X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zawsze Julka miala tem powyzej 37stopni, a od paru dni 35, 36 a dzis 33.7, 33.9 o co kaman??.

Edit mierzylam na zlym ustawieniu :D Maz przyszedl, popukal mnie w czolo i mowi do mnie tak "idz odwolaj alarm na forum", a wiec odwoluje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 15:53

Katarka, sylwucha89, lys, ainer85, małaMyszka, aaaaga, Paula_071, jesslin87, 5ylwia, zabka11, apaczka, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wiesz co calkiem mozliwe, bo to byla krotka drzemka, a nawet chciala sie targnac na swoje zycie, bo nakryla sie kocykiem, ale dobrze, ze lezala na macie to jak zaczela kopac nogami uslyszalam zabawki i wparowalam w pore. Czy Wasze dzieci tez sie nakrywaja?? W nocy spi w rozku, to znaczy tylko jest zwinieta, a nogi jej wystaja, ale bez rozka nie ma spania :/

Laura też często kładzie Sobie pieluchę tetrową na twarz jak nie śpi. Do spania przykrywam Ją kołderką, ale nie za wysoko właśnie żeby się nie nakryła. Jak Ją biorę do łóżka po karmieniu koło 5-6 to też w rożku, chociaż już jest przymały :P

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    My kupilismy mieszkanie od dewelopera, robilismy sporo zmian m.in. burzenie scian, klima etc i trwalo to 3msc. Wiec nastaw sie na najgorsze :-)

Dziewczyny, nie boicie sie ze dzieci sie przyzwyczaja do spania z Wami w lozku?

Odnosnie wygladu - ważę jak przed ciaza 52, brzuch jest płaski bez rozstepow ale mam ciagle brzydki pepek:(
    Yyyy nie grzesz... brzuch, ladny, zero nadwagi, brak rozstepow. Tylko pepek brzydki. U mnie nie znajdziesz wspolczucia;)))

A tak serio to nie wiem moj pepek jest taki sam wklesly. A Twojemu co dolega?

ainer85, małaMyszka, Paula_071, niecierpliwa, 5ylwia, jesslin87, zabka11, apaczka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh "odwołaj alarm na forum" dobre :D

moja też sobie potrafi sama zasnać, pieluszka do buźki ( czesto to wygląda jakby była nasączona eterem :P bo tylko przyłożę, a ona zamyka oczka i jeszcze je tak wywala do góry ze białka widać :P) i zasypia
    a co do spania z dziećmi to, że teraz śpią same nie znaczy że za pół roku, rok czy dwa nie wylądują na stałe w waszych łóżkach :P dużo się zmienia, a np Blana przez długo, długo przychodziła przy każdej nadarzającej się okazji do nas do łóżka, teraz też czasami próbuje się wcisnąć, ale już jest nowy lokator wiec nie ma miejsca. Ale u dzieci dużo się zmienia i nie widzę nic złego w tym że teraz się śpi z maluchem. Poza faktem że się nie można wyspać :P
    moje dziewczyny maja takie albumy http://allegro.pl/album-mojego-dziecka-dla-dziewczynki-sliczne-foto-i5646250581.html

w empiku są od ręki, ale nie wiem za ile.

znowu odrobinka krwi w kupie ;/ i co powinnam zrobić? możliwe że to jeszcze po tych orzechach? w przyszłym tyg szczepienie.

małaMyszka, niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    Ja polecam mleko ryżowe, np. w rossmannie jest dobre :)

Soja uczula a do tego nie jest taka zdrowa...szczególnie dla osób z Hashimoto wręcz odradzana.

Karolina cudna ta Twoja mała :)
    W ogóle super sa te czuprynki Waszych dzieciaczków :) moj ma tylko taki śmieszny meszek ciemny na glowie :)
    Kochana a na jakim dziale znajdę to mleko? Szukam na stronie ale znaleźć nie mogę

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    jezeli sie nie cofnie to zabieg, zastawki nie trzymaja moczu, cofa sie do nerki i to moze powodowac infekcje. Ciagle profilaktycznie badamy mu mocz, mierzymy goraczke. Troche chujowo ze zrobilo.mu sie to na drugiej nerce...jeszcze z siostra nie rozmawialam...
    Ofka Stas tez ma powiększona miedniczkę i tez badamy mocz...niepokoi mnie ciężar właściwy u nas 1005 a jak to wygląda u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 17:27

małaMyszka lubi tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalezione w sieci :
    "Uwaga na mleko ryżowe
    « dnia: Listopad 10, 2009, 15:47:31 »
    Dietetyk,u której dziś byłam z Jessiką odradziła mi mleko ryżowe,które od jakiegoś czasu dziecku podaję.Według najnowszych amerykańskich badań podczas procesu produkcji /nie umiała mi powiedzieć w którym etapie oraz przybliżyć tematu niestety,czy fermentacja czy pasteryzacja/powstaje właśnie arszenik, i niewskazane jest więc dla dzieci poniżej pięciu lat./?a od 5 już można się truć?/Niestety nie mogę tego podeprzeć żadnym artykułem,może ktoś z was wie coś na ten temat?W zamian zaleciła mi mleko owsiane,ponieważ na soję np.Jessa też ma uczulenie

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa jak pobierałaś mocz Julki do badania to z tego woreczka przelewałaś do pojemnika?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Yyyy nie grzesz... brzuch, ladny, zero nadwagi, brak rozstepow. Tylko pepek brzydki. U mnie nie znajdziesz wspolczucia;)))

A tak serio to nie wiem moj pepek jest taki sam wklesly. A Twojemu co dolega?

