X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie...

Mój mąż ma dzisiaj imieniny. Rano zrobił mi śniadanie i inke. Ja w zamian za to pobiegłam z małą na siusiu, żeby mógł się na spokojnie przygotować do pracy. Mały spał od 21. Przebudził się ok.1 więc pobiegłam do łazienki, wracam a on śpi w najlepsze.

Niestety włączył mi się monitor oddechu, spałam na czuja od 1 do 5. Wtedy się obudził, zjadł i spał do 8.

Byliśmy na spacerze. Trafiło mi się karmienie na ławeczce, ale dałam radę :D

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tym karmieniem bywa różnie, czasem bez problemu zje zwłaszcza w nocy i rano a czasem właśnie takie cyrki. Z kupkami raczej nie mamy problemów, robi dosyć często, po karmieniu z reguły ładnie odbija. Mam wrażenie, że czasem irytuje ją jak mleko leci pod ciśnieniem bo wtedy aż ledwo przełyka. Z drugiej strony też czasem mam wrażenie, że coś ją boli stąd te cyrki. Uspokaja sie w pionie na rękach i jak się ją ciasno owinie.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siedzielismy 4 h na ip i mala ma zapalenie spojowek:|ja mialam ciagle jak bylam mala, starsza corka tez czasem miewa no to jeszcze na malucha padlo:/nosz k*****

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam karmelowa inke, maz mi kupil. Mysza posmakuje Ci pilas ja?
    Ja leze w wannie z kawa,czytnikiem ebooka i tel. i maz dostal malego. Puszczam wode co rusz zeby nie sluchac czy sie drze. Nakarmiony jest to dadza rade.

aaaaga, mamasia, niecierpliwa, małaMyszka, 0na88, Katarka, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ale zazdrosze moj spal od 20 do 23, potem do 2 rajcowal a potem do 7 trzy pobudki....ech. ciumka krotko, sam sie odstawia.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Aaaaa ja chce inke karmelowa, dobra jest? Gdzie kupilas?

W Auchanie :) Jest dobra, chociaż bardziej smakuje mi czekoladowa.

lb17w98.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do tych z WasWas, u których jest stosowana dieta eliminacyjna. Powiedzcie mi po jakim czasie od zjedzenia produktu wystąpią objawy alergii? Agata chyba pisała o teście prowakcji po pewnym czasie. Gdybym się napila mleka lub zjadla cokolwiek z nabiału (ile w ogóle tego przy takim teście powinnam zjeść?) to kiedy będzie widać wysypke? W jakim czasie wystąpi alergiczna reakcja?

Ewa to powinno być w uzgodnieniu z lekarzem, mi powiedziała, żeby 10 dni nie jeść, a później dodać mleka do kawy na początek, a później zobaczymy.

małaMyszka, Ewa123 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Mam karmelowa inke, maz mi kupil. Mysza posmakuje Ci pilas ja?
    Ja leze w wannie z kawa,czytnikiem ebooka i tel. i maz dostal malego. Puszczam wode co rusz zeby nie sluchac czy sie drze. Nakarmiony jest to dadza rade.
    O jaaaaaaaa karmelowa inka!!!!!!! Jutro męża wysyłam na polowanie!!!!!

Katarka lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    A my już po spacerze, przespał pięknie cały..uff oby tak już zostało.
    Przed spacerem zaaplikowałam drugi czopek glicerynowy który podobnie jak pierwszy wypadł w całości razem z morzem kupy, chyba od porodu to w nim siedziało.. od razu inne dziecko.. zauważyłam że w kupsku sa takie kawałki niestrawione, grudki. pewnie to go tak boli jak przepycha się przez jelitka, tylko od czego to.. muszę zapytać pediatry.
    Mój m też całe szczęście nie gra w jakieś gry ale wiem że można się od tego tak samo uzależnić jak od netu, faca i innych wirtualnych pierdół.. np forum Belly hahah:)

Te grudki są miękkie czy twarde?

