SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny zawsze Julka miala tem powyzej 37stopni, a od paru dni 35, 36 a dzis 33.7, 33.9 o co kaman??.
Edit mierzylam na zlym ustawieniuMaz przyszedl, popukal mnie w czolo i mowi do mnie tak "idz odwolaj alarm na forum", a wiec odwoluje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 15:53
Katarka, sylwucha89, lys, ainer85, małaMyszka, aaaaga, Paula_071, jesslin87, 5ylwia, zabka11, apaczka, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Wiesz co calkiem mozliwe, bo to byla krotka drzemka, a nawet chciala sie targnac na swoje zycie, bo nakryla sie kocykiem, ale dobrze, ze lezala na macie to jak zaczela kopac nogami uslyszalam zabawki i wparowalam w pore. Czy Wasze dzieci tez sie nakrywaja?? W nocy spi w rozku, to znaczy tylko jest zwinieta, a nogi jej wystaja, ale bez rozka nie ma spania
Laura też często kładzie Sobie pieluchę tetrową na twarz jak nie śpi. Do spania przykrywam Ją kołderką, ale nie za wysoko właśnie żeby się nie nakryła. Jak Ją biorę do łóżka po karmieniu koło 5-6 to też w rożku, chociaż już jest przymałyniecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:My kupilismy mieszkanie od dewelopera, robilismy sporo zmian m.in. burzenie scian, klima etc i trwalo to 3msc. Wiec nastaw sie na najgorsze
Dziewczyny, nie boicie sie ze dzieci sie przyzwyczaja do spania z Wami w lozku?
Odnosnie wygladu - ważę jak przed ciaza 52, brzuch jest płaski bez rozstepow ale mam ciagle brzydki pepek:(
A tak serio to nie wiem moj pepek jest taki sam wklesly. A Twojemu co dolega?ainer85, małaMyszka, Paula_071, niecierpliwa, 5ylwia, jesslin87, zabka11, apaczka lubią tę wiadomość
-
heheh "odwołaj alarm na forum" dobre
moja też sobie potrafi sama zasnać, pieluszka do buźki ( czesto to wygląda jakby była nasączona eterembo tylko przyłożę, a ona zamyka oczka i jeszcze je tak wywala do góry ze białka widać
) i zasypia
a co do spania z dziećmi to, że teraz śpią same nie znaczy że za pół roku, rok czy dwa nie wylądują na stałe w waszych łóżkachdużo się zmienia, a np Blana przez długo, długo przychodziła przy każdej nadarzającej się okazji do nas do łóżka, teraz też czasami próbuje się wcisnąć, ale już jest nowy lokator wiec nie ma miejsca. Ale u dzieci dużo się zmienia i nie widzę nic złego w tym że teraz się śpi z maluchem. Poza faktem że się nie można wyspać
moje dziewczyny maja takie albumy http://allegro.pl/album-mojego-dziecka-dla-dziewczynki-sliczne-foto-i5646250581.html
w empiku są od ręki, ale nie wiem za ile.
znowu odrobinka krwi w kupie ;/ i co powinnam zrobić? możliwe że to jeszcze po tych orzechach? w przyszłym tyg szczepienie.małaMyszka, niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość
-
gianna88 wrote:Ja polecam mleko ryżowe, np. w rossmannie jest dobre
Soja uczula a do tego nie jest taka zdrowa...szczególnie dla osób z Hashimoto wręcz odradzana.
Karolina cudna ta Twoja mała
W ogóle super sa te czuprynki Waszych dzieciaczkówmoj ma tylko taki śmieszny meszek ciemny na glowie
-
Ofka wrote:jezeli sie nie cofnie to zabieg, zastawki nie trzymaja moczu, cofa sie do nerki i to moze powodowac infekcje. Ciagle profilaktycznie badamy mu mocz, mierzymy goraczke. Troche chujowo ze zrobilo.mu sie to na drugiej nerce...jeszcze z siostra nie rozmawialam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 17:27
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Znalezione w sieci :
"Uwaga na mleko ryżowe
« dnia: Listopad 10, 2009, 15:47:31 »
Dietetyk,u której dziś byłam z Jessiką odradziła mi mleko ryżowe,które od jakiegoś czasu dziecku podaję.Według najnowszych amerykańskich badań podczas procesu produkcji /nie umiała mi powiedzieć w którym etapie oraz przybliżyć tematu niestety,czy fermentacja czy pasteryzacja/powstaje właśnie arszenik, i niewskazane jest więc dla dzieci poniżej pięciu lat./?a od 5 już można się truć?/Niestety nie mogę tego podeprzeć żadnym artykułem,może ktoś z was wie coś na ten temat?W zamian zaleciła mi mleko owsiane,ponieważ na soję np.Jessa też ma uczulenie
-
Ofka wrote:Yyyy nie grzesz... brzuch, ladny, zero nadwagi, brak rozstepow. Tylko pepek brzydki. U mnie nie znajdziesz wspolczucia;)))
A tak serio to nie wiem moj pepek jest taki sam wklesly. A Twojemu co dolega?
