SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Z szybkich obiadów polecam pierś kurczaka pokrojoną w paseczki, do tego podsmażyć cukinię z marchewka (marchewke kroje obieraczką do warzyw na takie cienkie paseczki ) dorzucić makaron i już. Zamiast kuraka można dać łososia np.
małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość
-
A ja w nocy twardo dziecko do lozeczka wsadzilam smoka do buzi utulilam ale sie krecil i jak matka wariatka dziecko w lozeczku ja w lozku i szumilam az usnelam. Wiec nie wiem kto pierwszy poszedl spac ja czy dziecko. Kurcze te szumy z telefonu na dziecko nie dzialaja ale jak ja szumie to usnie. I teraz nie wiem moze ten szumis by sie sprawdzil. Szkoda ze nie mozna gdzies wypozyczyc na sprawdzenie czy zadziala bo wydac kase niepotrzebnie to bezsensu.
Nie wiem czy dobrze pamietam ale chyba Ty niecierpliwa mialas konflikt z mezem? I wyszedl wam? U mnie Maks ma moja grupe krwi wiec nie bylo problemu.małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
U mnie krem z brokułów, bo wczoraj zrobiłam dla wojska...
Czy wasze maluchy jak są w pozycji leżącej/półsiedzącej też tak główkę dźwigają, jakby chciały się podnieść? -
Wlasnie mialam tel z przychodni gdzie mlody jest zapisany ze jutro odwiedzi go pielegniarka z wizyta patronazowa o co chodzi ? Tez mialyscie takie wizyty ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 10:21
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
apaczka wrote:Na obiad polecam Wam
http://www.kwestiasmaku.com/przepis/gulasz-wieprzowy
Robiłam ostatnio i jest proste, tanie i smaczneDo tego szybko się robi i starcza na kilka dni co jest ważne dla nas
ja oczywiscie nie dałam piwa, boczku (zapomniałam kupić) i masła (dieta). Polecam
My używamy białych pampersów. Za 80 sztuk płacimy ok 42-45 zł. Ile kosztuja te Dady bo nawet nie wiem jak dużo przepłacam?apaczka lubi tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Wlasnie mialam tel z przychodni gdzie mlody jest zapisany ze jutro odwiedzi go pielegniarka z wizyta patronazowa o co chodzi ? Tez mialyscie takie wizyty ?
-
Migotkaa wrote:apaczka gdzie kupujesz te biale w takiej cenie?
My używamy teraz pampków zielonych ale wcześniej używałam tych białych i zdecydowanie fajniejsze, ale wtedy miałam dostep właśnie do tych białych z norwegii, płąciłam 10 zł za paczkę 37 szt wiec grosze..
Myszka ja mam na połowe i wydaje mi sie wystarczającymałaMyszka lubi tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Z szybkich obiadów polecam pierś kurczaka pokrojoną w paseczki, do tego podsmażyć cukinię z marchewka (marchewke kroje obieraczką do warzyw na takie cienkie paseczki ) dorzucić makaron i już. Zamiast kuraka można dać łososia np.
A jakiś sos dodajesz czy nie wychodzi za suche? -
aaaaga wrote:Ofka ale obiadek fju fju zjadłabym jak robisz steki ile czasu na patelni?
Ja mam klopsiki w sosie pomidorowo koperkowyn z ziemniaczkami jestem z siebie dumna wczoraj udalo mi sie zrobic galaretkę drobiowa (został mi rosolek i miesko ) to byla ekspresowa galareta hehemałaMyszka, aaaaga, Weridiana, Paula_071, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość
-
My tez uzywamy Dady...mialam paczke pampkow ale strasznie smierdzialy. Musialam je wietrzyc przed zalozeniem :p Jula ma uczulenie na chusteczki nawilzane - momentalnie pupka jest czerwona i w krosty. Przemywamy wiec wacikami z woda przegotowana (wychodzi mega drogo ale co zrobic - i tak na allegro zamowilam waciki w promocji). Moj dziec powoli ogarnia swoje raczki - juz nie lataja az tak bezwladnie. My tez staramy sie wydluzyc przerwy miedzy karmieniami, bo zazwyczaj mala je tylko 5-7 minut i tyle. Przybiera na wadze, ale to uciazliwe karmic ja co 1,5h. Od kilku dni z aplikacja na tel.pilnuje czasu karmienia i jest lepiej. Laktacja mi sie unormowala - cycki nie sa juz tak napiete i juz tak nie tryskam mlekiem jak przybieraja. Nareszcie nie mam kamieni, a mleka duzo. Krysys laktacyjny mnie nie dopadl. Moje dziecie smieje sie do sowek nad przewijakiem...co ja tam poloze to usmiechy ida takie ze hej. Do taty tez sie cieszy jak wraca z pracy...a ja jestem pokrzywdzona bo tylko w nocy jak sie przebudzi to blysnie dziaslem, a w ciagu dnia skapi mi tej radosci
Bylam u gina i dostalam tabsy anty. Kolejna ciaza za 2 lata min.
