X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru super ale masz eleganckiego synka
    Widze ze ma buty kurde ja mojemu nie zakladam ba nawet chyba nie mam zadnych a jak reszta zakladacie jakies buciki?

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze Starszą to odciagalam 360 po nocy z dwóch cycow :) a co do eksplodujacych cycow to jestem zdziwiona bo myślałam że dopiero niedawno zaczęła CI tak spać. Mi śpi po 8-9 h i po 2 tyg się tak wyregulowalo ze nie Mą tykajacych bomb tylko pełne. Nie pękają w nocy a w dzień wystarcza :)

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki
    wróciłam od lekarza, chciałam być spokojniejsza przez weekend to poszłyśmy na wizytę. Gardło blade, lekarka obstawia, że na 99% chrypa jest przez obrzęknięte struny głosowe, czyli tak jak przypuszczałam od darcia się w przychodni. zaleciła naturalne inhalacje na świeżym powietrzu :-) i ewentualnie calcium. Mam nadzieję, że przejdzie i nic nowego się nie rozwinie.

Weridiana, ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Widze ze ma buty kurde ja mojemu nie zakladam ba nawet chyba nie mam zadnych a jak reszta zakladacie jakies buciki?
    Buciki mieciutkie zakładam nie zawsze ale jak jest zimno bo strasznie marzna mu stopy :(

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru, ale wielki chlopak! Widac, ze jest co nosic ;) Zazdroszcze, ze sam Ci usypia, moje marzenie, ale nie mozna miec wszystkiego :)

Apaczka jesli Twoje mysli swiadcza, ze jestes wyrodna matka, to jestesmy dwie.
    Ja tez wiem, ze te chwile teraz sa niepowtarzalne, ciesze sie nimi, ale tez nie moge sie doczekac az bedzie sama trzymac glowke, siedziec, bawic sie zabawkami, bo poki co tylko patrzy na karuzele i krowe, az zacznie je chwytac i smiac sie do mnie tak w glos, az mina kolki (swoja droga juz 2 tygodnie byly bez kolek i znowu wrocily :/), jak bedzie spac sama w swoim lozeczku a ja przestane sieto nia bac, ale to chyba nigdy nie nastapi, cale zycie bede sie o nia bac :)

apaczka, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Ja ze Starszą to odciagalam 360 po nocy z dwóch cycow :) a co do eksplodujacych cycow to jestem zdziwiona bo myślałam że dopiero niedawno zaczęła CI tak spać. Mi śpi po 8-9 h i po 2 tyg się tak wyregulowalo ze nie Mą tykajacych bomb tylko pełne. Nie pękają w nocy a w dzień wystarcza :)

U mnie cos zaczyna sie dziac bo sa gorace i od samego poczatku po 3-4h nieuzywania ich sa twarde i pelne. Ja z dwoch nie sciagnelam wiecej niz 140 ml, ale to pojedyncze ekscesy normalnie tak po 110-125

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 10:14

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:

Ja tez nie mam i pomyslalam ze warto by bylo kupic

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na brzuszek i jelita polecam Neonatus LCR:)

Staś codziennie około 7 nie chce juz spać w łóżeczku biorę go wtedy do nas i kładę na piersiach...śpi nawet 3h ale kurde juz mi coraz ciężej...a kiedy go odkładam oczy jak 5zl...oby z czasem uznał ze kolo mamy też jest dobrze;)!

Od wczoraj ciagle wklada raczke du buzi nawet smoczka wywala... czyżby dziąsła...
    Miłego dnia :)!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 10:19

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:

Staś codziennie około 7 nie chce juz spać w łóżeczku biorę go wtedy do nas i kładę na piersiach...śpi nawet 3h ale kurde juz mi coraz ciężej...a kiedy go odkładam oczy jak 5zl...oby z czasem uznał ze kolo mamy też jest dobrze;)!Miłego dnia :)!!
    moja też takie spanie uwielbia, ale zaczęłam kłaść ją obok siebie i tak leżę bliziutko, przytulam ją, głaszczę po główce i też pięknie zasypia. Spróbuj, może małemu też się spodoba, w końcu najważniejsze żeby mama była blisko.

Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Mam nakladki MAM. I MADELI. Wole mam i Artek tez
    No ja próbuję karmic bez ale mam duze piersi duze otoczki i plaskie sutki i to jest lipa straszna
    Tak jak ja. Cyc ogromny otoczka mega a sutków brak...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:

Staś codziennie około 7 nie chce juz spać w łóżeczku biorę go wtedy do nas i kładę na piersiach...śpi nawet 3h ale kurde juz mi coraz ciężej...a kiedy go odkładam oczy jak 5zl...oby z czasem uznał ze kolo mamy też jest dobrze;)!

