Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My stosujemy te woreczki do pobrania moczu i idzie super :) dziś rano w ciągu 30 sekund woreczek był napelniony:). Jak jest dzień pobrania wybudzam Stasia sama i zdejmuje mu pampersa, przemywam i wycieram gazami potem szybko przyklejam woreczek przykrywam Synka i w ciągu kilku chwil siusia:). Polecam ten sposób; )

zabka11, niecierpliwa, Paula_071, lys, Maniuś, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże drogi znowu to samo co miesiąc temu się zaczyna...Mąż wziął wolę dziś A on jednak odreagowuje dwa dni później po szczepieniach.Jutro będzie Armagedon bo dziś jest przedsmak. Boże daj mi siły żebym to zniosła...

małaMyszka lubi tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, to mnie zaskoczył ten tekst... już nie wiem jak to z tymi mlekami roślinnymi jest... chyba nie ma dobrego i ogólnie chyba lepiej darowac sobie mleczko i przestawic się na czarną kawkę itp :)
    Ale jakby co to jest na dziale "zdrowe odżywianie" - niedaleko kas, tam gdzie te całe żarcie bio. Firma EnerBio się nazywa.
    Teraz patrze na drogerii on-line rossmanna, że owsiane też z tej firmy mają i to nawet w promocji 5,99zł/l więc muszę wypróbowac :)

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupowala któras takiego metkowca do chwytania? bo zauważyłam z emoj wiekszych rzeczy nie chce łapać ale pieluszke sobie ściska i łapie, to moze taki metkowiec bylby fajny do chwytania

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZzy Wasze maluchy mają zimnę rąćzki, nóżki? Mój Szymek ma wiecznie zimne ręce,ale karczycho zawsze gorące..

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka moja tez zimne nozki i raczki a karczek cieply. Tak chyba ma byc.

Bylam dzis na wychodnym, przyjaciolki urodziny. Wypilam nawet piwko shandy 2% :) jak jechalam do tego pubu metrem to czulam sie jak dzika :) ostatni raz metrem jezdzilam uuhhhu nie pamietam nawet, nie wiedzialam w ktore metro wsiasc czy mlociny czy kabaty hhaha. Ale sie wyluzowalam. Wszyscy byli pelni podziwu ze tak schudlam choc sama jak sie widze w lustrze to zadowolona nie jestem. Lapie sie na tym ze gadam ciagle o dziecku..no ale w kobcu ona to moj caly swiat..jak juz weszlam w inny temat niz dziecko to podchodzi inny znajomy i sie pyta jak tam i...znow monolog i zdjecia...hhehe Boze jestem nawiedzona.

Malz zostal z tesciowa i zabawiali Maje a ta mala cholerka wcale spac nie chciala i uspalam ja dopiero ok 23..jak przyszlam o 21 to ozyla i zaczelo sie fikanie i rzyganie. Na wejsciu mnie obrzygala jak tylko wzielam na rece, chyba za kare ze ja na 3h zostawilam.

Dziewczyny a jak siuski zbierace to wychladzacie troche dupke? Ja nie pobieralam moczu ale zwykle jak rozbieram do wietrzenia tylka to wystarczy ze przemyje zimnym wacikiem z woda albo zimna chusteczka pupe i podniose pupe to na zawolanie strumien sikow. Moze sporobujcie, polozna mi pokazala to jak przez pierwsza dobe Maja nie zrobila siku tylko kupe i musialy sprawdzic jak uklad moczowy. Trzeba dupke wychlodzic, mozna tez przwtrzec chlodna chusteczka nad koscia ogonowa

apaczka, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ostatni raz to bylas na tej imprszie integracyjnej z tego co pamietam haha,widze ze nie tylko ja chodze tak pozno spac

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dopiero idziemy lulu:p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba chodzę spać najpóźniej ;)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ja już zdążyłam wstać na karmienie, spac poszłam o 21.30. I tak codziennie chodzę nieprzytomna...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w skrócie - byłyśmy wczoraj się szczepić. Mała przybrała w 9 dni 250 gram. Wiec coś ruszyło. Ma ok 61 cm.na wzrost 75 centyl na wagę 25. Jest drobna. W kale żadnych bakterii, nic się nie wyhodowalo. Myślę że przybrała bo zmieniłam technikę karmienia. Kiedyś nonstop wisiała na cycu ale krótko. Często a krótko. Zaczęłam zmuszać do dłuższego karmienia żeby nie piła a jadła to tłustsze mleko. Dzięki temu jemy rzadziej a więcej. Ja mam w końcu pełne piersi. Czuje ze znów mam kupę pokarmu. Bo niestety moje dziecko jest dalej anty butelkę... Jestem uwiazana do cyca. Bebilon pepti wypila raz 80 ml i od tego czasu w ogóle. Poza tym minęły bóle brzuszka. Laura jest spokojna radosna. W dzień śpi i bawi się naprzemian :) głowę trzyma wysoko po kilka minut i lubi. W końcu nie ma problemu z wieczornym usypianie. Usypia przy piersi okryta kocykiem, potem przekładam do łóżeczka. Łóżeczko mam obok swojego w pokoju. Tak że w nocy budzę się tylko raz na karmienie ok 4-5. Karmie odkładam do łóżeczka i śpimy do 7-8 w zależności jak wstanie starsza siostra :) Laura zasypia kolo 20 wieczorem śpi nieprzerwanie jakieś 8 h. Pampersa zmieniam dopiero przed drugim porannym karmieniem kolo 7-8. Jest ciężki ale nie przecieka a przynajmniej mi się dziecko w nocy nie wybudza. A stosuje Dade i jestem o niebo bardziej zadowolona niż z pampka. Pampki stosowałam przy starszej i uwierzcie przemakaly nieraz :) a Dady do tej pory nigdy. Kończę dwójki i przechodzimy na trójki. Ubranka 62 tez coraz mniejsze. Jest chuda ale długa wiec daje nam 3 tyg i Przechodzimy na 68. Do tego przygotowuje paczkę dla Kuzynki która na koniec listopada rodzi syna. Oj dostanie ode mnie sporo :) no i w zeszły pt spadlam ze schodów. Pierwszy raz. Mam tak obity bok ze masakra. ;/ ciężko podnosić rękę, ale codziennie coraz lepiej. Odpukać macierzyństwo zaczyna się robić znów fajne :) tylko czasu brak przy dwójce :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 07:19

