SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy sie i my, Maja idzie na rekord ze spaniem- 21-4:30 i teraz 5-nadal z tym ze o 7 na spiocha jednego cycka zdoila. O 23 sciagalam pokarm ale przydaloby sie jeszcze raz w nocy bo jeden cycek boli mnie masakrycznie.
Mimo to sie nie wyspalam bo raz ze moje dziecko bardzo glosno spi a dwa jebany komar nie wiem skad sie wzial i latal, wczoraj pogryzl mnie w kilka miejsc i dzos tez chcial ale slyszalam skurczybyka i o 2 w nocy szukalismy go z mezem, dziada nie moNa bylo w ogole znalezc-ukryl sie pod parapetem...chyba pierwszy komar w tym domu jak mieszkam tu 5 rok.
Aga moja przez sen tez jak stary dziad, podejrzewam ze sasiedzi slysza i pewnie mysla ze to ja. Ida przy tym baki ale tez krzyczy jak sie obraca na plecki. Cwaniara spi na plasko..moje barykady nic nie daja juz bo za duzo sily ma.
Myszka wkladaj kocyk pod pachy malemu a na raczki zeby zimno nie bylo pieluche to sie nie zakryje, co najwyzej pieluszka a tetra przepuszcza powietrze i jest lekka. Ja dostalam spiworek z wyszytym Maja piekny ale jakos nie moge sie na niego przestawic.
Ide cos wszamac poki moja slodycz spidzis piatek?
zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Amberla faktycznie kiedy to zlecialo, pamietam jak w zimie pisalas o tym slubie a to juz
pamietam jak do swojego slubu odliczalam dni i to byl ekspres a po slubie to juz w ogole jak pociag tegewe
Chcialabym jeszcze raz to przezyc, wesele minelo nie wiem kiedy, no ale moze kiedys sie rozwiode i bedzie mo dane drugi raz to przezyc hahha. W kazdym razie staraj sie zapamietac jak najwiecej:)Amberla, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
No on ma zegarek w brzuchu co 2 godz rowni ryk bo glodny teraz godzina na cycu wiec tak naprawde mam godzine przerwy zanim znowu bedzie chciał jeść .
Nadal karmie z nakladkami czy ktoras rowniez? Probowalam karmic bez no nie idzie dobrze nie zassysa wypada mu i sie denerwuje no coz bede jeszcze probowalamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Pytanie do dziewczyn, ktorych dziec spia cala noc.
Julka zasypia ok 23 i wstaje ok 5 i jak sie budze to cycki chca wybuchnac, a jestem tak padnieta, ze nie budze sie w nocy i nie chce mi sie ustawiac budzika na sciaganie. Jak sobie radzicie??
W nocy nie czuję że cycki są pełne. Wstaje przed tym jak mały zacznie płakać robię śniadanie kawę herbatę śniadanie dla M. do pracy siadam i odciągam z tej piersi z której karmiłam wieczorem, żeby drugą mieć dla ssaka... Dzisiaj udało mi się zebrać 110 ml teraz dociągnę do 150-160 i zamrożę, bo w weekend mam szkołę.Weridiana lubi tę wiadomość
-
Paula, ten hydrovag ile przed sobie zapadalas?
Ja używam katarek. Wczoraj byłam w poradni laktacyjnej i pytałam położnej, mówiła ze można stosować.
Dodatkowo na katar robie inhalacje z soli i daje po 5kr fenistilu i Juvitu 2 razy dziennie. Z tym ze Juvitem pluje
Mozna tez maść majerankowa pod nosek.
U nas szczepienie przełożone o tydzień na najbliższy wtorek ale boję się że ten katar do wtorku nie przejdzie.
Paula, szczepicie dziś?
Dziewczyny, odnośnie kp - jeśli macie problem, polecam wizytę w poradni. Myślałam że mam mało pokarmu, że mały się nie najada. A pani mnie tak podbudowała, że inaczej mi się karmi teraz
Pokarmu mam całe mnóstwo, mały po prostu krócej je bo mu szybko leci. Fontanna mu na buzke wczoraj leciała jak zaczęła naciskać. Wczoraj przez 5 minut ssania różnica na wadze była 100g. Przybiera średnio 45g na dzień.
Mam nie odciagac, chyba że chce sobie zapasy porobić. Psychicznie mi od razu lepiej bo pani powiedziała ze super sobie racze, bo mój słabo ssał jako prawie wcześniak i do tego z położenia miednicowego dzieci gorzej ssaja.
Ja nakładki odstawiłam po około 2 tyg. Na początku jeszcze dawałam w nakładach żeby chwycił a za chwilę zdejmowalam i juz chwytal normalnie.
No i wczoraj mnie pani nauczyła karmić na leżącoi dziś w nocy małemu tak się spodobało ze jadl od 1:15 do 2,a potem po mega kupach nie dał się odłożyć i dalej cyc. Nad ranem tez. Boje się żeby się nie przyzwyczaił no cycki mnie bolą i się nie wyspałam.
Jutro pierwszy raz wychodzę sama od porodu do fryzjera na około 5 godzinrobie sobie Sombre, ciekawe jak mi wyjdzie na moich ciemnych kudlach. No i jak sobie mąż z dwójką poradzi.