Jest rozciągnięty. I dalej mam linię negra.

Lys - ja woreczek wkładałam do pojemnika, tak doradziła mi pani w aptece.

Na dobry humor: https://www.facebook.com/StoryofThisAndersonLife/videos/vb.675881462529347/675898335860993/?type=2&theater

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 17:42

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    niecierpliwa jak pobierałaś mocz Julki do badania to z tego woreczka przelewałaś do pojemnika?

Na zwykla analize mozna przelac, na posiew chciala, zebym pobrala bezposrednio do pojemnika, bo kontakt woreczka ze skora nie jest dobry, tlumaczyla mi, ze chodzi o jakies bakterie, ale jesli nie uda sie zlapac to nie przelewac

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już we Wrocku.. Mały ślicznie przespał całą drogę i jest bardzo grzeczny, w 2 tyg zrobił ogromny postęp, potrafi sam leżeć nawet godzinę i patrzeć na zabawki, reaguje na znajome twarze i cały czas rozdaje uśmiechy. . Niech jeszcze nocki zacznie przesypiać to nie będzie wyjścia tylko pakować plecak i heja na Częstochowę ☺

niecierpliwa, sylwucha89, zabka11, Paula_071, apaczka, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Na zwykla analize mozna przelac, na posiew chciala, zebym pobrala bezposrednio do pojemnika, bo kontakt woreczka ze skora nie jest dobry, tlumaczyla mi, ze chodzi o jakies bakterie, ale jesli nie uda sie zlapac to nie przelewac

yyyy jak niby złapać bezpośrednio do pojemnika??

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Ofka Stas tez ma powiększona miedniczkę i tez badamy mocz...niepokoi mnie ciężar właściwy u nas 1005 a jak to wygląda u Was?
    Nie wiem, bo wynik zawsze siostra oglada i mowi ze ok...nastepnym razem sprawdze to, to porownamy. Tez macie usg co miesiac? U nas widzisz powiekszylo sie na drugiej.

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    yyyy jak niby złapać bezpośrednio do pojemnika??

U nas mozna dostarczyc do 16 i madra pani poradzila mi nakarmic, rozebrac i czekac w pogotowiu z pojemnikiem

• lys Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha no ok, u mnie by to nie przeszło

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    hahaha no ok, u mnie by to nie przeszło

No chyba nie sadzisz, ze ja bede warowac nad dzieckiem z pojemnikiem na mocz, nie mowic o tym, ze max 20 minut polezy w jednym miejscu ;)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Nie wiem, bo wynik zawsze siostra oglada i mowi ze ok...nastepnym razem sprawdze to, to porownamy. Tez macie usg co miesiac? U nas widzisz powiekszylo sie na drugiej.
    Nasz pediatra po kolejnym USG stwierdził że następne zrobimy jak Młody będzie miał 6m.
    Staś na powiększona miedniczke nerki lewej. Chociaż na pierwszym usg miała 8 mm potem 5 mm a na kolejnym usg 8,5 mm nie rozumiem tego...

5fo2vs9.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak warowałam o 4 rano do 6- jak na złość mała nie chciała sikać i poszła se w najlepsze spać :/ a ja stałam z plastikowym pojemniczkiem i wgapiałam się z nadzieją w jej pipkę :P

zabka11, niecierpliwa, Paula_071, lys, Pulpecja, apaczka, magda sz, Maniuś, małaMyszka, sylwucha89, Neyla, witaminkab lubią tę wiadomość

Ewa123
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wiesz co calkiem mozliwe, bo to byla krotka drzemka, a nawet chciala sie targnac na swoje zycie, bo nakryla sie kocykiem, ale dobrze, ze lezala na macie to jak zaczela kopac nogami uslyszalam zabawki i wparowalam w pore. Czy Wasze dzieci tez sie nakrywaja?? W nocy spi w rozku, to znaczy tylko jest zwinieta, a nogi jej wystaja, ale bez rozka nie ma spania :/
    Moja tez na noc musi byc w rozku.

W dzien zawijam ja w cienki kocyk.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam problem żeby złapać siuski od chłopaka, a co dopiero u dziewczynki?!? Leżał kilkanaście minut na przewijaku, wyśpiewałam chyba wszystkie znane mi piosenki, jak się znudził i zaczął marudzić na sekunde odwróciłam wzrok żeby sięgnąć po grzechotke i co? Zlał się ;-) złapałam 3 krople i tylko pojemnik zmarnowałam..

zabka11, niecierpliwa, lys, Pulpecja, apaczka, Maniuś, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

‹‹ 2289 2290 2291 2292 2293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