X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    Żabka Twoja córka tez nie lubi wózka prawda?
    Jak dajesz rade?
    Masz chustę?
    Mnie dobija to ze nie mogę sie nigdzie ruszyć:(

Moja jak zasnje w wozku to na chwile, jak sie zbudzi to nie polezy w wozxku ani sekundy. Jest wrzask i koniec
    Na chwile obecna rzadko wychodze na spacer, dla mnie to zawsze stresujaca wyprawa.
    Jak sa ladniejsze dni to wystawiam mala w bujaczxku na balkon.
    Tez mam chuste, ale narazie ucze sie na lalce ja wiazac.

Kasia chyba tez uzywa chusty????

Magda sz- sprobuj na to to ulewanie podawac zageszczacz Nutriton Bebilon u nass podzialal, choc ja juz go nie podaje bo nie ma takiej potrzeby.

Javdzis cudem ugotowalam dwie zupy - ogorkowa dla julii i meza, a dla siebie zupe"nic" jak zwykle ;)
    Mala podsypiala w bujaku i jedna noga ja bujalam ,w miedzyczasie obierajac warzywa;) jestem z siebie dumna ze to ogarnelam ;)
    Ide nastawic pranie, mala po karmieniu zasnela.
    Czy u was tez tak pada????

mamasia, Weridiana, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Weridiana 100 lat!!

Ainer mi az slinka pociekla na ta polewe czekoladowa :D

Zabka a espumisan 100 wam nie pomogl??

Troche pomogl, ostatnio kolka byla w poniedzislek, ale czesto mala poplakuje przed zrobieniem kupki, wlasnie popoludniami...a ze dostalam te niemieckie kropelki to je wyprobuje...
    Wiem ze one sa slabsze niz tez espomisan100, ale zobaczymy....dawkuje sie inaczej, moze w tym tkwi szkopul...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 13:56

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co nie pada i jest całkiem ciepło, troszkę wieje, siedze w parku na lawce. U nas zwykle Mlody śpi około 21.00, i pobudki są około 1.00 i około 5.00 , zwykle nam się schodzi około 1,5 lub 2 godziny z karmieniem, przewijaniem i zasypianiem. Nie wiem jak Wy, ale ja po tych nocach w ciągu dnia czuje się zmeczona, w tym tyg mam kryzys, zasypiam na stojąco i wyglądam tragicznie, jak zombie.

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    U mnie póki co nie pada i jest całkiem ciepło, troszkę wieje, siedze w parku na lawce. U nas zwykle Mlody śpi około 21.00, i pobudki są około 1.00 i około 5.00 , zwykle nam się schodzi około 1,5 lub 2 godziny z karmieniem, przewijaniem i zasypianiem. Nie wiem jak Wy, ale ja po tych nocach w ciągu dnia czuje się zmeczona, w tym tyg mam kryzys, zasypiam na stojąco i wyglądam tragicznie, jak zombie.

Mi na vooczatku tez tak schodzilo z karmieniem , teraz wszystko zajmuje pol godz, maks 45min. Przewijam ja przed karmieniem, je z jednej piersi ok 15min, nie odbijam zeby nie wybudzac, zawijam z powrotem w rozek i odkladam do lozeczka.
    Wczesniej chcialam by jadla z obu piersi,by odbijala i to bylo bledne kolo, bo jak juz przysnela to ja ja odbijaniem czy porzerzucasniem na druga piers znow wybudzalam i potem bylo pol godz.noszenia i lulania.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, rozmawiałam z babcia, ona jest pediatra, z tym ze od 13 lat na emeryturze, powiedziała mi że na kolke sa dobre krople Babynos, najlepsze ze wszystkich, z tym ze w Pl ich nie ma, ale w Niemczech można kupić. Może ktorejs z Was ta informacja się przyda. Sama nie testowalam.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,Weridiana najlepsze życzenia :-)

Miru ale przystojniacha z Nathanielka <3

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam Sab simplex od koleżanki, rozmawiałysmy prze tel i mówiłam jen o kolkach i mi przywiozła po swoim maluchu.
    Wiem ze już tysiąc razy pisałyscie o dawkowaniu... ale napiszcie proszę jak to podajecie, bo próbowałam odszukać ale na tel ciezko mi operować, a niestety trzymając małą na rękach nie umiem z laptopem sie ogarnąć.

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    Dostałam Sab simplex od koleżanki, rozmawiałysmy prze tel i mówiłam jen o kolkach i mi przywiozła po swoim maluchu.
    Wiem ze już tysiąc razy pisałyscie o dawkowaniu... ale napiszcie proszę jak to podajecie, bo próbowałam odszukać ale na tel ciezko mi operować, a niestety trzymając małą na rękach nie umiem z laptopem sie ogarnąć.
    My dajemy po 15 kropelek do każdego mleka. Lekarz mówi ze 5 cztery razy dziennie. U nas się nie sprawdziło.

