SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pulpecja wrote:mam wrażenie, że młoda jest zachrypnięta. chyba od tego darcia się po szczepieniu i bioderkach. w sumie to chyba niewiele mogę zrobić oprócz dawania cyca
macie jakiś pomysł?
Aaaa przypomnialo mi sie. Slyszalyscie o urynoterapii? Leczenie moczem wlasnym. Kolezanka twierdzi ze tesciowa przykladala synowi pieluche tetrowa osikana do gardla i wyleczyla mu nawracajace anginyvropne. Czytalam kiedys ksiazke o tymm..,Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 20:41
małaMyszka, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
Czytam, że macie problemy zdrowotne swoich pociech. U nas z przykrych spraw to wodniaczek. Chirurg go widziała, mówiła że się wchłonie, a jak nie to i tak nie operują poniżej 3 r.ż. więc obserwujemy i się nie denerwujemy.
No i u mnie mały problem... Krwawię jak indyk na święto dziękczynienia... Po wizycie dostałam globulki. Miałam brać przez 6 dni, a potem raz w tygodniu.
Dostałam też anty i Gin powiedziała, że będzie krwawienie ale nie będzie to miesiączka. Tak nam się chce bzyku a tu taki zonk....Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 20:49
-
Wrocilo moje zlote dziecko. Spi, je, jak nie spi to grzecznie lezy. Zasypia sam lezeac cichutko. No zdarzaja sie odstepstwa, ale generalnie nie placze przy przewijaniu, nie ma boli brzucha, nigdy nie mial problemow, pare dni z kupka, lekki katarek. Na cycku nie wisi, je i sie odstawia. Jeszcze zeby w nocy troche dluzej spal...
zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Migotkaa podaje 4ml w syropie
Psioszka my karmimy średnio co 4h (Mody dostaje tez moje mleko). Pierwsze karmienie 5lub6 rano potem 9lub10 potem 13lub14 potem o 16 ok 100 ml...podwieczorek; ) O 19:30 po kąpieli kolacja i tu wypija 170. później o 00lub01 i taki mamy rytm karmien. W ciągu dnia je różne porcje od 100 do 170. U nas ten rytm pozostał ze szpitala. Syn juz tak był nauczony i tak zostało...oczywiście jeśli widzę ze jest głodny to karmie szybciej albo jeśli słodko śpi to nie budzę. Młody juz raczej mocno sam komunikuje swoje potrzeby a ja chyba dobrze je odczytuje; ).
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:Nawilzacz powietrza lub mokry recznik...
Aaaa przypomnialo mi sie. Slyszalyscie o urynoterapii? Leczenie moczem wlasnym. Kolezanka twierdzi ze tesciowa przykladala synowi pieluche tetrowa osikana do gardla i wyleczyla mu nawracajace anginyvropne. Czytalam kiedys ksiazke o tymm..,
Ja kiedyś chodziłam do bioenergotetapeuty z trądzikiem i oni kazał przykładać waciki nasączone moczem do twarzy..
Nie mogłam sie przełamać, to było wtedy dla mnie mega obleśne, miałam wtedy z 17 lat, teraz jak by miało pomoc to bym zastosowała chyba
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Psioszka ja karmie 6 razy na dobe pk 135 lub 150 ml, jak jest wiekszy odstep czasu to dostaje 150, nie mamy jeszcze swojego rytmu, ale nie budze go jak spi np 4,5h w dzien, czekam az sam sie obudzi, ostatnie 2 dni jadl 5 razy bo wlasnie mi dluzsze przerwy w dzien na spanie, w nocy tez go nie wybudzam i ostatnio coraz czesciej zdaza sie ze spi do 4-5 rano,
Fitness marzy mi sie.. tylko czy sil bylo by na tyle ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 22:49
małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
Migotka ja jakieś zapisałam w zakładkach- Probiotyk Neonats LCR
Maja mnie dziś wyczerpała, spała 1,5h w ciągu całego dnia, wieczorem byłam dużo spokojniejsza zasnęła 21:45 i mam nadzieje że pośpi do 3 tak jak kiedyś.
Rozmawiałam z mężem... przez 2 godziny mega się kłóciliśmy, żadne z nas nie chciało ustąpić, kilka kwestii uzgodniliśmy, mamy poszukać terapii bo ciężko się nam rozmawia- ciągle się nawzajem atakujemy. Powiedział że nie wyrzucił celowo moich notatek z pracy mgr..że wyrzucał papiery z szuflady i nie wiedział co to jest dokładnie. No i że mógł się dopytać skoro nie widział co to...to była mega ciężka rozmowa, przyznał że nigdy nie będzie się opiekował Mają tak dobrze jak ja, że będzie się starał ale ja jestem mamą i co on by nie robił to ja i tak zrobię to lepiej bo mam instynkt którego on jako facet nie ma i że metodą prób i błędów będzie się starał. Żeby tylko Maja nie przepłaciła zdrowiem tego jego sposobu...W każdym razie ja mam go nie krytykować jak coś mu nie wyjdzie bo niby tego nie widać ale on stara się jak może i bardzo go zabolało to co mu nagadałam. No to już wie jak ja się bardzo często przez niego czuję. Dziś był mega pierdolnik w domu bo Maja marudziła cały dzień i do godziny 20 byłam na 3 kanapkach, mąż wrócił z pracy i o dziwo nic nie mówił i posprzątał w domu. Wykończył mnie ten dzień...
