X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z szybkich obiadów polecam pierś kurczaka pokrojoną w paseczki, do tego podsmażyć cukinię z marchewka (marchewke kroje obieraczką do warzyw na takie cienkie paseczki ) dorzucić makaron i już. Zamiast kuraka można dać łososia np.

małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w nocy twardo dziecko do lozeczka wsadzilam smoka do buzi utulilam ale sie krecil i jak matka wariatka dziecko w lozeczku ja w lozku i szumilam az usnelam. Wiec nie wiem kto pierwszy poszedl spac ja czy dziecko. Kurcze te szumy z telefonu na dziecko nie dzialaja ale jak ja szumie to usnie. I teraz nie wiem moze ten szumis by sie sprawdzil. Szkoda ze nie mozna gdzies wypozyczyc na sprawdzenie czy zadziala bo wydac kase niepotrzebnie to bezsensu.

Nie wiem czy dobrze pamietam ale chyba Ty niecierpliwa mialas konflikt z mezem? I wyszedl wam? U mnie Maks ma moja grupe krwi wiec nie bylo problemu.

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie krem z brokułów, bo wczoraj zrobiłam dla wojska...

Czy wasze maluchy jak są w pozycji leżącej/półsiedzącej też tak główkę dźwigają, jakby chciały się podnieść?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mialam tel z przychodni gdzie mlody jest zapisany ze jutro odwiedzi go pielegniarka z wizyta patronazowa o co chodzi ? Tez mialyscie takie wizyty ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 10:21

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Na obiad polecam Wam
    http://www.kwestiasmaku.com/przepis/gulasz-wieprzowy
    Robiłam ostatnio i jest proste, tanie i smaczne :) Do tego szybko się robi i starcza na kilka dni co jest ważne dla nas ;) ja oczywiscie nie dałam piwa, boczku (zapomniałam kupić) i masła (dieta). Polecam :)

My używamy białych pampersów. Za 80 sztuk płacimy ok 42-45 zł. Ile kosztuja te Dady bo nawet nie wiem jak dużo przepłacam? ;)
    Od poniedziałku jest promo za te lepsze premium soft. 96 szt.za 39,99 ale trójki. Ja już mam dwie paki bo promo mimo że biedra często ma to lepiej mieć zapas. Teraz kończymy dwójki i lecimy z trojkami

apaczka lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Wlasnie mialam tel z przychodni gdzie mlody jest zapisany ze jutro odwiedzi go pielegniarka z wizyta patronazowa o co chodzi ? Tez mialyscie takie wizyty ?
    nieee, u nas były 4 patronazowe wizyty i tyle, a ja bym sie nie obraziła jak by przyszła:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała się zbudzila, trochę possała, pouśmiechała się do karniszy i zasnęła znów. A ja tej karkówki do tej pory z zamrażarki nie wyjęłam:-/

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam 2 i pół paczki trójek i nie wiem czy wlasnie kupować jeszcze trójki czy już 4, ciul wieeee.. chyba kupie na zapas 4 a jak mi braknie 3 to dokupie, bo jak sie okaze ze niezuzyjemy to co z nimi zrobie

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    apaczka gdzie kupujesz te biale w takiej cenie?
    My używamy teraz pampków zielonych ale wcześniej używałam tych białych i zdecydowanie fajniejsze, ale wtedy miałam dostep właśnie do tych białych z norwegii, płąciłam 10 zł za paczkę 37 szt wiec grosze..

Myszka ja mam na połowe i wydaje mi sie wystarczający
    Mój mąż ostatnio kupił w Rossmanie ale chyba promocja była. Normalnie płacimy 45-49 zł w Carrefurze lub Rossmanie. Ta cena mnie jakoś nie przeraża tym bardziej, że nam odpowiadają a Biedry nie mamy w okolicy.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Z szybkich obiadów polecam pierś kurczaka pokrojoną w paseczki, do tego podsmażyć cukinię z marchewka (marchewke kroje obieraczką do warzyw na takie cienkie paseczki ) dorzucić makaron i już. Zamiast kuraka można dać łososia np.
    O jaaaaaa ale fajny pomysł! Muszę zakupić piersi i łososia. Będzie raz tak i raz tak.
    A jakiś sos dodajesz czy nie wychodzi za suche?

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 4 wizyty poloznej na poczatku a teraz pielegniarka hmmm fajnie :-)

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Ofka ale obiadek fju fju zjadłabym jak robisz steki ile czasu na patelni?
    Ja mam klopsiki w sosie pomidorowo koperkowyn z ziemniaczkami jestem z siebie dumna wczoraj udalo mi sie zrobic galaretkę drobiowa (został mi rosolek i miesko ) to byla ekspresowa galareta hehe
    Steki kupuje w biedzie z antrykotu, sa mieksze niz z rosbetfu. Koniecznie i niezbednie musza miec temp pokojowa, bo obnoza temp smazenia. Wiec wyciagadz z lodowy na h przed. Rozgrzewasz payelnie, dopiero nalewasz olej, nagrzewasz i stek wrzucasz. Okolo 3 min ciagiem jedna strona, nie dziabac widelcem bo wyleci sok. Ok minute na cm grubosci. Sciagaszz patelni, solisz pieprzysz, zawijasz w folie alumin. I do piekarnika na 10 min 130 stopni. Na patelni co sie smazyly dajez lyzke masla, rozpuszczasz, wlewasz smietane 30, dwie lyzeczki pieprzu zielonego marynowanego, i na czas jak siedza w piekarniku malutki.ogien. i tyle, 20 min roboty.