Jest rozciągnięty. I dalej mam linię negra.
Lys - ja woreczek wkładałam do pojemnika, tak doradziła mi pani w aptece.
Na dobry humor: https://www.facebook.com/StoryofThisAndersonLife/videos/vb.675881462529347/675898335860993/?type=2&theaterWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 17:42
lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
lys wrote:niecierpliwa jak pobierałaś mocz Julki do badania to z tego woreczka przelewałaś do pojemnika?
Na zwykla analize mozna przelac, na posiew chciala, zebym pobrala bezposrednio do pojemnika, bo kontakt woreczka ze skora nie jest dobry, tlumaczyla mi, ze chodzi o jakies bakterie, ale jesli nie uda sie zlapac to nie przelewacmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
A my już we Wrocku.. Mały ślicznie przespał całą drogę i jest bardzo grzeczny, w 2 tyg zrobił ogromny postęp, potrafi sam leżeć nawet godzinę i patrzeć na zabawki, reaguje na znajome twarze i cały czas rozdaje uśmiechy. . Niech jeszcze nocki zacznie przesypiać to nie będzie wyjścia tylko pakować plecak i heja na Częstochowę ☺
niecierpliwa, sylwucha89, zabka11, Paula_071, apaczka, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Na zwykla analize mozna przelac, na posiew chciala, zebym pobrala bezposrednio do pojemnika, bo kontakt woreczka ze skora nie jest dobry, tlumaczyla mi, ze chodzi o jakies bakterie, ale jesli nie uda sie zlapac to nie przelewac
yyyy jak niby złapać bezpośrednio do pojemnika??małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Martucha86 wrote:Ofka Stas tez ma powiększona miedniczkę i tez badamy mocz...niepokoi mnie ciężar właściwy u nas 1005 a jak to wygląda u Was?
-
Ofka wrote:Nie wiem, bo wynik zawsze siostra oglada i mowi ze ok...nastepnym razem sprawdze to, to porownamy. Tez macie usg co miesiac? U nas widzisz powiekszylo sie na drugiej.
Staś na powiększona miedniczke nerki lewej. Chociaż na pierwszym usg miała 8 mm potem 5 mm a na kolejnym usg 8,5 mm nie rozumiem tego...
-
Ja tak warowałam o 4 rano do 6- jak na złość mała nie chciała sikać i poszła se w najlepsze spać
a ja stałam z plastikowym pojemniczkiem i wgapiałam się z nadzieją w jej pipkę
zabka11, niecierpliwa, Paula_071, lys, Pulpecja, apaczka, magda sz, Maniuś, małaMyszka, sylwucha89, Neyla, witaminkab lubią tę wiadomość
Ewa123 -
niecierpliwa wrote:Wiesz co calkiem mozliwe, bo to byla krotka drzemka, a nawet chciala sie targnac na swoje zycie, bo nakryla sie kocykiem, ale dobrze, ze lezala na macie to jak zaczela kopac nogami uslyszalam zabawki i wparowalam w pore. Czy Wasze dzieci tez sie nakrywaja?? W nocy spi w rozku, to znaczy tylko jest zwinieta, a nogi jej wystaja, ale bez rozka nie ma spania
W dzien zawijam ja w cienki kocyk.
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja miałam problem żeby złapać siuski od chłopaka, a co dopiero u dziewczynki?!? Leżał kilkanaście minut na przewijaku, wyśpiewałam chyba wszystkie znane mi piosenki, jak się znudził i zaczął marudzić na sekunde odwróciłam wzrok żeby sięgnąć po grzechotke i co? Zlał się
złapałam 3 krople i tylko pojemnik zmarnowałam..
zabka11, niecierpliwa, lys, Pulpecja, apaczka, Maniuś, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość