek, ale mysle ze 1 kapsulka dziennie to dobry pomysl i wtedy juz kawsu lykac nie trzeba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 10:37

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin w 9tc kazała powoli włączać witaminy dla kobiet w ciąży.
    Zjadłam 2 kostki gorzkiej czekolady,ale i tak poleciałam tam gdzie trzeba. Na 12:00 idę do fryzjera, ciekawe czy dojdę ?:)

bl9ci09kql96ri27.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 Kostki to Ci nie pomoga, zeby czekolada zadzialala musisz zjesc jej wiecej ;)
    No to wyjscie do fryzjera to troche ryzykowne ;) Ja w tym roku cala kolede spedzilam w toalecie bo tak mnie chwycilo akurat jak byl juz u nas na pietrze :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suchy kaszel i bol gardla... pomocy...
    Od tantum verde zaczelo mi sie dzwigac...

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie -domowe sposoby. Syrop z cebuli, mleko z miodem i czosnkiem, kanapka z czosnkiem. A z leków: prenalen cukierki do ssania i syrop.

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam jeszcze węgiel, bo wyczytałam,że można.

bl9ci09kql96ri27.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, czytam opakowanie i pisze: olej rybi 60% zawartości kwasów omega-3 w tym EPA i DHA tak, że napewno są, widziałam że jest tez taka pregna plus DHA:)
    Zrobiłam sobie kawe inke i posiedzę tu troszkę, prasowanie skończyłam, wieć czas chwila dla mnie a potem trzeba ogarnąć mieszkanie:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli Migotka nie musze wlaczac nic dodatkowo??

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, czy zabieracie swoich mężów/partnerów na badania usg, moj małżowinek coś wspominał mostatnio że chciałby ale mówiłam mu że póki co jest dopochwowe a jak bedzie przez brzuch to go zabiore, on taki delikatny, że mogło by go zrazić, obchodzi się ze mną jak z jajkiem, nawet nie pozwala mi sie połozyć na nim na brzuchu heh.
    W piątek idę na wizyte i tak sie zastanawiam czy to bedzie dalej dopochwowe usg czy juz przez brzuszek...

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa no ja bym nie brała, co za dużo to nie zdrowo:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż od początku wchodzi ze mną na usg,odkąd Leon pokazał się na usg, to gin sama pytała mojego męża,żeby podszedł i zobaczył.
    Idę się ubrać i spróbuję dojść do fryca. Trzymajcie kciuki!

bl9ci09kql96ri27.png

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