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi póki co kazała odstawić nabiał i owoce, w poniedziałek szczepionka (mam nadzieje, bi od 3 tygodni odkładamy) więc pewnie też lepiej żebym nie ryzykowała zaraz po z testowaniem. No nic, pogadam przy szczepieniu z lekarka i zobaczę co proponuje

Ewa123
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Niecierpliwa moze zakup sobie lekka spacerowke , to na pewno wygoda. Jak jestes sama to spacerowka , jak we dwoje to maz moze ponosic.

Kwiauszek dziwne te kupki. Wyglada to na zatwardzenie. Podajesz dziecku zelazo lub inne leki. A moze to te migdaly zawieraja alergen , nie wiem czy migdaly tak sie klasyfikuje. Byc moze tez taka jego uroda, brzuszek sie musi dostosowac. Jak dlugo to trwa?

Tylko witaminę D, migdały jem kilka dni. A tr problemy mamy jux ponad trzy tygodnie. To są takie granulki, czasem rozsypane a czasem zbite. Po jakimś czasi. Krusza się. Najdziwniejsze jest to, że nikt nie wie co to jest :(

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek miękkie. Tzn jak naciskam pampersa to się rozwalaja.. a u Ciebie jak jest?

1usawn15ju6q9qwm.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wieczorową porą,
    Próbuje przetrzymać moją jeszcze z pół godziny żeby pospała w końcu jak człowiek do 3-4 w nocy.
    Niecierpliwa mnie też krew zalewa z tą kupą, spędza mi to sen z powiek i ze zmęczenia i ze zmartwienia, kiedy to się unormuje. Marzą mi się 4 kupy dziennie. Dałam delicol, wodę przegotowaną, laximed, masaż brzucha zrobiłam jeju oby zadziałało cokolwiek. Chciałam zamówić w Ziko apetece Bebilon Comfort ale nie ma w żadnej hurtowni :/ szukam więc dalej.

Dziewczyny współczuje nerwów z mężami, mój od ostatniego opierdolu znośny w miarę, dziś nawet wstał w nocy jak się darła.

Na spacerze jak zwykle ryk, byłyśmy po leki w CH i głód jeść....no to poszłam do strefy dziecka na fotelik, pan ochroniarz był tak miły że włączył wszystkie światła -żebym dobrze widziała DZIECKO... także świeciłam cycem w przenośni i dosłownie.

Agaata, Weridiana, Paula_071, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda spotykam się czasem z koleżanką, która ma 4 miesięczne dziecko i karmi Bebilonem Comfort i opowiadała mi, że jest bardzo ciężko kupić. Pisała do producenta, to się wykręcają, że mieli pozar w fabryce i nie wiadomo kiedy zapasy mleka będą uzupełnione, póki co zasugerowali jej zmianę mleka. Ona kupiła kilka ostatnich opakowań w Gemini, kilka gdzies w Rossmanie na pradze a kilka wysłał jej wujek z Mielca. Powiedziała, że ma zapas na miesiąc, później będzie musiała zmienić.

Mój zasnął po 5 minutach jedzenia.. Przed kąpielą był masaż całego ciałka, później pływanie w wanience :-) I to go tak zmęczyło, że padł jak dętka. Pewnie szybko się obudzi, bo raczej nie zjadł prawie wcale...

magda sz, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda u mnie są 4 czy 5 kup dziennie - rzadkie i beznadziejnej konsystencji, a na każdą kupę jest masakryczne prężenie się i płacz. To jest po prostu bolesne dla dzieci i moim zdaniem to właśnie na tym polegają kolki, więc jeśli lekarka zapisała Ci Delicol, to raczej dobrze kombinowała.

Izuu, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż gra w gry, ale ostatnio z małą na kolanach, albo kołysząc ją jedną ręką w hamaczku :D A te bardziej wymagające skupienia zostawia sobie chyba na późny wieczór, kiedy ona śpi. I z nas dwojga to on tańczy z małą, bo ja bym nie wytrzymała tyle jej trzymać na rękach, mam słabe łapy do tego...

