X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa zdrowka dla malej
    Moj od 10 non stop wisi na cycu nie dojada czy co 3 raz juz go przystawiam

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer, taki właśnie ból to może być hemoroid :/

ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Lady, zamówiony, ale taki domowy, robiony przez dziewczynę, był pyszny :)

Podziwiam :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja tylko w biegu Julka ma od wczoraj biegunke, nie chce jesc, zaczyna sie odwadniac. Dostalam skierowanie na oddzial. Boze daj mi sil
    Trzymaj się dzielnie, kciukam!

bzkxskf.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałam Wam napisać że dzisiaj około 1 w nocy tata z Dominisiem tak zasnęli przytuleni że spali tak do 5.30 dopóki budzik nie zadzwonił.
    Obudziłam się i patrze a oni nadal śpią przytuleni :) fajnie to wyglądało :D
    Tata ma sposoby na synka. Jeszcze nigdy tak długo nie spał zawsze budził się raz w nocy na cyca.

Wasze dzieci też nie jedzą e nocy?
    Czy trzeba wybudzać?

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa dużo zdrówka dla Juleczki! !!

Lys ja podaje herbatkę koperkowa ale nie widzę jakiś większych efektów. My podajemy małe ilości 20-30 ml bo przed kąpielą jest zazwyczaj marudna a tak ja trochę oszukujenlmy i kąpiel jest przyjemna :-)

U nas po kilku dobrych dniach dziś tragedia. Od rana mała jest marudna a o 11 to miałam istny cyrk. Wszystko było be i jednocześnie wielki ryk. Cyc, otulaczek szum tulenie nic nie pomagało uspokoić małej. Dopiero na spacerze mi zasnęła ale chyba już wstaje bo zaczyna marudzić :-( byleby do 16

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa jestem z Wami myślami!

Musisz być silna! Dasz rade i pamiętaj, że jesteś najlepszą mamą na świecie!

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - zdrówka dla Juleczki!

lb17w98.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    A miałam Wam napisać że dzisiaj około 1 w nocy tata z Dominisiem tak zasnęli przytuleni że spali tak do 5.30 dopóki budzik nie zadzwonił.
    Obudziłam się i patrze a oni nadal śpią przytuleni :) fajnie to wyglądało :D
    Tata ma sposoby na synka. Jeszcze nigdy tak długo nie spał zawsze budził się raz w nocy na cyca.

Wasze dzieci też nie jedzą e nocy?
    Czy trzeba wybudzać?

Moja zależy od dnia, jest tak że je o 1 i potem do 9 nic, nie raz je o 3 i do 9 nic a nie raz jest tak że co godzinę mi się w nocy budzi na jedzenie XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja pochwaliłam niedawno mojego synka to mi dał dziś w nocy popalić :/ od 1.30 do 5 nie spał, a później zasnął na mnie i gdy tylko przestałam się kiwać to zaczął się przebudzać, więc tak dygotałam do 8 i wstaliśmy (a w międzyczasie jeszcze ciumkał pierś) :) nie wiem czy to jeszcze reakcja po szczepieniu, zastrzyku z hormonkiem czy może kolejny skok rozwojowy albo jeszcze co innego, ale mam nadzieję, że dziś będzie lepiej. Byliśmy też dziś u pediatry, bo ma katarek i chcieliśmy by sprawdziła osłuchowo jak u niego pod kątem wyjazdu nad morze, ale osłuchowo ok i powiedziała tylko, żeby jeszcze rozważyć wyjazd, aj... trudna decyzja, bo mąż specjalnie sobie wolne brał, a katarek u dziecka może być nawet miesiąc, zobaczymy jeszcze.

Miłego dnia! Aaa... pediatra mówiła, że może u nas się pojawić śluz w kupce, bo katarek spływa po tylnej ściance i wtedy wyłazi z kupką. U nas póki co kupy ladne, ale może dla tych mam co mają u dzieci śluzik to info się przyda

bzkxskf.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu wróciliśmy z rykiem ze spaceru.. oszaleje chyba, równo co godzinę musi być cyc bo inaczej atak histerii. Musze ściągać pokarm bo zgnijemy w tym domu!
    Szumiś zamówiony bo zauważyłam że uspokaja go suszarka i szum aut..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 14:24

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Znowu wróciliśmy z rykiem ze spaceru.. oszaleje chyba, równo co godzinę musi być cyc bo inaczej atak histerii. Musze ściągać pokarm bo zgnijemy w tym domu!
    Szumiś zamówiony bo zauważyłam że uspokaja go suszarka i szum aut..
    a nie możesz dać mu cyca na spacerze?

