X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    No pije bo jakos ostatnio mam mega ochote. A czemu?
    A pytam, bo dziwie Ci się .... Ją to pije Cole bo jest lepsza :P

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    U Nas wieczór tragiczny, był ryk ogromny nie wiadomo o co. Na szczęście przy cycu się trochę uspokajała. Zawsze po wieczornym karmieniu tatuś ja usypiał a tym razem nie dał rady. Po raz pierwszy usypianie trwało od 19:30 do 22:30 a moje sutki znów są zmasakrowane :-(

Edit: Teraz słyszę ze młoda swiszczy i ma problemy z oddychaniem :-( chyba jakiś katar się zbliża. Pytanie do mam które miały do czynienia z katarem u pociech. Jak sobie z nim skutecznie radzić? Czy z samym katarem trzeba iść do lekarza? Proszę o pomoc bo jestem totalnie zielona w tym temacie :-( na dodatek w środę mamy zaplanowane szczepienia i chyba nic z tego :-(
    Ja to poleciałam, bo jestem panikara. A zalecenia były taki: często czyścić nosek i nawilzac go, dużo nosić na rękach i kłaść na brzuch żeby gluty spływały, żeby na oskrzela nie poszlo. I chyba tylko tyle, później poleciałam na kontrolę. Katar trwał prawie 2 tyg

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    A pytam, bo dziwie Ci się .... Ją to pije Cole bo jest lepsza :P
    Mnie to bez roznicy ale moj stary lubi pepsi to sie podlaczam z dziobem.

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Ofka moja tesciowa tak wyleczyla plesniawki u dziecka (palec owijala w gaze i moczyla w moczu kogos zdrowego czy jakos tak i smarowala buzie) nic nie pomagalo , maly nie chcial jesc ale bylo to 20 lat temu.

Ja tez sprobowalam bo babcia mi nagadala ze kiedys dziewczyny stosowaly na tradzik i ze bede miec piekna cere. wysmarowalam buzie na noc i to byla okropna-smierdzaca noc;-)
    jak sie domyslacie nie kontynuowalam terapii ;-)
    teraz na to inaczej patrze , w starych sposobach jest duzo logiki wbrew pozorom
    To podobno musi byc wlasny mocz....

tb73i09k881y3sjt.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Ktoras pisala o kropelkach cos jak probiotyki na jelitka, przypomnijcie bo nie chce mi sie gmyrac w notatkach forum
    Floractin

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz- u nas tez wczoraj burzliwa rozmowa.maz twierdzi ze wie ze nie ma dla nas czasu i mu z tym zle,ze to sie niby juz niedlugo zmieni....no zobaczymy....co do pomocy przy malej...wczoraj zostal z nia na godzine, nakarmil,przewinal, uspokajal..ale co z tego jak weszlam do domu, mala w lozeczku placze a on w salonie siedzi. Twierdzil ze dopiero ja odlozyl, ale on nie wie czego ona chce i na pewno placzem wymusza zeby ja na rece wziasc...no masakra dla mnie...
    Wystarczyly 2min na moich rekach i mala od razu zasnela- plakala bo byla zmeczona i nie mogla zasnac...a moze poczula mnie i sie uspokoila...ojca to raczej od swieta tylko zna, wiec smiem watpic czy u niego jest w stanie sie wyciszyc i uspokoic..
    Wieczorem go przy kapieli nie bylo, mowil zebym sobie odpuscila raz to kapanie i nie dzwigala, bo on musi jechac, ale ja musze ja kapac codziennie bo pieknie mi potem spi, zreszta tak sie rozluznia w kapieli ze doslownie zasypia w wodzie :)
    Dzis czwarta z rzedu noc, gdzie mala po kapieli i karmieniu spi od 22 do 5 rano :)
    Wlasnie zasnela po karmieniu o 5:30, zatem i ja lece do wyrka jeszcze ;)

Ps. Jakie macie karuzele do lozeczka????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 06:37

małaMyszka, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugie karmienie :-) :-)
    Czy wasze maluchy też c takie dziwne odgłosy wydają przez c sen v Moj takie gardlowe dźwięki odkrzakiwanie bulgotanie szczegolnie jak się prezy i wierzga nogami potem najczesciej jest bak i cisza spi dalej

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Gdzieżeś byla?
    Nadrobiłam zaległości Kochana! 40 stron...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Drugie karmienie :-) :-)
    Czy wasze maluchy też c takie dziwne odgłosy wydają przez c sen v Moj takie gardlowe dźwięki odkrzakiwanie bulgotanie szczegolnie jak się prezy i wierzga nogami potem najczesciej jest bak i cisza spi dalej