Dziewczyny nie pijące kawy - polecam Anatola waniliowego. Moim zdaniem lepszy od Inki, bo inka smakuje jak kawa rozpuszczalna, a Anatol jak normalna zbożowa. Jeśli chodzi o kawę naturalną, to ja piję tylko czarną, bo tylko wtedy IMO czuć smak i zapach kawy. Ale kiedyś przypadkiem piłam kawę, jakiej bym sama nigdy nie zrobiła - podali mi ją w jakiejś azjatyckiej restauracji w Californi, kiedy poprosiłam o mrożoną kawę. Była to dość mocna i super słodka (jak syrop prawie, a ja nigdy nie słodzę!) kawa z dużym dodatkiem gęstego mleczka kokosowego. Na zimno. Mleczko gęste, takie jak z puszki, nie takie jak z kartonu i było bardzo dobrej jakości, mocno kokosowe. Obiecuję sobie taką zrobić, ale rok mija i jeszcze nie zrobiłam.

A zamiast mleka polecam mleko sojowe z Biedronki. Nazywa się 'napój sojowy' i używam go pasjami do musli i do pieczenia. Występuje w 3 rodzajach: naturalne, waniliowe (bardzo słodkie) i czekoladowe (też słodkie).

0na88, Weridiana, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Kwiauszek miękkie. Tzn jak naciskam pampersa to się rozwalaja.. a u Ciebie jak jest?

Tez są miękkie grudki, ale to normalne są to resztki niestrawionego mleka. U nas są twarde granulki jak kamień, czasem są rozsypane a czasem zbite :(

• magda sz Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam Inkę z mlekiem- taką gotową mieszankę że dolewa się tylko ciepłej wody- pychotka.

http://inka.pl/inkassets/uploads/zmlekiem.png

Maja chyba padła, na razie śpi z tatusiem, jak bardziej zaśnie to ją przeniosę do łóżeczka. Myślałam że spędzę trochę czasu z mężem sam na sam a on z kurami się położył :/ stary pierdziel

Zaczęłam krwawić, czuje jak mnie ciągnie w środku :/ taka żywa krew, nie wiem co to jest. Dużo aż tak tej krwi nie ma- 2 wkładki dziennie. Wcześniej miałam lekki plamienie z 2 tyg temu i znowu tylko że teraz to już żywa krew

Weridiana, Izuu, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uświadomcie mnie, czy ja czegoś nie wiem czy co. Laurę bierzemy do odbicia na klatkę piersiową, czasem tak zaśnie, wtedy ja zmieniam pozycję na bardziej leżącą i Ona tak przez jakiś czas na mnie śpi. Ale co chwilę słyszę, że tak dziecko nie może być długo, bo za mała, bo słaby kręgosłup i takie tam. Ale skoro może leżeć na brzuszku to czemu miałaby nie móc spać na brzuszku na mnie?

lb17w98.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Dziewczyny w zwiazku z tym prezeniem, krzykami przy jedzeniu, szarpaniem cyca, a nawet placzem czytalam, ze dzieci tak maja.
    Podobnoz jest to zwiazane z tym, ze one jeszcze nie radza sobie za dobrze z wyproznianiem, a to im w jakis sposob pomaga. Pisali tez, ze rodzice mylnie sadza, ze to zaparcia, kolki albo inne dolegliwosci. No i z czasem to sie samo normuje.
    Moj maly facet ma dokladnie takie same akcje przy cycu i to przewaznie zaczyna sie od popoludniowych karmien. Denerwuje mnie to, bo przy okazji nalyka sie zawsze powietrza, bidulek sie meczy, a pozniej jak mu sie odbija, to jakby wymiotowal - takie to "intensywne", a do tego musi sie mu odbic z 5-6 razy, przy czym odbijam go kilka razy w trakcie karmienia.

Weridiana, Katarka, AgaSad, Izuu, apaczka, Paula_071, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
‹‹ 2169 2170 2171 2172 2173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