X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys - rano pewnie beda wyniki, jak beda dobre to mozesz wyjsc nawet na wlasne rzadanie, bo przez weekend nie beda za wiele pewnie robic. Ostatnio mi doradzala pediatra by do szpitala jechac na Kamienskiego albo na Koszarowa, ze tam kest najlepiej. 1,5 roku temu na Borowskiej chcieli zostawic mojego bratanka samego, bo dla mojej bratowej nie bylo miejsca. Nie zgodzila sie i zabrala malego

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Lys, mam nadzieję, że z małą już ok.
    Paula, to może być od żelaza, mały musi się chyba przyzwyczaić.
    U nas wczoraj wieczorem też był ryk straszny. Miałam wrażenie, że małą coś boli, ale w sumie to nie wiadomo co. To nie kolka ani ból brzucha. Po kąpieli ją naoliwkowałam, pomasowałam, wszystko było ok, a jak już ubrałam to zaczął się taki krzyk z łzami, że też chciało mi się ryczeć. Niby była głodna, ale ten wrzask był jakiś taki rozpaczliwy. Ogólnie widzę, że ona wieczorami jest taka niespokojna. Tak między 20-23. Potem już pięknie i spokojnie śpi. No nic, musimy przetrwać. Jeszcze trochę i wszystkim miną najgorsze trzy pierwsze miesiące. Potem zaczną się ząbki :-) Potem branie wszystkiego do buzi, raczkowanie, chodzenie i pilnowanie, żeby sobie krzywdy nie zrobiło i tak już zawsze... Tylko problemy na różnych etapach różne.

małaMyszka, niecierpliwa, lys, ainer85, Ewa123, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobiety...
    Wstałam. Ale chyba nie wyrobię się na pociąg, bo dopiero karmię małego...
    Wypada się spoźnić 15 min na pierwsze zajęcia w tym semestrze?

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys,Paula trzymajcie się .Duzo zdrowia dla Waszych Bąbli.
    Marta po karmieniu śpi.Wczoraj zasnęła ok 20 i obudziła się o 2 potem o 4 no i koło 6 zaczęła się kotłować, stękać , nie wiem co jej było. No ale teraz śpi. W domu jeszcze nie grzeją i zimno pieronsko jest. Latem upały nie znośne ma tym 4 pietrze a jesienią i zima Syberia.Nie dogodzisz ;)

Dziś przychodzą do nas znajomi w południe, na obiad.Robie domowe burgery :) deszcz od rana pada wiec chyba nici ze spaceru.zobaczymy, moze po południu się przejaśni.

Miłego dnia dziewczyny!!!

lys, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia - u mnie tez domowe burgery. Mieso od wczoraj "przegryza sie" w lodówce. O ile bede miec sily po nieprzespanej nocy. I maly nie bedzie dalej plakac :(

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytywalam nad ranem przy karmieniu i teraz nie pamietam, co komu mialam napisac, gdyby nie to, ze sciagalam mleko to bym sobie notatki porobila :P

Przede wszystkim Lys trzymajcie sie tam z Lily, ja tez uwazam, ze pozostanie w szitalu to ostatecznosc, bo u nas panowala jelitowka, ale na szczescie u nas robia badania i krew zanim zdecyduju czy trzeba polozyc. Moze Lily jest tak zagazowana??

Paula ja tez mam blizne czerwona

Zabka chyba Ty pare dni wczesniej pytalas o karuzele. Ja kupilam uzywana fisher price z misiami pszczolkami i projektorem. Jak dla mnie nowa nie jest warta swojej ceny, bo ok. 7 minutach przestaje grac i sie krecic i trzeba ja ponownie wlaczyc, poza tym bardzo ten palag z zabawkami opada do lozeczka i wyglada niestabilnie, wiec tu konieczna byla przerobka, ale najwazniejsze, ze Julka jest zadowolona i sietw nia wpatruje, bo wtedy jak nie spi to moge cos zrobic w domu ;)

Pulpecja u nas tez dzien w dzien mala marudzi od 18 do 23, widac, ze jest zmeczona zasypia na rekach, ale to sa tylko takie drzemki regeneracyjne ;) Wczoraj tez padla po 23 obudzila sie o 4.40 zjadla i o 5 zasnela i spi nadal spi na moim miejsajau w lozku :P

lys, Pulpecja, zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    A my z Lily w szpitalu. Mała cały dzień nie spała i cały czas rzucała się na butelkę i na pierś a po jedzeniu ulewala i płakała no ale na rączkach się uspokajala. Im później tym bylo gorzej o północy płakała histerycznie cały czas. Nic nie było jej w stanie uspokoić wiec pojechaliśmy na IP. Oczywiście żeby cokolwiek zrobili trzeba zostać w szpitalu. Lekarka powiedziala ze moze wszystko jest ok a moze to infekcja ukladu moczowego.Pobrali małej krew histeria była taka ze ja też się poryczalam. Potem Lily chyba przez godzinę darla się w niebogłosy. Dopiero jak pielęgniarka włożyła jej jakaś rurkę w odbyt i wymasowala brzuch to udało się zrobić kupę i mała się uspokoiła. Chwilę temu dopiero zasnęła. Warunki tragiczne łóżko dla Lily wstawione do jedynki w której jest juz mama z dzieckiem a ja siedzę obok na leżaku do opalania. Mam nadzieje ze to tylko mega problemy kolkowe i nic poza tym :(
    O kurczę,oby szybko znaleźli przyczynę i pomogli malutkiej!

Aga89, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula i jak tam Tomcio? Przeszło mu choć trochę?