A starszego tez coś bierze bo zasmarkany i niewyraźny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 09:22
małaMyszka, Weridiana, KasiaeN., zabka11, Aga89 lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:No on ma zegarek w brzuchu co 2 godz rowni ryk bo glodny teraz godzina na cycu wiec tak naprawde mam godzine przerwy zanim znowu bedzie chciał jeść .
Nadal karmie z nakladkami czy ktoras rowniez? Probowalam karmic bez no nie idzie dobrze nie zassysa wypada mu i sie denerwuje no coz bede jeszcze probowala -
aaaaga wrote:No on ma zegarek w brzuchu co 2 godz rowni ryk bo glodny teraz godzina na cycu wiec tak naprawde mam godzine przerwy zanim znowu bedzie chciał jeść .
Nadal karmie z nakladkami czy ktoras rowniez? Probowalam karmic bez no nie idzie dobrze nie zassysa wypada mu i sie denerwuje no coz bede jeszcze probowala
Ja karmie z nakladkami i do konca tak bede karmicmałaMyszka, witaminkab lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Mały zasypia między 22 a 24 i śpi do 6-7
W nocy nie czuję że cycki są pełne. Wstaje przed tym jak mały zacznie płakać robię śniadanie kawę herbatę śniadanie dla M. do pracy siadam i odciągam z tej piersi z której karmiłam wieczorem, żeby drugą mieć dla ssaka... Dzisiaj udało mi się zebrać 110 ml teraz dociągnę do 150-160 i zamrożę, bo w weekend mam szkołę.
110 z jednego cyca????? wowmałaMyszka, Ewa123 lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Moj tez wydaje z siebie dziwne odglosy, glownie w nocy, albo mi sie wydaje, bo wtedy jest w domu cicho. Nie moge spac przez to, a zeby zmilkl to musze go polozyc na klatce. Wtedy momentalnie zasypia w ciszy. I tak wlasnie karmilam go 4-5, i spal na mnie do 7:30.
Ofka albo ktoras z dziewczyn, uzywalyscie juz tego katarka? Ja mam opory.
Moj syn skonczyl juz 6 tygodni i wazy 5kg. Moja kochana kluseczkaa za rok do pracy...
Moj maz ma dzisiaj urodziny, ja w niedziele. Zawsze z tej okazji gdzies wyjezdzalismy, uwazalismy to za najlepszy prezent, czas spedzony razem. Ale teraz z takim maluszkiem wyjazd to bylaby meczarnia a nie odpoczynek.
Paula wszystkiego najlepszego z okazji urodzin dla ciebie i meza
A tak na marginesie ja tez mam dzisiaj urodziny
małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Witam. Próbowałam Was nadrobić ale ciężko. Niecierpliwa super ze Ci tak przesypia
Amberla jak to szybko zlecialo
U nas coraz lepiej kolki odeszly w niepamięć, są simplex spisał i spisuje się na medal no ale kilka razy dziennie gimnastyka i probiotyk na zawarcia zrobiły swoje
Po szczepieniu był Marudny i nie spał 2 dni. Ogólnie mało w dzień śpi ale zajmuje się sobą. Leze na łóżku lub w łóżeczku o bawi się. Sam usypia wieczorem. Bez noszenia i głaskania.
Najpóźniej o 20 śpi. Wstaje o 2.30 i o 7.30. Wczoraj poszedł spać o 22 i o 1.30 tylko zjadł 20 ml i wstał dopiero o 9. Niemożliwe.
Przez to Łukasz zaspal
Wczoraj na zakupach zaczął płakać. Pokazałam mu zabawki na półce i nagle na lemura zaczął w się śmiać i piszczectak więc lemur został z nami. Jak tylko się obudził pięknie się uśmiechał do niego. I śpi trzymając go za łapkę
Śmieszny widok. Leki nawet teraz w aucie gapi się na niego - chyba młody znalazł przyjaciela który się non stop gapi i uśmiecha
Rośnie malolat 62 spodnie juz za małe. No i strasznie ubity jest. Ciężko go podniesc
Niemożliwe ze juz nie piszemy o tym jakie dolegliwości mamy w ciąży tylko o dzieciach i to ze juz tyle czasu minęło od porodu
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab98b2f6afb1.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f2726d1179a.jpgaaaaga, apaczka, niecierpliwa, Amberla, Martucha86, Weridiana, mamasia, Zetka, magda sz, Lady Savage, zabka11, ainer85, lys, Paula_071, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Najlepszego kobiety!
Powiedzcie czy jestem wyrodną matką - cieszy mnie kazdy mijający tydzień bo zbliża nas do okrsu kiedy córeczka będzie bardziej kontaktowa, może mniej marudna, będziemy mogli wybrać się gdzieś dalej, dłużej pośpi, będzie miała stałe pory snu i aktywności, polezy chwilę i zainteresuje się czymś itp. Doceniam każdy dzień, każdy jej uśmiech i cieszy mnie kazdy postęp jaki widzę w jej rozwoju. Tylko marzy mi się już grudzień
Też tak macie?niecierpliwa, Weridiana, Zetka, magda sz, zabka11, Ewa123, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość