X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Tak czytam i czytam,że Wy robiłyście dzieciom badania krwi i moczu. To z zalecenia przez lekarza? Coś się działo? Czy to profilaktycznie tak dla samego badania?
    Mój miał tylko powtórkę przesiewowe go, co Wam pisałam, ale wyszły ok. Na pierwszej wizycie u pediatry nie dostałam nawet skierowania na bioderka, co mnie trochę zmartwiło, ale nie dopytywałam, bo byłam przestraszona samą wizytą...

W środę idę na szczepienia to zapytam o bioderka...

Jak karmicie z butli to dzieci się nakładają? Mój jak dostanie flaszke 90-110 ml to przez chwilę jest spoko a później i tak cycu musi być. Trochę się boję niedzieli, bo mam zajęcia od 11-18 plus ponad godzina na dojazd. Jutro się nie boję, bo M. po mnie przejedzie i na karmię małego po ok. 3 godzinach

A nie dostaliscie skierowania na usg bioderka ze szpitala??? My tak dostalysmy wlasnie i to z zaznaczeniem zeby zrobic miedzy 4a 6tyg.zycia.

U mnie butla mala dojada po cycu i jest ok.
    Na mocz skierowala nas pediatra jak przyszlysmy z bolami brzuszka...ale i tak nie udalo mi sie tego moczu zlapac....nie wiem jak spojrze lekarce w oczy w srode, bo przez ponad 2tyg nie zlapalam siuskow...staralam sie , zuzylasm 12woreczkow i co z tego jask siuku bylo za woreczkiem, a jak juz sie udalo do srodka to jeszcze z kupa w gratisie....:/

Ale mi dzis ten smrodek maly nie spi wcale, trxy drzemki po 10 i 20min i to wszystko.....bujam ja we bujaczku, za godzine kapiel jedzenie i mam nadzieje ze odleci do krainy snow;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 19:15

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    zabka ale cudna jest!!!! jak laleczka!!!!<3
    Dziekuje :)

małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do diety to ją nie jem fast foodów i kapuścianych. Pizzę jadłam bez dodatków typu pieczarki czy papryka. Zwykłą z serem i szynką. Jabłka jem surowe bo gotowanego bym nie tknęła...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa no i najlepszego dziewczyny!!!!!

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Co do diety to ją nie jem fast foodów i kapuścianych. Pizzę jadłam bez dodatków typu pieczarki czy papryka. Zwykłą z serem i szynką. Jabłka jem surowe bo gotowanego bym nie tknęła...

Zazdraszczam...ja widac musze ostrozniej...tym bardziej ze kolki nam sie zdarzaja...:/

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja dzisiaj nas straszy, chowa się a potem robi łaaaaa

35i4zyf.jpg
    2modtg4.jpg

małaMyszka, zabka11, magda sz, ainer85, lys, mamasia, Weridiana, Zetka, Martucha86 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    A nie dostaliscie skierowania na usg bioderka ze szpitala??? My tak dostalysmy wlasnie i to z zaznaczeniem zeby zrobic miedzy 4a 6tyg.zycia.

U mnie butla mala dojada po cycu i jest ok.

Ale mi dzis ten smrodek maly nie spi wcale, trxy drzemki po 10 i 20min i to wszystko.....bujam ja we bujaczku, za godzine kapiel jedzenie i mam nadzieje ze odleci do krainy snow;)
    No właśnie nic nie dostałam. Słowem nie wspomnieli o bioderka. Być może ze względu na całą sytuację jaka była... Poza tym ja byłam dosyć problematyczna na oddziale, a raczej siałam podziw i zdziwienie bo nie chciałam żadnych znieczulaczy... Po morfinie miałam wrażenie, że bolo mnie jeszcze bardziej, po paracetamolu było ok.ale i tak go nie chciałam. W drugiej dobie na wieczór pozwoliłam im podłączyć paracetamol, żeby mogły w kartę coś wpisać... Na następny dzień wychodziliśmy...

zabka11 lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Zazdraszczam...ja widac musze ostrozniej...tym bardziej ze kolki nam sie zdarzaja...:/
    Jak mały miał trzy tygodnie to byłam w aptece po espumisan ale babeczka powiedziała że jest od pierwszego miesiąca więc poistruowała mnie co robić żeby mały się nie przeżył i jest spoko

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Dziewczyny czy mis szumnius jest tak glosny jak suszarka????
    Zastanawiam sie nad kupnem, tylko jak bedzie za cichy to u nas nie zda egzaminu....
    Szumiś wydaje trochę inny dźwięk niż suszarka, bardziej jakby tv kiedy skończy nadawać albo śnieży, coś w tym stylu. Ma regulację głośności ale nie wyje tak głośno jak suszarka. U nas się sprawdza bo jak np jest płacz to bierzemy małą na ręce, bujamy i do tego w drugiej ręce szumiś i się uspokaja. No i można go też zabrać ze sobą np na spacer co z suszarką raczej się nie uda ;)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zwykle ma glowe w bok jak na plasko lezy ale czesto gesto na wprost, raz mi sie tak zachlusnela wymiocinami ze mam stracha. Klade ja spac na boczku ale ona i tak sama sie przewierca, zmieniam jej boczki co 2-3 h zeby nic sie nie odksztalcilo.

