X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    A u nas od 3 dni piekna pogoda..szkoda tylko ze Emma nie chce spac dluzej , zdazylam powiesic pranie i myslalam ze sobie usiade z kawka a tu dupa, a raczej wrzask ;-)
    Teraz czekamy pod szkola i mala spi w samochodzie (dobre i to).
    Zauwazylam ze wklada czesciej raczki do buzi i gryzie moje palce , moze to poczatki zabkow

Ofka tak mi sie Przypomnialo z hemoroidami - to oni nie znieczulaja do zabiegu?
    Do gumkowania i hemoronu znieczulaja miejscowo, do skalpelowej maz mial zzo. Pierwszych kilka wyproznien maz wyl jak pies, lezal, dieta plynna, rana w dupie, szwy i bol. A tamte sa bezbolesne podobno prawie, ale kosztuja i mozna je robic 1,2 stopien. Maz mial 4

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    niech Cie kule biją! nie tknęła bym!
    Zjadlabyc jeszcze bys mlaskala i slina Cieklaby Ci po brodzie;)))

zabka11, ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Zjadlabyc jeszcze bys mlaskala i slina Cieklaby Ci po brodzie;)))
    Zarcik, wszyscy sie tego brzydza. Ja sie jajek na miekko brzydze, zawsze wyciagam zarodki, nie zjem jakka u kogos jak nie wiem czy zarodek wyciagnoety. Ale te frytki jadlam za dziecka.

A tatara z jajem jesz Ainer?

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    Ja oprócz hemorojda mam jeszcze jeden wstydliwy problem,.... a i oprócz zwisajacego brzucha,... no i oprócz rozklapiochy ( wychodzi na to że mam więcej wstydliwych problemów niż myslalam :/ ) chodzi mi o gazy. Nie mogę sobie poradzić. Zaczęło się w ciąży i trwa do teraz. Przychodzi wieczór i mój tyłek sieje spustoszenie. Nawet nie mogę posiedziec wieczorem jak ktoś przychodzi bo jest jeden za drugim. Myslalam że to od owoców, ale odkrylam że nie ma znaczenia co zjem i tak gazuje. Szkoda mi malej, bo niedługo matkę po smrodzie będzie poznawać. Już naprawdę mi to przeszkadza, bo ilez można...
    Ale temat sobie wybrałam.... Akurat w porze obiadu:/ ale chciałam zapytać czy którąś też tak ma i może zna przyczynę, albo może ma jakiś sposób na to?
    Ja mam wszystko oprocz rozklapoochy, za to jestem ciasna jak wtorna dziewica. Brakuje nam jeszcze wrastajacych paznokci i cuchnacego oddechu.

Ewa123, zabka11, Pulpecja, ainer85, małaMyszka, aaaaga, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha uwielbiam Was dziewczyny :)

Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam was na spacerze wiec nie pamiętam kto pytal.

Nie, nie szczepilismy dzisiaj. Robimy podejście we wtorek.

Hydrovag uzywam od tygodnia, bo tam jest kuracja 7 dniowa. Dzisiaj biore ostatnia globulke, ale poprawe widzialam po 3 dniach. I uzywam tez zelu Feminum.

Magda - a corka nie tezyma glowy na boku jak lezy na plecach?

Weridiana, wszystkiego najlepszego :-)

Powiem wam, ze bym sie chyba zajechala, gdybym miala codziennie zapinac fotelik pasami. Baza to jest zbawienie, i musze przyznac ze fotelik jest duzo bardziej stabilny. Czuje ze moje dziecko jest bezpieczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 17:17

małaMyszka, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Amberla a fajna ta ksiazka? Bo my zamiast kwiatow na weselu dostawalismy ksiazki i dostalam.
    Jak lubisz fantasy to czy czytalac droga krolow brandona sandersona? Jest na szczycie na lubimyczytac tez mam jakby co, ale nie czytalam jeszcze.

Katarek uzywalam, rewelacja, frida sie chowa.

Kurcze to tylko moj w nocy tak spi? Zasypia 20,21 spi do 24 lub 1 lub 2 czyli to jest jego najdluzsza 4 h drzemka lub 2 h. Potem jeszcze srednio trzy pobudki co 2 h... do 7.

Ssie krotko okolo 10 min. Jak wypluje cyca to dupa. Zasiska usta i nic. Przybiera jak wsciekly, jest tu chyba najgrubszy okolo 6 kg, ma 7 tygodni.

Jest mega grzeczny tylko pospalby dluzej.
    Ofka, to samo pisaliśmy na zaproszeniu, że zamiast kwiatów prosimy o dobrą książkę lub wino :) Ja liczę na książki P. Na wino :) książka dobra- ja czytam juz 3 tom. W tych czasach trudno o oryginalność a ta jest oryginalna. Co prawda nie aż tak jak lata temu Wiedźmin ;) co do Sandersona czytałam jego inne książki - kilka dni temu była akcja w Empiku 3 za 2 z działu Fantasy i science fiction. Chciałam sobie kupić 6 w tym właśnie Tego Sandersona pierwsza i druga część ale drugiej już nie było to dałam sobie spokój i kupiłam dwa Lodowe Ogrody oraz Ilion Dana Simmonsa... Aleja cholerę nie kumam ocb w tej książce wiec czytam Grzedowicza :)

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Klarunia :-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c231a72ecb0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 17:35

Lady Savage, jasmine89, ainer85, niecierpliwa, Paula_071, Martucha86, Ewa123, małaMyszka, aaaaga, magda sz, apaczka, Aga89, Katarka, Miru, KasiaeN., lys, mamasia, AgaSad, Weridiana, kasiuleek, Maniuś, Zetka, witaminkab lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka,ainer- hahahaha zarabiscie sie was czyta;)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Zarcik, wszyscy sie tego brzydza. Ja sie jajek na miekko brzydze, zawsze wyciagam zarodki, nie zjem jakka u kogos jak nie wiem czy zarodek wyciagnoety. Ale te frytki jadlam za dziecka.