aaaaga, Pulpecja, małaMyszka, Maniuś, Paula_071, jesslin87, zabka11, sylwucha89, Weridiana, mamasia lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla, dobrze, ze się nie połamałaś.
    Pewnie Cię nie pocieszę, jak powiem, ze moja starsza córka też była antybutelkowa i nigdy nie wzięłą nic z butelki do ust. Jak już zaczęła pić wodę i jeść więcej rzeczy to łyżeczka i niekapek. Fakt, ze dzięki temu szybko ładnie sama jadla, ale w tym niemowlęcym czasie było bez butelki ciężko, bo nie mogłam jej na dlużej zostawić.
    U mnie dzieciaczki poszly już do szkoły, ja jeszcze nakarmiłam małą i siłą woli zmusiłam się, żeby wstać a nie położyć się obok niej. W taką pogodę to tylko spać, ale potem będę cały dzień rozdrażniona, więc kawa i do pionu :-)

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Dziewczyny moze wrócimy do codziennego dzielenia się co kto ma na obiad :-) brakuje mi pomyslow na szybkie obiady a wszystkie jesteśmy w podobnej sytuacji maluch na rękach i malo czasu w trakcie ciąży tu była kopalnia wiedzy normalnie bilysmy na glowe Amaro i Gesslerowa hihihi

Pulpecja, małaMyszka, Maniuś, apaczka, sylwucha89, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga żebyś wiedziała, mi też brakuje pomysłów i ochoty na gotowanie.
    Najlepiej to byłoby wymyślić menu na cały tydzień, zrobić zakupy i potem tylko iść wg planu. Może wtedy ogarnęłabym to jakoś.
    Ja jedyne co w tym temacie zrobiłam, to mięso mielone w zamrażarce, jakieś warzywa, przeciery pomidorowe. Z tego zawsze można zrobić jakieś pulpety czy spaghetti jak mi brak pomysłu. No i kukurydza, sałata, kiełki na patelnię, mieszam wszystko, dodaję co tam mam - papryka czy pomidory, polewam oliwą i surówka z głowy. Dzisiaj wyciągam karkówkę. Upiekę w całości, albo zrobię jakieś kotlety.

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszecie, że używacie pieluch Dada, ja też kupiłam jedno opakowanie, zuzylam je, ale teraz wróciłam do zielonych pampersow, dla mnie to niebo a ziemia, Dada jakieś sztywne sa, słabo się dopasowują do dziecka, po zasikaniu grube i ciężkie jak cholera, nic z tych rzeczy nie zauważyłam w pampersach. Kurczę, trochę lipa, bo jednak dady sa tanie, a wolałabym nie wyrzucać tyle kasy do śmietnika z kupa. Moze macie pomysł na jakieś inne dobre a tańsze pieluszki? Oprócz Rossmana bo też sztywne.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Agata może spróbuj lidlowych toujours? Wiem, że dużo osób je sobie chwali, ja też miałam jedna paczke i były spoko. U nas ciężki poranek, mała nie może zrobić kupy i płacze :/teraz zasnęła a ja mam chwilkę na herbatę. Ciekawe na jak długo

małaMyszka, Agaata lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś na obiad naleśniki z serem. Po 3 tyg odkąd małej zeszła wysypka powróciłam do nabiału. I (odpukać) nic się póki ci nie dzieje. Także wygląda na to, że ta alergia była na innym tle. Tylko cholere wie teraz na co. No nic, ważne że przeszło, a ja mogę znów pożerac płatki z mlekiem i żółty ser

Ewa123
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja mam jeszcze bella happy i dla mnie też dobre:) Dadę spróbowaliśmy na początku i tak malutkiej tyłeczek odparzyła, że już więcej się nie odważę. Raz jeszcze spróbowaliśmy i było to samo. A te z lidla też miałam i nie były najgorsze.

małaMyszka, Agaata lubią tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, spróbuje. Ciekawe te pieluszki bella, nawet nie wiedziałam, że takie istnieją.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ile dzieci tyle opinii :) owszem Dady są sztywniejsze. Ale porównując z moja starsza córka ile razy przemokl jej pampers to szkoda gadać. Ubrania brudne, zasikane zakupane. A z Dada odpukać mi się to nie zdarzyło. Z Lidla raz użyłam. Paula dostała takiego odparzenia ze tylko maścią z antybiotykiem udało się doprowadzić to na prostą. To był jedyny raz kiedy się odparzone i jedyny jak zmieniliśmy pieluchy.
    No dobrze ze się nie połamane, bo już czarno miałam przed oczami :/ dobrze ze dziecka nie nioslam... Teraz wyciąganie w nocy małej na karmienie z łóżeczka to ból ;/ ręką i bok dają w dupe... Choć dupka te z boli :/

‹‹ 2290 2291 2292 2293 2294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