Od wczoraj ciagle wklada raczke du buzi nawet smoczka wywala... czyżby dziąsła...
    Miłego dnia :)!!

Ja kupiłam maść na dziąsła i jest poprawa. Tzn jak tylko posmaruje cisza i spokój. Ale slini się strasznie ;)

Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Tak jak ja. Cyc ogromny otoczka mega a sutków brak...

Tylko im dluzej karmicie z nakladkami tym trudniej potem je odstawić bo dziecko sie przyzwyczai do ssania przez nie. Ja podobnie jak Myszka duże piersi, otoczka na 6cm i wklęsłe brodawki ale po około 3 tyg odstawiłam nakładki i mała zalapala, były problemy,ale ona nie znała innego cyca i sie nauczyła ssac ja jej tylko lapalam otoczke i pakowalam do buzi, i powiem Wam ze na dłuższą metę to jest wygoda bez tych nakładek.

Czy to mozliwe ze teraz pojawiły sie kolki?? U dwumiesiecznego dziecka??
    Idę dziś po espumisan bo od kilku dni jest masakra.

km5se6ydvkshe5ag.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Magda, a dlaczego ukladasz mala na boku? Nam ortopeda powiedzial ze jak dziecko jest zdrowe to ma spać na pleckach.
    A mi ortopeda powiedzial ze dla bioderek nie ma znaczenia jak ukladamy dziecko. Wada jesli jest, to juz od urodzenia i wtedy trzeba ukladac odpowiednio.owszem, nie ma takiej rzeczy, jakiej nie da sie popsuc, ale powiedzial ze nikle szanse zeby wypaczyc biderka przez ukladanie na boczku.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i mam chuste, w niedziele idę do koleżanki na naukę motania...
    Wózek pali moja córkę w tyłek, każdy spacer to jeden wielki płacz.
    Nosidełko włączę jak skończy 4 miesiące a teraz pozostaje mi chusta.

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka Twoja córka tez nie lubi wózka prawda?
    Jak dajesz rade?
    Masz chustę?
    Mnie dobija to ze nie mogę sie nigdzie ruszyć:(

km5se6ydvkshe5ag.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka mi polozna powiedziala, ze kladac dziecko na boku splaszczamy bioderka.

Magd kolki w 2 miesiacu wydaja mi sie mozliwe.
    Odnosnie nakladek ja nawet nie chce jej odzwyczajac, bo tak mi po prostu wygodniej :)

Podczytywalam dzis lipcowki, a tam na topie wygasanie watku i tak sobie pomyslalam, ze od nas tez duzo dziewczyn po porodzie ucieklo

• Magd Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze mina w takim razie po 3 miesiącu..
    Bardzo współczuję tym z Was których maluchy maja kolki od "poczatku".
    U mnie około tygodnia to trwa i padam..

Ja w ciąży sie nie udzielalam bo miałam ciężką ciążę, byłam zdolowana i przestraszona, ale Was podczytywalam, a teraz jestem na bieżąco i serio w jakiś sposob obecnosc tu mi pomaga w takim codziennym życiu z moim dzieckiem..
    Tym bardziej ze nie mam nikogo z takim maluchem czyli takimi radosciami no i skutkami wiadomo.

niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula moja strasznie się pręży i stęka i ulewa to co zjadła nawet do godziny 1,5h po karmieniu i odbiciu więc boję się płasko kłaść...przez to wczoraj nawet nosem ulała ale kupa poszła przynajmniej.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chujowa pani domu w pełnej krasie :D

oto mój serniczek <3, to czarne to nie polewa :D
    znvjix.jpg

magda sz, apaczka, AgaSad, Lady Savage, aaaaga, Martucha86, Zetka, niecierpliwa, Weridiana, Pulpecja, KasiaeN., zabka11, mamasia, Magd, Amberla, lys, małaMyszka, Maniuś, witaminkab lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Najlepszego kobiety!
    Powiedzcie czy jestem wyrodną matką - cieszy mnie kazdy mijający tydzień bo zbliża nas do okrsu kiedy córeczka będzie bardziej kontaktowa, może mniej marudna, będziemy mogli wybrać się gdzieś dalej, dłużej pośpi, będzie miała stałe pory snu i aktywności, polezy chwilę i zainteresuje się czymś itp. Doceniam każdy dzień, każdy jej uśmiech i cieszy mnie kazdy postęp jaki widzę w jej rozwoju. Tylko marzy mi się już grudzień ;-)
    Też tak macie?

Tez.

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 2147 2148 2149 2150 2151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