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - dużo zdrowia dla małej, dawaj znać co u Was.

Mamasia - nad morze jest kawał drogi, może gdzieś bliżej się wybierzecie?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałabym ale akurat dziś kręcilismy się blisko domu, ciche spokojne uliczki i ni ch ani jednej ławki.. a wogole to mam mega problem z dawanie cyca na zewnątrz bo mam małe cycki i kurde te bluzki di karmienia nie sprawdzają się a dziś to musiałabym się cała rozebrać żeby dostał..

Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My własnie wróciliśmy ze spaceru, byliśmy dwie godzinki, Młody jeszcze dosypia w wózku a ja mam czas spokojnie zjeść kanapki i posiedzieć w necie. Dzisiaj byłam na wizycie poporodowej, wszystko zagojone, można współżyć, ale jeszcze się mam oszczędzać. Do współżycia Hydrożel koniecznie, bo jest sucho z powodu braku chyba estrogenów, co jest normą.

Dziewczyny, jak czytam, że Wy robicie obiady w domu to jak słowo daję nie wiem kiedy macie na to czas... Ja ogarniam dziecko, spacer, pranie i czasem zmywarkę wyładuję/załaduję, ale to nie zawsze. Obiadami i generalnie jedzeniem oraz sprawami wszelkich zakupów zajmuje się mąż, ja w tym nie biorę udziału. Jeśli kupię coś w necie i trzeba mi to odebrać, to też załatwia to mąż. Młodego kąpiemy zawsze razem. Jak mąż jest po pracy, to nie ma zadnego problemu z tym, żeby Huberta przewinął albo coś przy nim zrobił. W nocy staram się go nie budzić, ale często przewija go około 1 nocy, jak Młody się budzi na pierwsze karmienie. Ostatnio też nad ranem zabiera go do siebie do łóżka i razem dosypiają, jeśli Hubert nie chce spać sam. Jak ja siedzę i karmię, to zawsze mam zrobioną herbatkę i kanapkę. NIe wiem jakbym miała sobie poradzić bez niego.

Niecierpliwa, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Dacie radę, tylko spokojnie!!!

AgaSad, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto i moj 5cio tygodniowy Skarbus :) zapatrzony w rodzicielke <3 ;) <3

Niecierpliwa trzymam kciuki za Juleczke &&& <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:50

Zetka, lys, AgaSad, apaczka, Laura, mamasia, Paula_071, KasiaeN., Weridiana, Ewa123, Lady Savage, Martucha86, zabka11, ainer85, Katarka, Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, daj znać co u Was. Mam nadzieje ze wszystko dobrze będzie.

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas obiadami zajmuje sie ja po prostu lepiej gotuje moj slubny owszem zrobi obiad ale zazwyczaj sa to sadzone hehe prasuje on i potrafi wstawić pralke i rozwiesic poskladac pranie zakupy robi on jak przychodzi z pracy przejmuje w 80% opieke nad mlodym wiec spoko kapiemy co 2 dzien razem W tyg nie wstaje w nocy do syna w weekendy tak na pierwsze karmienie zawsze czasami na drugie tez ogolnie potrzebowal jakies 2 tyg na ogarniecie nowej sytuacji i zmiane przyzwyczajen i też uwielbiam na moich mężczyzn patrzec szczególnie jak T przeprowadza z mlodym męskie rozmowy ❤

Maniuś, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak u Was ale u nas hitem jest kręcąca się karuzela z melodyjką. Dzisiaj odpaliliśmy i mały zauroczony i tak się śmieje do tych kręcących się maskotek, że padamy ze śmiechu.. pewnie taka z projektorem to już wogóle jest czaderska:)
    Mój M też mi gotuje i robi wszystkie zakupy, czasem obiad jest o 15 a czasem o 18 zależy jak ma czas ale i tak doceniam że chociaż to mam z głowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 15:34

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet gotuje dwa obiady, dla sibie i dla meza inny ze względu na te diete matki karmiącej. Ale tylko 2 danie jest inne, zupa ta sama. Moj maz jest niegotujacy, a ja nieprasujaca. I ja robie zakupy, bo tak mi wygodniej niz tlumaczyc mezowi co i jak. Chociaz glownie zamawiamy z almy czy tesco.

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 2135 2136 2137 2138 2139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