A tatara z jajem jesz Ainer?

a pewnie :) ale wole jak już mi podają wymerdanego, co by nie widzieć jaja

v40cu9h.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na lewej piersi zaraz jak sie zaczyna okok pachy zrobil mi sie taki twardy gul jak kamien, wczesniej tez sie robil jak przerwa w sciaganiu byla dluzsza, ale tegpgaz ani mloda ani laktator nie umieja sciagnac. Piers ma dziwny ksztalt tak jakby zastoj tam sie zrobil. Jak moge sie go pozbyc??

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła wypłata. 80% hlip, hlip :((

Dziewczyny na diecie matki kp - wy chcecie przez cały okres karmienia się tak męczyć? Mi nawet mocno restrykcyjna położna, co wybijała mi z głowy jedzenie masła mówiła, że po 6 tygodniu można włączać kolejne produkty.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka ale cudna jest!!!! jak laleczka!!!!<3

małaMyszka, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Na lewej piersi zaraz jak sie zaczyna okok pachy zrobil mi sie taki twardy gul jak kamien, wczesniej tez sie robil jak przerwa w sciaganiu byla dluzsza, ale tegpgaz ani mloda ani laktator nie umieja sciagnac. Piers ma dziwny ksztalt tak jakby zastoj tam sie zrobil. Jak moge sie go pozbyc??

Weź prysznic ciepły, rozmasuj to miejsce i ściągnij pokarm, a najlepiej przystaw małą metodą spod pachy.

Na anemię małemu muszę podawać Actiferol Start. Masakra dla mnie, bo trzeba to rozpuścić w mleku. Męczarnia dla mnie ze ściąganiem pokarmu i myciem za każdym razem tego laktatora. Ściągnęłam więc dzisiaj 120 ml z jednej piersi, podzieliłam na mniejsze porcje i będę codziennie mieszać, żeby nie bawić się ze ściąganiem.

ainer85, małaMyszka, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer ja tez mam problem z gazami. Hehehe z mezem i mlodym wygrywam w przedbiegach w pierdach, nikt mi nie dorowna w domu ;) Tak jak tu juz ktoras napisala, ze to wszystko wraca na swoje miejsce i rozne rzeczy sie dzieja. Mnie polozna uprzedzala, ze tak sie moze dziac, podobnie jak to, ze mozna zaczac puchnac po porodzie i taki stan moze sie utrzymac nawet do 3 m-cy niestety. (Z drugiej strony dobrze, ze nie 9, tyle co ciaza :) Trzeba szukac pozytywow)

ainer85, małaMyszka, zabka11, aaaaga, Weridiana lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula i tu jest problem umiem karmic tylko na lezaco

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Niecierpliwa rozgrzej te piers, moze byc termofor, goraca kapiel tej cycki, albo spazona kapusta, byle dosc mocno. Jak juz sie narzeje, to wymasuj ja. Jedna reka na gore pirsi, druga pod spodem i takimk ruchami jakbys chciala plaskimi dlonmi ja wykrecac. No i tak przekladaj te rece zeby dobrze wymasowac cala. W tym miejscu pospaceruj jeszcze palcami, tak na zmiane kilka razy, a pozniej przystaw mala i delikatnke masuj to miejsce, zeby Jula wyssala mleczko z tego kanalika.
    Pozniej schlodz te piers. Powinno pomoc. Powtorz tak z 2-3 razy, jak nie pomoze to do lekarza.
    No i zwroc uwage, czy stanik nie obciska Ciw w tym miejscu. Moze byc za maly. W rodzinie kuzynka miala taki problem przez za maly stanik, a wydawal sie jej ok. Niestety u niej skonczylk sie na zabiegu.

małaMyszka, niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Przyszła wypłata. 80% hlip, hlip :((

Dziewczyny na diecie matki kp - wy chcecie przez cały okres karmienia się tak męczyć? Mi nawet mocno restrykcyjna położna, co wybijała mi z głowy jedzenie masła mówiła, że po 6 tygodniu można włączać kolejne produkty.

Ja sie odwazylam dwa dni temu zjesc surowe jablko i Klara ma buzke w krostkach :(

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam i czytam,że Wy robiłyście dzieciom badania krwi i moczu. To z zalecenia przez lekarza? Coś się działo? Czy to profilaktycznie tak dla samego badania?
    Mój miał tylko powtórkę przesiewowe go, co Wam pisałam, ale wyszły ok. Na pierwszej wizycie u pediatry nie dostałam nawet skierowania na bioderka, co mnie trochę zmartwiło, ale nie dopytywałam, bo byłam przestraszona samą wizytą...

W środę idę na szczepienia to zapytam o bioderka...

Jak karmicie z butli to dzieci się nakładają? Mój jak dostanie flaszke 90-110 ml to przez chwilę jest spoko a później i tak cycu musi być. Trochę się boję niedzieli, bo mam zajęcia od 11-18 plus ponad godzina na dojazd. Jutro się nie boję, bo M. po mnie przejedzie i na karmię małego po ok. 3 godzinach

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mis szumnius jest tak glosny jak suszarka????
    Zastanawiam sie nad kupnem, tylko jak bedzie za cichy to u nas nie zda egzaminu....

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 2150 2151 2152 2153 2154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