Moja tez gada guga i cos tam jeszcze przez sen ;) u nas nie laczy sie to z bakiem, przeciaga sie, albo obraca na boczek i wtedy tak halasuje ;)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    ja tez kompletnie nie wiem jaki jest dzien tygodnia , kazdy taki sam :)
    Ja tez nie rozrozniam, ratuje mnie plan lekcji julii, wtedy jakos to ogarniam.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A ja nie znam litosci. Tak mnie maz wku**l, ze nawet w kapieli mu nie pomoglam, bo zawsze on kapie, a ja robie cala pielegnacje. Nawet do pokoju nie weszlam i nie mam zamiaru palcem przy malej kiwnac do rana. Mleko ma w lodowce, niech zobaczy jak wyglada dzien kiedy jestem sama. Leze jak foka na kanapie i udaje jak mi rewelacyjnie, a az mnie rwie jak slysze jak Julka pojekuje, ale bede twarda
    Oooooo a co sie podzialo ze ci tak zalazl za skore????

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    lekarka kazala mi dopajac mala bo coraz mniej karmie ja piersia i podobno te ruchy jezyka co Zoska robi to znak ze jej sie pic chce.. no nic , bede dopajac.

A jakie dokladnie te ruchy sa??? Wypychanie jezyka do przodu????moja tak robi i jakos tego z niczym nie kojarzylam, a moze powinnam.....:/

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    ja w Luton , okolo 50km na pn od Londynu
    nie wyrabialam dowodu dla dziecka ale kolezanka mowila ze po pierwsze jest na dluzej i szybciej wyrobila ale .......do Egiptu na dowod nie polecisz ;-)

Hehe, no ńie ;) no to faktycznie musimy się zastanowić. W lato chcemy jechać na wakacje, jeszcze nie wiemy gdzie wiec moze ten paszport lepiej...no nie wiem zobaczymy. W każdym razie szkoda wielka ze dość duża odległość będzie nas dzieliła.mam trochę stresa bo będę pierwszy raz podróżować z takim maluszkiem ;) ciekawa jestem jak zareaguje w samolocie.

My po karmieniu i Martucha śpi na mnie.dzis budziła się po 24 o 3 no i teraz koło 6. Mała tez wydajndziwne dźwięki, takie charczenie jak stary chłop, do tego bąki, a jak się przeciąga to robi takie miny,ze posiekać się można ze śmiechu ;)

Jutro do nas przychodzą znajomi żeby poznać Martę.szkoda mi ich bardzo bo oni się starają o dziecko dłużej niż my i nic im z tego nie wychodzi.Mam nadzieje, ze niedługo im się uda.

Kurde leżę przygnieciona przez Martę i tak mi burczy w brzuchu, ze szok. Już nie mogę się doczekać kiedy posprzątać mieszkanie bo jak tak patrzę to mamy taki sajgon,ze aż popadam w depresje, a przy sprzątaniu się relaksuje ;) po południu mama miała zabrać mała do sobie żebym mogła na spokojnie ogarnąć ale wczoraj wieczorem dzwoniła,ze chyba ja bierze jakieś przeziębienie i jutro rano zadzwoni czy się przez noc rozwinęło czy nie. Wiec na wszelki wypadek wygodnie Adama z mala na spacer rano i ogarnę to i owo gdyby mama nie mogła z nią zostać.

Miłego piateczku kochane moje!!!:)

małaMyszka, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos dla tych, ktore maja problemy z zaparciami, hemoroidami i ogolnie z wyproznianiem:

http://m.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/uklad-pokarmowy/dlaczego-siedzenie-na-sedesie-nie-jest-dobra-pozycja-do-wyprozniania_42561.html

A tu ladnie z ilustrowane podsumowanie powyzszego:

http://www.popularnie.pl/korzystanie-z-toalety/

W sumie sprobowac mozna. Ciekawa jestem, czy to rzeczywiscie pomaga.
    Ofka moze, to jest sposob, zeby nie dewastowac lazienki po zabiegu ;)

małaMyszka, magda sz, kasiuleek lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z rana...

Mały spał od 22:15 do 6 wczoraj pomarudził zawinęłam go w rożek i po chwili zasnął. I tak w nim spał do rana...

