X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    Żabka Twoja córka tez nie lubi wózka prawda?
    Jak dajesz rade?
    Masz chustę?
    Mnie dobija to ze nie mogę sie nigdzie ruszyć:(

Moja jak zasnje w wozku to na chwile, jak sie zbudzi to nie polezy w wozxku ani sekundy. Jest wrzask i koniec
    Na chwile obecna rzadko wychodze na spacer, dla mnie to zawsze stresujaca wyprawa.
    Jak sa ladniejsze dni to wystawiam mala w bujaczxku na balkon.
    Tez mam chuste, ale narazie ucze sie na lalce ja wiazac.

Kasia chyba tez uzywa chusty????

Magda sz- sprobuj na to to ulewanie podawac zageszczacz Nutriton Bebilon u nass podzialal, choc ja juz go nie podaje bo nie ma takiej potrzeby.

Javdzis cudem ugotowalam dwie zupy - ogorkowa dla julii i meza, a dla siebie zupe"nic" jak zwykle ;)
    Mala podsypiala w bujaku i jedna noga ja bujalam ,w miedzyczasie obierajac warzywa;) jestem z siebie dumna ze to ogarnelam ;)
    Ide nastawic pranie, mala po karmieniu zasnela.
    Czy u was tez tak pada????

mamasia, Weridiana, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Weridiana 100 lat!!

Ainer mi az slinka pociekla na ta polewe czekoladowa :D

Zabka a espumisan 100 wam nie pomogl??

Troche pomogl, ostatnio kolka byla w poniedzislek, ale czesto mala poplakuje przed zrobieniem kupki, wlasnie popoludniami...a ze dostalam te niemieckie kropelki to je wyprobuje...
    Wiem ze one sa slabsze niz tez espomisan100, ale zobaczymy....dawkuje sie inaczej, moze w tym tkwi szkopul...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 13:56

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co nie pada i jest całkiem ciepło, troszkę wieje, siedze w parku na lawce. U nas zwykle Mlody śpi około 21.00, i pobudki są około 1.00 i około 5.00 , zwykle nam się schodzi około 1,5 lub 2 godziny z karmieniem, przewijaniem i zasypianiem. Nie wiem jak Wy, ale ja po tych nocach w ciągu dnia czuje się zmeczona, w tym tyg mam kryzys, zasypiam na stojąco i wyglądam tragicznie, jak zombie.

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    U mnie póki co nie pada i jest całkiem ciepło, troszkę wieje, siedze w parku na lawce. U nas zwykle Mlody śpi około 21.00, i pobudki są około 1.00 i około 5.00 , zwykle nam się schodzi około 1,5 lub 2 godziny z karmieniem, przewijaniem i zasypianiem. Nie wiem jak Wy, ale ja po tych nocach w ciągu dnia czuje się zmeczona, w tym tyg mam kryzys, zasypiam na stojąco i wyglądam tragicznie, jak zombie.

Mi na vooczatku tez tak schodzilo z karmieniem , teraz wszystko zajmuje pol godz, maks 45min. Przewijam ja przed karmieniem, je z jednej piersi ok 15min, nie odbijam zeby nie wybudzac, zawijam z powrotem w rozek i odkladam do lozeczka.
    Wczesniej chcialam by jadla z obu piersi,by odbijala i to bylo bledne kolo, bo jak juz przysnela to ja ja odbijaniem czy porzerzucasniem na druga piers znow wybudzalam i potem bylo pol godz.noszenia i lulania.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, rozmawiałam z babcia, ona jest pediatra, z tym ze od 13 lat na emeryturze, powiedziała mi że na kolke sa dobre krople Babynos, najlepsze ze wszystkich, z tym ze w Pl ich nie ma, ale w Niemczech można kupić. Może ktorejs z Was ta informacja się przyda. Sama nie testowalam.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,Weridiana najlepsze życzenia :-)

Miru ale przystojniacha z Nathanielka <3

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam Sab simplex od koleżanki, rozmawiałysmy prze tel i mówiłam jen o kolkach i mi przywiozła po swoim maluchu.
    Wiem ze już tysiąc razy pisałyscie o dawkowaniu... ale napiszcie proszę jak to podajecie, bo próbowałam odszukać ale na tel ciezko mi operować, a niestety trzymając małą na rękach nie umiem z laptopem sie ogarnąć.

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    Dostałam Sab simplex od koleżanki, rozmawiałysmy prze tel i mówiłam jen o kolkach i mi przywiozła po swoim maluchu.
    Wiem ze już tysiąc razy pisałyscie o dawkowaniu... ale napiszcie proszę jak to podajecie, bo próbowałam odszukać ale na tel ciezko mi operować, a niestety trzymając małą na rękach nie umiem z laptopem sie ogarnąć.
    My dajemy po 15 kropelek do każdego mleka. Lekarz mówi ze 5 cztery razy dziennie. U nas się nie sprawdziło.

