SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
małaMyszka wrote:Tak czytam i czytam,że Wy robiłyście dzieciom badania krwi i moczu. To z zalecenia przez lekarza? Coś się działo? Czy to profilaktycznie tak dla samego badania?
Mój miał tylko powtórkę przesiewowe go, co Wam pisałam, ale wyszły ok. Na pierwszej wizycie u pediatry nie dostałam nawet skierowania na bioderka, co mnie trochę zmartwiło, ale nie dopytywałam, bo byłam przestraszona samą wizytą...
W środę idę na szczepienia to zapytam o bioderka...
Jak karmicie z butli to dzieci się nakładają? Mój jak dostanie flaszke 90-110 ml to przez chwilę jest spoko a później i tak cycu musi być. Trochę się boję niedzieli, bo mam zajęcia od 11-18 plus ponad godzina na dojazd. Jutro się nie boję, bo M. po mnie przejedzie i na karmię małego po ok. 3 godzinach
A nie dostaliscie skierowania na usg bioderka ze szpitala??? My tak dostalysmy wlasnie i to z zaznaczeniem zeby zrobic miedzy 4a 6tyg.zycia.
U mnie butla mala dojada po cycu i jest ok.
Na mocz skierowala nas pediatra jak przyszlysmy z bolami brzuszka...ale i tak nie udalo mi sie tego moczu zlapac....nie wiem jak spojrze lekarce w oczy w srode, bo przez ponad 2tyg nie zlapalam siuskow...staralam sie , zuzylasm 12woreczkow i co z tego jask siuku bylo za woreczkiem, a jak juz sie udalo do srodka to jeszcze z kupa w gratisie....
Ale mi dzis ten smrodek maly nie spi wcale, trxy drzemki po 10 i 20min i to wszystko.....bujam ja we bujaczku, za godzine kapiel jedzenie i mam nadzieje ze odleci do krainy snow;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 19:15
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Co do diety to ją nie jem fast foodów i kapuścianych. Pizzę jadłam bez dodatków typu pieczarki czy papryka. Zwykłą z serem i szynką. Jabłka jem surowe bo gotowanego bym nie tknęła...
-
małaMyszka wrote:Co do diety to ją nie jem fast foodów i kapuścianych. Pizzę jadłam bez dodatków typu pieczarki czy papryka. Zwykłą z serem i szynką. Jabłka jem surowe bo gotowanego bym nie tknęła...
Zazdraszczam...ja widac musze ostrozniej...tym bardziej ze kolki nam sie zdarzaja...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
zabka11 wrote:A nie dostaliscie skierowania na usg bioderka ze szpitala??? My tak dostalysmy wlasnie i to z zaznaczeniem zeby zrobic miedzy 4a 6tyg.zycia.
U mnie butla mala dojada po cycu i jest ok.
Ale mi dzis ten smrodek maly nie spi wcale, trxy drzemki po 10 i 20min i to wszystko.....bujam ja we bujaczku, za godzine kapiel jedzenie i mam nadzieje ze odleci do krainy snow;)zabka11 lubi tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Zazdraszczam...ja widac musze ostrozniej...tym bardziej ze kolki nam sie zdarzaja...
-
zabka11 wrote:Dziewczyny czy mis szumnius jest tak glosny jak suszarka????
Zastanawiam sie nad kupnem, tylko jak bedzie za cichy to u nas nie zda egzaminu....zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula zwykle ma glowe w bok jak na plasko lezy ale czesto gesto na wprost, raz mi sie tak zachlusnela wymiocinami ze mam stracha. Klade ja spac na boczku ale ona i tak sama sie przewierca, zmieniam jej boczki co 2-3 h zeby nic sie nie odksztalcilo.
Zabka corcia laleczka
Kupilam Bebilona AR- niedobre ale jakos 60 ml wypila. Kupilam tez zwykla Humane1. Te AR bede dawac jak bedzie miala gorsze dni.
Mam mega ochote na drinka margarite o dzizus. Ide do sklepu po jakies karmi czy cos... W tym momencie zazdroszcze mamom na mm tylkozabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Wlasnie ulala mleko AR...aaa w pizdziet z tymi mlekami..
nie wiem juz, ona na tyle energii po jedzeniu macha wszystkim czym moze jakby leciala i jest bleee
Magda sprobuj podawac ten zageszczacz- zobaczysz,ze dziala.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Paula i tu jest problem umiem karmic tylko na lezaco
Ale to nie problem, ja też karmię na leżąco spod pachy. Moje nogi w prawo, a Tomka w lewo:) takie coś http://bi.gazeta.pl/im/2/5023/z5023952Q.jpg
mała myszka - ja zrobiłam badania krwi przez przypadek. Poszłam do lekarza, bo miały miał mały katar a szczepienie miało być za 2 dni. Pediatra zleciła badanie na bilirubinę, bo twierdziła, że jest żółty, a dodatkowo morfologię. I wyszło, że bilirubina jest ok jak, ale niska jest hemoglobina więc ma anemię.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Dziewczyny sto lat!!!
Żabka cudowna masz córkę
Ja się trochę połamałam. Podrzuciłam Martę mamie żeby posprzątać. Odciagnelam cała butle mleka , pojechałam na zakupy-swoją droga zwykle zakupy w spozywczaku stały się teraz mega rozrywka i relaksemno i przyjechałam do domu, zaczęłam sprzątać i dzwoni mama, ze Marta ryczy i nie chce tknąć butli
a wcześniej pila z butelki. ni wiem skąd ta zmiana. macie jakiś pomysł ? W październiku miałam z mama iść do teatru i teraz raczej muszę oddać bilet swój bo jak mała nie będzie chciała jest z butelki to nie zostawię jej z Adamem.ehhh...
małaMyszka, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wszystkiego najlepszego.
Magda słyszałam że nie powinno się podawać 2 różnych mm - Skakać z jednego na drugie, zmieniać co chwile na inne itd bo źle to działa na układ pokarmowy dziecka
Co do spania na boku jeśli Maja potrafi się przewrócić na plecki to jest ryzyko ze się przekręci na brzuszek a przy ulewaniu to najbardziej niebezpieczna pozycja.małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Usg bioderek - mieliśmy napisane w wypisie ze szpitala ze przed 6 tyg życia mamy zrobić usg bioderek w ramach profilaktyki. Po skierowanie musiałam iść do pediatry ale i tak nie było mi potrzebne bo na usg poszliśmy prywatnie żeby się wyrobić przed 6 tyg.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja wróciłam od fryzjera
Półtorej godziny dla mnie, co za wspaniałe uczucie. Jutro jedziemy z Hubertem do mojej mamy, to jest 150 km, mam nadzieję, że damy radę, bo wcześniej nigdzie się nie ruszaliśmy.
Martwię się trochę bo od wczoraj wieczorem Hubert ewidentnie mniej je, w nocy się budził ale jadł bardzo krótko jak na niego. Dzisiaj też trochę pojadł i zaczął zasypiać, chcieliśmy go dokarmić moim mlekiem z butelki ale nie chce za cholerę, chociaż już jadł z butelki moje mleko 3 razy i nie było problemu. Teraz się śmieje i nie chce zassać smoczka... Od przedwczoraj nie przybrał też nic na wadze, bo ważę go codziennie przed kąpielą. Cholerka, nie wiem o co mu chodzi. Nie wygląda na chorego, tylko dlaczego tak słabo je?małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Wczoraj zmieniliśmy mm na Hipp Bio Combiotic I chyba już na tym zostaniemy bo wydaje się że jest poprawa. Mała robi kupy i puszcza baki bez histerii i płaczu. Nadal się prezy i jęczy ale nie ma hardcore.
Dziś podaliśmy tez herbatę z kopru hipp i kupiłam jeszcze mieszankę ziół "Spokojny brzuszek "- koper melisa rumianek i anyz przeznaczona dla mam karmiących i niemowląt.Paula_071, Weridiana, małaMyszka, Magd lubią tę wiadomość
-
Aaaa... Tak w ogóle buziaki i pozdrowienia z Pobierowa
podróż całkiem,całkiem
kwadrans temu moje chłopaki posnely,zaraz doczytam forum i też się położe,bo nie wiem ile synek pospi
a chrapie jak stary chłop,nie wiem czy zasne
lys, Paula_071, KasiaeN., Weridiana, małaMyszka, Magd, ainer85, 0na88 lubią tę wiadomość