Muszę kupić śpiworek, bo mam taki na 6 miesięcy, a zauważyłam, że kocykiem się nakrywa, więc śpię na stand by...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 07:19

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie do końca zgodzę. Owszem dieta nie może być nie wiadomo jaka bo się wyjalowimy. Ja jem prawie wszystko. Ostatnio poczulam się tak pewnie, szczególnie po tym co Pisała z Ofka
    Co piszą na forum KP ze mam za swoje. zjadłam we wtorek zupę ala
    Węgierska co Pawel zrobił. Ale nie tak ostra i z..... Fasola. To co się działo w środę to dramat. Najpierw rano chlusnela tak po jedzeniu ze szok a prawie w ogóle nie ulewa. A tu zwymiotowala. Potem cały dzień wyła. Prezyla się. Ciumkala 5 min cyca i znów wycie prezenie nie spanie. Do tego charczenie. Myślałam że infekcja nie odposcila i znów ja coś bierze ze na płuca zeszło. Pediatra badała. Po infekcji ani śladu. Uszy blade, nos suchy, gardło blade płuca czyste. Charczenie po tym chlusnieciu. Ale cała reszta jej wygląda na brzuch i pytanie czy coś nietypowego jadłam. No i to była fasola.Bo młoda normalnie nie ma ani kolek ani boli brzucha. Na drugi Dzień juz super powrót do normalności. Starsza miała tak na jabłko. Za każdym Razem po jablku jazda. Mało tego jak sama jadła tez był problem. Dopiero kolo chyba roku zaczęła tolerować jabłka. A co u nas? Napisze wam później. Masakra, mieliśmy taka jazdę w Rodzinie...szok. Pozatym kuchnia juz wymuskana. Wszystko jest. W salonie brakuje nowego dywanu stołu, ramek ze zdjęciami i zmieniania obicia na drugiej sofie. Stolik i zdjęcia będą na dniach dywan po ślubie bo niestety podoba mi się za drogi i pozwolę sobie na niego po ślubie :) rany Julek!!! Laski wiecie że za tydzień wychodzę za mąż??? Masakra, kiedy to Zlecialo?!!!

Paula_071, małaMyszka, magda sz, zabka11, Zetka, Weridiana, KasiaeN. lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez wydaje z siebie dziwne odglosy, glownie w nocy, albo mi sie wydaje, bo wtedy jest w domu cicho. Nie moge spac przez to, a zeby zmilkl to musze go polozyc na klatce. Wtedy momentalnie zasypia w ciszy. I tak wlasnie karmilam go 4-5, i spal na mnie do 7:30.

Ofka albo ktoras z dziewczyn, uzywalyscie juz tego katarka? Ja mam opory.

Moj syn skonczyl juz 6 tygodni i wazy 5kg. Moja kochana kluseczka :-) a za rok do pracy...

Moj maz ma dzisiaj urodziny, ja w niedziele. Zawsze z tej okazji gdzies wyjezdzalismy, uwazalismy to za najlepszy prezent, czas spedzony razem. Ale teraz z takim maluszkiem wyjazd to bylaby meczarnia a nie odpoczynek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 07:55

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Oooooo a co sie podzialo ze ci tak zalazl za skore????

Nie moze zrozumiec dlaczego o 17 i o 20 Julka dostaje mleko z butelki zamiast z cycka a odpowiedz jest bardzo prosta, po to zeby tatus tez mial z nia kontakt, mogl nakarmic 2 razy dziennie, a ja wtedy wole sie zrelaksowac i sciagnac. Co prawda nie ma nic piekniejszego niz spokojne dziecko wtulone w mame i ciagnace cyca, ale Julka coraz czesciej zaczyna mi przysypiac przy cycku i czesto sie prezy i wygina i wtedy nerwy mi puszczaja, a on tego zrozumiec nie moze, bo wygodniej jest usiasc z laptopem niz nakarmic dziecko. Choc nie powiem popoludniu zajmuje sie mala to wiem, ze chetnie by sie zrelaksowal, a ze mala popoludniu nie spi to nie ma na to szans

zabka11, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha... Faceci zawsze chcą się Zrelaksować a nie pomyślą ze my cały Dzień z Dzieckiem Tez byśmy chciały a z tym najtrudniej... Ja to mojemu nawet Współczuję bo wraca i cały czas aż do uśpienia zajmuje się starsza. Podaje też obiad który zrobiłam ja albo on dzień wcześniej. Robi zakupy. Myje obydwie córki. Sprząta łazienkę. Nie mogę Powiedzieć stara się więc jego chęć odprężenia Tez Rozumiem. Jutro mamy w domu wieczór paniensko kawalerski. Starsza odstawiamy do babci. Tez mam ochotę jak wy Porządnie się upić ale musi to poczekać JESZCZE ze 4 msc :) Wczoraj mała Skończyła 2 msc :) kiedy to Zlecialo. Ja stosowałam katarek i jest spoko, nie ma się czego bać. A ja w końcu jak mam choć chwile dla siebie to czytam:) Pan Losowego Ogrodu :) Lubie fantasy i science fiction i Historyczne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 08:07

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn, ktorych dziec spia cala noc.
    Julka zasypia ok 23 i wstaje ok 5 i jak sie budze to cycki chca wybuchnac, a jestem tak padnieta, ze nie budze sie w nocy i nie chce mi sie ustawiac budzika na sciaganie. Jak sobie radzicie??

‹‹ 2145 2146 2147 2148 2149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