SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
małaMyszka wrote:Rozmrażacie mleko w lodówce a później jakoś podgrzewacie w kąpieli czy jak?[/QUOTw
W kapieli, i podgrzewacz mam. Bierzesz laktator? Ja na zajecia zabieramWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 21:45
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula, Weridiana sto lat!
Dziś przyszedł mój szumiś i jestem zachwycona, poszedł w ruch na spacerku - mały fajnie zasnął, później kręcił się w łóżeczku - odpaliłam szumisia i poszłam po smoczka, wracam a mały smacznie śpi i oczywiście kiedy się obudził - po 40 min jak szumiś się wyłączyłnie zapeszam ale faktycznie działa kojąco na dzieci..
Odnośnie spania to mój najdłużej 3 godziny w nocy i to już dla mnie luksus, no ale niestety tych karmień trochę mamy bo ok 12-1, później ok 3, 5-6. A dziś to wogóle oszalał bo obudził się o 2.45 i nie spał do 4.30!! ale przez ten czas takie uśmiechy strzelał że wybaczam mu wszystko:) Cale szczęście jest moja mama i o 5 zabrała go do siebie.
Paula - ja mam czerwoną bliznę ale to chyba normalne.. bardziej mnie martwi że miejsce cięcia jest twarde tzn ok 2 cm pod i nad blizną, też tak macie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 22:15
Weridiana, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ofka a te frytki z surowym jajkiem to jak podajecie , polane czy obok?
Z innej kuchni, jakie bylo moje zdziwienie w irlandzkim pubie jak zobaczylam ocet na stolach do .. polewania frytek
KasiaeN moze to taki chwilowy bunt , nie poddawajcie sie z mama.KasiaeN., małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dopiero doczytalam- zdrowka,szczescia, spokojnych dni, przespanych nocy, duzo usmieszkow od swoich pociech, szybkiego powrotu do formy
Lys kurde moze racja ze nie powinno sie tak dawac raz to raz to. No nic bebiko skonczylysmy, AR ulala, wiec od jutra tylko Humana. Jak bedzie dupa to kupie ten zageszczacz.
Na brzuch sie nie przewroci bo ta barykada akurat sie sprawdza i ciezko by jej bylo, wiadomo jeszcze sie sprawdza...za 2 kg to juz bedzie spac jak chce. Teraz np. Nie odbilo jej sie po butli i cycu mimo ze nosilam z 15 min w pionie wiec nie ma mowy zebym ja polozyla na plecki na plasko (mimo ze pod materacyk wlozylam reczniki i jest delikatny spad).
Usnelaw koncu czas dla siebie.
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Kasia a wymienialas smoczek do butli albo zrobilas dodatkowa dziurke? Moja miala bunta po miesiacu, zrobil druga dziurke i po buncie
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Magda podobno też żeby sprawdzić czy dane mleko jest ok trzeba podawać je dłużej. Niby takie małe dzieci potrzebują więcej czasu żeby się przestawić na nowe pokarmy.
Jesli podalas tego bebilona ar raz to moze to tez ma znaczenie i np. dlatego nie zauważyłaś efektu od razu.
Smoczki do butelek mają przedziały wiekowe. Np.avent natural ma 0+ potem 1+ potem chyba 3+, a dr.brown ma level 1 0-3m potem level 2 od 3m itd.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Nie minęła godzina a my już przy cycu... Mały coś nie chce spać... Mąż śpi od dwóch godzin i ma wbite że mały płacze jak pisałam do łazienki...
Co chwile Cyc albo smoczek... Mam nadzieję, że teraz już zaśnie i pośpi do rana.
Jeśli nie to ja demonstracyjnie nie pojadę na zajęcia i też będę miała wbite...
Ofka - jutro nie biorę, bo to raptem trzy godziny jak mnie nie będzie.
W niedzielę biorę, bo mam osiem. A gdzie ściągłaś w toalecie? Ja to w ogóle nie wiem,gdzie mam to zrobić... -
AgaSad wrote:Paula - ja mam czerwoną bliznę ale to chyba normalne.. bardziej mnie martwi że miejsce cięcia jest twarde tzn ok 2 cm pod i nad blizną, też tak macie?
U mnie nie jest twarde, ale nie mam czucia w okolicy blizny.
Ofka - ja nie wiem jak to sie to jajko z frytkami. Frytki sa fajne, bo sa jakby chrupiace, jak sie je zaleje jajem to sie zrobi taki glut... chyba ze maczecie w jajku zamiast ketchupu? Napisz cos wiecej bo mnie to mocno intryguje:-)
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Madzia moje siostrzenice mialy obie patologiczny refluks. Mlodsza trafila do szpitala bo miala zachlystowe zapalenie pluc. I tam kucharki powiedzialy zeby mleko wczesniej zrobic i do lodowki. Siora popukala sie w glowe bo tam bylo na pudelku ze przed uzyciem zmieszac. I mowi ze jej panie kucharki wyleczyly dziecko bo tak podaly a ona nie ulala po raz pierwszy. Robila tak i obeszlo sie bez zabiegu. To byl bebilon ar.
małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
A my z Lily w szpitalu. Mała cały dzień nie spała i cały czas rzucała się na butelkę i na pierś a po jedzeniu ulewala i płakała no ale na rączkach się uspokajala. Im później tym bylo gorzej o północy płakała histerycznie cały czas. Nic nie było jej w stanie uspokoić wiec pojechaliśmy na IP. Oczywiście żeby cokolwiek zrobili trzeba zostać w szpitalu. Lekarka powiedziala ze moze wszystko jest ok a moze to infekcja ukladu moczowego.Pobrali małej krew histeria była taka ze ja też się poryczalam. Potem Lily chyba przez godzinę darla się w niebogłosy. Dopiero jak pielęgniarka włożyła jej jakaś rurkę w odbyt i wymasowala brzuch to udało się zrobić kupę i mała się uspokoiła. Chwilę temu dopiero zasnęła. Warunki tragiczne łóżko dla Lily wstawione do jedynki w której jest juz mama z dzieckiem a ja siedzę obok na leżaku do opalania. Mam nadzieje ze to tylko mega problemy kolkowe i nic poza tym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 04:03
-
Lys - wspolczuje
a mocz tez pobrali? W ktorym szpitalu jestescie? Duzo zdrowia.
Ja 5 godzine nie spie tylko nosze malego. Spalam tylko 2h. Ale to niewazne. On tak przerazliwie placze z bolu ze oddalabym wszystko by mu pomocWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 04:11
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.