Magd, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:

Ja znalazlam polska ulotke do tego leku i wg niej daje sie 15kropelek przed kazdym karmieniem i ja od dzis tak podaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 15:32

Magd, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru dzięki!!!

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Ja znalazlam polska ulotke do tego leku i wg niej daje sie 15kropelek przed kazdym karmieniem i ja od dzis tak podaje.

Tak jej dam od następnego karmienia

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    spoko ze już ta godzina, a ja z obiadem w czarnej dupie. Nawet nie mam pomysłu . Chyba frytki pójdą w ruch. Ofka jadasz frytki?
    ja jadłam parę razy, ale nie dużo, a przyznam że wciągnęła bym sobie mały kopiec.
    Jadam, jasne. Ostatnio jadlam z rybka i syrowka z kiszonej. A wiecie ze u mnie w domu jada sie frytki z czosnkiem i surowym jajkiem a do tego szpinak lub salata.

ainer85, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas od 3 dni piekna pogoda..szkoda tylko ze Emma nie chce spac dluzej , zdazylam powiesic pranie i myslalam ze sobie usiade z kawka a tu dupa, a raczej wrzask ;-)
    Teraz czekamy pod szkola i mala spi w samochodzie (dobre i to).
    Zauwazylam ze wklada czesciej raczki do buzi i gryzie moje palce , moze to poczatki zabkow

Ofka tak mi sie Przypomnialo z hemoroidami - to oni nie znieczulaja do zabiegu?

1usasg185gkausx0.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oprócz hemorojda mam jeszcze jeden wstydliwy problem,.... a i oprócz zwisajacego brzucha,... no i oprócz rozklapiochy ( wychodzi na to że mam więcej wstydliwych problemów niż myslalam :/ ) chodzi mi o gazy. Nie mogę sobie poradzić. Zaczęło się w ciąży i trwa do teraz. Przychodzi wieczór i mój tyłek sieje spustoszenie. Nawet nie mogę posiedziec wieczorem jak ktoś przychodzi bo jest jeden za drugim. Myslalam że to od owoców, ale odkrylam że nie ma znaczenia co zjem i tak gazuje. Szkoda mi malej, bo niedługo matkę po smrodzie będzie poznawać. Już naprawdę mi to przeszkadza, bo ilez można...
    Ale temat sobie wybrałam.... Akurat w porze obiadu:/ ale chciałam zapytać czy którąś też tak ma i może zna przyczynę, albo może ma jakiś sposób na to?

Zetka, Ewa123, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    Ja oprócz hemorojda mam jeszcze jeden wstydliwy problem,.... a i oprócz zwisajacego brzucha,... no i oprócz rozklapiochy ( wychodzi na to że mam więcej wstydliwych problemów niż myslalam :/ ) chodzi mi o gazy. Nie mogę sobie poradzić. Zaczęło się w ciąży i trwa do teraz. Przychodzi wieczór i mój tyłek sieje spustoszenie. Nawet nie mogę posiedziec wieczorem jak ktoś przychodzi bo jest jeden za drugim. Myslalam że to od owoców, ale odkrylam że nie ma znaczenia co zjem i tak gazuje. Szkoda mi malej, bo niedługo matkę po smrodzie będzie poznawać. Już naprawdę mi to przeszkadza, bo ilez można...
    Ale temat sobie wybrałam.... Akurat w porze obiadu:/ ale chciałam zapytać czy którąś też tak ma i może zna przyczynę, albo może ma jakiś sposób na to?
    Ja tez tak miałam. Oj strasznie w sumie teraz tez mam ale mniej. Ja biorę espumisan i jest lepiej. Czasem tabletki a czasem te kropelki.
    Przyczyną może być to ze jelita wracają na swoje miejsce. Ale u mnie już jest lepiej ale miałam tak jak ty. Nie mogłam wysiedziec.

ainer85, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po pasie porodowym zauważyłam że jest taki dyskomfort jak w ciąży kiedy jelita się wypychaly teraz czuję jak są wgniatane. I od 4 dni jak stosuje pas gazy zniknely do minimum. Pani w sklepie powiedziała ze podtrzymują brzuch i pomagają wrócić do normy wiec może coś w tym jest.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj jadłam pizze i papryczki ostre :0) i mojej małej nic po tym jedzonku nie było O.o

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jadłam już pierogi z grzybami i kapustą i sos grzybowy. Też było ok

v40cu9h.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Jadam, jasne. Ostatnio jadlam z rybka i syrowka z kiszonej. A wiecie ze u mnie w domu jada sie frytki z czosnkiem i surowym jajkiem a do tego szpinak lub salata.

niech Cie kule biją! nie tknęła bym!

zabka11, małaMyszka, witaminkab lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    Ja tak mialam po cesarce. Jelita sa porazone i juz mi tak zostanie na zawsze mowi moja upiorna siostra. Ale przechodzi.

zabka11, ainer85, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 2149 2150 2151 2152 2153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