Zabka corcia laleczka :)

Kupilam Bebilona AR- niedobre ale jakos 60 ml wypila. Kupilam tez zwykla Humane1. Te AR bede dawac jak bedzie miala gorsze dni.

Mam mega ochote na drinka margarite o dzizus. Ide do sklepu po jakies karmi czy cos... W tym momencie zazdroszcze mamom na mm tylko :)

zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ulala mleko AR...aaa w pizdziet z tymi mlekami.. :/ nie wiem juz, ona na tyle energii po jedzeniu macha wszystkim czym moze jakby leciala i jest bleee

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Wlasnie ulala mleko AR...aaa w pizdziet z tymi mlekami.. :/ nie wiem juz, ona na tyle energii po jedzeniu macha wszystkim czym moze jakby leciala i jest bleee

Magda sprobuj podawac ten zageszczacz- zobaczysz,ze dziala.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Paula i tu jest problem umiem karmic tylko na lezaco

Ale to nie problem, ja też karmię na leżąco spod pachy. Moje nogi w prawo, a Tomka w lewo:) takie coś http://bi.gazeta.pl/im/2/5023/z5023952Q.jpg

mała myszka - ja zrobiłam badania krwi przez przypadek. Poszłam do lekarza, bo miały miał mały katar a szczepienie miało być za 2 dni. Pediatra zleciła badanie na bilirubinę, bo twierdziła, że jest żółty, a dodatkowo morfologię. I wyszło, że bilirubina jest ok jak, ale niska jest hemoglobina więc ma anemię.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sto lat!!!:)

Żabka cudowna masz córkę :)

Ja się trochę połamałam. Podrzuciłam Martę mamie żeby posprzątać. Odciagnelam cała butle mleka , pojechałam na zakupy-swoją droga zwykle zakupy w spozywczaku stały się teraz mega rozrywka i relaksem ;) no i przyjechałam do domu, zaczęłam sprzątać i dzwoni mama, ze Marta ryczy i nie chce tknąć butli :( a wcześniej pila z butelki. ni wiem skąd ta zmiana. macie jakiś pomysł ? W październiku miałam z mama iść do teatru i teraz raczej muszę oddać bilet swój bo jak mała nie będzie chciała jest z butelki to nie zostawię jej z Adamem.ehhh...

małaMyszka, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmrażacie mleko w lodówce a później jakoś podgrzewacie w kąpieli czy jak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 20:55

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego najlepszego.
    Magda słyszałam że nie powinno się podawać 2 różnych mm - Skakać z jednego na drugie, zmieniać co chwile na inne itd bo źle to działa na układ pokarmowy dziecka
    Co do spania na boku jeśli Maja potrafi się przewrócić na plecki to jest ryzyko ze się przekręci na brzuszek a przy ulewaniu to najbardziej niebezpieczna pozycja.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg bioderek - mieliśmy napisane w wypisie ze szpitala ze przed 6 tyg życia mamy zrobić usg bioderek w ramach profilaktyki. Po skierowanie musiałam iść do pediatry ale i tak nie było mi potrzebne bo na usg poszliśmy prywatnie żeby się wyrobić przed 6 tyg.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam od fryzjera :-) Półtorej godziny dla mnie, co za wspaniałe uczucie. Jutro jedziemy z Hubertem do mojej mamy, to jest 150 km, mam nadzieję, że damy radę, bo wcześniej nigdzie się nie ruszaliśmy.

Martwię się trochę bo od wczoraj wieczorem Hubert ewidentnie mniej je, w nocy się budził ale jadł bardzo krótko jak na niego. Dzisiaj też trochę pojadł i zaczął zasypiać, chcieliśmy go dokarmić moim mlekiem z butelki ale nie chce za cholerę, chociaż już jadł z butelki moje mleko 3 razy i nie było problemu. Teraz się śmieje i nie chce zassać smoczka... Od przedwczoraj nie przybrał też nic na wadze, bo ważę go codziennie przed kąpielą. Cholerka, nie wiem o co mu chodzi. Nie wygląda na chorego, tylko dlaczego tak słabo je?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zmieniliśmy mm na Hipp Bio Combiotic I chyba już na tym zostaniemy bo wydaje się że jest poprawa. Mała robi kupy i puszcza baki bez histerii i płaczu. Nadal się prezy i jęczy ale nie ma hardcore.
    Dziś podaliśmy tez herbatę z kopru hipp i kupiłam jeszcze mieszankę ziół "Spokojny brzuszek "- koper melisa rumianek i anyz przeznaczona dla mam karmiących i niemowląt.

Paula_071, Weridiana, małaMyszka, Magd lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa... Tak w ogóle buziaki i pozdrowienia z Pobierowa :-) podróż całkiem,całkiem :-) kwadrans temu moje chłopaki posnely,zaraz doczytam forum i też się położe,bo nie wiem ile synek pospi :-) a chrapie jak stary chłop,nie wiem czy zasne :-P

lys, Paula_071, KasiaeN., Weridiana, małaMyszka, Magd, ainer85, 0na88 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
‹‹ 2151 2152 2153 2154 2155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