małaMyszka, aaaaga, Weridiana, Paula_071, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez uzywamy Dady...mialam paczke pampkow ale strasznie smierdzialy. Musialam je wietrzyc przed zalozeniem :p Jula ma uczulenie na chusteczki nawilzane - momentalnie pupka jest czerwona i w krosty. Przemywamy wiec wacikami z woda przegotowana (wychodzi mega drogo ale co zrobic - i tak na allegro zamowilam waciki w promocji). Moj dziec powoli ogarnia swoje raczki - juz nie lataja az tak bezwladnie. My tez staramy sie wydluzyc przerwy miedzy karmieniami, bo zazwyczaj mala je tylko 5-7 minut i tyle. Przybiera na wadze, ale to uciazliwe karmic ja co 1,5h. Od kilku dni z aplikacja na tel.pilnuje czasu karmienia i jest lepiej. Laktacja mi sie unormowala - cycki nie sa juz tak napiete i juz tak nie tryskam mlekiem jak przybieraja. Nareszcie nie mam kamieni, a mleka duzo. Krysys laktacyjny mnie nie dopadl. Moje dziecie smieje sie do sowek nad przewijakiem...co ja tam poloze to usmiechy ida takie ze hej. Do taty tez sie cieszy jak wraca z pracy...a ja jestem pokrzywdzona bo tylko w nocy jak sie przebudzi to blysnie dziaslem, a w ciagu dnia skapi mi tej radosci :(
    Bylam u gina i dostalam tabsy anty. Kolejna ciaza za 2 lata min.
    U nas na obiad kurczak w ryzu z sosem curry.

małaMyszka, Weridiana, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    a ja mam 2 i pół paczki trójek i nie wiem czy wlasnie kupować jeszcze trójki czy już 4, ciul wieeee.. chyba kupie na zapas 4 a jak mi braknie 3 to dokupie, bo jak sie okaze ze niezuzyjemy to co z nimi zrobie
    Lepiej chyba 4 już kupić. Zawsze się wykorzysta. A trójki to nawet inne mniej szt można kupić.

Ja dostałam od koleżanek i kolegi z biura butle aventa 330 ml :0 i właśnie pampersy premium care już czwórki. Także na zapas jest. Muszę wymęczyć dwójki, bo widzę, że małego trochę uciskają

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam obiad, robilam ostatnio. 4 buraki zawinac folie i do piekarnika, po h dorzucacie 4 jablka tez w folii. (Jak macie czas to mozna przepolowic i posypac polowke, buraka ciut cukru, jablko majerankiem). Po kolejnej pol h wylozyc, obrac, pokroic w kostke. Ugotowac dwa worki.kaszy gryczanej lub jaka sie lubi. Pokroic w kostke trojkat sera laxuz z niebieska plesnia lub opakowanie gorgonzoli dodac do cieplej kaszy. Dodac jablka, buraki tez cieple. Sypnac dwie garscie pokrojonych orechow wloskich. Przed podaniem posypac rukola.

aaaaga, małaMyszka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Steki kupuje w biedzie z antrykotu, sa mieksze niz z rosbetfu. Koniecznie i niezbednie musza miec temp pokojowa, bo obnoza temp smazenia. Wiec wyciagadz z lodowy na h przed. Rozgrzewasz payelnie, dopiero nalewasz olej, nagrzewasz i stek wrzucasz. Okolo 3 min ciagiem jedna strona, nie dziabac widelcem bo wyleci sok. Ok minute na cm grubosci. Sciagaszz patelni, solisz pieprzysz, zawijasz w folie alumin. I do piekarnika na 10 min 130 stopni. Na patelni co sie smazyly dajez lyzke masla, rozpuszczasz, wlewasz smietane 30, dwie lyzeczki pieprzu zielonego marynowanego, i na czas jak siedza w piekarniku malutki.ogien. i tyle, 20 min roboty.
    Jutro po pogrzebie lecę do biedry i będę pichcić... Mniam... Ślinka cieknie. Tylko ja jeszcze nie używałam śmietany... Trzeba rozszerzać menu hahaha

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od jakichś 2 tygodni zauważyłam że Córcia zaciska piąstki i otwiera dłonie zaraz potem i tak przez większość czasu. I łapie sobie body lub pieluszke tetrowa i tak śmiesznie ćwiczy dłonie. Z drugiej strony przez te ruchy otwierania i zamykania dłoni nie może utrzymać zbyt długo grzechotki bo od razu jej wypada. No i zaczęłam się martwić czy to normalne?

Ewa123
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka dzieki brzmi pysznie w weekend zrobie

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka!!!! Nie nadążam wycierać tel tak zaśliniony...

Ofka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na obiad zupa na razie rosol wczoraj kurczak duszony (natarlam sosem sojowym :-), dzien wczesniej mielone i ogorkowa :-)

Iys wspolczuje , mam nadzieje ze sie poprawi :-)
    Masz racje z ta wit D , wlasnie mnie zapytala czy przyjmuje witaminy karmiac piersią, ja ze owszem codziennie, wtedy powiedziała ze wystarczy jak ja biorę lol jak skonczy 6miesiecy to moze wtedy...

Malamyszka ja chyba bym sie wybrala na pogrzeb i stype. Pozniej bedziesz myslec co by bylo gdyby, nie mysl za duzo o innych, mysl pozytywnie o sobie i swoich najlblizszych

Amberla dobrze ze nic ci się nie stalo, jak ty to zrobilas ?

A moja córka juz od 3 dni jezdzi autobusem ?

Co do butelki to starsza tez byla anty , a mlodsza bez problemu :-)

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 2292 2293 2294 2295 2296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