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały spisał się dziś na medal,spał od 21 do 1,jedzenie potem do 4.30 jedzenie i do 7. Chyba ten nadmorski klimat mu służy :-)

niecierpliwa, Paula_071, zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys trzymajcie się w tym szpitalu. U nas cudowna noc. Mała spała od wczoraj od 18, obudziła się o 8 nad ranem a w nocy 2 pobudki na spiocha na jedzonko i dalej w kime :) dawno się tak nie wyspalam :) teraz zajmuje się nią babcia z dziadkiem, bo jesteśmy u moich rodziców, a ja odciągam mleko żeby mieć w czym rozcieczyc bebilon nutrition. Bardzo nam ten zagestnik pomaga. Zrobiliśmy test i jeden dzień jej nie podalismy i była tragedia, ulewala,dlawiila się, wymiotowala. Męczyła się okropnie. Czy to kiedyś minie? :( niestety łyżeczka nie chce jeść tego zageszczacza, a odciaganieodciaganie jest bardzo ucizliwe. Jednorazowe udaje mi się 80 ml, czasem tylko 50 Medela elektroniczna ściągnąć. Panikowalabym, że nie mam pokarmu, ale mała pięknie przybiera wiec chyba sobie jakoś więcej tego musi wyciumkac..

lys, zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Ewa123
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba przyczyną było to ze Lily nie mogła zrobić kupy i przez to nie mogła oddać gazów bo wszystko było poblokowane. Po tej rurce i oddaniu stolca mała się uspokoiła i śpi i zachowuje się normalnie. Czekam na jakiś obchod żeby się dowiedzieć jak morfologia i czy możemy iść do domu. Woreczek na mocz na posiew dopiero teraz założyli.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam ile Wy odciagacie to jestem w szoku. Nie wiem dlaczego mi tak mało leci.. Zazwyczaj karmie mała 7 razy na dobę wiec żeby wystarczyło do zageszczacza musze 2 razy dziennie siedzieć na laktatorze. Wnerwia mnie to... Mama namawia mnie żeby kupić mm do tego rozrabiania, ale przy podejrzeniu skazy białkowej to by musiało być specjalne mleko na receptę. Jak juz takie kupie to obawiam się, że to będzie pierwszy krok do rezygnacji z karmienia piersią, a tak długo walczyłam na początku żeby się e tej kwestii zgrać z mala, że bardzo bym nie chciała...

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że już lepiej z Lily. Biedne te nasze dzieciaczki, nowe na tym świecie, a tu jeszcze te ich niedojrzałe ciałka im dają popalić

lys, małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej nie spi i placze.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys dużo zdrówka dla małej choć jak widać już jest lepiej :-)
    Paula może spróbuj dać synkowi paracetamol? Może mu pomoże
    U nas standardowa noc z dwoma pobudkami. Dzisiaj weekend i nic nam nie straszne bo tata w domu ;-)

lys, zabka11, Ewa123, małaMyszka, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja podaje actiferol, który podajesz ?
    u nas przez pierwsze 4 dni była masakra bo tez płakał i mocno sie prezył, dawałam go duzo na brzuch i masowac dociskac

ja w tej chwili podaje actiferol start, ale wlasciwie juz dzis powinnam wlaczyc jeszcze jedna saszetke actiferol 15mg, troche sie boje reakcji

Paula staraj sie podawac w porannym karmieniu, zeby dziecko moglo przez dzien ruszac nozkami, zawsze jakos brzuszek wtedy pracuje

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wczoraj bylismy na usg bioderek, mamy zalecone szerokie pieluchowanie... zakupie mu taka specjalna pieluszke szeroka, ktoras tez ma zalecone?, my niby profilaktycznie, w badaniu recznym doktor nic nie stwierdzil, ale w usg prawe bioderko na dolnej granicy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 09:34

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    u nas beznadziejny poranek. Mieliśmy jechać do mojej mamy ale odpuściliśmy, Młody ma biegunkę od nocy - nie da się tego pomylić, bo robi kupę z wody z lekkim zabarwieniem na żółto i jak robił kupę na przewijaku to się wszystko pieniło i wylatywała sama woda. Do tego rano bardzo mało zjadł i krzyczał niemiłosiernie, prężył się na kupę, po czym robił samą wodę... Krzyczał tak przeraźliwie, że mi serce pękało. Podałam Acidolac Baby i Pedicetamol z nadzieją, że to przejdzie. Teraz będziemy obserwować, jeśli nic się nie zmieni, to pojedziemy do szpitala :-( Jak na razie to zasnął, aż chrapie - może ten przeciwbólowy zadziałał. Boże, czekam na te 3 miesiące jak na zbawienie, niech się skończą już te problemy z brzuchem, bo oszaleję.

Izuu, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata, biudulek <przytul> ja tez czekam żeby 3 miesiace minęło, ale kiedys mnie pocieszyli ze to moze byc do 6 miesiaca

Izuu, Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    Lys trzymam kciuki zeby wszystki bylo ok i za szybkie wyjscie ze szpitala.
    my dzis z mezem zaszalejemy a co tam, mala wieczorem zawoze do teściowiej na noc a my z mezem idziemy do znajomych na popijawe , ciekawe jaj zniose rozlake z mala jak dopiero jutro popoludniu ja zobacze hmmm... a i z tej okazji chce wyprobowac meza w nocy , zobacze czy jeszcze pamietamy jak to sie robi..... od 2-3 miesiaca ciazy u nas byla cisza ;) denerwuje sie jak przed pierwszym razem haha

p.s chociaz po alkoholu to zawsze odwazniejsza bylam wiec moze jako tako pojdzie :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 10:25

Ewa123, zabka11, niecierpliwa, lys, KasiaeN., magda sz, Zetka, Martucha86, małaMyszka, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 2153 2154 2155 2156 2157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