Magd, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:

Ja znalazlam polska ulotke do tego leku i wg niej daje sie 15kropelek przed kazdym karmieniem i ja od dzis tak podaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 15:32

Magd, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru dzięki!!!

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Ja znalazlam polska ulotke do tego leku i wg niej daje sie 15kropelek przed kazdym karmieniem i ja od dzis tak podaje.

Tak jej dam od następnego karmienia

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    spoko ze już ta godzina, a ja z obiadem w czarnej dupie. Nawet nie mam pomysłu . Chyba frytki pójdą w ruch. Ofka jadasz frytki?
    ja jadłam parę razy, ale nie dużo, a przyznam że wciągnęła bym sobie mały kopiec.
    Jadam, jasne. Ostatnio jadlam z rybka i syrowka z kiszonej. A wiecie ze u mnie w domu jada sie frytki z czosnkiem i surowym jajkiem a do tego szpinak lub salata.

ainer85, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas od 3 dni piekna pogoda..szkoda tylko ze Emma nie chce spac dluzej , zdazylam powiesic pranie i myslalam ze sobie usiade z kawka a tu dupa, a raczej wrzask ;-)
    Teraz czekamy pod szkola i mala spi w samochodzie (dobre i to).
    Zauwazylam ze wklada czesciej raczki do buzi i gryzie moje palce , moze to poczatki zabkow

Ofka tak mi sie Przypomnialo z hemoroidami - to oni nie znieczulaja do zabiegu?

1usasg185gkausx0.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oprócz hemorojda mam jeszcze jeden wstydliwy problem,.... a i oprócz zwisajacego brzucha,... no i oprócz rozklapiochy ( wychodzi na to że mam więcej wstydliwych problemów niż myslalam :/ ) chodzi mi o gazy. Nie mogę sobie poradzić. Zaczęło się w ciąży i trwa do teraz. Przychodzi wieczór i mój tyłek sieje spustoszenie. Nawet nie mogę posiedziec wieczorem jak ktoś przychodzi bo jest jeden za drugim. Myslalam że to od owoców, ale odkrylam że nie ma znaczenia co zjem i tak gazuje. Szkoda mi malej, bo niedługo matkę po smrodzie będzie poznawać. Już naprawdę mi to przeszkadza, bo ilez można...
    Ale temat sobie wybrałam.... Akurat w porze obiadu:/ ale chciałam zapytać czy którąś też tak ma i może zna przyczynę, albo może ma jakiś sposób na to?

Zetka, Ewa123, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    Ja oprócz hemorojda mam jeszcze jeden wstydliwy problem,.... a i oprócz zwisajacego brzucha,... no i oprócz rozklapiochy ( wychodzi na to że mam więcej wstydliwych problemów niż myslalam :/ ) chodzi mi o gazy. Nie mogę sobie poradzić. Zaczęło się w ciąży i trwa do teraz. Przychodzi wieczór i mój tyłek sieje spustoszenie. Nawet nie mogę posiedziec wieczorem jak ktoś przychodzi bo jest jeden za drugim. Myslalam że to od owoców, ale odkrylam że nie ma znaczenia co zjem i tak gazuje. Szkoda mi malej, bo niedługo matkę po smrodzie będzie poznawać. Już naprawdę mi to przeszkadza, bo ilez można...
    Ale temat sobie wybrałam.... Akurat w porze obiadu:/ ale chciałam zapytać czy którąś też tak ma i może zna przyczynę, albo może ma jakiś sposób na to?
    Ja tez tak miałam. Oj strasznie w sumie teraz tez mam ale mniej. Ja biorę espumisan i jest lepiej. Czasem tabletki a czasem te kropelki.
    Przyczyną może być to ze jelita wracają na swoje miejsce. Ale u mnie już jest lepiej ale miałam tak jak ty. Nie mogłam wysiedziec.

ainer85, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po pasie porodowym zauważyłam że jest taki dyskomfort jak w ciąży kiedy jelita się wypychaly teraz czuję jak są wgniatane. I od 4 dni jak stosuje pas gazy zniknely do minimum. Pani w sklepie powiedziała ze podtrzymują brzuch i pomagają wrócić do normy wiec może coś w tym jest.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj jadłam pizze i papryczki ostre :0) i mojej małej nic po tym jedzonku nie było O.o

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jadłam już pierogi z grzybami i kapustą i sos grzybowy. Też było ok

v40cu9h.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Jadam, jasne. Ostatnio jadlam z rybka i syrowka z kiszonej. A wiecie ze u mnie w domu jada sie frytki z czosnkiem i surowym jajkiem a do tego szpinak lub salata.

niech Cie kule biją! nie tknęła bym!

zabka11, małaMyszka, witaminkab lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    Ja tak mialam po cesarce. Jelita sa porazone i juz mi tak zostanie na zawsze mowi moja upiorna siostra. Ale przechodzi.

zabka11, ainer85, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 2149 2150 2151 2152 2153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