U nas na obiad kurczak w ryzu z sosem curry.małaMyszka, Weridiana, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:a ja mam 2 i pół paczki trójek i nie wiem czy wlasnie kupować jeszcze trójki czy już 4, ciul wieeee.. chyba kupie na zapas 4 a jak mi braknie 3 to dokupie, bo jak sie okaze ze niezuzyjemy to co z nimi zrobie
Ja dostałam od koleżanek i kolegi z biura butle aventa 330 ml :0 i właśnie pampersy premium care już czwórki. Także na zapas jest. Muszę wymęczyć dwójki, bo widzę, że małego trochę uciskają -
Polecam obiad, robilam ostatnio. 4 buraki zawinac folie i do piekarnika, po h dorzucacie 4 jablka tez w folii. (Jak macie czas to mozna przepolowic i posypac polowke, buraka ciut cukru, jablko majerankiem). Po kolejnej pol h wylozyc, obrac, pokroic w kostke. Ugotowac dwa worki.kaszy gryczanej lub jaka sie lubi. Pokroic w kostke trojkat sera laxuz z niebieska plesnia lub opakowanie gorgonzoli dodac do cieplej kaszy. Dodac jablka, buraki tez cieple. Sypnac dwie garscie pokrojonych orechow wloskich. Przed podaniem posypac rukola.
aaaaga, małaMyszka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:Steki kupuje w biedzie z antrykotu, sa mieksze niz z rosbetfu. Koniecznie i niezbednie musza miec temp pokojowa, bo obnoza temp smazenia. Wiec wyciagadz z lodowy na h przed. Rozgrzewasz payelnie, dopiero nalewasz olej, nagrzewasz i stek wrzucasz. Okolo 3 min ciagiem jedna strona, nie dziabac widelcem bo wyleci sok. Ok minute na cm grubosci. Sciagaszz patelni, solisz pieprzysz, zawijasz w folie alumin. I do piekarnika na 10 min 130 stopni. Na patelni co sie smazyly dajez lyzke masla, rozpuszczasz, wlewasz smietane 30, dwie lyzeczki pieprzu zielonego marynowanego, i na czas jak siedza w piekarniku malutki.ogien. i tyle, 20 min roboty.
-
Dziewczyny od jakichś 2 tygodni zauważyłam że Córcia zaciska piąstki i otwiera dłonie zaraz potem i tak przez większość czasu. I łapie sobie body lub pieluszke tetrowa i tak śmiesznie ćwiczy dłonie. Z drugiej strony przez te ruchy otwierania i zamykania dłoni nie może utrzymać zbyt długo grzechotki bo od razu jej wypada. No i zaczęłam się martwić czy to normalne?
Ewa123 -
Na obiad zupa na razie rosol wczoraj kurczak duszony (natarlam sosem sojowym
, dzien wczesniej mielone i ogorkowa
Iys wspolczuje , mam nadzieje ze sie poprawi
Masz racje z ta wit D , wlasnie mnie zapytala czy przyjmuje witaminy karmiac piersią, ja ze owszem codziennie, wtedy powiedziała ze wystarczy jak ja biorę lol jak skonczy 6miesiecy to moze wtedy...
Malamyszka ja chyba bym sie wybrala na pogrzeb i stype. Pozniej bedziesz myslec co by bylo gdyby, nie mysl za duzo o innych, mysl pozytywnie o sobie i swoich najlblizszych
Amberla dobrze ze nic ci się nie stalo, jak ty to zrobilas ?
A moja córka juz od 3 dni jezdzi autobusem ?
Co do butelki to starsza tez byla anty , a mlodsza bez problemumałaMyszka, lys lubią tę wiadomość