Myszka fajnie że u Was ok, z tym krwawieniem to mi wróciło ale przeszło po 3 dniach, może i Tobie przejdzie, ja się przedźwigałam.
Żabka a jak u Ciebie z mężem?
Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:Dziewczyny na srokao.pl jest art. O termentiolu. Podobno jest tak kontrowersyjny bo ma skladnik ktory ponizej 3 roku zycia moze powodowac nawet smierc. Poleca zamiast tego tormenalum sklad ten sam ale bez tego trujacego
a to ciekawe, warto wyprobowac
mysle ze jednak to jest jak z alkoholem zbyt duze dawki powoduja zgon, a male stosowane sa w lekach
a tak na marginesie slyszalyscie o wit.B17? tez zostala wycofana , spekuluja ze dlatego ze nie mozna wit opatentowac a leczy/zapobiega roznym odmianom rakamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Jak bylam dzisiaj w luxmedzie to tez zrobilam sobie badanie krwi, bo pediatra zasugerowala ze jak maly tak przybiera to moge miec niska hemoglobine bo ze mnie wysysa. Wszystko ok, hemoglobina 12,9, inne wyniki w normie. Mam tylko jakis pierunski cholesterol! Nigdy nie mialam z nim problemu, nie jem NIC smazonego a tu taka niespodzianka.
Oczywiscie moje wyniki sa a Tomka nie. To znaczy jest tylko mocz (i jest dobry). Czekam.[/QUOT
moj kolega jest szczuply, zdrowo sie odzywia i rowniez mial zbyt wysoki poziom cholesterolu w wieku 30 lat, musial ulozyc specjalna diete bo u niego ma to podloze genetycznemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
KasiaeN. wrote:Moja siostra mieszka nad morzem w Birchington, a Ty? O dzięki za radę, muszę wobec tego zobaczyć co jest prościej wyrobić
dzięki
ja w Luton , okolo 50km na pn od Londynu
nie wyrabialam dowodu dla dziecka ale kolezanka mowila ze po pierwsze jest na dluzej i szybciej wyrobila ale .......do Egiptu na dowod nie poleciszmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Weridiana - powtorze wyniki badań, tym razem zbadam nie tylko ogolny cholesterol tylko z podzialem.
Bylam dzisiaj w sklepie by kupic sukienke na chrzest. Tak jak myslalam, latwe to nie bedzie - w tylku 34/46, a w cyckach 38. Chyba bez krawcowej sie nie obejdzie.Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ofka moja tesciowa tak wyleczyla plesniawki u dziecka (palec owijala w gaze i moczyla w moczu kogos zdrowego czy jakos tak i smarowala buzie) nic nie pomagalo , maly nie chcial jesc ale bylo to 20 lat temu.
Ja tez sprobowalam bo babcia mi nagadala ze kiedys dziewczyny stosowaly na tradzik i ze bede miec piekna cere. wysmarowalam buzie na noc i to byla okropna-smierdzaca noc;-)
jak sie domyslacie nie kontynuowalam terapii
teraz na to inaczej patrze , w starych sposobach jest duzo logiki wbrew pozoromzabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Weridiana - powtorze wyniki badań, tym razem zbadam nie tylko ogolny cholesterol tylko z podzialem.
Bylam dzisiaj w sklepie by kupic sukienke na chrzest. Tak jak myslalam, latwe to nie bedzie - w tylku 34/46, a w cyckach 38. Chyba bez krawcowej sie nie obejdzie.
oj ja tez chcialabym zrobic to badanie, wystraszylam sie jak kolega opowiedzial o swoich wynikach , nie spodziewalam sie po prostu . moja ciocia w zeszlym roku miala wylew - zatkane zyly
my tez powoli myslimy o chcinach ale jest to bardziej skomplikowane, musimy zgrac date, bilety (uk czy pl) moze jeszcze schudneto nie bedzie takiego problemu z sukienka
polecam elastyczne materialy i do tego zakiecik wtedy rozmiar nie ma az takiego znaczeniaPaula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mlody marudzil całe popołudnie wisial na piersi od 16:40 do 19 z minutami prawie non stop ( miałam przerwe na obiad i siusiu w sumie tylko ) od 19 do 21 sam nie wiedzial co chcial w sumie my v też nie
i jak ja juz bylam gotowa na kolejne karmienie ten zasnal u tatusia i spal do 1:24
właśnie skonczylismy się karmic i spimy dalej ciekawe czy obudzi się jeszcze raz czy da pospac do 6/7 jak już bywało
W środę mamy usg bioderek
A w sobote Moj wielki powrot jako kierowca od stycznia nie prowadzilamWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 02:54
małaMyszka, Weridiana, magda sz lubią tę wiadomość
-
U Nas wieczór tragiczny, był ryk ogromny nie wiadomo o co. Na szczęście przy cycu się trochę uspokajała. Zawsze po wieczornym karmieniu tatuś ja usypiał a tym razem nie dał rady. Po raz pierwszy usypianie trwało od 19:30 do 22:30 a moje sutki znów są zmasakrowane
Edit: Teraz słyszę ze młoda swiszczy i ma problemy z oddychaniemchyba jakiś katar się zbliża. Pytanie do mam które miały do czynienia z katarem u pociech. Jak sobie z nim skutecznie radzić? Czy z samym katarem trzeba iść do lekarza? Proszę o pomoc bo jestem totalnie zielona w tym temacie
na dodatek w środę mamy zaplanowane szczepienia i chyba nic z tego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 03:06
małaMyszka lubi tę wiadomość